Alle innlegg Sukkerforum

Kjøpe bolig

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Bolighai on. 6 nov. 2013 11:03

Hei

En vennine av meg skal kjøpe bolig. Hun har vært i banken og forhørt seg men fått tilbakemeling på at hun mangler noe egenkapital, dette kan muligens ordnes.

Hun er singel med 2 bar, banken mener at hun ikke har betjeningsevne.
Blodig urettferdig å straffe for at du har barn!

Noen som har innspill her?

Skjult ID med pseudonym tutta on. 6 nov. 2013 11:09

Tja. Jeg er singel,uten barn og får heller ikke lån. Dårlig gjort å straffe meg fordi jeg ble skilt..

Skjult ID med pseudonym eks on. 6 nov. 2013 13:00

Venninna di kan henvende seg til husbanken i kommunnen hun bor i.
De hjelper henne muligens med egen kapital og event, med resten av lånet.

Skjult ID med pseudonym Leif on. 6 nov. 2013 13:08

Det er en menneskerettighet å ha en sted å bo. Det har blitt vanskeligere etter at bolig ble gjenstand for spekulasjon.

Skjult ID med pseudonym JB on. 6 nov. 2013 13:18

@lady ENIG!
det koster å ha barn,derfor må man tjene desto mer for å ha samme betalingsevne som andre uten barn,altså bankene lever på å låne ut penger,og de låner ut til alle de tror kan betjene lånene sine,får du ikke lån så har du ikke råd,må regne med en renteoppgang og

Skjult ID med pseudonym Tr. on. 6 nov. 2013 13:25

Kommunene administrerer startlån på vegne av husbanken og som aleneforeldre er hun kvalifisert til lån. Jeg har selv hatt ett slikt lån. Noen kommuner tilnærmet fullfinansierer mens andre gir like beløp til alle som blir innvilget lånet. Om kommunen har lånt ut alle pengene for inneværende år, er det ikke lenge til årsskifte og ny tildeling.

Skjult ID med pseudonym Leif on. 6 nov. 2013 14:09

Både utleieboliger, og kjøpeboliger, er gjenstand for spekulasjon. India har flere reguleringer på boliger enn Norge.

Skjult ID med pseudonym HeMan on. 6 nov. 2013 15:51

Bare late som, da blir hun gla

(mann 36 år fra Oslo) on. 6 nov. 2013 16:46 Privat melding

Robvinse problemet er at det er dyrere å leie i mange tilfeller enn å kjøpe...
Ingen nekter deg å leie til 15000 i mnd uansett inntekt..

Skjult ID med pseudonym alanter on. 6 nov. 2013 17:06

Det er ikke dyrest å leie, da får man heller gå ned i standard eller str. evt kollektiv.

Skjult ID med pseudonym hemmelig on. 6 nov. 2013 17:45

@robinsve

Forklar det riktige i at det for mange er dyrere å leie enn å eie, men de får ikke lov å eie fordi banken mener de ikke har økonomi til det.

@alanter

Her snakker vi om lik status på både leie og eie-objekt. Pokker, som regel er eie-objektet over i standard!

Skjult ID med pseudonym hemmelig on. 6 nov. 2013 17:49

Det er ingen tvil om at de rødgraønne har ført en ekstremt usosial boligpolitikk (elelr totalt mangel på boligpolitikk). Det ER en menneskerett å ha lov å bo! I Norge burde det være en selvfølge at det fantes boliger å EIE for ALLE. En bør sørge for at det IKKE er krav om universell utoforming (tusen takk til funksjonshemmede for å på tvinge oss en skatt vi ikke trenger). Pluss at en bør skatte knallhardt bolig nummer to. Det skal IKKE lønne seg å spekulere i bolig, det skal ikke være mulig å spekulere seg rik på bolig! Bolig skal ansees som et felles gode i et sivilisert samfunn.

Skjult ID on. 6 nov. 2013 18:01

Tjener du ca 500.000 i året og er alene, ikke betalingsanmerkninger og har 20 % egen kapital kan du låne ca 1800000. Har du to barn 1500000 Dvs 3 ganger inntekten din. Og da har de lagt inn barnebidrag og barnetrygd som inntekt. Du kan heller ikke ha betalingsanmerkninger. Er det felles gjeld på leiligheten eller du har andre lån, som bil lån, forbruksgjrld osv vil lånebeløpet du kan få i banken minske tilsvarende.
Man må også tenke på at det som oftest også kommer tinglysing i tillegg og at renten kan øke.

(mann 39 år fra Vestfold) on. 6 nov. 2013 18:24 Privat melding

Barnebidrag og barnetrygd blir ikke beregnet som positiv inntekt for muligheten å få lån..

Skjult ID med pseudonym nenetten on. 6 nov. 2013 19:10

Å blande politikk inn i om noen er kredittverdige/ betalingsdyktige til huslån synes jeg er litt søkt.

Men som flere sier her. Banken bryr seg ikke om man er singel med eller uten barn, eller et par. Det er den samlede inntekten som legges til grunn for beregningene. Om man har barn å forsørge, er også de faste utgiftene større. Ergo lavere betalingsevne. Bankene lever av vår betalingsevne.

Skjult ID med pseudonym herregud on. 6 nov. 2013 19:16

Hvorvidt det er billigere eller dyrere å leie har null med saken å gjøre. Når du ikke har noe lån i banken, så bryr ikke banken seg om hva som skjer med deg. Derimot, når du har et lån der fordi du fikk kjøpe, så er det en risiko for banken.

Har man barn, har man større faste utgifter. Har man større faste utgifter, har man mindre til overs å gi til banken/sikre banken at de får penga sine. Det betyr større risiko for banken, og har du ikke tilstrekkelig inntekt til at banken sine sikkerhetsmarginer blir dekt, så får du ikke lån. Det er faktisk ganske enkel logikk. Banken skal tjene penger de også, de driver ikke veldedighet.

Det er, som robinsve skriver, ikke noen menneskerett å eie en bolig.

