Alle innlegg Sukkerforum

Hva gjør deg lykkelig?

Vis siste innlegg
(mann 39 år fra Hordaland) to. 21 aug. 2008 09:07 Privat melding

Nordmenn blir lykkeligere. Og lykkenivået er høyest blant unge og lavest i siste halvdel av 60-årene, viser MMI-undersøkelsen Norsk Monitor.

For meg, og andre som kjenner tredveårskrisen komme krypende, er dette både oppløftende og ørlite deprimerende. For toppen er nå - i slutten av 20-årene og begynnelsen av 30-årene. Men heretter går det gradvis nedover, statistisk sett.

Konklusjonen burde være klar: Det er bare å dyrke lykken og nyte nuet, og satse på at lykken faller fra et svært høyt nivå!

Men hva i all verden er lykke? Og hva er det for deg?

Skjult ID med pseudonym Fornøyelig to. 21 aug. 2008 09:54

Lykke er for meg små topper og konstateringer om at NÅ har gleden toppet seg. Som et slags triggersignal som gjør det mulig å summere og dermed mer varig kunne huske tilstandene da gleden gikk over ett visst kritisk nivå.
Gleden kan være der jevnt, men av og til kan mange ting slå til på en gang. Da kommer enslags lykketopp. Da jeg var 22 gråt jeg av lykke nesten hver dag (generell medvind og treningshormoner..). Nå er det svært sjeldent, men har roet ned forventningene og forholder meg mer til "tilfreds" begrepet. Kanskje er det en forutsetning for humøret at man redefinerer hva som er oppnåelige mål ettersom årene passerer. Man skal huske at lykkene er veldig hormonelt betinget og man her rett og slett mer hormoner når man er yngre. Derfor kommer også forelskelsen sjeldnere når man er ordentlig voksen.
Spurte en gang 1100 tilfeldige personer hvor lykkelige de hadde vært siste halvåret i snitt på en skala fra en til ti. Damer toppet på 19 år og menn på 23. Deretter falt det forsiktig med årene. Studenter falt langsommere enn de ikke-studerende og single var kun bitte litt mindre lykkeliige enn de som var i forhold. Det tydeligste funnet var at damer fra ca 26 år og oppover hadde veldig stor spredning på nivået. Noen ble lykkelige og andre ikke. Dette kunne man ikke se hos menn som var veldig jevne på ca.7.

Skjult ID med pseudonym Mann 25 to. 21 aug. 2008 10:27

Min største lykke og fremkaller av gledefølelse går på to bein, når meg til livet og kaller meg pappa :-)
Ellers er det de små ting, hvor enn klisjeaktig det høres ut. Fisketur, nødvendigvis ikke med napp, men andre opplevelser som sørger for at man husker turen. Egen energi, følelsen av å være på toppen og ikke henge etter med noe.

Men nordmenn generelt sett føler jeg er for opptatt av å være i live, ikke å leve. På meg virker det som at flere distanserer seg fra hverdagsmagien. Det være seg et gjengjeldt smil eller blikk på bussen, hente kaffe til en kollega, eller bare spørre noen du ikke har hørt fra om hvordan det går.

At toppen er "nå", tror jeg er en sannhet med modifikasjoner. Som alt annet i livet, det blir hva DU gjør det til.

Skjult ID med pseudonym Ironisk to. 21 aug. 2008 11:22

Kloke og kunnskapsrike refleksjoner! Jeg blir nesten lykkelig av å se at det også går an å ha intelligente diskusjoner her inne. Lykkebegrepet burde jo ha en viss relevans for mennesker som søker hverandre.

Skjult ID med pseudonym Mann 25 to. 21 aug. 2008 13:50

Lykke har selvfølgelig en klar relevans, både i forhold til det å finne noen som gjør deg litt smårar og at det eventuelt i tillegg er gjensidig, og at det blir noe varig av det. Og som jeg har opplevd selv, felles lykke når to blir tre.

Ellers har man jo livsmomenter som studier, jobb, bolig.. mye kan fremkalle lykke. Store "ting" bringer som regel spontan og stor lykkefølelse, mens mindre og små ting skaper en lykke a la indre varme og en mer varig følelse. Slik jeg føler på meg selv, og har forstått på andre ;-)

Skjult ID med pseudonym s to. 21 aug. 2008 15:06

Lykke er en kombinasjon av indre og ytre ro - en følelse av å ikke trenge mer, det være seg emosjonelt, familiært, sosialt eller materielt.

