Alle innlegg Sukkerforum

Idag fikk jeg en dame til og møte asfalten med tryne først

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym SnillType fr. 25 okt. 2013 12:50

Som overskriften tilsier, en dame gikk på snørra og jeg nøyt det!!

Ekkle vennen av en romener prøvde fiske lommeboka ut at lommen min, jeg bråsnudde meg når jeg merket det.
Hun på sin side bannet til meg og snudde, løp 20 meter og snublet i sine egene ben! Karma er herlig!

På tide at de før ryddet bort det pakket fra Oslo sentrum, de gjør ikke annet enn igang og hærverk! Håper tiggerforbudet inntrer så snart som mulig

Skjult ID med pseudonym sukkermann fr. 25 okt. 2013 12:53

Enig!

Skjult ID med pseudonym saltboy fr. 25 okt. 2013 15:57

Så fint at vi har hver våre ting å glede oss over :o)

(kvinne 51 år fra Oslo) fr. 25 okt. 2013 15:59 Privat melding

Neste gang håper jeg det er du som går på trynet /

Skjult ID fr. 25 okt. 2013 16:00

Ei jeg kjenner var borti en enda litt tøffere situasjon med noe sånt her for en stund siden..

Hun kjørte bil mot et kryss, så kom det plutselig en fyr løpende, han ble påkjørt og havnet under bilen (hun kjørte over han med forhjulene)..
Andre folk kom løpende bak for å ta han, og det var jo ikke noe problem etter at han var overkjørt :)

Skjult ID med pseudonym HK fr. 25 okt. 2013 16:22

Og du heter SnillType? ;)

Skjult ID med pseudonym Juicer fr. 25 okt. 2013 16:33

Jeg får frysninger når noen sier "få bort det pakket" om andre mennesker. Det er et gufs fra fortiden. Det er historieløst.

Skjult ID fr. 25 okt. 2013 17:55

@ snilltype

Og du kaller deg snill, komplett uten medfølelse for andre, og ute av stand til å sette seg inn i andres situasjoner. Og ikke be meg gå ned i Oslo sentrum, jeg bor der, og jobber der.
Romerfolket er et folk som ikke er velkommen noen steder, ikke en gang i sitt eget hjemland. Slik var det med tatere i Norge tidligere. De har aldri fått muligheten til å ta en ærlig jobb der de kommer ifra, de har ingen skole gang. De er utstøtte. Og ser ikke vitsen i å sende barna på skolen, barna vil uansett ikke få jobb. I Romania blir de spyttet på og mobbet på skolen. Så de bruker barna istedet til å tigge, opptre og stjele. De må ha mat som alle andre for å leve. Men jeg er heller ikke for at de skal motta trygdeordninger fra Norge hvis de selger folk er folk. Dette fordi at det vil komme så mange flere fra romfolker til Norge da. Og etterhvert vil det føre til problemer om vi skal forsørge disse. Vi må satse på eldre og syke. Sånn det ser ut nå må vår generasjon jobbe til vi er 70 før vi kan gå av med pensjon.

(mann 34 år fra Nordland) fr. 25 okt. 2013 18:02 Privat melding

Romanere er nomader, dem har ikke landt og bo i. Dem drar fra land til land, å det som er tillfellet vær plass er at dem blir avvist i alle land dem drar til. Ingen gir dem en sjans til å etablere seg, fordi dem bli behandlet som dyr, men i mange tilfeller blir dyr behandlet bedre. Man overlever ikke i en verden hvor din overlevelse er avhengi av penger. Dem må få mat på en eller annan måte. Om du selv var i dems sko, avist i alle land, aldri får hjelp, får ikke jobb, hva hadde du gjort for å få mat?

Skjult ID med pseudonym Bygutt fr. 25 okt. 2013 18:14

Jepp, det er veldig synd på de som har lite penger. De burde bare få lov til å stjele og rane folk. Sånn som han som ranet en venninne av meg meg pistol for noen uker siden. Stakkars mann, bra han slapp unna med det. Og de to som overfalt en jente ved Ullevål (?) i går, holdt henne nede og tok telefonen hennes. En tidligere sukkerdate av meg opplevde akkurat det samme for en stund siden, bortsett fra at hun også ble slått bevisstløs av mennene. Og de stakkarene fra Afrika som ranet flere like ved der jeg bor for litt siden, med jernstenger, kniver og skytevåpen. Litt dumt for et par av ofrene å trenge legehjelp etterpå selvsagt, uflaks det det med jernstang i hodet, men bra de stakkars afrikanerne kom seg unna. De hadde det jo sikkert vondt i hjemlandet og er fattige her også. Samme med sigøynere, sorry, romfolk. De burde få stjele og rane så mye de vil, for det er jo så synd på dem. Synes TS er skikkelig teit. Når dama falt da hun løp så burde han jo ha hjulpet henne opp og gitt henne lommeboka si. Eller hva Frøken-O, HK og dere andre?