Skjult ID on. 6 nov. 2013 22:13

@ hans80

Det du sier er feil
Du får faktisk mere lån av å ha dette, en vanlig inntekt. Da dette er skatterfri inntekt. Men det avhenger litt av hvor gamle barna er. Barnebidrag osv vil etterhvert opphøre, men vi ser ikke på det som noen risk, pga verdistigningen og egenkapital, må kunden selge med tap,, vil det først og fremst gå ut over egenkapitalen

Skjult ID med pseudonym Leif on. 6 nov. 2013 22:31

Det er en menneskerett å ha et sted å bo. Jeg nevnte ingenting om å eie. Det blir ikke akkurat lett å finne et sted å bo da det er ingenting som regulerer hvor mye en har lov til å ta i husleie for så og så mange kvadratmeter.

Dette har gjort at arbeidsinnvandringen har sprengt utleiemarkedet, og en kan leie ut et bøttekott med riktig beliggenhet for en meget grei sum. Samtidig er det blitt avdekket omfattende omfang av fremleie.

Når det kommer til det å eie bolig, så kan en sammelinge Norge med Spania. Ikke på offentlig gjeldsgrad og pengebruk, men på antall arbdeidsinnvadrere. Vi har ca. 500 000 arbeidesinnvandrere i Norge i dag. Hvis det skulle gå dårlig med de vestlige økonomiene, og Norge går inn i en resesjon, vil det ikke være så mye arbeid i de sektorerene som arbeidsinnvandrerene jobber innefor. Disse vil mest sannsynlig reise hjem, og kolapsen i utleiemarkedet er et faktum. Dette vil igjen skape et billigere utleiemarked, og en vil mest sannsynlig få et overskudd på boliger. Da kan en tenke selv hva som vil skje med boligprisene.

Samtidig ser vi også en gjeldsboble tegne seg. Finastilsynet gikk ut med advarsler i media i dag. Dette er også noe som kan skape problemer.

Skjult ID med pseudonym hemmelig on. 6 nov. 2013 22:38

@robinsve

Dine holdninger er slike holdninger som gjør at de som er fattige aldri kan være annet en fattige, for de skal aldri få muligheten til å bygge opp ett verdig liv.

Skjult ID med pseudonym hemmelig on. 6 nov. 2013 22:40

@nenetten

Å blande inn politikk er rett og rimelig i denne tråden da det er politikk som bestemmer alle premissene for tråden.

Skjult ID med pseudonym hemmelig on. 6 nov. 2013 22:41

@herregud

at det er dyrere å leie en å eie og en NEKTES, på grunn av politiske beslutninger, å tre inn som eier har ALT med saken å gjøre!

Skjult ID med pseudonym Blah on. 6 nov. 2013 22:45

Det er mange avkortninger i barnebidrag mhp hvor ofte man deler på ungene. En alenemor har en trangere økonomi enn flesteparten og får bare økende utgifter ettersom ungene vokser. Ikke rart utlånere er skeptiske.

Skjult ID med pseudonym hemmelig on. 6 nov. 2013 22:48

@robinsve

folk skal bli gitt en mulighet til å handle. Det du legger opp til er å se til at en knebler de som ikke har noe. Du fremmer en oppfattelse om at du må ha for å kunne få.

Skjult ID med pseudonym hemmelig on. 6 nov. 2013 22:50

@blah

Men hvor er politikerne? Hvorfor legger de ikke til rette for sosial utbygging av boliger? For min del ville det vært fantastisk om noen hadde hatt baller til å ta knekken på hele utleiemarkedet. Det er noe kvalmende galt med den norske boligpolitikken som ikke fører til annet en ekstreme klasseskiller mellom de som eier og de som leier. Å eie én bolig, helt greit, å eie flere, det skal straffes skattemessig.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten on. 6 nov. 2013 22:53

Ekstreme klasseskiller, i Norge?
Noen bør virkelig sjekke ut de faktiske forhold før de prater.

Skjult ID med pseudonym hemmelig on. 6 nov. 2013 23:00

@Ærligheten

Tror du trenger å komme deg ut og se litt forbi vår vakre fasade... Andelen fattige i Norge er økende og verre vil det bli!

@robinsve

Nei, det er ikke mulig for alle å jobbe seg ut bare ved å ville det nok. Noen sitter så langt nede på rangstigen at de trenger flaks og flaks og flaks i tillegg til knallhardt arbeide for å komme seg opp til middelklassen.

(mann 38 år fra Vestfold) on. 6 nov. 2013 23:06 Privat melding

Selvsagt så lønner det seg å kjøpe, men i det store og det hele så er det litt særegent her i Norge at alle SKAL eie boligen de bor i. Prisene nå er sykt høye både på leie og kjøpe markedet....

Skjult ID med pseudonym Blah on. 6 nov. 2013 23:06

hemmelig,
i Norge og mange andre land som har opplevd den sterke boligprisøkningen de siste årene så har det skjedd en formueforskyvning over til de eldre som sitter på boligmassen. Dette har gjort at de unge stenges ute fra annet enn kjipe små utleieleiligheter. I samme slengen så har det blitt mere komplisert og dyrere å bygge boliger. Dessuten har man i Norge i flere tiår hatt en veldig skjev begunsting av sparing gjennom bolig, som bl.a OCD har sagt er helt hinsides fornuft. Resultatet er nå at en bolig er en uoppnåelig drøm for de fleste unge, som attpåtil blir sittende med svarteper ettersom de eldre selger unna dyrt på topp og flytter utenlands med kanskje en liten leilighet i Norge, mens den unge generasjonen må betale for noe som slettes ikke er verdt pengene. Det som må til er en fullstendig reformasjon av utbyggingsprosessen der man kan bruke innleid utenlandsk arbeidskraft på prosjektbasis som får likelønn med Norske borgere, men som ikke oppnår noen sosiale rettigheter i Nore slik at totalkostnaden for entrepenører kan holdes nede, dvs bortimot ingen arbeidsgiveravgift og annet. Deretter må det bli billigere å bygge kvalitet samtidig som tomtepriser må ned gjennom at kommuner omregulerer store områder som likevel ikke er samfunnsnyttig for dyrking eller utmark. Slik det er nå blir det bare møkkaboliger til blodpriser som blir bygget. Nye boliger ligner stygge brakker, og det er ikke noe man i verdens rikeste land burde ta seg til takke med.

