Alle innlegg Sukkerforum

Intelligente menn

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 26 okt. 2013 17:36

Hvorfor er intelligente menn så håpløse med kvinner?

Skjult ID med pseudonym Melissen lø. 26 okt. 2013 17:38

Snakker du om deg selv, Juicer?

Intelligente menn med god sosial intelligens er som andre menn, er min erfaring. Om den sosiale intelligensen er lav, spiller det ingen rolle hvor høy iq-en er.

Skjult ID med pseudonym hemmelig lø. 26 okt. 2013 17:38

Aner ikke. Men sånn er vi jo bare ;-)

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 26 okt. 2013 17:41

@Melissen
Nei, jeg er dum som et brød :)

Skjult ID med pseudonym Melissen lø. 26 okt. 2013 17:46

@Juicer, når ikke matematikkstudier har tatt knekken på deg, så er nok den tradisjonelle iq-en godt på plass. Og utfra det du skriver i forum, så er ikke resten så ille heller. En fersk dårlig erfaring som har satt refleksjonsbehovet i gang, tipper jeg...

Skjult ID med pseudonym frøken-o lø. 26 okt. 2013 17:51

..fordi noen er flinkere til å reflektere og utrykke seg skrftlig, enn i møte med mennesker. Det betyr ikke at man er håpløs, for potensialet ligger jo der.. ) gjelder -bare- å finne noen som gir deg muligheten )

Skjult ID med pseudonym Stevia61 lø. 26 okt. 2013 17:55

Jeg har en stygg mistanke om at det er rå sex-appeal som tenner den såkalte gnisten på date, ikke de intelligente ordvekslingene.

Skjult ID med pseudonym bønna lø. 26 okt. 2013 17:56

Det er kanskje et langt sprang fra problemstillinger innen teoretisk astrofysikk til vesker og gardiner?

Neida... intelligente kvinner sliter vel kanskje like mye med å engasjere seg i fotball og øl..

...vent litt... jeg chatter nå med en sivilingeniør som ser fotballkamper og brygger øl... hm...glem det jeg sa over.

Skjult ID med pseudonym Melissen lø. 26 okt. 2013 17:58

@bønna, klor deg fast! Ja, om du vet ikke er håpløs og vet hvordan du klorer deg fast i akkurat henne.. ;-)

Skjult ID med pseudonym bønna lø. 26 okt. 2013 18:00

...akkurat i dag har jeg ikke så mye skitt under neglene ser jeg.. .kanskje jeg tør å klore.

(kvinne 46 år fra Buskerud) lø. 26 okt. 2013 18:12 Privat melding

Ut i fra dine tanker og meninger her inne er du et kupp Juicer. Men det mener jo jeg at jeg og er :)) Så utfordringen er nok ikke IQ eller EQ men desverre den berømmelige kemien,,, Og siden den faktisk er hormon og feromoner som styrer masse er vi bundet i univerers lek med oss...

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 26 okt. 2013 18:15

@Melissen
OK. If you say so. Da har jeg nettopp kjøpt og lastet ned "Social Intelligence: The New Science of Human Relationships" av Daniel Goleman. Og nå... ut på balkongen og les. :)

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 26 okt. 2013 18:18

@Gilia73
Du er helt klart et kupp ;)

Skjult ID med pseudonym Melissen lø. 26 okt. 2013 18:23

Juicer, jeg strever med sekskanttall, men det der sosiale er på plass. Så lenge det er verd det. Innmellom er det like greit å vende den vrange siden til.

Menne.. Det kan ikke være at det rett og slett ikke var nok å bygge på, da? At det var situasjonen og ikke du som var håpløs..?

Skjult ID med pseudonym Blah lø. 26 okt. 2013 18:24

Tror heller at intelligente menn har en tendens til å dominere kvinner lett, men det trenger ikke være noe dårlig eller ondskapsfullt for det. Smartere kvinner søker vel heller mer ut i venninneflokken og slår seg til ro der. Generelt er vel de som ikke klarer utvikle seg sosialt heller kanskje litt predisponert til å være egoister og fokusere mer på seg og sitt eget over alle plan.

