Alle innlegg Sukkerforum

Familiebakgrunn

Vis siste innlegg
Skjult ID ma. 21 okt. 2013 17:42

Jeg leser at en del setter det inn som et krav at man må ha et godt forhold til egen familie og gjerne være stolt over familien sin også. Hvorfor er dette så viktig egentlig? Jeg mener at familiebakgrunn ikke bør ha så mye å si da det er jo personen man skal leve med og ikke familien, så lenge man er uavhengig og lever et selvstendig liv da så klart. Jeg kan forstå stereotypiene knyttet til de forskjellige sosiale lag, og "bagasjen" som måtte følges med ved denne. Men jeg har samtidig også registrert;

1) søskene er forskjellige selv med de samme foreldrene..
2) ikke alle barn arver verdiene som foreldrene har, mange er fra ressursterke hjem men likner overhodet ikke på foreldrene når det gjelder ambisjonsnivå (kunne ha vært bortskjemte og tar de økonomiske verdiene litt for gitt). Det kan være det motsatte også, at mange er fra et lavere sosiale lag og har innsett at de ikke ønsker å leve et liv som foreldrene hadde.

Hva mener dere?

(kvinne 40 år fra Aust-Agder) ma. 21 okt. 2013 17:51 Privat melding

Ja er helt enig med deg, søsken kan være helt forskjellige og av og til skifter familier sosial status i løpet av et liv , klatrer enten oppover eller *detter* nedover og minstebarnet og eldstebarn kan ha fått veldig forskjellig oppdragelse

Skjult ID med pseudonym BvW ma. 21 okt. 2013 17:54

Familie og bakgrunn må anses som meget viktig. Det er viktig å holde blodet rent og blodfeidene under kontroll. Jeg ser med stor bekymring på signalene om å forby søskenekteskap. det kan føre til utvanning i de rette slekter.

Ærbødigst
Baron von Waffel

(mann 58 år fra Oslo) ma. 21 okt. 2013 17:56 Privat melding

Jeg tolker dette med godt forhold til familie ut fra at jeg har egne barn, og regner med at en kjæreste også har det. Da er et godt forhold til den nærmeste familien et tegn på at man er i stand til å sette barnas beste høyt. Det er et tegn på at man er villig til å svelge noen små kameler for å la barna leve opp i et miljø uten for kraftige stormer.

Skjult ID med pseudonym hokjønn ma. 21 okt. 2013 18:05

Stevia61
Det betyr ikke at man kan være dårlige foreldre selv om man ikke har et godt forhold til sine egne foreldre? For eksempel kan det være at en har vokst opp med svært dominerende foreldre eller andre holdninger /verdier en ikke vil ta med seg videre slik TS nevner, og som også av den grunn ha et anstrengende forhold med sine foreldre, det betyr ikke at vedkommende er et dårlig menneske, eller har usunne verdier, og dermed gå utover barna?

(mann 58 år fra Oslo) ma. 21 okt. 2013 18:28 Privat melding

@hokjønn
Jeg sa hva jeg anså som bra, men valgte å ikke uttrykke negasjonen. Fordi den er umulig. Det er alltid gode grunner til å handle som man har gjort når noe har låst seg.
Som den store hovedregel mener jeg det er bedre med et fravær av kontakt enn et drepende dårlig forhold. Siden ingen andre kan ta ansvar for å overprøve vurderingene av å holde seg unna, må man ta for gitt at de er veloverveide.
Men for all del, jeg har ikke noe MÅ-krav på sånne ting selv.

Skjult ID med pseudonym arnold ma. 21 okt. 2013 20:25

Sett at aller nærmeste familie har både diagnoserte og udiagnoserte mentale problemer, driver og isolerer seg ifra verden (det kan ende med enda en historie om en begravelse med bare prest og organist tilstede), og prøver å dra inn meg i den livsstilen der.
Hva om man har fått nok av dette og ikke vil være en del av det?

Skjult ID med pseudonym hemmelig ma. 21 okt. 2013 20:33

Det er jo et veldig urettferdig krav det der. En er uheldig og er barn av noen udugelige foreldre, er selv en gjennomført varm person, og straffes fordi en har feil mor og far. En skal være ganske kynisk, drømmende og/eller lite reflektert for å ha et slikt krav.

Skjult ID med pseudonym hokjønn ma. 21 okt. 2013 20:41

Hemmelig@
jeg digger deg

Skjult ID ma. 21 okt. 2013 23:28

Hadde jeg møtt en mann som ikke hadde hatt et bra forhold til sine barn ville varselklokkene begynt å kime

Skjult ID med pseudonym Gilia73 ti. 22 okt. 2013 09:32

Familie kan en ikke velge. Samtidig sier det meg en del om en person dersom den bare har avbrutte relasjoner.. Masse konflikter med familie , ekser, tidligere kollegaer og venner.. Det å ivareta og beholde relasjoner er ikke lett, men samtidig en egenskap jeg ser etter i en partner...

Skjult ID med pseudonym hemmelig ti. 22 okt. 2013 17:00

@Gilia73

Det du skisserer er jo noe helt annet en det som er den opprinnelige problemstillingen :) For meg holder det at vedkommende har et godt forhold til sine barn og at vedkommende ikke snakker drit om faren til barna sine til ungene. Utover det så må hver enkelt eventuell konflikt innad i familie eller med andre belyses med lykt og lupe før en kan si neo om hvem som er steike sprø.

(kvinne 46 år fra Buskerud) ti. 22 okt. 2013 22:35 Privat melding

Syns ikke det jeg hemmelig. Spørsmålet var hvorfor er det så viktig at en potensiell partner har et godt forhold til familien sin.
Det jeg prøvde å beskrive var at noe av grunnen til at dette er fokus for mange kan være fordi hvilken relasjon du har med din familie kan være en pekepinn på hvordan du er i andre relasjoner. Behøver ikke være det, men om du i tillegg og har konflikt fylt relasjon til andre relasjoner du har i livet kan det begynne å tegne seg et mønster.
I relasjonsteorien snakker en om flere grupper utrykk tilknytning blant annet..
Om en har med seg en slik bagasje betyr det ikke at en er uaktuell som partner nødvendigvis, men det kan absolutt skape utfordringer... En annen ting er hvis den ene parten verdsetter å tilbringe mye tid med sin familie og den andre ikke forstår det behovet fordi den aldri hadde noe god relasjon med sin familie.. Det kan og absolutt være utfordrende tenker jeg..

Skjult ID med pseudonym Gilia73 ti. 22 okt. 2013 22:36

Utrygg tilknytning skulle det så klart stå

(mann 34 år fra Nordland) on. 23 okt. 2013 15:07 Privat melding

Jeg kommer fra en vansklig oppvekst pga noen familie tragedier. Men jeg er ikke et produkt av dette, har mine egne meninger og verdier. Er ikke så veldig nær min familie av den grunn, men vi holder kontakt. Men jeg kommer av den grunn til å være nær mine barn, den gang jeg får det. Familie skal holde sammen.

Skjult ID med pseudonym Gultblad on. 23 okt. 2013 16:54

@megaman

Jeg kjenner meg igjen i det du sier, er selv i samme situasjon :). Dessverre er det slik at folk tenderer å dømme ut ifra familiebakgrunn og opptatt av din oppvekst for å kunne predikere deg som person.