Skjult ID med pseudonym hemmelig on. 6 nov. 2013 23:07

@tealc

I en perfekt verden eier ALLE sin egen bolig. Jeg liker å jobbe målbevisst mot det perfekte.

Skjult ID med pseudonym hemmelig on. 6 nov. 2013 23:08

@blah

helt riktig!

Skjult ID med pseudonym hemmelig on. 6 nov. 2013 23:10

@robinsve

Det er riktig at de som ikke gidder ikke skal belønnes, men mange av de som "ikke gidder" ville giddet om vi hadde hatt et godt utbygd psykisk helsevern. Men så er det jo ingen partier som har en langsiktig og målbevisst strategi for å bryte trenden i det vi alle vet, at uføretrygd går i arv.

Og jøss som en har sporet av her...

Skjult ID med pseudonym Kosemann on. 6 nov. 2013 23:24

Ingen damer som har innspill her? Merkelig......

Skjult ID med pseudonym herregud on. 6 nov. 2013 23:30

@hemmelig Det har ikke slått deg at de politiske beslutningene er tatt for å beskytte folk ved eventuelle renteoppganger? Nå skal det sies at jeg er helt enig i at 15% egenkapitalkrav er latterlig mye, og som kun straffer folk som er ferske i boligmarkedet selv om de tjener godt. That said, noe egenkapital må kreves, og betalingsvilje må også stå.

Egenkapital kan dog skippes dersom du f.eks er heldig og har foreldre som kan stille sikkerhet i egen bolig.

Om bankene ikke gjorde en slik risikovurdering (evt gjorde en alt for dårlig vurdering) av det å låne ut penger, så hadde vi endt opp som USA: Folk mister hus og grunn pga at bankene tillot folk å leve med vanvittig risiko.

Skjult ID med pseudonym herregud on. 6 nov. 2013 23:33

@hemmelig og jo, poenget mitt om at hvorvidt du eier eller leier og hva som er dyrest er klinkende likegyldig for bankene. De ser på hva du har å rutte med og sammenligner det med lånekostnader. Om sikkerhetsmarginene ikke er store nok, får du ikke lån. Både for å beskytte deg selv mot økonomisk trøbbel, og for å unngå å tape penger på deg som kunde ved f.eks at du går personlig konkurs.

Skjult ID med pseudonym Kosemann on. 6 nov. 2013 23:34

Blondiner, Husbanken skal hjelpe til i etabeleringsfasen det dekker da førstegangskjøp, etablering etter samlivsbrudd osv. Samt du kan søke om refinasieringslån, og til utbedring av boligen om du har handikap.

Husbanken fullfinasierer enten hele lånet, eller de kan stille med et 2 prioritetslån for å dekke inn egenkapitalkravet.

Alle kan søke i husbanken, søknaden blir behovsprøvd, slik at det er ingen mal hvem som får. Men målgruppen er de de overnevnte.

Skjult ID med pseudonym Blah on. 6 nov. 2013 23:47

robinsve,
det var spesielt i USA at det var slik, men ellers så var det at finansinstituisjonene der borte prøvde skifte risikoen over på europeerne gjennom kompliserte investeringsprodukter som egentlig bunnet ut i amerikansk overforbruk. Sånn sett har kineserne et fabelaktig ooplegg der de tar overskuddet fra handelsbalansen med USA og investerer videre i konsumvennlige vekstsektorer. Det som egentlig ligger bak dette er USA tapte posisjon i verdensøkonomien der de hadde nesten total kontroll i 1945, mens de nå har en fjerdedel av samme verdensomfang og BRICS-landene har gått bort fra USD som handleenhet seg i mellom. BRICS-landene er nå 50% av verdens befolkning og 50% av verdensøkonomien, så rettferdighet i verdensøkonomien var det som sprakk den amerikanske ballongen der de nå vet de ikke kan forbruke seg ut av et eggeglass, men kommer til å gå til grunne. Resultatet er at Medicare der borte skrumper, fattigdom økes og de som mistet pensjonsfondene sine nå jobber til de dør. Det har aldri noen gang vært så mange fattige i USA, og de står virkelig ovenfor en umulig situasjon spesielt med helsesituasjonen og eldrebølgen som kommer.

Skjult ID med pseudonym Alenefar to. 7 nov. 2013 00:30

Hun får prøve å skaffe mer inntekt. Eller finne en mann:)

Skjult ID med pseudonym que to. 7 nov. 2013 16:50

Det er veldig enkelt.
Hun tåler sannsynligvis ikke en renteoppgang.

Kan godt være det er billigere å betjene lån (LES: i dag med den lave renten som er) i forhold til å leie, men renten er ikke statisk.

Jeg hadde heller ikke lånt ut penger til henne om jeg ikke så hun tålte en rente på minimum 7-8 prosent.

Det er mange her i Norge @blah, som ikke tåler en dobling av renten.

Skjult ID to. 7 nov. 2013 16:55

Husbanken er noe oppskrytte greier-:(.

Har selv søkt om startlån i flere kommuner og dem som blir prioritert er dem som er VARIG økonomisk vanskeligstilt.

Selv om man mangler noe egenkapital, så får man ikke hjelp av dem.

Å være ung og enslig er ikke et kriterie for å få startlån fra dem.

Husbanken går også etter inntekt og egenkapital. I flg husbanken var jeg en person som tjente for mye og en person som også hadde vært flink nok til å spare opp egenkapital på egenhånd. Jeg ble dermed ansett for å ikke være en kandidat til å få startlån i flg deres retningslinjer.

Selv er jeg så heldig at jeg har en fast jobb, høy inntekt, samt jeg har mulighet til å spare en del hver måned:-).

Jeg tenker at jeg får bare fortsette å stå på noen år til og spare opp nok egenkapital for deretter se om jeg klarer å komme meg inn på egenhånd.

