Alle innlegg Sukkerforum

Bil og sikkerhet

Vis siste innlegg
(mann 58 år fra Oslo) ma. 14 okt. 2013 19:36 Privat melding

Jeg ser at mange har en tendens til å fremheve at de ønsker seg en ny og sikker bil. Og det høres jo forlokkende ut, det. Men er det å ha en ny bil det beste dere kan gjøre for å være sikrest mulig i trafikken? Hvor mye betyr egentlig bilens innebygde egenskaper?

De billigste bilene å forsikre er de eldste, de minst sikre. Og det er ikke nødvendigvis fordi disse kjøres mye mindre, men fordi førerne / eierne er interessert i bil langt over gjennomsnittet. Og de unngår å kjøre aggressivt.

Ellers er det nå avdekket at de nyeste bilene har så mye elektronikk og andre greier at de distraherer føreren og medfører økt ulykkesfrekvens.

De sikreste kjøretøyene føres av de sjåførene som er mest interessert i trafikk og samspill i trafikken. De som ikke er opptatt av å kjøre opp mot marginene for kjøretøyet sitt, men vet at enhver ulykke innebærer risiko for skade på noe(n) man er glad i, og derfor kjører jevnt og forberedt på det meste. De som kjører på en sånn måte at vi andre ikke har lagt merke til dem.

Kjør pent folkens. (Og bruk refleks i høstmørket.)

(mann 38 år fra Buskerud) ma. 14 okt. 2013 19:46 Privat melding

Hrm. At eldre biler er billigere å forsikre fordi eierne er interessert i bil og unngår å kjøre agressivt er en ganske merkelig påstand, og hvor mye de kjøres har heller ingenting å si på grunnprisen.
De er billigere å forsikre fordi de er verdt mindre, simple as that.

Når folk sier de vil ha en sikker bil sikter de ikke først og fremst til en bil som statistisk sett havner i færre ulykker, eller bryter sammen sjeldent, men en bil som på best mulig måte beskytter passasjerene om en ulykke først skjer.

Skjult ID med pseudonym Stevia61 ma. 14 okt. 2013 20:09

Når jeg tenker gamle biler, så tenker jeg veteranbiler. De har lavere poliser. Og det ville de ikke fått om de kostet mye for selskapene.

(mann 38 år fra Buskerud) ma. 14 okt. 2013 20:32 Privat melding

Hehe. Forsikringspriser på veteranbiler vet jeg lite om, men når jeg sjekket pris på forsikring av en Mercedes-Benz SL500 86-mod til 250.000kr blir forsikringen over tre ganger så dyr som bilen jeg har i dag, og som er verdt ca. det samme. Faktisk koster en 76-modell Volvo 244 verdt 19.000kr like mye å forsikre som bilen min om man sammenligner samme forsikring.

Uansett, du har selvfølgelig helt rett i at sikker kjøring er den beste investeringen du kan gjøre for å sikre deg og dine i trafikken, men det sikrer deg ikke fra andres kjøring.

Skjult ID med pseudonym Stevia61 ma. 14 okt. 2013 20:37

Andres kjøring er selvfølgelig et problem. Jeg kjører som om alle andre er idioter, Det er selvfølgelig urettferdig overfor de aller fleste, men det bedrer min sikkerhet betraktelig. Og siden jeg gjerne ferdes på 2 hjul, må min sikkerhet sitte i hodet mitt.

Skjult ID med pseudonym hemmelig ma. 14 okt. 2013 22:16

Det finnes ikke tvil om at jo nyere, større og dyrere bil du har jo mer sikkert ferdes du i trafikken. Den økte ulykkesfrekvensen omhandler kun småbulker og riper i lakken og er derfor for bagateller å regne. Hadde jeg hatt penger til det hadde jeg kjøpt meg en diger og dyr bil KUN basert på hvor sikker den er og hvor mye elektronikk den har til å hjelpe meg med alt i trafikken.