Det betyr ikke at alt må være så fantastisk, at følelsen liksom er gitt ved en ekstremalverdi (og at en ikke kan nå enda høyere), Men at ting generelt sett er veldig all right.

Skjult ID med pseudonym /b/ to. 21 aug. 2008 15:55

hmmm.

Det ble sagt over at det koker ned til hva en selv definerer som lykke.
Likevel har jeg et subjektivt syn som ser ut som objektivt.

<<Hva er lykke?
Lykke er et produkt av å være i harmoni. Da tenker jeg ikke på en vektskål som står sentrert, men at vi som
mennesker er i tillstanden vi ønsker være. Det alle mennesker ønsker i livet er å føle fred, glede og kjærlighet.
Alt vi foretar oss/alle valg vi tar, er for å nå dette.
Lykke er altså når våre grunnleggende følelsesmessige behov er tilfredstillt.

<<Og hva er det for deg?
Jeg skiller på gode følelser og virkelig lykke. Så alt som blir nevnt over er det jeg kaller god følelse. Og gode følelser er jo bra.
Men virkelig lykke er når jeg i nuet har den roen og gleden at alt "utenfor" kan være hva som helst. Jeg kan stryke på eksamen, bli separert, få skattesmell, få kjeft på jobben...osv... men fortsatt være lykkelig. Men jeg er jo ikke denne tilstanden 24/7 så andre ganger kan jeg være nyforelsket, få lønnforhøyelse, ha snille glade barn, vinne i lotto...osv... men være ulykkelig.
Og da vil jeg helt automatisk streve mot å finne tilbake til lykken igjen.

Hovedpoenget mitt er at lykke kommer fra en selv og kun en selv. Noe som jeg synes er ganske deilig å finne ut.
For hvor plagsomt er det ikke for omverdenen hvis du er avhengig av de for å være lykkelig.
Det er et ansvar ikke jeg vil ha ihvertfall.
Så man trenger ikke barn, kjæreste, bra karrakterer, høy lønn for å være lykkelig. Men det gir en god følelse å ha disse tingene.
Og det gir en god følelse å dele den lykken man har, med andre/kjæresten/barna.

Skjult ID med pseudonym Morpheon to. 21 aug. 2008 16:51

For meg er nok definisjonen på lykke ganske sammenfallende med definisjonen på sex, nemlig alt utover et avmålt "hei" =P

Skjult ID med pseudonym Morpheon to. 21 aug. 2008 16:52

Ellers; "Lykke er når ting går bra" =)

Skjult ID med pseudonym unormal to. 21 aug. 2008 17:06

@Ts

Jeg skal ikke prøve å forklare hva lykken er ....ser at det er ganske mange som har definert det .

Derimot så lurer jeg på hva du tenker på når du sier at du når toppen i slutten av 20 årene og jeg spørr deg, toppen av hva ?

Du minner meg litt om meg selv når jeg nærmet meg 30 alle fortalte at nååå ville det gå nedover , også gikk jeg litt smådeppa
lenge og skjønte ikke at jeg var min egen bremsekloss :)og glemte egentlig å se at det beste lå foran meg :)

Mitt rådd, ikke tenk så mye på de tredve , det er superfinalder men 40 er bedre og 50 er topp .) 60 får jeg fortelle den dagen jeg blir det .......for alt jeg vet kan jeg død en vakker dag før det :) så for all del deppe på grunn av alder nei, nei ,

Lykketil

(mann 33 år fra Oslo) to. 21 aug. 2008 17:25 Privat melding

Jeg tror lykke er et mindset, en blanding gode tanker, gode holdninger og de riktige utsondringene av kjemikaler i hjernen..som ung mann vil jeg påstå at lykken er urokkelig selvtilitt som aldri forsvinner men blir endel av ens grunnverdier. Den fysiske lykke er god mat, mer god mat og enda mer god mat for min del hehe :) Kan ofte bruke internett til å finne matretter, løpe i butikken for å så prøve å lage det jeg nettopp har lest og føle at jeg virkelig koser meg...ellers kan jeg lett forestille meg at det å få barn med en jente en er glad i er toppen av lykke.