Ellers har jeg ingen betalingsanmerkninger og jeg er fornuftig i pengebruken min.

Skjult ID med pseudonym tealc to. 7 nov. 2013 17:51

@hemmelig er man helt avhengig av å eie boligen man bor i for at verden skal bli perfekt? Kunne man ikke klart å lage lagd en perfekt verden med en annen løsning?

Skjult ID med pseudonym Jente24 to. 7 nov. 2013 18:15

Kjøpte meg bil når jeg var 18, kjøpte leilighet når jeg var 22, og for to måneder siden fikk jeg drømmejobben. Halleluja! :D

Skjult ID med pseudonym Blah to. 7 nov. 2013 21:35

Jeg er så snusfornuftig at jeg hadde hotellregning på 192 000,- etter fem uker og telefonregning som førte til at jeg ble kastet ut av Tele2 som kunde fordi jeg ringte for mer enn 5000,- i uka, noe som var et brudd på kontraktsbestemmelsene deres. Det var endog økonomisjefen som bekreftet at jeg dessverre ikke kunne være kunde hos dem. Men da jeg spurte Telenor om det var greit om jeg hadde litt stort forbruk hos dem, så sa de gladelig ja og den neste regningen min var på 180 000,- for et kvartal. De på hotellet kalte meg derimot inn en del ganger for å sjekke at jeg hadde dekning på kortet da. Det var litt flaut. Også tok jeg ut 50 000,- fra minibanken og kastet opp i lufta i Oslo sentrum, bare på moro. Burde vel aldri si noe sånt til noen om jeg noen gang søker noe lån. Easy come easy go, og man får jo ikke noe fornuftig forhold til penger heller når det er sånn. Uansett er det vel en slags trøst med volatiliteten til 6E på CME og se på at USD går dit peppern gror - bokstavelig talt. Å være alenemor uten særlig muligheter for karrierehopp eller bedre inntjening samt dagens boligmarked og utsikter til at det vil fortsette være urealistisk dyrt med nyebygging, det gjør det lite attraktivt å løpet alene. Da blir det vel gjerne slik at en del alenemødre blir litt vel fornuftige i hvem de søker som partnere. Det er nå uansett bare synd og gjør vel ikke ting bedre om de legger seg flate for å få ting til å gå sammen. Håpe virkelig den borgerlige regjeringen tør sprekke hull på den kunstige formueforskyvingen som har foregått og der etterkrigsgenerasjonen har blitt livsnytere og forbrukere uten noe slags gangsyn de heller, og uten tanke på fremtiden. Pensjoner er uansett heller ikke noe som vil vare, så man kan jo like så godt begynne planlegge alderdommen og dyre helseutgifter. Eller bare gi F, ta inn på dyre steder og brenne av så det holder. For mye av ting gjør vel sitt det også. Kanskje det jevner seg ut sammen med en alenemor egentlig, så kommer man tilbake til virkeligheten og får sett virkelige prioriteringer med tøffe valg.

Skjult ID med pseudonym alanter to. 7 nov. 2013 21:43

På tide å ta pillene dine Blah?

Skjult ID med pseudonym Blah to. 7 nov. 2013 22:02

Nei, men trist med dem som trenger piller og ikke får noe bedre behandlingstilbud som hun jenta det stod om på nrk.no nå sist. En såpass vanskelig og komplisert fremtid som mange møter i dag gjør jo ikke akkurat presset mindre på de som skal ut i arbeidsliv og etablere seg. Det at det nå er så stor avstand mellom de etablerte og de som skal starte er noe som absolutt ikke gjør ting bedre. Alle krever jo bortimot femårig utdannelse hvis man vil ha suksess her i Norge, og av de som går på skolen vil halvparten helst begynne i oljebransjen. Ikke rart de sliter da, og har sånt voldsomt fokus på det å få en høy inntekt. Da er det mange som faller fra og ikke passer inn i det glansbildet som man får presentert som veien til vellykkethet. De som får barn tidlig sliter iallefall med å klare komme noen vei, og da blir det ganske feil skiller ellom folk. Skal ikke si jeg ikke har hatt det for lett med enkelte ting, men ikke bare bra for en det heller.

Skjult ID med pseudonym Z fr. 30 jan. 2015 20:18

Fant denne tråden.....kanskje den kan brukes!

Jeg akter å flytte! Men jeg aner ikke hvor! Og til hva!
Jeg vil gjerne ha tips til subjektive og personlige anbefalinger :-)

Skjult ID med pseudonym Z fr. 30 jan. 2015 20:28

Jepp! Vestlandet er vakkert. Hardanger likeså.

Menne.....tenkte mest innenfor Oslo/Akershus :-)

(kvinne 38 år fra Akershus) fr. 30 jan. 2015 22:36 Privat melding

Kommer jo litt an på hva du er ute etter i nærområdet da. Er du avhengig av et yrende folkeliv og cafélivet,eller søker du "bygdalivet"?

Skjult ID med pseudonym Kims fr. 30 jan. 2015 22:39

Det finnes mange små triks som kan brukes. Første du kan gjøre, er å leie ut i egen bolig. For igang sette prosessen, dette har jeg gjort selv.

Om dette ikke er aktuelt. Sparer du mest mulig på flere måneder, mens du snakker med så mange banker som mulig. Brukte 4-5 måneder i 2012 på å diskutere med bankene. Fikk 4 nei og et ja på slutten. Da jeg fikk mitt første ja, kunne jeg bruke dette videre. 15% egenkapital er ikke alltid nødvendig. Det finnes enda et triks jeg fant ut, mastercard på 50.000. Du baker det inn i boliglånet. Ønsker deg lykke til.

