Alle innlegg Sukkerforum

IKKE norsk

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym ikke norsk lø. 26 okt. 2013 15:14

Som overskriften forteller ...

Jeg er ikke norsk opprinnelig som dere sier. Men jeg har vært her sååå
lenge at jeg er blitt norsk. Jeg snakker språket, jeg spiser maten, barna vet ikke annet enn å være norsk. Var gift norsk til og med ... fram til.... skilsmisse..

Hva er problem?

Det ligger i at jeg glemmer å fortelle at O P P R I N N E L I G er jeg egentlig ikke norsk. Og når jeg gjør det litt for sent så er reaksjonene meget variable. Han siste kom fram med statistikk...Forholdene med utenlandske damer varer statistisk sett ikke så langt som med etniske norske damer. Ok, så forholdene med norske damer varer 2 uker lenger, eller?

Skjult ID med pseudonym hemmelig lø. 26 okt. 2013 15:25

Hva er å fortelle litt for sent? Og ikke norsk... Da har en rundt regnet en 200 land å ta fra. Hvilket land og kultur vi snakker om har jo en del å si her. Personlig er jeg betraktelig mer vennlig innstilt til iranske enn svenske damer. Så, hva ER problemet?

(mann 57 år fra Oslo) lø. 26 okt. 2013 16:42 Privat melding

Hvis en date ikke har oppdaget at du har dine røtter i et annet land ganske tidlig, så er du enten blitt veldig norsk, eller han er blind.. Hvis man ikke kan se på deg på bilder eller i meldingene at du antakelig har annet morsmål, så er du vel norsk nok for alle formål jeg kan tenke meg.

Skjult ID med pseudonym mannemann lø. 26 okt. 2013 16:51

Hadde ikke gjort meg noe, om alt det andre stemmer.

Skjult ID med pseudonym hemmelig lø. 26 okt. 2013 17:00

@stevia61

Jeg sliter med å bare se på et bilde om en dame er svensk. samtidig har jeg venner som blir tatt for å være alt annet en norske. og hva med meg som har blitt tatt for å være albansk, av en albaner! Trenger mer en bilder for å vite slik rett og slett ;)

Skjult ID med pseudonym HK lø. 26 okt. 2013 17:03

Mann glemmer ikke å nevne at mann ikke er opprinnelig norsk hvis den andre er blind å ikke ser det:) Jeg er av utenlandsk bakgrunn og de som tar kontakt ser det, da kan de ikke komme til meg fortelle statisker seinere. Tror ikke jeg hadde klandret en norsk om hvorfor han ikke ville være sammen med meg, jeg hadde forstått en siden det er såå mange fordommer som det er i samfunnet. Jeg har mine "fordommer" om utenlandske menn:-)

Skjult ID med pseudonym bos lø. 26 okt. 2013 17:06

@ts

Du treffer feil mennesker , det er problemet og det er egentlig IKKE ditt problem :-)

Skjult ID med pseudonym bos lø. 26 okt. 2013 17:08

At de har den type fordomer

Skjult ID med pseudonym Gilia73 lø. 26 okt. 2013 17:11

hmm Verden er jo vår lekeplass, så vi begynner jo å bli mange verdensborgere etterhvert. Selv er jeg etnisk norsk i blodet, ser utenlandsk ut, og har tanker og verdier som er preget av livet i verden. Om jeg møter en urnordmann forteller jeg om denne bakgrunnen da jeg vet det kan skape utfordringer og missforsåelser å være sammen med en TCK- third culture kid som meg... Når du TS føler deg helt norsk og møter nordmenn ser jeg absolutt ikke problemet...Men fordommer er rare ting ...

(mann 37 år fra Vestfold) lø. 26 okt. 2013 17:45 Privat melding

Skal man begynne å bassere forholdene sine på statistikk så har man ganske dårlig odds... Vel å merke så skal jeg statisisk sett være gift da folk med min funksjonsnedsettelse oftere er gift en "normal" befolkningen..

Skjult ID med pseudonym Jente lø. 26 okt. 2013 18:03

Kan problemet være at de tror de skal møte en norsk jente, også møter du opp og snakker gebrokkent?

