Alle innlegg Sukkerforum

Blikk kontakt

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Gultblad sø. 27 okt. 2013 19:10

Jeg har vært og datet en kar som unngikk å se meg i øyene når vi kommuniserte. Jeg pratet gjennomsnittlig mer enn han.. Jeg antok at han ikke var interessert, men han følte det motsatte, at han likte meg ganske godt kom det pr sms i ettertid.

Så, i dette tilfellet, var det slik at han følte seg usikker i mitt nærvær eller noe? Er det noen som har erfaringer å dele med? angående dette rundt blikk kontakt? Hva føler du deg når du unngår å se den andre i øyene?

(mann 37 år fra Oslo) sø. 27 okt. 2013 19:16 Privat melding

Ikke lett dette her, Gultblad.. Folk er forskjellige, agerer og reagerer forskjellig. Jeg personlig tolker dette tilfellet her mer som sjenanse.. Men ganske godt er ikke noe å satse på, synes jeg..

Skjult ID med pseudonym hemmelig sø. 27 okt. 2013 19:19

Skal være veldig mentalt nær noen for å se dem i øynene. Pluss at en har lært at det er uhøflig å stirre, så hvis du er latterlig pen eller har en over snittet innbydende kløft så konsentrerer en seg veldig om å ha blikket alle andre steder.

Med andre ord, det du opplevde var en mann som respekterer deg.

Skjult ID med pseudonym sukkermann sø. 27 okt. 2013 19:21

Han har sannsynligvis bare dårlig selvtillit og selvfølelse.

Skjult ID med pseudonym hemmelig sø. 27 okt. 2013 19:30

@hanDuVilHa

ja jøss, når han ikke erklærer sin ubetingede og altoppslukende kjærlighet umiddelbart etter daten og i første sms, da er det jo ingenting å hente der...

@iKommode

En er ikke uengasjert fordi om en ser på siden av den en snakker til. Jeg ser bort når jeg snakker til og møter blikket når jeg blir snakket til. For meg handler det om å være konsentrert om det jeg sier og konsentrert om det hun sier.

(mann 51 år fra Hordaland) sø. 27 okt. 2013 19:31 Privat melding

Kansje han var usikker på deg eller seg selv?
Eller kansje han var usikker på dere begge to ?
Kansje grunnen er noe helt annet ?
Den beste til og svare på det vil jeg anta att er han selv.

Skjult ID med pseudonym Aphraid sø. 27 okt. 2013 19:43

Jeg blir litt sånn, når jenta er veldig pen. Unngår øyekontakt fordi jeg ikke klarer snakke da, alt stokker seg for meg. Hvertfall i starten =) Og jeg har faktisk relativt god selvtillit, så skjønner ikke hvorfor. Bare er sånn.

Skjult ID med pseudonym Snugglez sø. 27 okt. 2013 19:49

Jeg har vært på noen dater med gutter/menn som ikke har vært særlig gode på blikkontakt. Ettersom jeg selv syns det er viktig, har dette resultert i at det kun har blitt med den første daten.. Jeg kan godt forstå at folk blir nervøse før dater, det kan jeg jo bli selv, men da prøver jeg heller bare og tulle litt med det og si at jeg er litt nervøs, men å holde blikket (ikke heeele tiden, selvfølgelig). Det viser respekt og interesse. Syns jeg.

Skjult ID med pseudonym Melissen sø. 27 okt. 2013 20:13

Move on!

Skjult ID med pseudonym hemmelig sø. 27 okt. 2013 20:14

@Snugglex og Melissen

dere aner ikke hva dere risikerer å kaste over bord...

Skjult ID med pseudonym Gultblad sø. 27 okt. 2013 20:18

@hemmelig og handuvilha

altså... jeg kommenterte dette pr sms, at jeg tolket han ikke var intr, men han svarte med at han syntes jeg var så vakker og sjarmerende osv og at han var interessert. Han sa at han unngikk blikket mitt for at jeg ikke skulle være ukomfortabelt

Jeg er ikke vant med at menn ikke ser på meg, som unngår blikket mitt, da det tolker jeg som at fyren er uinteressert av den grunn, men han er mye tøffere på sms. Trodde at kroppspråket skulle tilsi mer enn pr tekst.