Skjult ID med pseudonym Z fr. 30 jan. 2015 23:18

freya
Jeg er faktisk usikker.
En del av meg lengter etter turer i parken med en kaffe latte fra hjørnet.
En annen del av meg lengter etter barbeint i gresset og stillhet.
Kan jeg få begge? :-)

Kims
Fikk ja på hva? Lån? Det har jeg ja på allerede fordi jeg har mye egenkapital. Så den delen er i så fall i orden. Takk for lykke til! :-)

Skjult ID med pseudonym Adso fr. 30 jan. 2015 23:27

Hva med Kjelsås? Ganske nært alt ;)

Skjult ID med pseudonym Z fr. 30 jan. 2015 23:29

Kanskje det, Adso? Det har jeg egentlig ikke vurdert.
Innbiller meg at vinteren er lengre "der oppe" :-)

Skjult ID med pseudonym Adso fr. 30 jan. 2015 23:35

Ja, det er i alle fall ikke så langt til marka, og der ligger snøen lengre :) Om sommeren kan du bade i Frysja, noe som heller ikke er så verst.

Skjult ID med pseudonym Voksendame fr. 30 jan. 2015 23:38

@TS, er du seriøs i din problemstilling eller bare ute etter debatt og løse krangler her? Det er jo ikke fordi hun har barn hun ikke får lånet hun vil ha, men fordi hun ikke har rett betalingsevne. Snakk om å legge ansvaret utenfor seg selv...spare spare egenkapital, null i kredittkjøp osv osv. Håper TS var en spøk

Skjult ID med pseudonym Z fr. 30 jan. 2015 23:40

Voksendame
Legg merke til at dette er en gammel tråd. Det var bare jeg som valgte å benytte meg av en allerede opprettet tråd fremfor å lage en ny :-)
Kanskje ikke TS er på sukker lenger? Hva vet jeg?

Skjult ID med pseudonym Voksendame fr. 30 jan. 2015 23:41

Ok jeg sjekket ikke datoen. Next time

Skjult ID med pseudonym Kims fr. 30 jan. 2015 23:41

Z
Innlegget mitt var egentlig mynta på TS, men var mitt første innlegg på en tråd. Har lest en del av trådene deres før, brukt litt for mye tid på det noen ganger. Tenkt "Her ønsker jeg å komme med innspill" Nei jeg er visst bare en bruker uten super medlemskap.

Ja det kan bli sett på som urettferdig at du blir straffet for å ha barn. Ser for meg at mine neste ord. Kan bli litt sinne rundt. " Hvorfor ikke da vente?" Eller planlegge økonomien. Ja det er som regel uforutsett at man skal bli alene. Et barn koster 1 million, estimert fra forbrukerrådet. Selvfølgelig er det verdt det! Da kan du ikke alltid regne med at staten kan redde deg ut med en gang. Nav er til, ja du må slåss mot systemet. Ja støtteapparaten i norge kunne vært bedre.

Gjerne kom med innspill. Det er vertfall slik jeg ser det. Konklusjonen er fortsatt at det er urettferdig, men verdt det.

Skjult ID med pseudonym Z fr. 30 jan. 2015 23:41

Adso
Sant nok. Har badet der mange ganger.
Men....tja, tja, tja. Det jeg tenker på når det gjelder Kjelsås, er at det virker som om det er mange barneforeldre og få i min situasjon. Veldig sånn etablert område på en bra måte, men også litt sånn småbarnsforeldreaktig. Og jeg....jeg er ikke helt der :-)

Skjult ID med pseudonym Kims fr. 30 jan. 2015 23:43

Auda. Sjekket ikke datoen selv.

Skjult ID med pseudonym Z fr. 30 jan. 2015 23:43

Ok Kims.
Da skjønner jeg litt bedre. Bra du velger å delta uansett :-)

(kvinne 38 år fra Akershus) fr. 30 jan. 2015 23:47 Privat melding

@Z
Jeg flytta fra Oslo til Kløfta (av a alle steder). I mitt tilfelle er det perfekt. Ikke langt fra Oslo, med alt det storbyen har å by på. Samtidig er det passe lite,hyggelige sambygdinger, et sted med mange barnefamilier, og et sted der jeg kan gi gutten min mer frihet. Største overgangen fra da vi bodde i Oslo,var at jeg nå kunne gi gutten frihet nok til å gå ut på lekeplassen eller til kompisene alene. Man snakker med naboene over hekken,og ser hverandre i øynene og hilser på hverandre på butikken.
Jeg har en bil som for tiden er noe ustabil. Jeg har hatt motorstopp både bak Aker brygge og startproblemer flere ganger her i nærområde. På Aker Brygge sto bilen min med nødblinkersen lenge, og mange både gikk forbi og kjørte forbi. Ingen hjalp en "jomfru i nød". Her prøver jeg bare å vri om nøkkelen (når den ikke starter) eller setter på nødblinkersen, og det kommer enten folk løpende med en gang,eller den første eller andre bilen som ser nødblinkersen kjører inn til siden, for å tilby hjelp.

(kvinne 38 år fra Akershus) fr. 30 jan. 2015 23:51 Privat melding

...OG man får et lite hus til prisen av en liten leilighet i Oslo! ;)

Skjult ID med pseudonym Z fr. 30 jan. 2015 23:52

freya
Jeg skjønner så godt begge poengene dine!
Og hadde jeg hatt små barn, ville jeg nok ikke valgt å bo i Oslo!
Da ville trygghet, frihet og natur i kombo med naboer veid tungt!

Men jeg bor alene. Og jeg har stabil bil ;-)
Neida....men du sier noe. Jeg kjenner det du snakker om hver gang jeg beveger meg utenfor byen. Og jeg blir faktisk litt sliten av å sitte på buss og trikk uten å møte blikk til folk. Og gjør jeg det, er det en eller annen "raring" å snakke med meg som jeg egentlig ikke orker...

Godt valg for deg og gutten din!

Skjult ID med pseudonym Z fr. 30 jan. 2015 23:54

Men....pendler du til Oslo på jobb hver dag da, eller?
Min type jobb finnes liksom ikke på Kløfta skjønner du :-)

Skjult ID med pseudonym Z fr. 30 jan. 2015 23:54

Jeg sa ikke raring, Enbrafyr. Jeg sa "raring".

