Alle innlegg Sukkerforum

Hvorfor er du anonym?

Vis siste innlegg
(mann 39 år fra Hordaland) on. 23 okt. 2013 20:56 Privat melding

Hei dere!

Det er en del ganske gode tråder her på forumet, og viktige problemstillinger tas opp - som også fortjener gode svar.

Jeg ser veldig mange velger å dele sine meninger anonymt - og syns det er veldig rart. Sukker.no er et sted for å bli kjent med andre mennesker, og ens ytringer og meninger forteller veldig mye om en selv.

Hva er årsaken til at du velger å poste anonymt?

Skjult ID med pseudonym Dingo on. 23 okt. 2013 21:09

Det er mange grunner til å være anonym på forum, og mange meninger om emnet.

Det finnes en del gamle tråder om dette, og hvis du er oppriktig interessert i emnet så kan du f.eks. bruke søkefunksjonen i forum og søkeordet "anonym". Da finner du bl.a. en nokså fersk tråd fra mai i år med 187 innlegg.

Skjult ID med pseudonym kloroform on. 23 okt. 2013 21:09

Fordi de færreste av oss er på forumene for å sjekke opp folk?

Skjult ID med pseudonym s on. 23 okt. 2013 21:10

Jeg bruker ikke forumet for å bli kjent med andre mennesker, og liker generelt å debattere på nett under pseudonym, og uten bilde.

Av erfaring er dette det eneste stedet jeg vet om der enkelte reagerer på andres bruk av anonymitet. Eller, med mindre man kjenner personer fra før, er alle her på sett og vis anonyme. At du viser et bilde av deg selv, og via profilen forteller litt mer om deg selv, sier meg uansett veldig lite om hvem du er. Og for å være ærlig, er ikke det så veldig interessant, heller.

Bruker du å spørre om dette på andre fora hvor en ikke kan / må bruke sitt reelle navn?

Skjult ID med pseudonym Jente on. 23 okt. 2013 21:13

Fordi jeg ikke vil bli gjenkjent av datene mine eller andre potensielle kjente.

(mann 39 år fra Hordaland) on. 23 okt. 2013 21:13 Privat melding

@s; La meg spørre på en annen måte da. Om det IKKE hadde vært mulig å være anonym her inne - hadde det du postet bært preg av at man kunne se hvem du var på Sukker?

(mann 39 år fra Hordaland) on. 23 okt. 2013 21:14 Privat melding

@Jente; Betyr det at du ikke kan stå inne for det du poster her, til personer du kjenner eller dater?

Skjult ID med pseudonym s on. 23 okt. 2013 21:16

@strep2k: Om det ikke var mulig å poste i dette forumet uten å vise profilen min, hadde jeg ikke skrevet noe.

(mann 39 år fra Hordaland) on. 23 okt. 2013 21:17 Privat melding

@s; Men da er vel kanskje det svaret på spørsmålet mitt. Folk ønsker ikke å bli assosiert med sine ytringer, tanker og meninger.

Skjult ID med pseudonym s on. 23 okt. 2013 21:23

@strep2k:

Joda, mange av disse meningene og atferd generelt på forum vil nok sannsynligvis komme frem på en eller annen måte senere. Men "senere" er altså nøkkelen her.

Mye er annerledes i nettverdenen enn i virkeligheten. Hvis man har litt-på-siden-synspunkter, er litt spissformulert, eller på andre måter kommuniserer noe en leser er uenig i - uten å kjenne til personen mer enn i et sorteringssamfunn som dette - kan dette medføre at nettopp dette medfører null kontakt.

Mens det altså kanskje ikke nødvendigvis har så mye å si om dette kom frem ETTER at man har blitt kjent. Dette gjelder naturligvis mye annet enn bare sære meninger og ord man skriver i et forum som dette.

Skjult ID med pseudonym Juicer on. 23 okt. 2013 21:28

Jeg er ikke på forum for å sjekke opp damer. Derfor.

