Alle innlegg Sukkerforum

Høyere utdanning

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Herren ma. 21 okt. 2013 08:38

Hei, jeg har bare et kjapt spørsmål til unge kvinner her inne. Er høyere utdanning et must om du skulle datet noen? Vil gjerne høre fra de som studerer eller er ferdig å studere. I hvor stor grad har utdanning noe å si for en eventuell kjæreste?

(kvinne 42 år fra Sør-Trøndelag) ma. 21 okt. 2013 08:45 Privat melding

Det er ikke et must med høy utdannelse. Men jeg kjenner at jeg trenger en mann som har litt ambisjoner, som liker å jobbe, som motiveres av det og som kan reflektere godt rundt mange ting. En som jeg kan diskutere både politikk og samfunnsproblemer med, på en god måte.

(kvinne 42 år fra Sør-Trøndelag) ma. 21 okt. 2013 08:53 Privat melding

Forøvrig usikker på om jeg kan kalles "ung kvinne" ;)

Skjult ID med pseudonym utdannet ma. 21 okt. 2013 08:58

Jeg har erfaring med begge deler.
Er 39 år og har vært i et langt forhold med en som har tilsvarende lengde på utdanning, og er reflektert. Har vært i et kort forhold med en uten særlig utdanning. Nå når jeg søker på nytt, foretrekker jeg en med høyere utdanning.

Skjult ID ma. 21 okt. 2013 09:29

Kan man ikke være reflektert med for eksempel yrkesrettet utdanning?

Jeg kjenner da folk med høy utdanning med lav sosial intelligens også.... selv tenker jeg at han må ha ryddig økonomi i forhold til inntekten sin, slik at han ikke drar med seg økonomiske problemer inn i forholdet. Det fikser jeg ikke...

Skjult ID med pseudonym utdannet ma. 21 okt. 2013 09:55

Personlighet har selvsagt mye å si uansett. Og familiebakgrunn og erfaringer. Det er flere faktorer som spiller inn. Når det etterspørres en enkeltfaktor, vil jeg - ut fra min snevre erfaring med kun to ulike forhold, foretrekke en med tilsvarende utdanning.

(mann 41 år fra Møre og Romsdal) ma. 21 okt. 2013 10:43 Privat melding

Må nok innrøme at eg er ikkje høgt utdannet sjøl, men har no mine år på baken. Skule var aldri noke eg orka å gå mange år på. Men har meininger om det meste og når det gjeld å tenke praktiske løysiger så slår eg dei fleste som er høgere utdanna allikavel. Teori og praksis er som dei fleste veit ikkje det samme ;)

Skjult ID med pseudonym Trestammen ma. 21 okt. 2013 10:45

"Jeg kjenner da folk med høy utdanning med lav sosial intelligens også"

Hva har utdanning med sosial intelligens å gjøre?

En akademiker kan være en praktiker på fritiden, likefullt som en praktiker kan være en teoretiker på fritiden

Utdannelse har iallefall ikke alltid så mye å si på hvor interessant en person er, det er nå sikkert

Så er det de som er skoleflinke, men som duger lite da praksisen skal utføres

Skjult ID ma. 21 okt. 2013 11:06

kan hende jeg misforstod utsagn lenger opp.

Det ble skrevet om høyere utdanning og være reflektert, men ser nå at det var bare hva hun ønsket og ikke at hun mente man var reflektert når man var høyere utdannet.

(mann 41 år fra Møre og Romsdal) ma. 21 okt. 2013 11:13 Privat melding

Red Gemini. Du ser etter ein med ambisjoner, som liker og jobbe. Du har ikkje noke særlig tru på at folk uten høg utdannelse har ambisjoner og liker å jobbe? ;)

Skjult ID med pseudonym hokjønn ma. 21 okt. 2013 11:15

Jeg er høyere utdannet og "ung" og sikkert attraktiv på markedet.... jeg tenker at høyere utdannelse ikke måtte være et krav, i den betydningen av at vi kommuniserer godt mellom oss, og at partneren forstår meg på mange måter.