Skjult ID med pseudonym saltboy fr. 25 okt. 2013 18:21

@Bygutt
Smokk?

(mann 34 år fra Nordland) fr. 25 okt. 2013 18:23 Privat melding

Selvfølgeli er det ikke bra at dem raner folk, men det er en grunn til at dem gjør det. Det er overlevelse innstingt, man gjør hva en som må til for å overleve. En måte å stoppe slikt på er å faktisk hjelpe dem. Kaste dem ut av landet løser ingen ting, da har dem ikke "lært" noe å vi bare dytter våre problemer over på noen andre.

Skjult ID fr. 25 okt. 2013 18:29

Nordmenn er dumsnille og gir penger rundt uten å vite hvor pengene havner. Vet dere at det er mange millioner som ble sendt og blir sendt til Romania hvert år? Masse penger som IKKe går til de som trenger men til de som er smarte nok til å lure dem til seg ved å tigge eller stjele ...

(mann 34 år fra Nordland) fr. 25 okt. 2013 18:34 Privat melding

Det hjelper ikke noen som helst å bare gi folk penger. Dem aner jo ikke hvordan det skal brukes. Det som hjelper er å lære dem yngre genereasjonene hvordan man kan best mulig fungere i et samfunn. Det vil kanskje ikke hjelpe med en gang. Men neste generasjon vil lære av den forge generasjon, bli mer åpen for forandring. En bølge effekt som tilslutt hjelper så pass at dem blir en del av samfunnet isteden for et problem for samfunnet.

Skjult ID med pseudonym sjult fr. 25 okt. 2013 18:41

VET DERE FORRESTEN HVOR DE PENGA GÅR TIL ?
Har noen sett hvilke biler de kjører eller hvor tykke gullkjeder de barer?

Skjult ID med pseudonym Bygutt fr. 25 okt. 2013 18:43

Saltboy

Ja, mange som burde ha smokk her, så barnslig naive som de virker å være.

Skjult ID med pseudonym saltboy fr. 25 okt. 2013 18:47

:)

Skjult ID fr. 25 okt. 2013 18:49

De....

Skjult ID med pseudonym fruen fr. 25 okt. 2013 19:04

Er vel mer redd for intelligensnivået på enkelte her enn romfolket.

(mann 34 år fra Nordland) fr. 25 okt. 2013 19:07 Privat melding

Helt enig med @fruen her, ignoransen her er stor.

Skjult ID med pseudonym saltboy fr. 25 okt. 2013 19:22

@Megaman242
Det går så bra så. Bare gi dem smokk.

Skjult ID med pseudonym Blah fr. 25 okt. 2013 20:06

Her var det mange som tydeligvis ikke har reist rundt i verden. Det er veldig fint når den største opprivende konflikten man har er med naboen over hekken eller et tre som hindrer utsikten. Det er faktisk en del andre hensyn og prioriteringer andre steder i verden, og da er det faktisk ikke helt ok å stjele lommeboken fra noen. Det er juling, fengsel eller annet. Så at dama tryna er bare helt greit, for da tar hun vel litt mer innover seg hvor jævlig tilværelse hun har og prøver gjøre noe mere positivt ut av det. Folk som er folk forandrer seg ikke før de er pukka nødt, og helst ikke da heller. En tyv er en tyv uansett hvor du kommer fra, og vi liker at de får sin straff.

Skjult ID fr. 25 okt. 2013 20:46

@ megamann

Utrolig enig med deg i hva du skriver :-)

Skjult ID med pseudonym skatt fr. 25 okt. 2013 21:09

@robinsve
Nordmenn er et folkeslag som lever litt isolert her i Nord. Vi ser opp til svensker og dansker men har ikke egne meninger ellers. Vi har det bra pga. olje og gass og vi vil ikke vite mer, skjønner du...