Når det er sagt, så er det nesten umulig ikke å legge merke til at noen her alltid har gode, konstruktive og reflekterte innlegg. Og disse blir jeg selvfølgelig nysgjerrig på, kunne godt tenkt meg å bli bedre kjent med og er på grensen til å ønske å kunne "sjekke" dem opp. Men så kicker realitetene og omstendighetene inn, og jeg tenker næh. :-)

Skjult ID med pseudonym Jente on. 23 okt. 2013 21:28

Strep2k: Er vel ikke det at jeg ikke står inne for det jeg skriver, mer det at jeg ikke vil at folk skal vite at jeg henger på forumet i det hele tatt. Noen ganger skriver jeg også om dater for å lufte problemstillinger og da er det viktig å ikke bli gjenkjent.

Skjult ID med pseudonym s on. 23 okt. 2013 21:31

Enig med @Juicer, men det tilhører altså sjeldenhetene.

Og jeg vil ikke ødelegge sjansene mine ved å ha de få som mot formodning liker det jeg skriver som aktuelle :)

Skjult ID med pseudonym arneand on. 23 okt. 2013 21:39

@strep2k on. 23 okt. 21 17
Jeeez dude... -.-
Det er ingen sammenheng mellom det å være anonym, og ikke stå for det man sier. Om noe får man heller fokus på sak og ikke person.
Om man virkelig vil diskutere bør man velge tid, sted og ikke minst korrekt forum, dette er ingen av delene.

Klatre nå ned av den hvite gyngehesten, og kom over til den mørke siden!

Skjult ID med pseudonym no stress on. 23 okt. 2013 21:45

Fordi jeg vil og kan!:)

Skjult ID med pseudonym reg on. 23 okt. 2013 21:46

En ting er at forum brukes bare av en liten prosent av sukkers brukere, så gevinsten blir heller liten.
En annen ting er den prosenten ikke er så veldig representativ for sukker, det er grunner til at mange her på forum er/forblir single (og endel er bare på forum), for å si det slik.
(Og disse tiltrekkes av forum, og lar forum bidra til en ond sirkel.)
Det er allerede nevnt muligheten for å kunne debattere (også intime spørsmål) uten å bli knyttet til det offentlig.
Ellers har anonymiteten sine fordeler i at man slipper kontakt med endel tvilsomme herfra, det har forekommet trakassering og stalking på privaten.
(I beste fall er risikoen bare vanlig uthenging, outing, sladder etc).

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt on. 23 okt. 2013 22:09

Hvis du ikke kunne vært anonym, så hadde jeg nok ikke postet på forumet nei...

Jeg er anonym fordi jeg ønsker å være det.
Snakker ikke stygt om andre eller noe sånt, men jeg syns mange nok som leser på forumet her har klart å snike seg inn på profilen min for å si det sånn.. :P

Skjult ID med pseudonym hemmelig on. 23 okt. 2013 22:24

Jeg er ikke spesielt utadvent og sprudl.. Åååå. Ikke sånn anonym nei...

Skjult ID med pseudonym Tallefjant on. 23 okt. 2013 22:26

Ganske enkelt fordi enkelte blokkerer forumdeltakere over en lav sko....

Skjult ID med pseudonym vemmelig on. 23 okt. 2013 22:29

Pleier da å vise deg med bilde du @hemmelig?

Skjult ID med pseudonym Realista on. 23 okt. 2013 22:31

Til orientering TS: Sukker har 500.000 utfylte profiler. Siste måned var det ca 60.000 aktive profiler. Det er ca 10.000 personer inne hver time på kvelden her på Sukker. Et raskt regnestykke, sier meg at noen av disse også er innom forum og leser hva som diskuteres her. Om man føler seg komfortabel med en muligens, ganske så stor eksponering, så er det jo greit å ikke være anonym. Og all respekt for de. Det er hyggelig å se noen ansikter her:).

Men jeg personlig ønsker ikke slik eksponering. Jeg synes det er veldig godt å bli vurdert ut fra hva jeg skriver og mener, og ikke på bakgrunn av mitt utseende. Det er temaene og diskusjonene jeg finner stimulerende på forumet. Det er derfor jeg deltar her.