Skjult ID med pseudonym Gilia73 lø. 26 okt. 2013 18:28

Juicer du har plenty med "Social Intelligence". Det forstår alle som leser dine betraktninger...Virkelig en av forumdeltagene jeg alltid gleder meg til å lese innleggene til.. Men denne måten å treffe mennesker på ødelegger på mange måter for oss. Det legger opp til at vi henger oss opp i ting som i kjærlighet egentlig er uvesentlig.
Ved å bli kjent med et meneske over tid kan en bli så utrolig glad og forelsket i et menneske en vil avfeie her ... Med nettdating blir det sorteringssystem desverre, og selv de av som prøver bevisst å mottså det merker at en blitt dratt inn i det.
Derfor tenker jeg at å treffes som single venner, nye bekjente i en gruppe, uten sjekke fokus er en vei å få lov til å gradvis bli kjent med menneskene bak profilene... Og da må da mennesker som deg bare sjarmere kvinner i fleng?

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 26 okt. 2013 18:30

@Melissen
Det var ingen "fersk dårlig erfaring som har satt refleksjonsbehovet i gang". Jeg har ikke datet på år og dag. Det nytter ikke for meg å prøve å date noen sukkerdamer, for jeg bor ikke i Norge.

Skjult ID med pseudonym Melissen lø. 26 okt. 2013 18:32

@Juicer, det er jo perfekt, da kan du flørte i vei uten å risikere å ødelegge noe ved å treffes for tidlig. ;-)

Skjult ID med pseudonym kit lø. 26 okt. 2013 18:33

I følge min mor, så er det veldig lett synlig om jeg kjeder meg. Siden jeg selvsagt anser meg som godt over snittet intelligent, konkluderer jeg med at det er fordi jeg kjeder meg at vi intelligente er så håpløse med damer!

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 26 okt. 2013 18:33

@Gilia73
Du er så god. Men jeg ville ikke gjøre dette til en diskusjon om meg. Det er sikkert mange menn som kjenner seg igjen i denne problemstillingen, og sikkert mange kvinner også.

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 26 okt. 2013 18:36

@Melissen
Men hvem gidder å flørte i tre år før en møtes? :))

Skjult ID med pseudonym Blah lø. 26 okt. 2013 18:39

Nettdating er jo bare et verktøy og man bør jo ikke bruke det som substitutt for annen kontakt med mennesker, eller synes det er mere spennende fordi man er så jævla trygg i sin egen stue der man sitter mutters alene. Hvis man lar nettet bli en stor del av sitt sosiale liv så får man jo svært lite repsons tilbake, akkurat som den lille tilfredsstillelsen et annet type verktøy gir. Da er man jo satt opp til å skuffes. Men det er jo ingen garanti for at intelligens gjør en god i senga, flink å lage mat eller kunne omgås andre. Dessuten er jo intelligens noe trenbart, smatidig som man mister en del gram hjernevev hvert år etter man er fyllt 20.

Skjult ID med pseudonym Blah lø. 26 okt. 2013 18:40

Det å være her i flere år er vel heller dumt fordi man blir så avsumpet ift kontakt med andre, og det kan man jo passe bedre på seg selv for å ivareta.

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 26 okt. 2013 18:41

@kit
Du er kanskje inne på noe. Men jeg tror også at det er noe i at en blir god i det en øver på. Mange intelligente mennesker bruker ungdomstiden sin til å studere bøker, mens andre bruker den tiden til å "sosialisere". Og når studiene tar slutt, blir en oppslukt av jobben, osv. En får aldri tid til å lære seg å danse engang! :)

Skjult ID med pseudonym hemmelig lø. 26 okt. 2013 18:47

Du Har skarpe og presise observasjoner @Blah.

