Alle innlegg Sukkerforum

noen ungdomskolelærere her?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym ceres to. 21 aug. 2008 23:54

Hei,

jeg har nettopp fått med jobb ved siden av studiene som vikar på en ungdomskole. Og jeg husker med meg selv at det ikke alltid var like lett for lærerne å ha håndtere alle de små rakkerne. Er det noen som har noen bra tips til meg for hva jeg kan gjøre for at dette kan bli en bra opplevelse både for meg og alle elevene?

Jeg har undervisningserfaring ifra Universitet i Bergen, så jeg kan litt på den biten, og vet at jeg må være kort og konsis i beskjeder, konsekvent i behandlingen av elevene. Og diverse andre triks har jeg snappet opp. er det flere her som har erfaring og litt tips de vil dele med meg? :)

Skjult ID med pseudonym juni fr. 22 aug. 2008 00:32

Tja... aldri la deg bli _ekte_ provosert av det ungdommen måtte finne på å gjøre for å teste deg. Det funker best når du bare later som du blir sint, men ikke egentlig er det.
Ta på deg positivitetsbriller, all ungdom er fine og vit at det er du alene som voksen som har det egentlige og store ansvaret for at det skal bli en fin atmosfære i timene :-)

I de fleste klasser er det ofte en eller to som gjerne prøver å provosere så mye de kan... pass på å ikke kom på kanten med dem og ikke kom i en maktkamp. Vent med for mye humor, ikke prøv å være kul lærer den første tiden, det kan du bli etterhvert som du føler at du stort sett har klassen med deg :-)
Si gjerne i fra om hvordan du ønsker atmosfæren bør være i timen allere fra første dag, dersom du føler du kan meddele det uten at ungdommene himler med øynene ovenfor deg ;-)
hehe... lykke til ;-D

Skjult ID med pseudonym Hingsten fr. 22 aug. 2008 00:37

@juni.. så mye fornuftig på forum du kom med her er sjelden vare her på forum..
du setter til og med en passe avslappet "traver" litt på plass med så velvalgte fornuftige råd..
kanskje du skulle kle å dressere en rampe-hingst litt også.. bare tuller.. ha en fin aften begge to..