Skjult ID med pseudonym hemmelig ma. 14 okt. 2013 22:17

Videre, Siden Sukker nektet meg å poste alt som ett innlegg:

Om få år, når de kommer og hvis jeg har råd, vil jeg stå først i køen for å få meg en helt og holdent autonom bil. Med en slik bil er en nesten garantert å unngå ulykker med personskade.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten ma. 14 okt. 2013 22:40

Når det gjelder disse veteranbilforsikringene har jo LMK jobbet heftig for å få gode priser..
I tillegg er det en haug av begrensninger på mange slike forsikringer, som at det ikke kan være primærkjøretøyet, at man ikke kan bruke de til jobbpendling osv..
Ofte er det også en ganske så kraftig begrensning i hvor langt man får kjøre pr. år..

Jeg er en av de som er langt over gjennomsnittlig interessert i bil, og jeg har hatt mye gromt gjennom årene.. Morsomt nok er den bilen jeg har hatt som har vært billigst å forsikre også den bilen som er farligst å kjøre.. :)
Og nei, den var ikke veteran.

Skjult ID med pseudonym L_mann ma. 14 okt. 2013 22:49

Dette stemmer vel ikke?
Gamle biler (ikke veteran) er generelt dyre å forsikre.
Min 20 år gamle Bmw koster nesten det samme å forsikre med kun ansvarsforsikring, som min bror betaler i forsikring for sin splitter nye Golf med full kasko. (Lik bonus etc.)
Dette er selvfølgelig fordi selskapenes desidert dyreste utgift ifm bilulykker er erstatning for personskader for fører og passasjerer. Potensialet for alvorlige personskader er som det blir sagt, mye større i en gammel bmw enn i en ny Golf..
Dessverre har jeg ikke råd til ny bil, så for min del får jeg håpe jeg slipper å havne i en ulykke og heller betale (relativt sett) en dyr forsikring. :-/

(mann 47 år fra Akershus) ti. 15 okt. 2013 00:57 Privat melding

Her bommer du vel litt ellers så kloke Stevia ;)
Forsikring av veterankjøretøy, det være seg bil eller motorsykkel er normalt sett billig ja. Men hvorfor det? Jo, for at du skal få veteranforsikring, så stilles det helt klare krav. Du kan bl.a ikke bruke bilen som din daglige bil, isåfall får du vanlig forsikring. Det er vel begrensninger på hvor mange km du får kjøre, hvem som får kjøre osv.

(mann 47 år fra Akershus) ti. 15 okt. 2013 01:00 Privat melding

Belle.. Nå står det vel i overskriften at det handler om bil og sikkerhet. Om du er på forumet for å finne tråder som omhandler dating, så burde det vel ringt en bjelle om at her er det grodd mose på ugla ;)
Eller kanskje du sitter og kjeder deg så mye at du også må lese kjedelige tråder ;)

Skjult ID med pseudonym belling ti. 15 okt. 2013 07:47

@Belle76
Da kan du sikkert klikke på "marker hele tråden som søppel".
Resten av Sukker er nok en datingside, prøv der istedet hvis du vil bedrive slike ting.
Vi på forum liker oss så godt her at dating kommer i andre rekke eller blir helt uinteressant.

Skjult ID med pseudonym Stevia61 ti. 15 okt. 2013 14:05

Jeg bygget det med forsikringspriser dels på min erfaring med de nokså få biler jeg har hatt forsikret de senere år, dels kjennskap til at veteranbiler faktisk både er rimelige å forsikre og er innblandet i få uhell.
Så må jeg få sluttet meg til poenget til hemmelig om at når autonom bil kommer, så blir kjøresikkerhet en annen ting.
Det vi alle vel kan enes om, er at det er den menneskelige faktor som er årsaken til nesten alle ulykker, enten direkte eller indirekte. Både kjøretøykonstruktørene og vegmyndighetene har fokus på å lage tilgivende og skadebegrensende veier og kjøretøyer.
Men mitt hovedpoeng er uansett at det viktigste er å ikke stole på at kjøretøyene redder deg, men kjøre sånn at det ikke blir ulykker.
(På tur nedover Danmark i sommer, ble vi stående i kø. Endelig kom vi frem til et ulykkessted på motorveien. De ryddet blod fra kjørebanen, og det to nye og sikre bilene var knust. Antakelig hadde en idiot ligget i venstre felt i god fart, og plutselig oppdaget at han skulle ta av en avkjørsel. Så har han enten panikkbremset eller kastet seg tvers over høyre kjørefelt. Uansett hva han gjorde så ble resultatet stygt. Jeg møtte ambulanse uten blålys på.)