Skjult ID med pseudonym blindebukk fr. 25 okt. 2013 21:20

er vel lov å bli forbanna over tyvpakk ennda i norge vel?..

(kvinne 50 år fra Oslo) fr. 25 okt. 2013 21:21 Privat melding

At en tyv tryner er bra, bakgrunnen hans/hennes er irrelevant i den sammenhengen.

Skjult ID med pseudonym mann36 fr. 25 okt. 2013 21:24

eg tru faktisk eg hadde ledd meg nesten ihjel om ho dama ramlet etter å ha prøvd å tatt lommeboka mi, kanskje etter at eg haddu sprunge bort og gitt ho noke jævlig med kjeft.
Ja dei e rumenera, men fy f...
har sett dei sitte å "grine" over ein hund eller baby som har liksom dødd berre for å få noen penger. Hunden og babyen var godt neddopa, pusta men rørte seg ikkje. Få jævelskapen ut. hadde eg fått noke slikt her rundt om så hadde eg kjeppjaga dei herifra

Skjult ID med pseudonym gruff fr. 25 okt. 2013 21:26

@megamann
Å etablere fiskeindustri og landbruk samt lære opp de unge i u land har vært forsøkt utallige ganger, det har ikke fungert ettersom det er noen få som blir rike på dette, eller at de rett og slett ikke har ønsket å utføre de plikter de har fått på seg.

Skjult ID med pseudonym gruff fr. 25 okt. 2013 21:27

Dette fører til videre klasseskille og økt fattigdom, i andre tilfeller landbruksmaskiner benyttet som fritidskjøretøy!

Skjult ID med pseudonym SnillType fr. 25 okt. 2013 22:17

Her var det mye meninger, gjenspeiler mye naivitet på forumet, grenser til dumskap........

Skjult ID med pseudonym saltboy fr. 25 okt. 2013 22:45

Ennå ikke tatt smokken?

(kvinne 40 år fra Vest-Agder) fr. 25 okt. 2013 22:52 Privat melding

@Bygutt
Bra skrevet!!

Skjult ID med pseudonym Asbjørn fr. 25 okt. 2013 23:01

Greit å ville være politisk korekt å fremtre som et medmenneske, men kom igjen a! Noen av dere høres rett og sslett tilbakestående ut her. Jeg er for å hjelpe så mange vi kan som kan hjelpes, men det er ikke til å stikke under en stol at ikke kan hjelpes/vil hjelpes. Noen er faktisk rett og slett kriminelle, og vil heller være det enn å få seg jobb i kassa på Rimi for eksempel.

Skjult ID med pseudonym HK fr. 25 okt. 2013 23:57

Er det bare romfolk som stjeler her i landet, om vi pakker de og kaster ut hva med våres egne da? Hvor skal vi gjøre av de? Kaste de også til Romania? Vi kan ta i mot de beste, leger, sykepleier, høystuttanede m.m.
Kanskje norge kan eksportere norske kriminelle til andre land også, for vi lever i en sååå rik land, så da blir vi jo enda rikere, slipper å ta oss av de. Glimrende ide, eller hva? Dæven... hvorfor kom jeg ikke på dette før valget a...

Skjult ID med pseudonym SnillType lø. 26 okt. 2013 00:36

God start og begynne med dem iallefall 9 av 10 romenere er registert med rulleblad.
Leser hva du skriver, er en håpløs retorikk du kommer med.....

Det må gjøres tiltak for og hindre ytterligere krimvekst, hva med tiggerforbud? Hva med og være proaktiv på grensen? Krav til økonomi for å komme inn til landet?

(mann 52 år fra Oslo) lø. 26 okt. 2013 10:58 Privat melding

http://www.aftenbladet.no/meninger/omdal/Engelen-pa-det-nederste-trinn-3279892.html

(mann 52 år fra Oslo) lø. 26 okt. 2013 12:13 Privat melding

Åpenbart rasisme og stigmatiserende utsagn, robinsve.

Skjult ID med pseudonym sukkermann lø. 26 okt. 2013 12:20

Jeg lurer på om noen av de wannabe edle idealistene her noensinne selv har blitt utsatt for kriminalitet. Noen av dere som selv har blitt overfalt, ranet, utsatt for lommetyver, innbruddstyver, eller kjenner noen som har blitt drept eller voldtatt? Var det like synd på gjerningsmennene da det var dere selv som var ofrene? Bare lurer.