Det er klart at ved å være synlig her med bilde så kan det kanskje gi mer oppmerksomhet fra potensielle kjærester. Men bare et kanskje.....mye oppmerksomhet trenger ikke nødvendigvis bety det samme som positiv oppmerksomhet. Jeg har noen tanker om det :). Jeg tilfreds med den oppmerksomheten jeg får av besøkende på profilen min. Jeg står sjelden online og jeg har et ikke uoverkommelig antall besøkende;). Men akkurat slik foretrekke jeg å ha det akkurat nå, av ulike grunner:).

Jeg antar at å eksponere seg her, muligens fører til flere besøkende på profilen din? :) Men det vet jo dere som har synlige bilder mer om. Hadde vært interessant å høre hva denne eksponeringen med bilde her, fører med seg for dere:)

Skjult ID med pseudonym hemmelig on. 23 okt. 2013 22:57

@Realista

Besøk på min profil ligger på under ti i uken. Tror ikke det å være offentlig her på forum gjør særlig forskjell ;)

Skjult ID med pseudonym Lady on. 23 okt. 2013 23:12

Jeg bruker ikke forum for sjekking. Så enkelt men likevel kanskje vanskelig å forstå for noen. Det anser jeg faktisk ikke som mitt problem. Ha en fortsatt strålende aften:)

Skjult ID med pseudonym Logg ut on. 23 okt. 2013 23:14

Det er nesten ingen av jentene som leser dette vaset likevel, så det er nesten det samme om man er anonym eller ikke. Men risikoen er der, så for å være sikker... ;)

Skjult ID med pseudonym Realista on. 23 okt. 2013 23:21

Det må jeg si @hemmelig ;) Synes jeg egentlig er litt rart. Du ser nå ut som en tiltalende mann:). Og så avskrekkende meninger har du vel ikke her på forum?:) Hmm...uansett jeg foretrekker å være anonym.

Skjult ID med pseudonym Realista on. 23 okt. 2013 23:44

Humre, humre @Logg ut :) Ja, det er best å være på den sikkre siden;)

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 23 okt. 2013 23:55

@strep2k
Du skrev: "Sukker.no er et sted for å bli kjent med andre mennesker"
Helt klart. Derfor skiller jeg mellom forum og profilen min. Ut fra hva jeg leser i forum er det mindre enn 0,1 prosent (Er det ikke lov å bruke prosent-tegn heller nå, da?? Makan!) som havner i interessant-kategorien. Derfor er det absolutt like greit at jeg holder meg utenfor de resterende 99,9 prosentenes...OM nå noen skulle finne på å ville skrive til meg. Dessuten trives jeg med fjasemuligheten her på forum iblant. OG lar det være med det. ;-)

(mann 58 år fra Oslo) to. 24 okt. 2013 01:22 Privat melding

Stort sett skriver jeg med åpen profil. Og jeg ser at det er en viss markedsføringsverdi i det, men ikke uhåndterlig stor for en halvgammel gubbe som meg. Og hvis jeg føler for å skrive noe som ikke skal kobles alt for lett til min profil, så har jeg et alter ego. Som sikkert kan avsløres av mange faste lesere på skrivestilen.
Når jeg skriver anonymt, så er det for å slippe personangrep fra trollene, slippe å få innleggene koblet mot alder, unngå å måtte forklare ironi eller selvironi for de som ikke forstår dette. Eller bare for å holde mitt alter ego i live.

(mann 41 år fra Møre og Romsdal) to. 24 okt. 2013 11:15 Privat melding

ser sporten i å vere anonym, da kan ein slenge dritt uten å måtte stå for det. Eg har ikkje vert anonym og har nok fått min del av dritten fra anonyme tøffinger ;)
Vurderer meir å droppe forumet istaden for å bli som resten av dei "tøffe"

Skjult ID med pseudonym s to. 24 okt. 2013 12:31

Hvis du er så hårsår og tynnhudet at det som skrives på dette forumet ikke er til å holde ut, bør du umiddelbart finne på noe helt annet å gjøre.

Ops, dette falt sikkert i din kategori "å slenge dritt", men det var nå en gang du som begynte å tøyse.