(kvinne 42 år fra Sør-Trøndelag) ma. 21 okt. 2013 11:18 Privat melding

Nei, det er jo det jeg nettopp skriver. At det som er avgjørende er at de er reflektert og har noe å komme med i diskusjoner, ikke nødvendigvis utdannelsen.

Skjult ID med pseudonym hokjønn ma. 21 okt. 2013 11:24

Og folk som driver et kariere jag blir bare slitsomt å ha noe med i lengden av erfaringer, stressende og energiløse, og som ikke alltid kan skille mellom jobb og privatliv. Dette med å ha "ambisjoner" finnes også en grense....

Skjult ID med pseudonym Trestammen ma. 21 okt. 2013 11:29

Nå vet ikke jeg hvilket marked du snakker om "hokjønn" - men attraksjon som "det som omslynger ditt vesen - utstråling o.l"

Er en ofte født med, og har ikke mye med utdanning å gjøre.

Skjult ID med pseudonym Trestammen ma. 21 okt. 2013 11:31

Unnskyld "hokjønn" .. du kom meg i forkjøpet. Skal vi forresten møtes, du og jeg?

Skjult ID med pseudonym hokjønn ma. 21 okt. 2013 11:46

Trestammen; jeg er fullstendig enig i utsagnet ditt :), attraksjon gjenspeiles gjennom utstråling. Hadde vært gøy å hilse på deg, men jeg tror ikke at jeg har samvittighet til å ta til meg flere dater jeg ikke har evne til å finne ut mer av.

Skjult ID med pseudonym Liz ma. 21 okt. 2013 14:21

Jeg syns ikke at utdanning skal ha noe å si.. Jeg har feks kun videregående og jeg har fortsatt noe mellom ørene...

Skjult ID med pseudonym Trestammen ma. 21 okt. 2013 16:42

Ørevoks og hjernemasse? :)

Utdanning har ingenting å si, legg ned hele staten, la oss leve fra hånd til munn igjen .. seriøst

(mann 38 år fra Buskerud) ma. 21 okt. 2013 16:50 Privat melding

Jeg er ikke høyere utdannet da en karrieremulighet åpnet seg midt under utdannelsen, men jeg har en jobb som gjerne besittes av høyt utdannede folk. Jeg har verken mindre ambisjoner eller muligheter selv om jeg gjorde dette valget, men føler fort at jeg havner litt mellom barken og veden her.

Skjult ID med pseudonym J26 ma. 21 okt. 2013 17:15

Som andre sier er det ikke et krav, så lenge man er på bølgelengde. Litt ambisjoner er så klart greit. Menn som jobber i kassen på en matbutikk eller andre typiske studentjobber (og ikke har planer om noe annet) står ikke så høyt i kurs hos meg , men det er ikke det som er viktigste når jeg velger partner akkurat ;) Fast lønn derimot - det er viktig.

Skjult ID med pseudonym Timtim71 ma. 21 okt. 2013 19:35

Må innrømme noe... Jeg bløffer litt i profilen min på dette med utdannelse. (Ikke si det til noen) - jeg erfarer gjerne at de kvinnene jeg blir tiltrukket av forventer høy utdannelse - jeg har ikke det, men jeg har brukt mye tid på å lære meg et yrke som jeg idag lever av, har altså en slags utdannelse, men ingen eksamener...

Skjult ID med pseudonym hokjønn ma. 21 okt. 2013 19:38

Timtim, hvorfor blir du tiltrukket av damer som har høyere utdannelse selv om du ikke har det?

Skjult ID med pseudonym Z ma. 21 okt. 2013 19:44

Er høyere utdanning et must om du skulle datet noen?
NEI

I hvor stor grad har utdanning noe å si for en eventuell kjæreste?
INGEN BETYDNING

Klokskap, intelligens, godhet, oppriktighet, ærlighet og kjemi har ikke med antall år fordypet i bøker å gjøre.