(mann 52 år fra Oslo) lø. 26 okt. 2013 12:25 Privat melding

@robinsve. Jeg skrev jo selvsagt ikke om noen plakater du så for noen år siden på skole. Hvordan klarte du å forestille deg at jeg kommentere det. Det er selvsagt tråden her jeg kommenterer, ikke det som tilfeldigvis farer gjennom hodet ditt.

Utsagn tråden her som er stigmatiserende: "På tide at de før ryddet bort det pakket fra Oslo sentrum", "Nordmenn er dumsnille", "VET DERE FORRESTEN HVOR DE PENGA GÅR TIL ?", "Nordmenn er et av de mest naive folkeslagene i verden.." og "Har noen sett hvilke biler de kjører eller hvor tykke gullkjeder de barer?" Det er sikkert flere, men dette var de jeg fant med en kjapp gjennomlesning

(mann 52 år fra Oslo) lø. 26 okt. 2013 12:28 Privat melding

@sukkermann. Det er selvsagt synd på ofrene. Selv om det er synd på ofrene, betyr ikke det at det er greit å stigmatisere andre som har samme kjennetegn. Det er for eksempel ikke greit å si at alle menn i 20-30 årene er kriminelle, selv om de fleste som gjør kriminelle handlinger er menn i 20-30 årene.

Skjult ID med pseudonym SnillType lø. 26 okt. 2013 12:31

Hva med fakta, 9 av 10 romenere har kriminelt rulleblad. 80 eller 100 prosent av alle overfallsvoldtekter som er anmeldt, er utført av ikke etnisk norske... Da er det noe som skurrer

(mann 52 år fra Oslo) lø. 26 okt. 2013 12:42 Privat melding

Nei, jeg påstod ikke at ditt innlegg var rasistisk. Jeg svarte på ditt spørsmål "@kit: Hva har det med temaet for tråden å gjøre? Her er det snakk om en lommetyv som fikk som fortjent. I dette tilfellet var lommetyven en sigøyner, ifølge TS." Svaret mitt var "Åpenbart rasisme og stigmatiserende utsagn, robinsve." Svaret betyr selvsagt ikke at alle innleggene før var rasistiske.

Jeg er fullstendig klar over at det er mange som mener vi er så godtroene og naive her oppe i det høye nord. Typisk er det folk som kun har vært på ferie utenfor landets grenser og ikke bodd i fremmende kulturer over lengre tid. Som du sier, vil ett søk på Google bekrefte den villfarelsen. Før det kommer holdbar vitenskaplig dokumentasjon på at nordmenn faktisk er mer naive og godtroende, regner jeg med at vi er like godtroende som andre.

(mann 52 år fra Oslo) lø. 26 okt. 2013 12:46 Privat melding

SnillType, ja vi har åpenbart ett problem med de 10-15 gjerningsmennene som stod for de overfallsvoldtektene. De fleste var også utenlandske statsborgere og hadde ikke lovlig opphold i landet.

9 av 10 rumenere har ikke kriminelt rulleblad. Du blander det sammen med 9 av 10 som politiet sjekket har kriminelt rulleblad.

Skjult ID med pseudonym henne lø. 26 okt. 2013 12:48

Kanskje bedre med de som er åpenbart kjeltringer ...enn de som tilsynelatende er orntlige og snille..

By the way:de fleste voldtekter skjer ikke av fremmede menn eller som overfall.
Her er det ofte "venner",familiemedlemmer osv..som utfører handlingene.
En stor andel av disse er etniske nordmenn!

Skjult ID med pseudonym kit lø. 26 okt. 2013 12:57

henne, ja men jeg har ofte mistanke om at den voldtektsstatistikken ikke blir tatt frem fordi en er bekymret for jentene, men fordi en kan stigmatisere de som har besteforeldre som er tilpasset litt mer sol enn det vi har i Norge.