Skjult ID med pseudonym hemmelig sø. 27 okt. 2013 20:29

@Gultblad

Kroppsspråket hans har nok lyst av respekt for deg. Kombinert med noe avventende holdning rundt hvem du er. synes du skal gi han en mulighet til å bli husvarm rett og slett. Det kan være gull det som dukker opp da, men da må du være villig til å møte han med nysgjerrighet.

(mann 37 år fra Oslo) sø. 27 okt. 2013 20:32 Privat melding

Aha. Håper på det beste, @Gultblad!

Skjult ID med pseudonym Gultblad sø. 27 okt. 2013 20:37

@hemmelig og kiara takk for tips.

Ja som sagt, dette var noe nytt for meg, jeg har opplevd det motsatte, at menn stirrer når de er interessert. Dessuten sitter de også forover vendt :) vet ikke helt hvordan kvinner oppfører seg på en datingssituasjon når det gjelder kroppspråk da

Bare for å pore vekk fra denne karen. Jeg leste forleden også at blikk kontakt handlet også om dominans... at de som unngikk blikk kontakt var usikre og underlegen den andre som fester blikket. Hva tenker dere rundt dette? Noen erfaringer selv?

Skjult ID med pseudonym hemmelig sø. 27 okt. 2013 20:43

@Gultblad

Det er nok en kjerne av sannhet i dette med underlegenhet. Men, jeg har sett flere ganger at personer som føler seg underlegne overkompenserer ved å fremstå som veldig selvsikre. Som regel vil jeg tro at for din date sin del så handler det om sosial usikkerhet. Det er ikke alle menn som føler seg komfortable med å grafse på ei dame for å finne ut hvor landet ligger. Det er faktisk ganske mange menn som trenger å la ting utvikle seg over tid for å vise frem den de virkelig er. Underlegenhet/respekt, på sett og vis beslektede temaer.

Skjult ID med pseudonym sukkermann sø. 27 okt. 2013 20:45

Det vanlige er å se den andre i øynene rundt 90 prosent av tiden når du lytter, og om lag 60-70 prosent av tiden når du snakker selv. Det er helt vanlig at blikket flakker litt mer når du selv snakker, fordi blikket ofte går mot bestemte retninger når du tenker på noe. Men hvis du ikke ser den andre i øynene om trent i det hele tatt så er dette en sterk indikasjon på usikkerhet og dårlig selvtillit, i det minste i den situasjonen. Det behøver ikke bety at du har dårlig selvtillit på andre området, for eksempel fag eller jobb, men bare ovenfor andre mennesker. Jeg vet i alle fall om minst en kjent BI-professor som stadig er i avisene, som åpenbart er helt elendig på dette selv om han forsøker (for hardt) å fremstå som selvsikker og nesten cocky. Men det flakkende, unnvikende blikket hans når du forsøker å se han i øynene røper han med en gang, og er nesten ubehagelig.

Skjult ID med pseudonym Gultblad sø. 27 okt. 2013 20:53

@ hemmelig
Selvsikkerheten gjenspeiles gjennom kroppspråk og væremåten, hvordan en person prater osv og kan lettere avsløres om noen fremstår å være selvsikker når de egentlig ikke er det. En kar som prater mye og er intens for eksempel er jo for eksempel også tegn til usikkerhet.

Ja du har helt sikkert rett i det, han virker å være en inadvendt person.

Skjult ID med pseudonym Gultblad sø. 27 okt. 2013 20:59

@sukkermann
Han så nesten ikke på meg i det hele tatt... hverken når jeg pratet eller når han pratet. Han var en høyere utdannet mann og har gjort det bra karieresmessig. Jeg tenker at du har mye rett i det du sier her.

(mann 44 år fra Sør-Trøndelag) sø. 27 okt. 2013 23:18 Privat melding

Kan være at han er sjenert eller syns du var veldig pen. Eller som andre sier her,mangel på selvtillit fordi du var så pen kanskje. Kan være vanskelig nok å se ei veldig pen dame i øya hele tiden. :p

Skjult ID med pseudonym KårefraÅre sø. 27 okt. 2013 23:26

Evt gå dere en tur, da blir det mye lettere.