Skjult ID med pseudonym hemmelig ma. 21 okt. 2013 20:23

Hun må kunne lære meg noe jeg ikke kan, så skal jeg gjøre det samme tilbake. Pluss at vi begge skal inspirere hverandre til å lære ting sammen. Ser det ikke urimelig å få slike krav fra damene. Men om damene ser seg blinde på en tittel, da har de bommet litt og viser at de ikke helt forstår hva kunnskap er.

Skjult ID ma. 21 okt. 2013 20:30

Menn skal ha sykepleiere, mens kvinner foretrekker å skrive med menn med yrker som er gode inntektskilder, som finans folk osv ;) sånn har det alltid vært. Så klart på et overfladiske sted som nettdating, velger man å skrive med folk som viser seg å ha gode overfladiske faktorer..

Skjult ID med pseudonym Juicer ma. 21 okt. 2013 21:11

"In the pursuit of knowledge: everyday something is added. In the pursuit of wisdom: everyday something is dropped." - Lao Tzu

Skjult ID med pseudonym Sukkersøt ma. 21 okt. 2013 23:25

Om han er snekker eller direktør spiller ingen rolle

Skjult ID med pseudonym Trestammen ma. 21 okt. 2013 23:58

Du 20.30. Foretrekker damer finansfolk? Gjør alle sammen det? Vet du, da kan de ha det så godt alle sammen. Damene altså. Finansfolk, fysj for et folkeslag!

Jeg må på død og liv ikke ha en sykepleier heller, bare så det er sagt, kjære for et stigma :(

Skjult ID med pseudonym pgmp ti. 22 okt. 2013 00:04

Varigheten på mine tidligere forhold har vist seg å være nær proporsjonale med damas utdannelse. Begge xsambone har tatt phd, og de forholdene har ikke vart noe i nærheten av så lenge som de burde. Basert på dette vidt omspennende statistiske grunnlag ser man altså at mitt eneste håp er å treffe ei med vesentlig høyere enn en phd. Heldigvis er resten av kravlista relativt enkel å oppfylle.

Skjult ID ti. 22 okt. 2013 00:04

trestammen

Det var bare for å sette det på spissen! Men folk er overfladiske her

Skjult ID med pseudonym xkcd ti. 22 okt. 2013 00:10

Stilig diskusjon. Jeg har 6år på universitet høyskole med gode karakterer med ingen grad...(!) Og ble lokket over i en godt betalt jobb før siste studie ble ferdig. Så jeg passer neppe i kategorien høyt utdannet. Likevel så finner jeg normalt sett raskest tonen med mennesker med høy utdanning. Grunnen til det tror jeg er pga det er en viss "siling" av hvem som velger å gå den veien og like barn leker best.

Når det er sagt så må det definitivt finnes unntak her også. (Bare tenk på hvor mange på universitetet du igrunnen virkelig ikke kom overens med :)) Som alle andre "kriterier" på sukker så har folk sin egene personlige tolkning av hva det betyr. Så røde løv på treet betyr nødvendigvis at dere er så langt fra hverandre, men at dere kanskje har forskjellig skala.

Skjult ID med pseudonym lavoglys ti. 22 okt. 2013 01:14

Utdanning er ett av de krava som teoretisk kan si noe om personen. Vedkommende har jo tatt att aktivt valg, utdanning eller ikke. I forhold til høy og mørk, som en kun kan påvirke med valg av foreldre, fremstår utdanning som fornuftig.

Skjult ID med pseudonym Gilia73 ti. 22 okt. 2013 09:46

I mine to lange forhold har begge mennene hatt betraktelig lavere utdanning en meg. Så i mitt hode har det lite å si for hvem en forelsker seg i. Men og det er et men i min erfaring. Begge følte seg truet av at jeg fortsatte å ønske å utdanne meg og jobbe med selvutvikling.. Så jeg er nok blitt bevisst på at han jeg håper å finne nå, enten må like å utdanne seg selv, eller ha stor toleranse og like at jeg fortsetter og gjøre det...:))

(kvinne 30 år fra Telemark) ti. 22 okt. 2013 12:58 Privat melding

Jeg er selv en bachelorgrad og søker en mann med utdanning/stabil jobb. For meg er det viktig at mannen har en stabil jobb, og trives med det han driver med. Det er uaktuelt å date noen som ikke er i jobb for å vri det på den måten :)

(mann 38 år fra Buskerud) ti. 22 okt. 2013 17:50 Privat melding

@paraply, forskjellen på "høy utdanning" og "stabil jobb" er ... enorm!