Skjult ID med pseudonym HK lø. 26 okt. 2013 13:00

Jeg er ikke av norsk opprinnelse ble ranet på jobben av en normann, fikk inbryddtyv hjemme som var norsk og ble sparket i bussen av en norsk dame... Burde disse også bli pakket ut? og tilfelle hvor skulle vi gjøre av de? Ingen av de snublet og fikk seg noe på trynet engang:)
Ja @sukkermann, jeg synes synd på de og de burde få de hjelp de trenger. Der jeg kommer fra kom de hjem til oss på døra og forlanget å få mat, ting eller noe hvis ikke, så ble de bråk. De ble forbannet og irritert og bannet til de fikk noe, de så det som ganske naturlig å få det. Fordi at vi hadde mat og klær og det måtte klart deles fordi de ikke hadde et hjem, land eller eiet noenting. Mens vi eide våres ting. Jeg synes det var det morsomste jeg har opplevd i min barndom, de er morsomme, livlige og glade folk som får en til å like de. De dere som ikke kan mye om de eller blitt kjent med de. Prøv å prate med de og hør deres historier og bli litt kjent så får dere kanskje litt sympati for de. Måtten de krangler og slåss og noen minutter seinere med latter og morro skulle dere ha sett. Jeg hadde sikkert ledd meg i hjell av den episoden (generelt snuble situasjoner kan være litt morsomme synes jeg) @SnillType forteller men jeg synes ikke det var nødvendig å bruke ordet "pakke ut".

Skjult ID med pseudonym SnillType lø. 26 okt. 2013 13:14

Det er register 41 overfallsvoldtekter det siste året. 69 av 70 rumenere som ble sjekket hadde rulleblad, lar det tallet tale for seg selv.
Tjuvpakk i mine øyne fortjener straff i mine øyne, uavhenge av opprinnelse.
Om det er for overlevelse eller ei, man vet ikke livssituasjonen til den man stjeler av, de kan være like nødene men lovlydige.

Skjult ID med pseudonym SnillType lø. 26 okt. 2013 13:14

3 siste årene

(mann 52 år fra Oslo) lø. 26 okt. 2013 13:21 Privat melding

@SnillType, siden vi har en rettstat, holder det ikke at de kun er tjuvpakk i dine øyne. De må faktisk bli dømt før en kan straffe de.

Antallet overfallsvoldtekter er høyere enn antall overgripere fordi en del nøyer seg ikke med å ødelegge ei jente. De aller fleste forbrytelser i Norge er gjort av personer som har gjort flere forbrytelser

Skjult ID med pseudonym SnillType lø. 26 okt. 2013 13:27

Som jeg skrev, fortjener straff.... Det er ikke sagt at alle blir straffet. Selv om tjuvpakket som prøvde stjele min, fikk straff utenfor rettsvesenet.

Skjult ID med pseudonym Blah lø. 26 okt. 2013 14:15

Det er så tydelig at mange ikke skjønner at vi nordmenn er litt annerledes fordi vi er vant til at det sosiale støtteappartet er et redningsnett som gjør at ingen skal i teorien falle gjennom. Dermed er vi mye mere opptatt av at ingen skal tre utenfor normene som er til for oss med slik full støtte.

Skjult ID med pseudonym Blah lø. 26 okt. 2013 14:16

De som kommer tilreisende har jo ikke noe slikt redningsnett økonomisk eller sosialt. De færreste land betaler så mye skatt osv som vi her hjemme.

Skjult ID med pseudonym shady lø. 26 okt. 2013 14:20

Romfolket er menneskets svar på rotter - de forpester gater og trikker og folkeskikk er et fremmedord på lik linje med personlig hygiene. De kranger og skriker, og gir blanke F i omgivelsene. De nyter godt av Norges snillisme. Så lenge barna deres vokser opp i disse omgivelsene vil denne onde sirkelen rulle lenger og lenger inn i landet med flere og flere romere med eksakt samme levemåte. Gi dem jobber som rengjøringsassistenter og søpletømmere i det små, så vil de gradvis kunne tilvenne seg samfunnets regler. Så fort de klarer å slå rot et sted gir det grunnlag for barna til å gå på skole og da ville mye være gjort for å endre innstillingen til romfolket.

(kvinne 47 år fra Oslo) lø. 26 okt. 2013 14:44 Privat melding

Uff, så mye fordommer

Skjult ID med pseudonym positiv lø. 26 okt. 2013 15:28

"Romfolket er mennesket svar på rotter" - jeg kan ikke med min beste vilje forstå at noen kan tenke denne tanken! Vi snakker om mennesker her - med like stor rett til liv, mat, klær, utdanning og trygghet som alle andre! Romfolket trakk et kort strå i denne verden - men hvilken rett gir det oss å omtale dem på denne måten? Sier mest om den som fører slike ord i pennen!