Skjult ID med pseudonym Melissen lø. 26 okt. 2013 19:00

@Juicer

Nja, det kan du si.. I alle fall er ulempen med et sted som dette at meldingsutveksling kun har som formål å finne ut om et individ egner seg for en date eller ikke. Det som står i profilen blir dermed veldig viktig - og bilder også. Får du melding fra en som ikke kommer inn på "akseptabelt-listen", gjelder det å si fra så raskt som mulig, for å stoppe kommunikasjonen. Om "den rette" finnes på Sukker, kan det vel like godt være en av disse, en med høy match som ikke er fin nok, sporty nok, høy nok eller har riktig type utdanning. Hadde vi kunne konversert - slik vi kan i forum, hadde vi gjerne oppdaget andre sider. Med noen, i alle fall. Likevel må vi riste den interesserte av oss, fordi vi har fokus på avslaget vi må gi dem, om det er etter en enkelt melding eller etter en date.

Er det lenge til du kommer til Norge, bør det være enkelt å prate med deg over tid. En treg dialog vil dø ut av seg selv. Og skulle du dumpe borti noen som viser seg å ha akkurat den sjarmen som blender deg - og det er gjensidig, så lever vi i en moderne verden der det knapt finnes noen avkrok det ikke går an å dra på besøk.

Det er ikke bare negativt å bo utenlands, Juicer!

Skjult ID med pseudonym Gilia73 lø. 26 okt. 2013 19:19

Vet dette ikke handler om deg Juicer, men liker å drøfte slikt utifra et mer nært perspektiv. Men du har rett dette er nok noe flere sliter med... Men om det knyttet til IQ vet jeg ikke.. Vil heller tenke at det har noe med preferanser og om er utadvent eller innadvent ... Trives en i sosiale settinger eller er det mer slitsomt. Uansett sliter de fleste av oss med det siste lille som skal på plass for å falle pladask ... Kan hende at noen overtenker ting og ... Noen = meg :))

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 26 okt. 2013 19:27

@Melissen

Jeg tror du har helt rett i det å være for kjapp med å avvise, før en i det hele tatt vet noe om hverandre. Og der kan forumet være veldig nyttig.

Et lite sidespor her: Er det ikke også en viss "fare" ved å finne noen som er 100 prosent kompatible med en selv? Kan ikke det være oppskriften på kjedsomhet? Jeg er ikke så sikker på om et par som passer "for godt" sammen virkelig kan krydre hverandres tilværelse tilstrekkelig. Kanskje vi blir lykkeligst sammen med noen som skaper litt dissonans i tilværelsen. Eller? Vel, det var et skikkelig sidespor. Glem det :))

Jeg er jo hjemme fra tid til annen. Var hjemme sist uke faktisk. Men kontraktstiden min her er to år med opsjon på ett års forlengelse. Og ja, avstanden er ikke noe problem - men tiden kan bli det. Når en først reiser så langt så må en nesten være noen dager, og det er det ikke alle som har anledning til.

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 26 okt. 2013 19:30

@Gilia73
Ja, vi overtenker. Vi bør slutte å tenke. Du begynner. Gjør noe tankeløst som å reise til Abu Dhabi. *glis* ;-)

Skjult ID med pseudonym Melissen lø. 26 okt. 2013 19:36

@Juicer

Meningen er vel ikke å finne noen som er helt lik som oss selv, men en som er lik nok til å respektere forskjellene. Og forhåpentligvis glede seg over disse.

Finner du hun som blir nettforelsket, så har hun sikkert mulighet til å skrape sammen noen fridager. De som prater og koser seg med kommunikasjonen uten at det kribler i magen derimot, prioiterer gjerne ikke dette.

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 26 okt. 2013 19:43

@Melissen
Kanskje, men jeg anser det som lite sannsynlig. Derfor deaktiverte jeg profilen min (med et par korte avbrekk) for 4-5 måneder siden. Kanskje jeg må tenke litt mer på det der... :)

Skjult ID med pseudonym Statistisk lø. 26 okt. 2013 19:45

Om man er godt over gjennomsnittlig intelligent, er det ikke alltid så lett å virkelig falle for en som er mindre intelligent. Ikke i lengden.
Jeg tenker at jo mer uvanlig det man leter etter er, desto vanskeligere er det å finne...

Jeg tror ikke intelligente menn er håpløse med kvinner. Ikke med de rette kvinnene, i hvert fall. (Er kanskje ikke nødvendigvis de mest drevne sjekkerne, men akkurat det vil jeg ikke kalle håpløst.)