Skjult ID med pseudonym Ærligheten ti. 22 okt. 2013 18:05

Nå er vel de fleste her i landet i jobb, det er en forsvinnende liten del av befolkningen som ikke har jobb.

Utdanning er noe helt annet, og har ikke nødvendigvis sammenheng med om man har jobb eller ei, jeg kjenner arbeidsledige med mastergrader, og jeg kjenner folk i god jobb uten å ha fullført ungdomsskolen.

For min egen del har jeg relativt kort utdanning i skolevesenet, men dette er supplert med sertifiseringer.
Om ei dame mener jeg ikke har god nok utdanning for henne er det egentlig helt greit, da kan hun finne seg en annen :)

Jobb? Joda, jeg har en stabil og trygg jobb så lenge jeg vil.. Lønna er det ingen grunn til å klage på, jeg er vel blant de 5prosentene eller så som er best betalt her i landet :)

Skjult ID med pseudonym Latterlig ti. 22 okt. 2013 18:15

Syntes hele samfunnet begynner å bli litt vel pretensiøst. Alt handler om fremstilling, hva man tjener og syntes at mange begynner å få vel heftige narsissistiske trekk.

Ikke faen om jeg i det hele tatt gidder å prøve å få meg en dame som tenker slik. Kjenner jeg blir kvalm.

(mann 41 år fra Møre og Romsdal) ti. 22 okt. 2013 18:24 Privat melding

Kjell Inge Røkke er ein kar som knapt fullførte grunnskulen ;) eg kjenner mange andre som ikkje har høg utdanning, men som har høgre inntekt og større omgangskrets enn dei som er høgt på strå.
Om damene vi ha ein sm jobber lange dager og har høg inntekt pga det, ja så stå på.
Eg har ikkje kjempe inntekt, men eg kan kjøre trailer, er bonde og driv med alternativ helse. Og ikkje mins, eg har meeeget med fritid som eg disponera når eg vil ;)

Skjult ID med pseudonym dina ti. 22 okt. 2013 18:40

Ja, det er et must!

Jeg selv har en lang utdanning og tror på at "like barn leker best"!
Det har ikke så mye med hvor godt betalt og flott jobb en har men at en deler visse grunnleggende verdier og referanser.

Erfaring tilsier at dette er det som fungerer best for meg..
Andre må gjerne tenke annerledes:-)

Skjult ID med pseudonym Latterlig ti. 22 okt. 2013 18:55

Jeg har bare en bachelor. Er godt skolert i filosofi, sosiologi og historie. Jeg har jobbet som håndverker i mange år. Liker teater, kunst og poesi. Har holdt på med politikk i 18 år, men jeg trenger da ikke være overpretensiøs selv om. Jeg er meg, og om folk tror jeg er en annen, så skjønner du poenget. Om fremstilling. Mange folk er hybrider, og blir dømt selv om de har et større spekter av talenter enn mange av dem som dømmer dem.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten ti. 22 okt. 2013 19:31

dina:
Er mange år på skole en grunnleggende verdi?
Du har gått glipp av noe vesentlig på et eller annet tidspunkt i livet.

Det går an å ha ambisjoner, glede, gode verdier osv uten å ha lang utdanning..

At man bør dele visse grunnleggende verdier er jeg enig i, men da snakker vi mer om menneskesyn og samfunnsengasjement.. I ditt tilfelle vil jo det si at du bør finne en med total mangel på et bra menneskesyn :)

(mann 43 år fra Vest-Agder) ti. 22 okt. 2013 20:17 Privat melding

Det er ofte de uten høy utdannelse som gjør de største tingene. Det kan forklares med at de tenker uten tillærte begrensninger.