Skjult ID med pseudonym frøken-o lø. 26 okt. 2013 15:47

kit001 : Takk for at du orker ) jeg har rett og slett ikke kapasitet eller ork til å bidra..denne gangen / og anonyme drittsekker på nett ala -shady 14:20 fortjener ikke oppmerksomhet .. God helg !

(mann 55 år fra Sør-Trøndelag) sø. 27 okt. 2013 10:31 Privat melding

Klara og kit001, takk. Jeg registrerer at det ennå finnes håp.

Skjult ID med pseudonym Gilia73 sø. 27 okt. 2013 10:39

Word Kiara!

Skjult ID med pseudonym gauda ma. 28 okt. 2013 00:24

Hadde en ny "Hitler" lignende karakter dukket opp, så hadde nok mange på denne tråden her vært lett og overtale. La det synke inn. Smak litt på det. For det var nemlig det han gjorde på en veldi overtalende måte. Det var selvfølgelig ikke alle som var enig med han i "riket" hans, men dem jaktet han ned å drepte.

Skjult ID med pseudonym Yepp ma. 28 okt. 2013 07:39

det er synd og dra alle over en kam, men det har vist seg gang på gang at når politiet foretar en razzia i romleire eller sjekker opp rullebladet til tilfeldige rumenere så finner de tyvegods ellerså har de blitt tatt for straffbare forhold tidligere. Det gjelder brorparten, nå må vi våkne opp og slutte å være så naive. Tiggingen de driver med er og stort sett organisert.

Skjult ID med pseudonym mann30+ ma. 28 okt. 2013 09:15

Jeg er en av de som fra tid til annen skriver negative ting om innvandrere og innvandring som et fenomen her. Men det er ikke fordi jeg hater utlendinger i seg selv, jeg har faktisk en god del venner som er født i andre land, men på grunn av all kriminaliteten og alle de andre store samfunnsmessige utfordringene (lav yrkesdeltakelse, mye trygd og sosialhjelp, etc.) som innvandringen medfører. For selv om jeg liker noen av innvandrerne som enkeltpersoner, som individer, så synes jeg ikke innvandring som fenomen er spesielt positivt. I det minste ikke i den skalaen vi ser i dag. Selv Statistisk sentralbyrå har jo knust myten om at ikke-vestlig innvandring bidrar positivt økonomisk til samfunnet, men derimot medfører et nettotap på flere millioner kroner per innvandrer. At jeg selv har venner som har blitt drept og voldtatt av fremmede som fikk lov til å komme til landet, eller bare kom hit på egenhånd som regelrette inntrengere og tok seg til rette, det gir dette også et personlig perspektiv for min del.

MEN, i dag vil jeg skrive noe bra om noen av disse innvandrerne, og det er en liten hyllest til de to som brøt inn og reddet en liten gutt fra å bli ranet på Helsfyr i løpet av helgen. Ransmennene var også utlendinger, men det lar jeg ligge her. De to som stoppet ranet burde bli hedret. I stedet har de nå blitt tiltalt for legemsbeskadigelse mot ranerne, fordi disse fikk seg en skikkelig omgang. Hva faen! Voksne menn som raner en 10-åring fortjener grisejuling. Duste-Norge!!!

Skjult ID med pseudonym watchersky ma. 28 okt. 2013 09:30

@mann30+
I dette tilfellet var det snakk om å fortsatt gyve løs på en som var nede for telling, og ute av stand til å forsvare seg.
Det er rett og slett feigt.
Men det skjer ofte i slåsskamper og ute på byen.
Det var en presedenssak om det på 90-tallet, og jeg kjente begge de to som var involvert.
(En som fortsatte å gyve løs på en som var for full til å kunne forsvare seg.)

Skjult ID med pseudonym mann30+ ma. 28 okt. 2013 14:48

Mulig det, men jeg kommer fortsatt ikke til å synes synd på ransmennene. De fikk som fortjent. Sånt pakk har jeg virkelig ikke noe sympati med. Og det gjelder uansett om de er nordmenn, sigøynere, somaliere eller hva det nå enn måtte være. Menn som går rundt og raner folk i gatene, til og med små barn, de fortjener langt verre straff enn bare noen uker i fengsel når de en sjelden gang blir tatt. Og i og med at det var et basketak så går jeg ut i fra at de satt seg til motverge og slåss tilbake også.

Skjult ID med pseudonym mann ma. 28 okt. 2013 15:50

@mann30+
Flott at noen griper inn. Så der er jeg helt enig med deg.
Men så er det også sånn at veien fra å være en forsvarer til å bli en overgriper kan være kort.

