Alle innlegg Sukkerforum

Sårbarheit

Vis siste innlegg
(mann 33 år fra Oslo) sø. 3 nov. 2013 04:39 Privat melding

Eg har i det siste skrevet ein del tull under andre anonymer, så no tenkte eg at eg skulle skrive noko eg står inne for.

Sårbarheit. Sårbarheit er ein ting som er veldig vanskeleg å føle på. Det ligger eigentleg i ordet. Sår-barheit. Det føles som eit sår. Det er ein opning i huden inntil oss, det kan skade oss.

Å vere sårbar er ofte det å nettopp tørre å la andre folk kome innpå oss, og å ta sjansen på at andre ikkje skader oss eller utnytter oss. Cluet med å vere sårbare er å vere seg sjølv og å ikkje overkompensere. Det finst tusen måter å overkompensere på:

1) Aggresjon: Ein er sint, aggressiv, slenger med leppa, rakker ned på kvinner eller på menn. Seier at dei er keisame, stygge, feite etc etc. Alt for å unngå å føle på eigen sårbarheit.

2) Sjølvutsletting: Ein snakker dritt om seg sjølv, ein rakker ned på seg sjølv som oftast for å kome andre i forkjøpet. Hei, no har eg snakka så mykje dritt om meg sjølv at du umogleg kan seie noko verre om meg sjølv enn eg allereie har gjort. Eg er ikkje god til nokon ting. Eg trur eg er snill etc etc.

Så når dykk les forumspostene her så alltid ha dette begrepet sårbarheit i bakhodet. Kjærleik, lengsel og sex er ting som typisk vekker sterke kjensler av sårbarheit i oss og som derfor får mange av oss til å overkompensere.

Min oppfordring til alle er å våge å vere sårbare. Det er supersexy å vere sårbar. Det bygger tillitt å vere sårbar.

Håper det hjelper.

Skjult ID med pseudonym Gultblad sø. 3 nov. 2013 10:41

TS sårbarhet er fint å vise til de man kan stole på, viser man det til feil personer blir man bare misbrukt! Det finnes folk som liker å bruke andres godhet og spille på andres samvittighet og sårbarhet.

Skjult ID med pseudonym Lothia sø. 3 nov. 2013 10:43

Du er klok Haimon, skulle ønske du var 20 år eldre ;)

Skjult ID med pseudonym Juicer sø. 3 nov. 2013 10:47

Mener du sårbarhet eller det å være såret, når du sier "sårbarheit er ein ting som er veldig vanskeleg å føle på"?

(mann 33 år fra Oslo) sø. 3 nov. 2013 10:57 Privat melding

Eg meiner ikkje å vere meir sårbar enn du er. Eg meiner å føle på og vise den sårbarheita som du har inne i deg. Vere deg sjølv med andre ord.

Å vise sårbarheit er alltid ein risiko. Grunnen til at du stoler på folk er enten at du eller den andre først turde å vise sårbarheit.

Viss du trur nokon er ute etter å ta rotta på deg, kva gjer du då ? Vel. Vis sårbarheit ved å seie: Eg har lyst å gjere x saman med deg, men eg veit ikkje om eg stoler på deg enno.

Det paradoksale er at mange som let seg missbruke, let seg missbruke fordi det å kunne vere saman med missbrukaren vekker mindre ubehag på kort sikt, enn det å vere aleine. Viss personen hadde turd å føle på eigen sårbarheit ved å vere aleine, hadde personen blitt sterkare og hadde kanskje kunne ha vore i stand til å avvise missbrukaren.

(mann 33 år fra Oslo) sø. 3 nov. 2013 10:59 Privat melding

Sjølvsagt: Av og til er det lurt å kunne dekke over sine kjensler og å kunne ta på seg ei maske. Men viss du ofte har behov for å ta på deg ei maske, det vere seg i jobbsamanheng eller privat, så har du kanskje eit problem.

(mann 33 år fra Oslo) sø. 3 nov. 2013 11:11 Privat melding

Sårbarheit er å føle seg liten, hjelpesløs, utsatt, svak, prisgitt andre, ikkje høg i hatten etc etc.

Denne kjensla blir større når ein har blitt såra, og vi har alle blitt såra, nokon meir enn andre sjølvsagt.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 3 nov. 2013 13:02

Men jeg har jo ingen sårbarhet? Hva er vitsen med sårbarhet egentlig? En kan jo ikke bruke sårbarheten til noe fornuftig. :P

Skjult ID med pseudonym Storetroll sø. 3 nov. 2013 13:03

Ekte menn er ikke sårbare!!!