Skjult ID med pseudonym Melissen lø. 26 okt. 2013 19:51

@Juicer, kan du være her med deaktivert profil..?

Skjult ID med pseudonym hemmelig lø. 26 okt. 2013 19:54

@Melissen

Nettforelskerser er farlig. De ender som regel opp som utrolig kleine og med to mennesker totalt i hver sin versjon av virkeligheten.

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 26 okt. 2013 19:56

@Statistisk
"Jo mer uvanlig det man leter etter er, desto vanskeligere er det å finne" er for såvidt riktig. På den annen side er konkurransen om de damene tilsvarende mindre, vel? Så, det jevner seg ut.

@Melissen
Ja, jeg kan være her så lenge jeg er betalende medlem - selv med deaktivert profil. :)

Skjult ID med pseudonym Melissen lø. 26 okt. 2013 20:01

@hemmelig, jeg har bare prøvd en gang - en rimelig håpløs sak som ikke skulle være en romanse. Det var deilig å logge se på og finne ham pålogget i samme forum, da. Traff ham også, men ikke i en situasjon som skulle være romantisk. Det gikk ikke over av det, men tiden gikk og kontakten opphørte i løpet av noen år.

En nettforelskelse er ikke nødvendigvis overførbar til virkeligheten, men .. det er jo ikke godt å vite..

Skjult ID med pseudonym Blah lø. 26 okt. 2013 20:02

Jeg tror at veldig intelligente menn ikke settes særlig pris her til lands og kvinner føler seg på en måte kuet av en slik mann eller underlegen, og det er noe de opponerer veldig sterkt mot i likestilte Norge. Derfor er det et krav og et ideal som til stadighet fremheves at man skal være så forbanne ydmyk og ikke stikke seg frem, men stå med lua i hånda til man pent slippes til av de som vil bestemme. Det er veldig, veldig annerledes når en intelligent person føler man settes pris på for sin intelligens og evne til vellykkethet. en det er jo klart med en gang man brenner av masse penger og gir dem masse så gir de blanke f i hvor mye underlegen de føler seg selv, og det kan også være sosialt mhp status og kjendisfaktor. Da er det ingen grenser for hva man tillater og lar gå gjennom, fordi det er gul og diamanter i dagens samfunn. Intelligente menn klarer seg nok godt med under snittet intelligente, men varme og lidenskapelige damer.

Skjult ID med pseudonym Tallefjant lø. 26 okt. 2013 20:04

hmm....Det var da svært generaliserende :)
Jeg har vel hode på riktig side av skalaen, og er nok ikke håpløs med kvinner. Liker jeg selv å tenke iallefall :) Men tror nok ikke jeg hadde klart ett forhold med ei jente blottet for logisk tankegang, uansett hvor fint det ytre er... Tror uansett at man må være på bølgelengde for å få ett forhold til å vare i lengden, selvom enkelte klarer å basere forholdet kun på sex....

Skjult ID med pseudonym Melissen lø. 26 okt. 2013 20:04

@Juicer

Det er ikke nødvendig å hive seg over søkefunksjonene her for å lete etter deg, altså..? Kunne du ha sagt det litt før? :-p

Skjult ID med pseudonym Tallefjant lø. 26 okt. 2013 20:06

Og bare så det er sagt! Det med høy lønn, høy utdannelse og å ha litt i bakhodet ikke nødvendigvis betyr det samme.....

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 26 okt. 2013 20:08

@Melissen
*ler*

Skjult ID med pseudonym Statistisk lø. 26 okt. 2013 20:08

@Juicer, tror ikke nødvendigvis konkurransen om de damene er lavere. Folk skriver heller ikke vanligvis i profilene sine at de er veldig intelligente, og om de gjør det, er det ikke sikkert at de er det. Folk mener litt forskjellig når de sier det.

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 26 okt. 2013 20:14

@Statistisk
Jeg mente konkurransen sett fra intelligente kvinners perspektiv. De ønsker vel ikke for stor IQ-avstand til sin partner, vil jeg tro. Men det er kanskje der jeg tar feil :)

Skjult ID med pseudonym Tallefjant lø. 26 okt. 2013 20:18

Og bare så det er sagt! Det med høy lønn, høy utdannelse og å ha litt i bakhodet ikke nødvendigvis betyr det samme.....