Skjult ID med pseudonym Blah lø. 26 okt. 2013 18:33

Altså, de som er adopterte eller bodd veldig lenge i Norge samt tilpasset seg kulturen her, de er absolutt like norske som alle oss andre - bare med en vesentlig forskjell at de også er vare og sensitive ovenfor problemer med fordommer og det å føle seg annerledes. Noen land er det et pluss å se europeisk ut, og andre steder får man mere pes av å se annerledes ut. Nordmenn er vel ikke akkurat de mest inkluderende eller minst fordomsfulle, så de som kommer hit får absolutt brynt seg en del. Tror nok at norske damer er pissgrinete ovenfor mange innflyttede damer, men ser jo at de har begynt å fange opp litt og bli mere feminine som jo er kjempebra. Hvis en mann er så opptatt av hvor jenta kommer fra så er det vel dødfødt og bare dømt til underdanig skjev behandling, kanskje misbruk og det er jo greit å finne ut av det første treff så man kan holde seg langt unna. Hørt en del syke historier om hvordan enkelte behandler de som prøver lykken her, men det er heldigvis sjeldne unntak.

Skjult ID med pseudonym Jente lø. 26 okt. 2013 18:38

Jeg har aldri opplevd en dame som har vært verken pissgrinete eller det minste fiendtlig innstilt til utenlandske damer som kommer hit. Tvert i mot er vi jenter stort sett hyggelige mot hverandre :)

(mann 57 år fra Oslo) lø. 26 okt. 2013 18:59 Privat melding

Jeg er en norsk mann, og uansett hvor gjerne jeg skulle vært en beleven verdensmann, så er jeg nok ganske sidrompa og keitete i sjekkesammenhenger, sammenlignet med utenlandske menn, som er kjent for å være mye mer "på".

Men om en kvinne med røtter i andre land kan tenke seg en norsk mann, som er tilhenger av at vi tar hverandre på alvor, setter pris på hverandres gode sider og kan leve med de dårlige, da tror jeg at jeg, som mange andre norske menn, kan ha et godt forhold til en kvinne uansett hvor hun kommer fra.

Skjult ID med pseudonym StorFangst lø. 26 okt. 2013 19:14

Nei Blah - der tar du skikkelig feil! Jeg er selv adoptert, men aldri følt meg utilpass eller noe i den retning, hverken her til lands eller utenlands.
Så om du "antar" at jeg som adoptert, går rundt og føler seg annerledes, da ligger problemet hos deg - ikke hos meg, okay ;)

Samtidig har jeg aldri vært veldig selvhøytidelig rundt meg selv som person, og har overhode ingen problemer med spøk og latter rundt min egen bakgrunn.

Kanskje dette handler mer om hvor trygg man er på seg selv blant andre?

Skjult ID med pseudonym _________ sø. 27 okt. 2013 00:56

Dette høres ut som en mann som er enda merkeligere enn meg, og det skal litt til for å være. I alle fall om han faktisk er så opptatt av statistikk at han bruker det til å veilede han i alle valg. Gjør han det, må det også være snakk om en svært viljesvak mann. Antageligvis fant han bare på en unnskyldning for et eller annet. Hans tap.

Skjult ID med pseudonym BvW sø. 27 okt. 2013 09:06

Statistikken sier altså at ekteskap mellom norske menn og utenlandske kvinner varer kortere enn norks-norske ekteskap. Vel, da legger vi det til grunn som premiss. Men vi vet ikke dermed om det er noe som skyldes mennene eller kvinnene, så å bruke det som grunn til å unngå utenlandske kvinner, det blir feil.
Utenlandske partnere har med seg en erfaringsbakgrunn ut over det å leve og vokse opp i Norge. Siden det kan være både en utfordring og en berikelse, er det greit å være klar over denne realiteten, og søke de spennende muligheter man kan.

Ærbødigst
Baron von Waffel

Skjult ID sø. 27 okt. 2013 15:25

Det er noe jeg ikke skjønner her TS.

Skammer du deg over å ikke være Norsk?
Siden du holder det hemmelig.
I profilen fyller de fleste, faktisk alle jeg har dett inn Nasjonalitet.
Da ser alle som går inn på profilen fin hvor du kommer ifra, og ønsker de av en eller annen grunn å ikke møte en fra dette landet, kan de la være å bruke tid på å chatte med denne personen. Hadde selv følt meg lurt om noen gir seg ut for å være noe de ikke er.

Jeg syns man skal være stolt av sine røtter .
Ser også at flere begynner profilen slik.
Jeg er en mann på 35 kommer opprinnelig fra Sveits, men har bodd i ......