Skjult ID med pseudonym Z fr. 30 jan. 2015 23:58

Freya
Han er alltid småfrekk med meg og flørtende med deg ;-)

(kvinne 38 år fra Akershus) lø. 31 jan. 2015 00:06 Privat melding

@Z
Jeg skaffa meg jobb i Skedsmo kommune jeg da,da dagene skal gåopp med levering og henting i barnehagen.

Og ja,han er det. Men tror det bare er en form for "veldedighetsflørting",så vet ikke helt om jeg skal bli smigra eller litt fornærma, hahaha

(kvinne 38 år fra Akershus) lø. 31 jan. 2015 00:07 Privat melding

Men tar bare 24 min til Oslo s med toget da! :)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 31 jan. 2015 00:10

freya
Jeg har ikke sett profilen din. Men synes du ser suuupersøt ut! Og du uttaler deg bra på forumet det jeg har sett. Skulle ikke forundre meg at du var et realt scoop! Hadde jeg vært mann, hadde jeg gønna litt på :-)

24 minutter til Oslo S. Så TIL toget. Så buffer fordi tog er ofte forsinket. Så fra toget til jobben......kremt. 24 minutter er aldri 24 minutter når det gjelder pendlig ;-)

(kvinne 38 år fra Akershus) lø. 31 jan. 2015 00:11 Privat melding

Og by the way, sto en dag på gamleveien mellom Skedsmokorset og Frogner når jeg fikk motorstopp. Det var kork foran,bak meg, og jeg sperra for en avkjørsel på høyresida mi. Var korka med masse biler, og det kom en reddende engel av en mann som hjalp meg med å få bilen ut til siden. En til gikk ut av bilen sin og hjalp til å dytte bilen. Så mye eller lite trafikk...Her et mentaliteten at man hjelper hverandre. I byen tørr man liksom ikke å hjelpe fremmede....

(kvinne 38 år fra Akershus) lø. 31 jan. 2015 00:13 Privat melding

Tusen takk for fine ord Z! :) du blir vel.med på festen? :D

Skjult ID med pseudonym Z lø. 31 jan. 2015 00:13

Jeg skjønner at du trives. Du er ikke oppvokst i en større by, er du vel?

Kunne godt tenke meg å bo på et mindre sted, jeg.
Mindre stress, mindre mas, mindre støy, mindre kjølighet...

Men blir man lettere ensom alene og singel på et lite sted?
Det virker sånn for meg...

Skjult ID med pseudonym Z lø. 31 jan. 2015 00:14

Nei, freya.
Så lenge du er den eneste jeg kunne tenke meg å møte fra forumet, blir jeg ikke med på festen ;-)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 31 jan. 2015 00:17

I rettferdighetens navn var det ikke jeg som sa veldedighetsflørting, EnBraFyr. Men for meg er du ikke en bra fyr utfra forumet. Kanskje du er det, men det vil jeg aldri finne ut av :-)

Ønsker deg uansett lykke til med å finne "henne".

(kvinne 38 år fra Akershus) lø. 31 jan. 2015 00:20 Privat melding

Jeg opplever det litt annerledes. Jeg var singel alenemor i 3 år i Oslo også, og følte meg mer alene og ensom da enn nå. Men forstår godt at det kanskje er omvendt hvis man ikke har barn.

Er positivt og negativt med begge deler,uansett. Så kunsten er vel å sette mest fokus på det positive uavhengig av hvor man bor :)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 31 jan. 2015 00:22

Kan man egentlig være ensom når man har barn?
Det lurer jeg på.

Når det er sagt, har jeg ikke følt på ensomhet på mange år.
Det har nok med min mentale tilstand å gjøre. Jeg er god på slikt :-)

Godt du føler at du har gjort et godt valg for deg, freya!
Så får jeg håpe at jeg vil ta et godt valg for meg ved neste korsvei.
Jeg må bare finne ut hvor jeg skal flytte jeg, så kan jeg flytte!

Skjult ID med pseudonym Z lø. 31 jan. 2015 00:23

Hvorfor synes du det er synd, EnBraFyr?

(kvinne 38 år fra Akershus) lø. 31 jan. 2015 00:32 Privat melding

Ønsker deg lykke til med flyttelasset, Z! :)

Og @ EBF "som like gjerne tar Chris^,meg eller noen andre"...Jeg tar virkelig ikke hvem som helst,men er bare åpen for å bli kjent med de fleste! ;) Lukker ikke den døra på grunn av tåpelige småting som ikke har noe å si i den store sammenhengen. Jeg vet aldri når forelskelsen tenker å banke på døra mi, så vil ikke la sjansene gå fra meg foran nesa mi fordi jeg er teit og siler ut på tynne grunnlag. Det eneste jeg virkelig silerbort er unge gutter *tjihi*.

(kvinne 38 år fra Akershus) lø. 31 jan. 2015 00:33 Privat melding

Skulle være FLYTTEVALGENE. ...

Skjult ID med pseudonym Z lø. 31 jan. 2015 00:35

Jeg har da aldri sagt at freya er den eneste jeg har positive tanker om.
Hvor har du det fra??

Nå er det sånn at jeg ikke ser etter jenter, så sånn er et med den saken.
Så er det sånn at jeg dater for tiden, så sånn er det med den saken.
Så er det sånn at de jeg har vært nysgjerrig på her, finner jeg ut hvem er.
Så de jeg "liker", vet jeg altså hvem er.
Utover det er det mange her som rett og slett ikke fanger min interesse.
Årsaken til dette burde være innlysende.