Jeg tror mange er for avhengie av bekreftelse fra sine omgivelser, hva andre synes om dem og hvorfor..jeg tror ikke det er riktig å skape seg grunnlag av velvære på den måten, alikevel er vi flokkdyr og god kjemi og positive omgivelser vil alltid være utslagsgivende for at vår hverdag går i riktig retning...tenker jeg.

Jeg er også en stor tilhenger av the secret, selv om akademikere mister nattesøvnen over bokens påstander og må vri opp sengetøyet av svette forårsaket av rå frustrasjon og mental stagnasjon, mener jeg at budskapet i boken kan forbedre manges hverdag og bringe dem flere skritt nærmere lykken nettopp de søker.

Skjult ID med pseudonym Morpheon to. 21 aug. 2008 17:29

Kjøte meg Brie, Ritz og rødvin i dag, og nøt dem mens jeg koste meg med sprangridning^^ Ellers er jeg lykkelig på vegne for alle som kan få en placebo effekt utav "The Secret" =)

(mann 33 år fra Oslo) to. 21 aug. 2008 17:44 Privat melding

Hehe jeg skal sette opp min egen stand og selge Placebo piller for all your needs utenfor her :)

(kvinne 39 år fra Akershus) to. 21 aug. 2008 19:10 Privat melding

Lykke for meg er å tenke positive, kjærlige tanker
å stå opp hver morgen og kjenne kroppens letthet
kjenne hjertet slå og blodet bruse
Lykke er å trekke pusten
åpne øynene og se skjønnheten i alt og alle :-)
Lykke er et valg, og jeg blir lykkeligere av å tenke
at jeg velger det med letthet
hver dag :-)

Skjult ID med pseudonym hansomspør to. 21 aug. 2008 19:20

Jeg er ikke typen som treffer topper og bunner, det vil si at jeg vil aldri bli ekstremt lykkelig eller veldig lei meg. Noen vil kanskje si jeg er litt kald, og det er en helt grei beskrivelse som jeg tror stemmer.

Men jevnt over vil jeg påstå at jeg er ganske så lykkelig. Hvis jeg kunne velge, så tar jeg veldig gjerne de tre siste årene om igjen (vil si at spørsmålet om du tar de siste tre årene om igjen er en god og rasjonell lykketest).

Lykke til.

Skjult ID med pseudonym MrMister to. 21 aug. 2008 22:33

Jeg trodde lykken var 2mill-jobben... det store, flotte huset, den fine, dyre bilen, klær, klokker, etc, etc....

Jeg tok feil...

Skjult ID med pseudonym Morpheon to. 21 aug. 2008 23:41

Been there, done that?

Skjult ID med pseudonym mafada to. 21 aug. 2008 23:59

hva gjøre meg lykkelige??
sol... et barn når smiler... og natur...

@mr.mister:
du kan nytte av bilen, huset ,jobb,klær,etc... men det kan ikke fylle et hjerte når er tom!!

Skjult ID med pseudonym Organ fr. 22 aug. 2008 00:16

Jeg tror helt ærlig at lykken er å være i kontakt med følelsene sine både de negative og de positive.

Det medfører at jeg personlig etterstreber å både gråte av glede og banne høyt i misstrøstighet, da kjenner jeg at jeg lever og for meg er det mye lykke å hente når den kontrasterer mot det som ikke er fullt så positivt.

Å være til stede, det vil si ta_innover_seg, livet på godt og vondt.

Skjult ID med pseudonym Hingsten fr. 22 aug. 2008 00:20

er ikke lykke å merke sine nære (og de som er verdt å ta vare på)..
skinne tilfredse og fornøyde etter en opplevelse eller aktivitet i vidt begrep,
du selv vet du selv har bidratt til på ekte "håndverks" vis.. eller slitt litt for som ikke bare kjøpes eller gjøres av andre..
eller litt egen selvutvikling og opplevelse og litt nytelse i vidt begrep iblant da..
er ikke det lykke..jo..en traver liker iallefall alt ovenfor....vrrinsk..