Skjult ID med pseudonym hemmelig sø. 3 nov. 2013 15:41

@Haimon

Jeg tror dette er veldig lite salgbart inn mot kvinner. Kvinner flest er på jakt etter en bauta i livet sitt, da er den sårbare siden noe som ikke skal være synlig. Kun i begravelser, aldri ellers.

(mann 33 år fra Oslo) sø. 3 nov. 2013 17:09 Privat melding

Hemmelig: Viss du synes dette fungerer for deg så skjul din sårbarheit.

Dei fleste menn og ein del kvinner har same syn på sårbarheit som munker har til kjønnsdriften. Dei fornekter den, men den er der likevel.

Viss du har for mykje sårbarheit så vil dette vere eit problem for deg om du viser det eller om du fornekter det. Men det vil vere eit større problem for deg om du fornekter den.

Alle har litt sårbarheit, og det er lurt å vere ærleg om dette og å kunne by på seg sjølv overfor venner og overfor datingpartnere. Å vise sårbarheit er sexy.

Ein metafor: Å ha føttene i kors framfor seg blir sett på som ein mindre sjølvsikker positur enn det å ha hendene bak på ryggen. Kvifor ? Fordi du med hendene bak på ryggen er meir sårbar.

Berre sjølvsikre menn tørr å vere sårbare og det veit kvinner.
Rettelse: Berre sjølvsikre menn tørr å vise sårbarheit.

Alle har sårbarheit. Spørsmålet er kva du velger å gjere med den. Fornekte den. Eller vise. It´s up to you.

Skjult ID med pseudonym hemmelig ma. 4 nov. 2013 09:50

@Haimon

Det handler ikke om å fornekte, men å ikke vise frem til verden. En skal kjenne sin sårbarhet og vokte den vel som mann. En mann som hele tiden viser sin sårbarhet fremstår som en litt redd valp, det er ikke spesielt sexy. Noe av "poenget" med å være mann er å utstråle ro og trygghet. Jeg vil tro de aller fleste damer vil like å ha rundt seg en mann som hele tiden er trygg, rolig og som står støtt.

Skjult ID med pseudonym mann33 ma. 4 nov. 2013 19:52

Ok, altså, grunnen til at det virker mer selvsikkert å stå med hendene bak ryggen enn i kors forand brystet, eller for eksempel avslappet lene seg litt mot en vegg i stedet for å stå "klar til kamp" med beina godt plantet fra hverandre og i full balanse, er ikke at du er mer sårbar. Eller i alle fall ikke at du tør være sårbar, på et følelsesmessig plan. Det går tvert i mot på at du viser at du er en uredd fyr som vet du kan håndtere enhver situasjon, kan forsvare deg selv, og forøvrig er en trygg og selvsikker mann som ikke er redd for angrep, og derfor heller ikke behøver å stå klar til kamp hele tiden. Det har da ingenting med å blottlegge sårbare følelser eller noe slikt.

Skjult ID med pseudonym Maneater ma. 4 nov. 2013 19:54

Bra du skriver en del tull under det virkelige navnet ditt igjen!

(mann 33 år fra Oslo) ma. 4 nov. 2013 20:05 Privat melding

OK. Mange her som ikkje forstår poenget mitt og det er greitt.

Alle har sårbarheit. Viss ein tørr å føle på eigen sårbarheit og stå i vanskelege situasjoner til tross for at det er ubehageleg så oppnår ein langt større ting enn dei som unngår ubehagelege situasjoner.

Folk som ikkje føler frykt og sårbarheit finst ikkje.

Mange folk som er "tøff" unngår ubehagelege situasjoner ved å sette opp ein maske av tryggheit og stødigheit og ender opp med å unngå ein rekkje essensielle situasjoner saman med nære og kjære. Det gjeld forsåvidt også i buisness og i sport og det å starte ein familie ta kontakt med ei jente få barn etc etc.

Mange menn her og elles i verda trur at sårbarheit ikkje finst. Finst berre i andre. Så dei fornekter dei kvar gong dei støter på slike kjensler i seg sjølv eller andre. Dette er veldig dumt.

OK. VIss du har spørsmål om dette kan eg svare.

Elles: Take care.

Skjult ID ma. 4 nov. 2013 20:25

Jeg tror du har et poeng, flink til å sette ord på det er du også :-)

Skjult ID med pseudonym hemmelig ma. 4 nov. 2013 20:35

@Haimonn

DER skrev du virkelig bra og presist! Mye bedre en starten og mye mer gjenkjennbart.

Skjult ID fr. 22 nov. 2013 00:27

Jau

Skjult ID med pseudonym rhebus fr. 22 nov. 2013 01:12

Det spors hvordan man tolker det.

Skjult ID med pseudonym Kårefraåre fr. 22 nov. 2013 01:15

Trenger du en tolk?