Alle innlegg Sukkerforum

Hva skal til for at du ser forbi din "kravliste"?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym smil79 on. 6 nov. 2013 22:10

Ja, jeg må være ærlig med meg selv og si at jeg har fått en slik "kravliste". Og den blir mer og mer detaljert ...

Til å begynne med var det ikke stor sak egentlig. Men, etter å bruke Sukker.no i noen måneder, merket jeg at det blir mer og mer fokus på den listen med alle de kravene fram til å gi en person sjanse og bli ordentlig kjent.
Når jeg leser forum får jeg inntrykk at det er flere som opplever noe liknende.

Da er det mitt spørsmål - Hva skal til for at du ser forbi din "kravliste"? Hva skal til at du tar kontakt med h*n som stemmer ikke med alle dine kravene og gir den kontakten en sjanse til å utvikle seg?

Skjult ID med pseudonym Blah on. 6 nov. 2013 22:16

Kravlister er idiotisk. Enkelte erfaringer gjør man seg, men jo flere krav du setter deg opp jo lenger ut på bærtur er du. Folk tilpasser seg hverandre og er ikke statiske, likeså som du selv endrer deg med tid og stunder. Du må ta høyde for at alle skal kunne utvikle seg og legge godviljen til, men så får du jo avveie hva du synes er verdt innsatsen og hvor mye du selv har til rådighet for å klare være i et forhold. Har du mange og steile krav så er du vel mest uegnet til partnerforhold uansett og trenger litt alenetid sånn at du blir litt folkelig igjen. Det er jo ikke slik at du skal videreføre filteropsjoner inn i hverdagen din som en kald kynisk maskin. Det tar litt innsats å komme innpå folk og bli kjent med dem. Gidder du ikke det så gidder du ikke, og det er lite som er så usjarmerende som en lang liste negativer du skal ramse opp for å bli kjent med noen. Fulstendig idioti der stor kommunikasjonstilgang har gått en til hodet og man tror man er gudelig, spør du meg.

Skjult ID med pseudonym thisone on. 6 nov. 2013 22:33

krav er ikke tingen. Jeg sier som Brede Bøe sa i et intervju en gang; Jeg skal jo også velges - så hvorfor skal jeg ha store krav?

Det er litt i det føler jeg. Det eneste jeg "krever", er vilje til å prøve å møtes, se om kommunikasjonen er der, ta ting som de kommer - og ikke legge for mye i det i starten. Hva jeg _ønsker_ er en helt annen sak, men man kan heller ikke få alt man ønsker seg. Men man kan få mye.
Jeg føler det viktigste er å stille med åpent sinn og spørre, hva har denne personen og tilby meg - og omvendt. Jeg har vært på sukker nå i snart fire mnd, og de kravene jeg hadde i starten er borte vekk. Jeg vil se personen bak profilen, se faktene, ansiktet, kroppen, uttrykket, smilet, latteren, rynken i panna. For vi er så mye mer enn bildene våre og teksten vår. Men jeg ser på ting som interesser/hobbyer og slike ting -for det er greit at det ikke spriker for mye der.

Skjult ID med pseudonym smil79 on. 6 nov. 2013 22:34

@Blah
med all respekt for din mening, tenker jeg at det er for lett å avfeie dette spørsmålet med en setning "kravlister er idiotisk".
For min del går det litt dypere enn så. Jeg har en vis livserfaring som sier meg at noen egenskaper kan passe bedre enn andre. Min jobbsituasjonen gjør det vanskelig, nesten umulig, til å flytte på meg.
Og ja, hvis en gir tid til utviklingen, så kan mange ting tilpasses hverandre. Eventuelt kan andre egenskaper kompensere...

Men igjen,spørsmålet handler om startfasen. Hva skal til at en kunne gi slip på sine krav? Hva skal være i en profil, melding at en tenker - ja, h*n kan jeg satse på?

Skjult ID med pseudonym Blah on. 6 nov. 2013 22:39

Det å skrive ulike krav i profilteksten gir et negativt inntrykk hvis man ikke klarer ordlegge seg på en slik måte at det kamufleres med morsomt eller sjarmerende. Det med fakt som at man ønsker møte andre foreldre eller fra flere fylker er jo annerledes enn å faktisk eksplisitt skrive sin krav. Slike krav kommer da som sure oppgulp i profilteksten og skinner gjennom din livserfaring. Alle er forskjellige og det er alltid en ny situasjon, og om det gjentar seg så er det kanskje et spørsmål å stille seg hvordan man også selv tillater at situasjoner blir umulige.

Skjult ID med pseudonym hemmelig on. 6 nov. 2013 22:55

Kravlisten min er enkel. Jeg skal kunne sitte å se på dama, legge på år etter år etter år etter år til en har kommet til mer eller mindre garantert begravelse. Når jeg har gjort det skal jeg ennå uten et fnugg av tvil kjenne at denne dama har jeg lyst å oppleve dette sammen med. Når jeg er der, da har jeg valgt meg dame. Så får en se om den dama da har vett til å velge meg!