Skjult ID med pseudonym Statistisk lø. 26 okt. 2013 20:21

@Juicer, neida, jeg tror du har rett i det - kvinner vil vel heller ikke ha for stor avstand. Men jeg mente bare at det er vanskelig å finne dem, menn eller kvinner, hvis det ikke er så vanlig...

Men det gjelder jo så klart uansett hvilken spesielle egenskap man ser etter. Og enda vanskeligere om man ser etter flere egenskaper;)

Skjult ID med pseudonym Melissen lø. 26 okt. 2013 20:37

Jeg er normalt intelligent, husker godt og liker når erfaringene mine blir lyttet til. Jeg vil ha en mann som har meninger. Han kan godt være flink til noe, om det er å sveise elektriske ledninger eller lede foretak tror jeg ikke spiller så stor rolle. Han må selvsagt henge med når vi diskuterer.

Han kan være så smart så bare det, om det ikke er fart på tankene klarer han ikke å holde på interessen min. Smart eller ikke.

(mann 43 år fra Telemark) lø. 26 okt. 2013 20:47 Privat melding

Hmm...eller er det kvinner som er dårlig med inteligente menn?.......bare en tanke...

Skjult ID med pseudonym Blah lø. 26 okt. 2013 20:56

Ja, det er ikke greit om man både kan lodde ledninger og mobiler, sveise biler samt lede bedrifter. Klarer man å lage mat bedre, vise omtenksomhet/lidenskap/hengivenhet/romantikk, prate bedre for seg og ha bedre allmenkunnskap - så ligger man kanskje veldig dårlig an?

Skjult ID med pseudonym Melissen lø. 26 okt. 2013 21:20

@Blah

Vi har lært at vi ikke skal ønske oss for mye.. Om allmennkunnskapen er god nok, har du også lært at du ikke skal brilijere med ferdighetene dine for å trykke noen ned. Det er gjerne der vi har erfaringer som gjør at vi vil unngå dem som raver over oss. Det er ikke særlig sjarmerende eller sexy med arroganse. Arrogante mennesker finnes dog i alle lag. Det er i grunnen en elendig egenskap som bør legges bort av alle. Bortsett fra de som er så usikre at de trenger arrogansen å gjemme seg bak, kanskje. De klarer det gjerne ikke...

Skjult ID med pseudonym Blah lø. 26 okt. 2013 21:30

Det er forresten ikke samme ting med hovmod eller hubris, og heller ikke det samme som arroganse. Man trenger heller ikke være arrogant fordi om man briljerer, konkurrerer eller ellers stikker seg frem over hopen. Det er jo ikke ydmykt å si i fra, stille opp uansett og forsvare andre. Man skal være ganske uredd og da har det ikke noe som helst med arroganse å gjøre. Arrogant er man når man avfeier og viser mangel på respekt, ikke enser oppfatninger til andre. Noe helt annet er å imøtegå andres meninger, selv om man ikke er enig og faktisk kunne stå opp for seg selv og sine egne meninger uten å være en jævla pushover som skal jenke seg etter andres forgodttroende.

Skjult ID med pseudonym Blah sø. 27 okt. 2013 00:40

Kiara, det er ikke tull engang. Det er jo slik at for hver generasjon så økte den målbare intelligensen IQ med ca 2 poeng, men på 80-tallet flatet den ut og det har nå vært en nedgang. Den største årsaken til det har kanskje vært media sitt gjennomsyrende inntog, og nå internett. Folk konsumerer alt og det legges til rette for at man skal nyte seg gjennom hverdagen uten tanke på morgendagen. Da får man få intellektuelle utfordringer. Og når man attpåtil har en eldrebefolkning som nå forbruker all formue de har, har tidenes pensonsordninger og all formue i Norge er forskjøvet over på de eldre gjennom fordelaktig beskatning på huslån og sparing i hus, så gjør det at yngre i dag hverken har fremtidsutsiker eller noe genuin sjanse til å få et like bra liv som etterkrigsgenerasjonen som fikk oljerikdommen fra starten som nyetablerte. Ikke det at det var så eltt på 80-tallet med bankkriser etc, men nå tar de virkelig av og - nyter. Ja, og skal si det ikke er lett å kunne prate med noen i Norge om valuta-futures, hedging osv når man har en semiproff interesse. Ei heller diverse filosofiske spesialiteter, som bortimot ingen gidder bry seg med fordi de er så kompliserte, eller f.eks verdensøkonomiske omskiftninger, futurologi, transhumanisme osv. Listen er så laaaaang. Det skal ikke være lett heller, men tror jo ikke det finnes særlig mange mennesker som kunne favnet om alle ens interesser heller da. Ikke noe poneg det. Også må hun ha flott lakkerte negler også da. Hjelp, hvor er hun hen?