Når det gjelder deg, trodde jeg nok at du var "mer" enn det du har vist deg å være, dessverre. En del av meg tror faktisk at du har kommet litt skjevt ut, og klarer ikke helt å slutte med en sjargong som jeg ikke helt tror er "deg". Du skulle gjerne sagt "sorry", satt en strek og startet "over". Men jo mer jeg leser av deg, jo mer skjønner jeg at jeg kanskje tenkte for positivt om deg. Hva vet vel jeg. Man fremstiller seg selv som man selv ønsker. Og ønsker du å bli sett som jeg gjør, så er det en ærlig sak :-)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 31 jan. 2015 00:38

freya
Mener du det?
Der er jeg faktisk uenig :-)

Jeg kunne aldri falt for en som virker aldri så snill og god på et treff om han har vært drittsekk på forumet. En mann skal være empatisk, snill og ha et godt hjerte uten behov for å tråkke på andre. Om han viser dette skriftlig uansett om han har skjult nick eller ikke, sier dette meg noe om personen. Og jeg vil ikke ha slike mennesker rundt meg. For meg er det ikke tynt grunnlag :-) (Legger til at jeg snakker generelt akkurat nå)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 31 jan. 2015 00:44

*Men han har snille øyne, freya*

:-)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 31 jan. 2015 00:48

....ååååå, du tar så innmari feil av meg, EnBraFyr.
Men det er også greit. Du er jo relativt ny her sett i forumsammenheng :-)

Men det er sant. Jeg var nysgjerrig på hvem du var i starten.

(kvinne 38 år fra Akershus) lø. 31 jan. 2015 00:49 Privat melding

Uenig er jo bare gøy...diskusjonen blir bedre da;)

Og dessuten vet jeg jo egentlig at det er teit...er bare det at jeg synes mennesker generelt er interessante. Det finnes så store variasjoner av oss alle, og hvis man bare snakker med folk så er det alltid grunner for hvorfor man er som man er. De mest spennende menneskene er nesten de som har levd et helt annet liv enn meg,og som har livserfaringer på områder jeg ikke har vært innom selv. Livet er en utrolig reise, og vi alle har hver vår.

Ble innmari dyp her altså...*rister det av meg*

Det jeg egentlig skulle frem til, er vel det at jeg forstår det er teit å være åpen for bekjentskaper med "alle". Det er mye "unødvendig" tidsbruk...men som sagt, man lærer uansett noe om mennesker generelt. Og både det å få hyggelige ord,gi hyggelige ord,eller diskutere en sak som kan gi meg mer kunnskap eller nye vinklinger på ting er i og for seg små gleder for meg :)

Skjult ID med pseudonym TangaTrond lø. 31 jan. 2015 00:51

Jeg heier på deg, Z! Du virker som et varmt og godt menneske. Har "i alle år" satt pris på dine fornuftige betraktninger rundt ting&tang her inne. Og i drømmene mine er du selvsagt rålekker, og sammen rir vi inn i solnedgangen på en akkurat passe stor ponni! (da må vi sitte tett). ;)

(kvinne 38 år fra Akershus) lø. 31 jan. 2015 00:52 Privat melding

Vet du hvem han er, Z?

Skjult ID med pseudonym Z lø. 31 jan. 2015 00:55

Synes det er en flott holdning jeg, freya. Virkelig!

Men jeg har vært på nettdating lenge til og fra, riktignok. Jeg har nok "lært" at dette for mange er en slags mellomstasjon. Dette er et sted man ofte er mellom ting i livet. Nysingel, separert, ulykkelig ekteskap, mistet jobben, skadet, mellom jo jobber....hva som helst av mellomstasjoner. Noen blir her "for alltid", men mange finner veien sin igjen og går videre. Jeg har brukt mye tid på å "snakke" med folk her. Og jeg har ikke vært her for å "lytte til andres problemer". Jeg stiller heller opp for vennene mine enn for mer eller mindre ukjente folk på en datingside :-) Dessuten er jeg ikke på datern for tiden. Jeg vet hvem jeg liker og jeg vet hvem som liker meg. Profilen min er ikke aktiv. Men forumet er et fint sted innimellom når jeg er ute på reiser. Hotellrom kan bli litt kjedelige til tider...

Men ja, jeg er enig. Det er alltid NOE å lære av ethvert menneske. Sånn sett møter jeg mange mennesker i løpet av en uke som beriker meg stort.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 31 jan. 2015 00:57

TangaTrond
Takk! Du er den eneste på svært, svært lenge som har sagt noe positivt til meg på forumet. Derfor setter jeg pris på ordene dine. Takk! :-)

freya
Ja, jeg vet hvem han er.
Men det er annenhånds informasjon, så den lekker jeg ikke :-)

Skjult ID med pseudonym TangaTrond lø. 31 jan. 2015 01:01

Bare hyggelig, Z!! Ektefølt!
Og vet du, vi har tidligere "flørtet" litt her inne på forumet, men da kjørte jeg under et annet navn ("fakinsupah" eller no' sånn). Uansett - jeg har trua på deg, gitt du kunne hatt tjangs på meg og ponnien min! ;)

(kvinne 38 år fra Akershus) lø. 31 jan. 2015 01:02 Privat melding

Vet at mine holdninger kan sees på som "naive". Er egentlig ikke det til syvende og sist, og som person IRL tror jeg jeg heller fremstår som ei med bein i nesa enn en naiv person. Vet også at de fleste her av mange "feile" grunner,men tenker som så at pokker heller,skal jeg være drittlei for at "alle" andre her er det. Det er urettferdig for kanskje den ene som tar kontakt av riktige grunner.

Men kan si såpass at man til tider mister litt trua på det motsatte kjønn etter å ha vært her inne, så for å bevare trua på fremtiden tar jeg meg noen ganger pause fra sukker for så å.komme tilbake etter noen uker...da prøver jeg å starte på "ny frisk", hahahaha

Skjult ID med pseudonym Z lø. 31 jan. 2015 01:03

TangaTrond.
Ler....da er det en stund siden du skrev her!
Jeg har egentlig ikke vært aktiv på lenge jeg heller, men har influensa.
Da er forumet greit å ty til.

Det HAR vært noen virkelig gode tråder til tider. Husker du de trådene som vi måtte fortsette på med nye tråder etter 1500 innlegg? :-)
Det jeg synes var fint, var at mange mente noe da - ikke bare kommenterte andre negativt. Jeg lærte faktisk noe den tiden...

(kvinne 38 år fra Akershus) lø. 31 jan. 2015 01:04 Privat melding

Myyye autokorr. ...Den viktigste: drittlei-drittsekk

Skjult ID med pseudonym Z lø. 31 jan. 2015 01:05

Tror det er smart, freya.
Når man merker at man blir litt desillusjonert både til menn og menneskeheten pga at man kanskje ikke er mentalt "forberedt" på uttalelser som kan komme, så er det alltid bra med en pause.