"Ingen kan straffes for Handling, som han har foretaget i Nødverge" (Straffeloven paragraf 48)

Men det er to forhold som må ivaretas og tas med i vurderingen dersom man skal slippe straff dersom man benytter seg av nødverge/nødrett. Det kalles formåls- og proporsjonalitets regelen.

Eksempel i fohold til nødverge:

Formålsregelen sier at forsvarshandlingen må opphøre når angrepet er slutt. Man kan derfor ikke fortsette å slå etter at angriperen er uskadeliggjort. Da blir man selv angriper og må stå til rette for de skader man påfører personen.

Videre må det være forholdsmessighet - eller proporsjonalitet - mellom angrepet og den skade forsvarshandlingen vil påføre angriperen. Man kan derfor ikke skyte med skarpt mot en sykkeltyv. Sykkeltyveri står ikke i forhold til en eventuell skade påført med skytevåpen.

Skjult ID med pseudonym mann30+ ma. 28 okt. 2013 15:57

@ mann

Joda, klar over det der. Det er også noe som heter "berettiget harme" hvis jeg ikke husker feil. Men det kan godt hende at de, eller han yngste av de to som grep inn, brukte unødvendig mye vold, hvis det for eksempel var slik at han sparket en av ranerne hvis han lå bevisstløs på bakken. Jeg synes uansett det er bra de grep inn mot dette pakket, som åpenbart er karrierekriminelle (leste nettopp at han eldste ransmannen også er etterlyst i italia for ett eller annet), og jeg synes ikke det minste synd på dem samme faen. Det har vært masse ran i Oslo de siste årene, faktisk hundrevis hvert eneste år, og det har også blitt brukt vold i en god del av dem. Det er ikke mer enn noen uker siden en mann ble slått ned med jernstang og ranet rett ved der jeg bor. Så at en av disse ransmenne fikk sparket ut tennene synes jeg faktisk var helt på sin plass, og jeg håper han som gjorde det slipper med en advarsel.

(kvinne 49 år fra Oslo) ma. 28 okt. 2013 16:13 Privat melding

Kom igjen folkens! Angrip i alle kanter. Skal si dere noe uansett hva utlendinger gjør er galt. Jobber de så får de jobbene fra nordmenn, jobber de ikke er de sosialklienter, er de krigsrammede så koster de oss mye. Er de muslim er de farlige. De har begynt å få mennene fra dere til å med:) de okkuperer landet i alle kanter. Men Uansett hva HUSK noe bra ved de også. Norge hadde ikke vært problemfritt uten innvandrere skal jeg love dere. Sammen gjør vi Norge et godt land å leve i. Vi er ikke bare "dritt" vel? Jeg sier "vi" fordi uansett hva og hvor integrert og "norsk" jeg føler meg så blir jeg sett som utlending. hilsen fra en utenlandsk norsk, integrert dame:-)

Skjult ID ma. 28 okt. 2013 23:00

: J

(kvinne 49 år fra Oslo) ti. 29 okt. 2013 00:10 Privat melding

Prektig
Jeg har ikke bekyldt noen for være rasist i inlegget mitt. Jeg tror det er mest invandrer fientlighet og egoisme som ligger i bak de fleste tankene her og i befolkningen. Jeg forsvarer på ingen måte kriminelle indvarere like mye som norske kriminelle. Selv er jeg ateist og ingen tro på religion men respekter de som har troa. Settningen "slikt gjør nok det norske folk forbannet" forteller i seg selv hvor uønsket indvarere er. Jeg tror ikke noen hadde forlatt sitt land om de ikke var nødt til det av en eller grunn. Når det gjelder kriminelle så er det jo overalt, de som utfører kriminalitet gjør jo i sitt hjemland også ikke bare her.
Også er det med å feire jul og norske tradisjoner og påkledning. Folk må jo være frie til å velge hva de vil feire og ikke feire, det finnes norske også som ikke er religiøse og feirer jul rent pga tradisjonen.
Spør du meg så er mye idioti i alle religion :-) Det med klær på skolen kan mann løse ved å bruke unifom på skolen :-) Det gjør de i noen muslimske land for å slippe det bråket :-) Jeg vet ikke hva Michael Jackson hadde gjort men vet at mange levende mennesker skriver aaaau av mange grunner i denne verden desverre.