Skjult ID med pseudonym _________ sø. 27 okt. 2013 00:48

Fordi intelligente menn (og kvinner) er godt over gjennomsnittet rasjonelle. Det samme kan ikke sies om kvinner flest (eller menn flest, for den saks skyld).

Skjult ID med pseudonym Blah sø. 27 okt. 2013 01:16

Jeg er forsiktig optimist. Doktorgrad ingen hindring.

Skjult ID med pseudonym mistress sø. 27 okt. 2013 01:19

Jeg tror at noen folk kommer seg for lite ut, sitter å jobber hele dagen, er altfor seriøse, da blir man litt stiv og tørr

Skjult ID med pseudonym Blah sø. 27 okt. 2013 01:28

Stiv og tørr er en dårlig kombinasjon. Slapp og tørr er ikke særlig bedre. Tørt er forresten ikke bra i det hele tatt. Kommer man seg for lite ute, eller kanskje problemet er at man egentlig ikke kommer seg nok inn? Det er nok en liten kjerne som pirrer ens hjerne der inne. Greit å se folk i øynene når det skjer. Det er vel egentlig veldig deilig å holde intens øyekontakt hele tiden når man er helt nærme hverandre. Da kommer man enda bedre innpå hverandre, og kan se hvert eneste lille nykk av personlighet eller nytelse. Så blir jo det hele litt mere lekent da.

Skjult ID med pseudonym Gilia73 sø. 27 okt. 2013 09:24

Abu Dabi ja why not? Kan jo ringe tante å få inside information..
Dette med å ikke stikke seg frem, tror det er egentlig et større problem en vi vet. I skolen skal en ikke lære raskere enn andre, blant venner som tennåring skal en ikke ha mer kunnskap om et emne enn andre... I arbeidslivet skal en ikke si og vise at en er kjenpedyktig til noe.. Hvorfor blir dyktighet automatisk tatt som hovmodighet?
Tror nok dette også kan overføres til datingverdenen ... Tør vi møte og falle for de vi ser kan mer enn oss, som vil utfordre oss, eller søker vi de vi kan forstå, kontrollere??
Selv drømmer jeg om han som jeg må strekke meg etter, som jeg må jobbe med og skjærpe mine tanker og argumenter i møte med... En som og føler det på områder jeg kan mye...

Skjult ID med pseudonym hemmelig sø. 27 okt. 2013 09:43

@Gilia73

Why not Abu Dhabi? Slaveri og kvinnesyn!

Dyktighet blir ikke tolket som hovmodighet. MEn når en bruker det til å heve seg selv over andre, da er det hovmodighet. Det er annerledes en det jeg kaller for fagarroganse. En fagarrogant holder kjeft helt til en jypling buser ut med feile påstander. Da smeller den fagarrogante til og forklarer hva som er feil, hvorfor det er feil, hva som er riktig, hvorfor det er riktig og henviser til hvor jyplingen kan skaffe seg mer og bedre kunnskap om det det er snakk om. En dyktig fagarrogant er ydmyk nok til å forstå når hva som er riktig forandrer seg og er villig til å følge det som er nytt. Jeg mener bestemt at det er stort rom for fagarrogante mennesker i Norge.