Skjult ID med pseudonym Elregn to. 24 okt. 2013 13:50

For å unngå hissige meldinger i innboksen av folk som ikke kan holde seg til forum.
Dem skal det visst være noen av.

Skjult ID med pseudonym Melissen to. 24 okt. 2013 13:54

Som oftest poster jeg ikke anonymt, i alle fall ikke mer anonymt enn dette. Ikke troller jeg heller. Som så mange andre er jeg ikke på forum for å sjekke opp noen, men jeg setter stor pris på dem som ikke er anonyme - eller mer anonyme enn de er i profilene - vi er jo rimelig anonyme der også (til en vi kjenner ser oss), og kikker av og til innom en profil jeg har plukket opp her.

Det er uhyre tiltrekkende med menn som har meninger og kan argumentere for dem, spesielt når det gjøres med et godt språk, så jeg skjønner ikke helt hvorfor ikke flere av gutta benytter seg av denne muligheteten. Og så er det en del som absolutt vinner på å gjemme seg bak ett eller flere pseudonym, for å slippe blokkeringer...

Skjult ID med pseudonym reg to. 24 okt. 2013 14:14

@Melissen
Da er vi inne på noen fra forum som visstnok sier det politisk korrekte og det som damene vil høre, og fanger opp damer her på det viset.
(Og var det noen av dem som hadde diverse mørke sider?)

Og vær obs på at det er noen fra forum som klarer å finne folk i RL, og trakassere/stalke dem der.

@Elregn
Og noen av disse glemmer visstnok aldri, de fortsetter å plage folk.

Skjult ID med pseudonym hemmelig to. 24 okt. 2013 17:07

Konklusjonen er at forum er livsfarlig og burde vert forbudt med lov! Eller så finner noen av oss det underholdende nok til å dille her i tide og utide. Ta en øl og slapp av folkens... Du fødes, du dør. Hva med å ha det litt uhøytidelig mellom de to punktene?

(mann 41 år fra Møre og Romsdal) to. 24 okt. 2013 21:48 Privat melding

s eg er hverken tynnhudet eller hårsår, men eg klarer godt å provosere uten å gjemme meg ;)
Eg setter ærligheit høgt og står for det eg skriv eller seier

Skjult ID med pseudonym s to. 24 okt. 2013 21:57

Vittig. Det var du som skrev at du vurderte å droppe forumet.

Om en greier å provosere har absolutt ingen verdens ting å gjøre med åpen profil eller ikke. At du velger å provosere, eller i alle fall tro at du gjør det, gjør ikke særlig mye fra eller til.

Tviler dessuten sterkt på at du setter ærlighet så veldig mye høyere enn de fleste andre, eller rett og slett _er_ ærligere, bare fordi du viser fjeset ditt på forumet.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt to. 24 okt. 2013 23:40

Er vel ingen som er så brutalt ærlig som meg uansett så.. :P

Skjult ID med pseudonym _________ fr. 25 okt. 2013 08:27

Jeg er anonym, fordi hvem jeg er ikke burde ha noe å si for ideene jeg ønsker å formidle, og fordi onymitet antagelig ville virket mot hensikten jeg har for å skrive.

(kvinne 46 år fra Buskerud) fr. 25 okt. 2013 08:39 Privat melding

Skriver som den jeg er, er den jeg er og står for det jeg skriver. Derfor med profil navn og noen ganger med bilde. Men respekterer fullt ut at andre tenker at de ikke ønsker det. Når det gjelder begrunnelsen at det skal være så farlig og at en får ubehagelige meldinger, har jeg bare opplevd det en gang . Han sendte sinte meldinger ble blokkert og rapportert og det var det.. Men jeg har heller opplevd å få mange hyggelige meldinger fra både mannlige og kvinnelige forumdeltagere..så for meg har det vært udelt positivt:)

Skjult ID med pseudonym SnillType fr. 25 okt. 2013 12:36

Fordi de sannsynligvis er såpass lite attraktive, at hvis man hadde sett dem, ville responsen avtatt umiddelbart.