Skjult ID med pseudonym juni fr. 22 aug. 2008 13:32

Lykkefølelsene mine er nok ofte avhengig av omverdenen rundt meg, så uten at de vet det (tror jeg) så er det oftest at venner eller familie er de som trykker på lykkeknappen min :-)
Og faktisk... et impulsivt, godt smil fra en fremmed på trikken, trigger også lykkeknappen min.

Forventningen om å gjøre noe nytt og spennende, gir også en lykkefølelse.
Små adrenalinkick gir en påfølgende lykkefølelse.
Være på en aktiv tur i skauen gir en lykkefølelse, føle at jeg bruker kroppen likeså, og å bade i regnvær og torden.

Det er nok vanskeligere å finne noe som kan gi meg en litt mer varig lykkefølelse over tid, selv om jeg har opplevd det også. Da har det enten vært i forbindelse med en gjensidig forelskelse, eller at jeg "sånn plutselig" har opplevd nye sider ved meg selv og dermed har begynt å engasjere meg i ting som har vært fremmed for meg tidligere, og som har gitt meg en fram til da en ukjent, ny, og positiv selvfølelse.

:-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle lø. 23 aug. 2008 11:08

Å se mennesker som er virkelig, oppriktig og jublende, intenst glad gjør meg lykkelig!
Håndballjentene er virkelig lykkelige akkurat nå, så lykkelige at det er rørende å se på. Og jeg som ikke er så glad i sport engang :-)

Skjult ID med pseudonym natta lø. 23 aug. 2008 11:18

OL-GULL GJØR MEG LYKKELIG!!!

Skjult ID med pseudonym Ironisk lø. 23 aug. 2008 11:50

"It is better to be Socrates dissatisfied than a pig satisfied."
John Stuart Mill

Skjult ID med pseudonym Luna lø. 23 aug. 2008 12:00

Ja, Gull for Norge, HURRA for jentene...Dette er STORT og gjør meg lykkelig!!!

HA en fiiiiiiiiiiin dag alle sammen

Skjult ID med pseudonym rex lø. 23 aug. 2008 17:37

Å bytte ut mitt profilnick med mitt rampenick gjorde susen gitt. Det gjorde meg lykkelig her inne.

JAJA gull til idretts-Norge er behagelig det også.

Skjult ID med pseudonym Amourine lø. 23 aug. 2008 17:43

Lykken Er ...

Lykken finnes på vår jord, bare ikke der du tror
Den er ikke penger i banken, tiger på tanken
Lykken er alt du vil

Lykken er et spann med sand i en liten barnehand
Lykken er en hilsen fra gjengen, frokost på sengen
Lykken er sild i dill

Om du ser deg omkring, tusen ting
Kan gi deg litt av lykken du vil nå
Ja, den finnes der hvor du er
Det er jo bare deg den venter på

Lykken er en gammel hatt, som din beste venn har hatt
Lykken er en time på badet, varm sjokolade
Lykken er ditt og datt

Lykken er krystallklart vann, fingrene i solvarm sand
Å få rusle barbent i gresset uten adresse
Lykken er deg og meg

Lykken er å være russ og å nå den siste buss
Lykken er blant trærne i parken, hjerter i barken
Lykken er sus og dus

Om du synger en sang, prøv en gang
Å late som om den er lagd til deg
Prøv med denne her, lykken er
Jo noe som du søker på din vei

Lykken er en melketann i et lite glass med vann
Å få litt tilbake på skatten, slippe inn katten
Lykken er dann og vann

Lykken er jo som en vind, som et solstreif i ditt sinn
Lykken er hva sangen forteller, små bagateller
Lykken er din og min

:o))
Så utrolig beskrivende....

Skjult ID med pseudonym Don Giovan sø. 24 aug. 2008 13:31

Lykken for meg er;

- de fleste øybeblikk sammen med datteren min
- gode mennesker jeg har møtt, og møter
- når noen av disse menneskene viser at de er glade i meg
- når jeg en sjelden gang klarer å vise at jeg er glad i dem
- høye og lave fjelltopper jeg har besteget, og bestiger
- å lukte skogen og fjellet i solskinn på regnvått terreng
- fjerne land og steder jeg har reist til, og skal reise til
- å bare være sammen med vennene mine
- når èn av disse vennene finner sin lykke
- at jeg klarer å kjenne på min egen ulykke og kan gjøre noe med det
- å av og til kjenne et lite snev av å være et helt menneske

Jeg tror lykken er både en gave og en oppgave.