Skjult ID med pseudonym Gilia73 sø. 27 okt. 2013 09:55

Vi snakker om det samme hemmelig.. Vi snakker om mennesker som er dyktige i det de gjør.. Nytt ord fagarrogant som du introduserer her... Men jeg er uenig i din påstand at det er stort rom for de egenskapene her i Norge.. Ihvertfall utenfor en fagasetting på jobben..
Min påstand er at vi er flinkere til å holde hverandre nede, enn å løfte hverandre opp, og være nysgjerrig på de som tenker og kan noe vi ikke helt forstår:))

Abu Dabi var svar til juicers invitt.. Uansett mer med de landene en det du beskrev hemmelig:))

Skjult ID med pseudonym hemmelig sø. 27 okt. 2013 10:14

@Gilia73

Fagarrogant er et ord jeg fant på etter å slengt avgårde en litt sleivete kommentar om øl til en bryggerimester for mange år siden. Jeg fikk så hatten passet, og det virkelig så fortjent ;)

Jeg tror vi oppfatter verden rundt oss litt forskjellig da rett og slett. Jeg jobber jo med fag som det ikke finnes damer som interesserer seg for (design og drift av datarom). Jeg opplever ikke at jeg blir sett ned på hverken av kolleger eller andre. Det fungerer mer slik at alle vi som jobber med dette lærer om våre faglige styrker og svaktheter og bruker hverandre til å få levert et gjennomført frammifrå produkt! En verdsetter rett og slett hverandres spisskompetanse og gir klart utrykk for at en setter pris på hva de andre kan så en selv ikke kan.

På den andre siden så har vi jo skoleverket vårt. På skolen til min ene sønn finnes det en elev som er så rasende flink i matematikk at vedkommende har rast gjennom pensum på alle nivå for hva denne skolen skal levere etter lovverket. får læreren lov å sende ungen rent faglig videre til neste nivå? Nei... For det bryter med prinsipper i den norske skolen! Da kjenner jeg at jeg blir litt mer en bare irritert...

Når det kommer til damer så faller de helt av etter 30 sekund om jeg snakker om fag, så da er det bare å pense samtalen over på shopping i europeiske storbyer ;)

Skjult ID med pseudonym Gilia73 sø. 27 okt. 2013 10:33

Kan hende jeg hadde falt av ja, selv om jeg kan en del om data og design... Men ikke rom men program:)
Men tror ikke shopping i europeiske storbyer hadde vært temaet å pense inn på hvis du skulle holde min intresse:))

Opplevde selv det du beskriver i første og andre klasse, at en måtte gjøre de samme oppgavene igjen og igjen for at klassen skulle bli ferdig... For min del førte det til at jeg så lite hensikt i å studere, og la meg til en veldig dårlig studieteknikk som jeg slet med når jeg kom på universitetet....Trist når barn har energi og suger til seg kunnskap at det ikke finnes fleksibilitet nok til å møte dette..

Skjult ID med pseudonym cicero sø. 27 okt. 2013 13:57

Intelligente menn har høyere reflekssjonsgrad enn andre, og har dermed gjerne større kritisk sans til seg selv og andre. De vet mye, men det vet også at de ikke er perfekt. De stiller høye krav, spesielt til seg selv. Dette gjør at de ikke skryter like mye og mangler den uovertrufne klokketroen på sin egen fortreffelighet som jenter ALLTID faller for hos selvsikre sosiale alfahanner. Da er det ikke noe rom for en som tviler og tør å vise det.

En undersøkelse jeg leste nylig konkluderte med at nevrotiske menn var de som oftest endte opp alene her i livet, fordi de hadde denne tvilen og usikkerheten på seg selv og på sine sosiale relasjoner. Nå er det ikke alltid en sammenheng mellom intelligens og nevrotiske trekk, men ofte er det slik.

Intelligente kvinner endte også ofte opp alene, fordi de har høye krav og prioriterer karriere og tilfeldige relasjoner i mye større grad. Likevel er det slik at de gjerne velger dette selv, i motsetning til mennene som i større grad enn kvinner føler seg mer lykkelige i et fungerende forhold.

Skjult ID med pseudonym Melissen sø. 27 okt. 2013 14:39

Det er når intelligensen brukes til høy sverdføring det blir problematisk. Når vedkommede kvinne eller mann snakker seg opp, og ikke legger merke til at den han prater med blir mindre i samme prosessen.