Skjult ID med pseudonym Dame45 ma. 28 okt. 2013 07:40

Jeg synes du analyser dette for mye :-) Gi fyren en sjanse til ;-)

(kvinne 55 år fra Akershus) ma. 28 okt. 2013 09:16 Privat melding

Husker en gang jeg var på dait med en fyr. Han så nesten aldri på meg, bare rett FORBI meg! Syntes det var rart fordi jeg satt inntil en vegg... Jeg oppdaget etterpå at veggen bak meg var av speil og at han hele tiden kun hadde hatt fokus på seg selv...
Merkelig med slike uvaner... En annen fyr så nesten bare på munnen, eller var det haken, (jeg fikk aldri bestemt meg) når han snakket med meg. Også snålt. Eller han som bare så rett frem, ut i lufta når vi satt ved siden av hverandre.
Jeg blir frustrert av slikt.

Men føl deg frem! Godt råd, det der med å gå tur. Blir alltid gode samtaler da!
Og bilkjøring. Da pleier man å slappe godt av, sørg bare først for at han ikke er slik en voldtektsmann. Da kommer du sikkert til å angre etterpå.
Høhø

Skjult ID med pseudonym Gultblad ma. 28 okt. 2013 09:49

@tine
Han 1. du nevnte er selvdigger, mens han 2. du nevnte likte sikkert dine lepper og syntes du er pen, og hadde det i tankene at han hadde lyst til å kysse deg :)

(mann 34 år fra Nordland) ma. 28 okt. 2013 12:40 Privat melding

Nei herregud, det er da godt mulig han bare er kjempe sjenert å nervøs av seg. Må bare "varme" seg opp til å klare slappe av rundt deg. Da kommer øyekontakten. Men det er jo andre muligheter også, som du finner ut etter å ha møttes noen ganger.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 28 okt. 2013 15:08

Slutt å ha så himla stor utringning, så kanskje det går an å se på dama uten å føle seg som en gris... :S

Skjult ID med pseudonym Høstvær ma. 28 okt. 2013 15:25

Powpow
Damene kan vel ikke noe for dette, er du så sikker på at ts hadde en himla stor utringing? Menn er så primitive sånn sett

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 28 okt. 2013 16:45

Tenkte egentlig mer generelt, ikke nødvendigvis kun på TS.

Så da blir det alt for mye stirring inn i øyene på dama fordi jeg ikke har lyst til at hun skal tro at jeg glaner på puppene hennes. :P

Skjult ID med pseudonym angie lø. 2 nov. 2013 13:15

@GultbladDu er inne på det når du nevner dominans og underdannighet. Jeg har vært innom bdsm scenen i mange år, og selv om det kan være andre grunner til at noen senker blikket, er det ofte at de er underdannige/submissive. Jeg er selv sub, og det er helt utenkelig for meg å til enhver tid holde øyekontakten når jeg snakker til noen som er Dominant. Dette er helt naturlig, og mange er slik, selv om de kanskje ikke vil innrømme det. For mange innen scenen, kan det oppfattes som direkte frekt for den submissive å holde øyekontakt når h*n snakker. Dette er bare en forlengelse av det som er naturlig. For "normale" folk, er det bare ubekvemt.

Skjult ID med pseudonym Gultblad lø. 2 nov. 2013 14:15

@angie

Interessant å vite :) Da har jeg lært noe også! Men mener du dette bare er situasjonsbestemt eller er man underdanig generelt, og har det av personlighet? Hvordan merker du at noen er mer dominant enn deg? Vil du aldri kunne feste blikket når du prater med folk da?

Skjult ID med pseudonym Flammer lø. 2 nov. 2013 16:54

Jeg har et nokså intenst blikk, og jeg føler folk reagerer på det og snubler mer i ord når jeg ser dem i øya. Difor ungår jeg det til tider.

Skjult ID med pseudonym Alright lø. 2 nov. 2013 17:02

@Flammer, litt sånn "munnen din sier nei, men øya dine sier JA" intenst blikk?:p

Skjult ID med pseudonym Flammer lø. 2 nov. 2013 17:36

Mer "hva er galt hvorfor stirrer han sånn på meg" så vidt jeg har blitt fortalt.

Skjult ID med pseudonym Gultblad lø. 2 nov. 2013 17:47

Flammer, det er bedre slik enn at man ikke har øyekontakt... Ellers virker det som om man kjeder seg og lite interessert. Mulig de damene du har sett i øynene har dårlig selvbilde da?