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 24 aug. 2008 13:42

Well spoken. Godt å lese noe viktig på forumet igjen. Takk.

(mann 43 år fra Hedmark) sø. 24 aug. 2008 13:51 Privat melding

Har mine tvil til denne MMI-undersøkelsen Norsk Monitor.
Men mulig det stemmer, siden livet som ung er ganske bekymringløst og mye ikke opplevd.
Ser ingen grunn til at livet skal bli dårlige ved 40 eks, tvert i mot.

Lykke alt fra den abstrakte følelsen av at livet er deilig å leve, til de enkle ting som man kan ta på.

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 26 aug. 2008 16:26

Lykken er å ligge i bikini og virkelig kjenne at solen varmer hele meg akkurat NÅÅÅÅ! :-)

Skjult ID med pseudonym miama ti. 26 aug. 2008 23:44

Det er skrevet en bok om dette, som heter Lykkeformelen. Den er riktignok litt sånn fixe og ordnete, altså at den er litt teknisk i mine øyne. Snakker mye om dopamin i hjernen og denslags. Men det jeg husker best er at åpenhet for de små ting, nysgjerrighet for nye ting, variasjon i inntrykk, følelse av likeverd og ikke minst TAKKNEMLIGHET overfor tilværelsen var viktige lykkefaktorer.

I tillegg stod det noe om at vi husker gjerne slutten på opplevelser best, så hvis vi vil huske et møte eller en fest eller en opplevelse som "lykkelig"; så gjelder det å ha det bra på slutten. Eller kanskje slutte mens leken er god? :)

Den påpekte også at politikere og økonomer typisk utformer politikk og hensiktsmessighet utfra hva som gjør KAKA størst - mens forskning viser at andre faktorer er vel så viktige når det gjelder å skape lykkelige mennesker. Feks fordeling.

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 26 aug. 2008 23:55

Lykkeformelen er skrevet at Stefan Klein og formidler kunnskap om mennesket som dagens filosofer, psykologer, medisinere og nevrofysiologer har kommet frem til. Den hevder at vår hjerne ikke bare er plastisk og formbar, men at lykke faktisk er en øvelsessak.

Skjult ID med pseudonym miama on. 27 aug. 2008 00:01

Jeg er egentlig mer opptatt av å føle mening enn lykke.

Og så tenker jeg at meniningsløsheten er meningsfull noen ganger, for uten den - ingen mening :)

Skjult ID med pseudonym ceres on. 27 aug. 2008 00:07

Lykke for meg er de små tingene. Det å legge merke til alle de små fantastiske detaljene som finnes der ute. I naturen, midt på Karl Johan, selv på murklossen av en bydel som heter Blindern, og ikke minst hos mennesker.

Lykke er å ha frihet til å ta seg tid til å koble av. La hjernen få et pusterom i en hektisk hverdag. La sansene få lov til virke. Å kjenne duften av naturens egen pafyme.

Lykke er å bry seg om andre. Være der for de når de trenger deg, og når de ikke trenger deg. Å lytte til tankene deres, og vite at de vil gjøre akkurat det samme for deg. For det er kun sammen med andre lykken får sitt optimale utspring.

Men viktigst av alt. Lykke er det du opplever etter du har hatt det ille. Når du har erfart at du har mestret ennå et hinder i et kontrastfylt og utfordrende liv. Når du vet at du har blitt et bedre menneske.

Skjult ID med pseudonym Organ on. 27 aug. 2008 00:15

"I tillegg stod det noe om at vi husker gjerne slutten på opplevelser best, så hvis vi vil huske et møte eller en fest eller en opplevelse som "lykkelig"; så gjelder det å ha det bra på slutten. Eller kanskje slutte mens leken er god? :)"

Her har "miama", sannsynligvis noe utilsiktet, slumpet til å forklare hvorfor menn sovner straks etter utløsning når de deltar i sexuelt samkvem :-)

"Endelig" har jeg en skikkelig god forklaring/(unnskyldning).