Problemet løses ved at like søker make.Slik kan man også unngå refleksjon rundt egen måte å uttrykke seg / være på.

Skjult ID med pseudonym Juicer sø. 27 okt. 2013 15:03

@cicero
"The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser men so full of doubts." - Bertrand Russel

Skjult ID med pseudonym Melissen sø. 27 okt. 2013 15:37

@Kiara

Kjekt med diskusjon på forum!

En av de største fallgruvene i kommunikasjon, er at vi ilegger andre meninger ut i fra hva vi tolker at de mener og ikke hva de faktisk sier. Derfor skjer det lett at en som er flink innenfor et område (være seg noe som ligger på geni-nivå eller handler om noe som er barneskolepensum) hevder seg selv i form av tolkninger hos den som sitter på motsatt side av bordet. H*n trenger ikke mene å gjøre det, men slik tolkning forekommer helt uten at vi tenker over det. Jo flere idioter du synes det finnes rundt omkring, jo "finkere" er du gjerne til å autotolke utsagn til meninger. Ja, dette er selvsagt ikke rettet mot deg, men en forklaring på hvorfor "like" kan føle seg vel i hverandres selskap.

Selv tror jeg at soulmate-en min har omlag de samme verdiene som meg, men han er nok ikke min ti cm høyere identiske tvillingssøster som har tatt kjønnsskifteoperasjon. :-p

Skjult ID med pseudonym Sukkersøt sø. 27 okt. 2013 15:47

TS

Hvis det er noen trøst så er dumme men enda mere håpløse med kvinner

Skjult ID med pseudonym blabla sø. 27 okt. 2013 15:48

TS

Hvorfor er du så håpløs med intelligente menn?

Skjult ID med pseudonym Juicer sø. 27 okt. 2013 15:50

Hehe @Sukkersøt

Skjult ID med pseudonym 60 sø. 27 okt. 2013 15:59

Hvor gammel er du @Juicer?

Skjult ID med pseudonym hemmelig sø. 27 okt. 2013 16:34

Setningen " Det er vel derfor vi er avhengig av kjærlighet som favner oss som individ og ikke ønsker relasjoner basert på intellektuelle analyser."

er gull!

(mann 44 år fra Rogaland) sø. 27 okt. 2013 16:39 Privat melding

Så må i piger jo bare rette fokus mod os uintelligente mænd!! Guderne skal vide, at vi findes i stort antal :P

Skjult ID med pseudonym Melissen sø. 27 okt. 2013 16:53

Ikke skryt på deg noe nå, @Pinnemand.

(mann 44 år fra Rogaland) sø. 27 okt. 2013 16:58 Privat melding

Hvis jeg endelig skal gøre det, så er det da her det skal ske? :) Da det vel ikke kan kategoriseres som arrogance, når man praler af at være uintelligent? :P

Skjult ID med pseudonym Melissen sø. 27 okt. 2013 17:04

Nja, man trenger ikke være intelligent for å være arrogant - arroganse er ofte usikkerhetens maske, og usikre kan visst de fleste være innimellom. Heldigvis er det mange som ikke trenger å skjule seg.

(mann 44 år fra Rogaland) sø. 27 okt. 2013 17:12 Privat melding

@Melissen haha jesus :) ta en dyb indånding, da jeg bare forsøgte, at få folk til at trække lidt på smilebåndet.

Jeg er hverken uintelligen eller arrogant, men normal efter min egen opfattelse, så ingen skjult agenda her :)

(mann 44 år fra Rogaland) sø. 27 okt. 2013 17:13 Privat melding

*Uintelligent ;)

Skjult ID med pseudonym Melissen sø. 27 okt. 2013 18:31

@Pinnemand, man kan spøke uten å bruke smilefjes. Det blir bare vanskeligere for mottakeren å tolke. *nekteråsettepåensmiley*

Skjult ID med pseudonym Blah sø. 10 nov. 2013 00:58

Kverulering for studentspirer
youtube.com/watch?v=FLZ8L6SZmaA

Skjult ID sø. 10 nov. 2013 01:30

@Melissen
Smileys er for pileys.