Skjult ID ti. 22 okt. 2013 20:23

Det er den største sprøyt @Draumar!

Uten de store tenkerne og filosofene hadde vi fremdeles levd i ganske så primitive samfunn..og da tenker jeg først og fremst intellektuelt.
Er det noen som er kritiske og tenker nytt så er det stort sett de utdannede og beleste.Hvorfor?
Jo, fordi noen har stort sett gått stegene for deg først og den teorien er verdifull. Det du kan gjøre er å lese,reflekterere og så ta et skritt til og muligens bidra til at kunnskapen blir enda mer bearbeidet.
All denne kunnskapen vi har idag ..det kommer faktisk et sted fra..

Skjult ID med pseudonym Latterlig ti. 22 okt. 2013 20:45

Forskningen innenfor åndsvitenskapen bygger på Standing at the shoulder of giants prinsippet. Det er slik akademia har kommet til det stadiet vi er på i dag. Det er ca. 4000 år med tenkning og forskning.

Skjult ID med pseudonym Latterlig ti. 22 okt. 2013 20:47

Forskningen innenfor åndsvitenskapen bygger på Standing at the shoulder of giants prinsippet. Det er slik akademia har kommet til det stadiet vi er på i dag. Det er ca. 4000 år med tenkning og forskning.

Skjult ID med pseudonym gia ti. 22 okt. 2013 20:52

Utrolig arrogant å tro at de uten utdannelse er de som er mest nyttig!

Det vil si at all vitenskap og forskning som er nedskrevet og blitt studert og lært videre generasjoner på generasjoner er bare tullball.

Til etterretning @Draumar:
Selv praktikerne og håndverkerne jobber utifra tidligere nedskrevne kunnskaper og teori.

(mann 52 år fra Oslo) ti. 22 okt. 2013 22:18 Privat melding

Draumar, når en hadde kun uskolerte folk til å ta vare på helsen, var gjennomsnittsalderen ca 30. Nå er den over 80, og vi har skolerte folk i ett faktabasert helsevesen. Tilfeldig, eller tok du feil 20:17?

(mann 41 år fra Møre og Romsdal) ti. 22 okt. 2013 22:54 Privat melding

men Norge held på å gå til grunne fordi det blir styrt av ein gjeng teoretikera ;)

Skjult ID med pseudonym Tallefjant ti. 22 okt. 2013 23:19

Jeg har heller ikke høy utdannelse, men tjener da mer enn svært mange med høy utdannelse. Hvilken utdannelse man har viser kanskje litt om ambisjoner, men svært lite om man er kompetent.....
Det som heller spiller en rolle er sosialIQ, og om man trives sammen. Poenget er at jeg ikke er interresert i å prate med meg selv i ett forhold....

(mann 34 år fra Nordland) on. 23 okt. 2013 15:03 Privat melding

Jeg bryr meg driten om en potensiel kjæreste er høyutdannet eller ikke, så lenge dem har en jobb med ok lønn. Man skal tross alt potensielt gifte seg, få barn, et økonomisk fremtid sammen er da ikke å se bort i fra, fordi det vil sikkre barnets fremtid. Det er litt av den grunn, men mest av personlig interesse jeg holder på med en langsiktig plan for å master innan helse. For min del sikkrer det meg økonomisk til å kunna ta vare på den potensiele fremtidige familien jeg danner. Det er dyrt i Norge, det er et faktum. Damen trenger ikke å være verdens smarteste, men istand til å kunne holde en samtale på en vetig måte. Men på den andre siden, om damen er høyutdannet, så pass så at hun vil være den som tjener mest penger, så har det ingen ting å si, det vil si familien er enda mer sikkret. Personlig er jeg ordblind, men det stopper meg ikke i værdagen som du sikkert ser.