Det viktigste man har er sin egen "spirit". Den må man verne om :-)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 31 jan. 2015 01:06

Forresten: Naiv er fantastisk synes jeg!
Når man blir eldre så håper jeg at man evner å være "bevisst naiv" hele livet! :-)

Skjult ID med pseudonym TangaTrond lø. 31 jan. 2015 01:07

Those were the days, he he! :) Ja, det har vært mye bra opp gjennom, men nå skal vi passe oss, så vi ikke fremstår som om vi har vært her siden Gerhardsen bygget landet!

Men jeg har alltid tenkt at det å dele en flaske vin (eller to, faktisk) med deg aldri ville vært feil. ;)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 31 jan. 2015 01:07

Slapp av, EnBraFyr. Det er lenge siden nysgjerrigheten gikk over.
Og jeg prøvde ikke å finne ut av deg. Det bare "datt ned i fanget" på meg...

Ler...og jeg tror ikke du og jeg vil være enig om noe som helst noen gang!
Fatter egentlig ikke hvorfor noen av oss gidder å kommentere den andre :-)

(kvinne 38 år fra Akershus) lø. 31 jan. 2015 01:08 Privat melding

@EBF du vet godt hva du vil ha ja,men du kan jo ikke vite hvordan folk er hvis du ikke er åpen for å bli kjent med dem. Jeg tar nok et eksempel med meg selv...jeg er nok en ganske annen enn den folk trur jeg er utfra hva jeg skriver her!! ...Just saying

Skjult ID med pseudonym Z lø. 31 jan. 2015 01:09

TangaTrond
Jeg bryr meg egentlig ikke om hvilken konklusjon folk trekker om meg, jeg. Jeg står stødig og vet hvem jeg er. MEN jeg husker bare nicket ditt, ikke hvem du er. Kanskje jeg aldri visste heller....

Og jeg tror jeg er ganske hyggelig å drikke vin med når sant skal sies.

Skjult ID med pseudonym TangaTrond lø. 31 jan. 2015 01:15

Whaaaat?!? Husker du meg ikke? Jeg var han derre med den lune humoren. De kvikke - og smått intelligente - kommentarene! De som fikk deg til å føle deg som en kvinne, på alle måter! Husker du virkelig ikke? ;)

Men på slutten av dagen; å dele en flaske vin blir aldri feil. Uansett!

(kvinne 38 år fra Akershus) lø. 31 jan. 2015 01:15 Privat melding

Tror DU ja! ;) *ler*

Skjult ID med pseudonym Z lø. 31 jan. 2015 01:16

Husker NICKET, men ikke hvem som EIDE nicket :-)
Jeg og nick....jeg husker jo ingen nick. Der er jeg amøbe! Seriøst!

De som fikk meg til å føle meg som en kvinne.....hehehe....må jo le, da!

Men NÅ er det natta. Jeg skal tiiidlig på jobb i morra. Sweet dreams :-)

Skjult ID med pseudonym TangaTrond lø. 31 jan. 2015 01:17

Enbrafyr, læringen ble at Storo parkeringsplass ikke er ideelt for et threesome-treff, tro det eller ei! ;)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 31 jan. 2015 01:19

Sånn kan det gå, EnBraFyr.

Natta.

(kvinne 38 år fra Akershus) lø. 31 jan. 2015 01:20 Privat melding

Utfra profilen min ser jeg ut til å være guds beste barn. Det jeg ikke skriver er at jeg har slank meg 15 kilo siden bildene, jobber annenhver helg som stripper, har svart belte i judo og er medlem av en "undergrunnsgruppe" som møtes for litt heavy SM-gruppesex. ..

...KUNNE i teorien ha vært sant! Hahahaha

Skjult ID med pseudonym TangaTrond lø. 31 jan. 2015 01:20

Sweet dreams, Z! Du, jeg og ponnien vår. Good times! ;)

Skjult ID med pseudonym TangaTrond lø. 31 jan. 2015 01:23

He he, takk skarruha! Ja, den rødvinsrusen kan kødde ting litt til. Har absolutt lest de aller fleste stripene, ja. Er blodfan! :)

(kvinne 38 år fra Akershus) lø. 31 jan. 2015 01:27 Privat melding

Nei, for du er ikke nysgjerrig på NOEN, EBF. ... for du er den jeg fant, og skreiv til, og da forstår jeg at du ikke er nysgjerrig! Hahahaha

Skjult ID med pseudonym tnbm lø. 31 jan. 2015 01:30

Skulle kanskje tenkt på det før hun satte to barn til verden?

(kvinne 38 år fra Akershus) lø. 31 jan. 2015 01:34 Privat melding

tnbm har ikke fulgt med i timen, og tror vi diskuterer ts sin problemstilling!

Sleivete kommentar uansett,tnbm!

(kvinne 38 år fra Akershus) lø. 31 jan. 2015 01:43 Privat melding

Og fortsatt, takk for fint kompliment. Stoler absolutt på deg når du sier vi ikke er kompatible...men lurer uansett på HVEM du er, uten baktanker om å legge opp til noe mer! *aaarrrgggg*

Skjult ID med pseudonym tnbm lø. 31 jan. 2015 01:58

Den TS, refererer til. Når ikke annet er spesifisert, burde jo det være opplagt. Har ikke fulgt med på hvert eneste innlegg.

(kvinne 38 år fra Akershus) lø. 31 jan. 2015 02:04 Privat melding

Tråden er for 2 år tilbake. Bare finn det første innlegget som er fra idag :)

Skjult ID med pseudonym tnbm lø. 31 jan. 2015 02:51

Men jeg hadde lyst til å svare (sarkastisk) til TS. :P

Skjult ID med pseudonym Z sø. 1 feb. 2015 00:13

....og nå er innlegg slettet. Da blir tråden rar....men uansett:

Om noen har tips til steder å bo i Bærum/Asker/Oslo - HYL UT I GLEDE :-)