Skjult ID med pseudonym smil79 on. 6 nov. 2013 23:25

@thisone

Det du sier om å se en person bak profilen og åpen sinn tenker jeg utrolig viktig.
Grunn at jeg kom til mine spørsmål at jeg begynte å reflektere over min egen måte å håndtere det som Sukker.no har å tilby. Samtidig var det en del diskusjoner på forumet som bevisstgjorte meg på det.

@hemmelig

den var god ;)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt to. 7 nov. 2013 00:01

Ingenting. Den lista er jo der av en grunn, for å finne ei som passer meg og har litt av de samme interessene så vi i det minste har noe å bygge videre fra. :P

Skjult ID med pseudonym Tallefjant to. 7 nov. 2013 01:28

Er virkelig mange skadde mennesker her... Kravliste??
Rart folk er single...

Skjult ID med pseudonym bat to. 7 nov. 2013 08:35

@Tallefjant

Tja, kravlister kan være noe for de tålmodige.

Skjult ID med pseudonym smil79 to. 7 nov. 2013 10:51

@Powpowgutt
Du har et poeng i det du sier.

Tenker, det er forskjell fra en til en på hva er grunn til slike "kravlister" og hvor mye betydning de har for hver enkelt.
Alder har mye å si, 10-15 år siden var jeg opptatt av helt andre ting. Det var lettere til å slippe på sine vaner, lettere til å tilpasse meg. Nå har jeg fått mer livserfaring, ble kjent flere mennesker, har opplevd stabilitet. Og jeg liker å reflektere over det som skjer med meg. Da er det lett å finne elementer som fungerer for akkurat meg.

Men når "kravlister" blir et hinder for et eventuelt forhold? Når "kravlister" går fra å være en hjelpende verktøy til en tykk vegg for komfort sone? Det er da vi begynner å se på "kravliste" som noe svært negativ.

Matchsystem fungerer også på den måte - like barn leker best. Men stemmer det alltid?

Se på en helt hypotetisk scenario:
en kveld sitter du og ser på div profiler. Plutselig ser du en profil som vekker din interesse. Du liker bilder, du liker profiltekst, du får en slags god magefølelse (eller hva du vil kalle det) men... Du har den "kravliste" og det er flere/eller bare en av punkter som stemmer ikke.
Finnes det noe som kan snu situasjonen og du tar den sjansen?

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt to. 7 nov. 2013 12:45

@smil79

Med tanke på at kravlisten min kun inneholder grunnleggende egenskaper som gjør et forhold mulig, så er det umulig for meg å kunne se bort i fra den.

Et forhold vil jo ikke fungere med ei dame jeg ikke har en eneste ting til felles med?
Eller med ei jeg ikke syns er attraktiv?
Eller med ei som har en personlighet jeg ikke liker?
Eller med ei som har helt andre syn på et forhold og fremtiden til et forhold (barn, etc.)?

Jeg skjønner hva du er ute etter, men slik min kravliste er så er det rett og slett ikke noe håp for noe forhold om jeg ser bort i fra den eller punkter på den.
Og det skjønner sikkert du også siden jeg ikke har en lang smørbrødliste med overfladiske ting.

Så samme hva slags hypotetisk scenario du legger frem, for meg vil svaret alltid være 'Nei'.

Skjult ID med pseudonym Mundilfare fr. 8 nov. 2013 00:01

Det er forskjell på en kravliste og en ønskeliste. Er nok kanskje mange som blander de to og lager ønskelisten som kravliste. Har man krav så må man liste de opp synes jeg. Men så spør TS om hva som skal til for at man ser forbi kravlisten. For min del har jeg bortsett fra opplagte krav som kjemi, tiltrekning og følelser bla bla bla... så er jeg ikke flyttbar. Altså er det et krav til at dama må være den som flytter hit. Men hva skal til for at jeg kan fire på det kravet? Om jeg virkelig traff en av de mange rette som kanskje finnes der ute... altså full klaff, så ville jeg vurdert et avstandsforhold i et par år, til jeg har mulighet til å flytte - jeg har aldri opplevd det før, så det kan jeg nok klare.
Det meste andre er ønsker, og som med de fleste "forhandlinger" så er det gi og ta. Jeg tror det er viktig å kunne tilpasse seg, og ikke hive noen ut fordi de sitter på en måte du ikke har sansen for... Noe tåler vi, og om vi ikke tåler det, så må det vel på kravlista.

Jeg har ingen klare tydelige ultimate krav, om jeg så hadde det, så ville ikke det være noe jeg kunne overse. (da under forutsetning at det var tiltrekning, kjemi og greier selvsagt) Ut over det så får man lage veien ettersom man går.

Jeg har jo fått meldinger fra damer som har ting på kravlista som ikke matcher med min profiltekst.... og da har jeg påpekt det litt lettere undrende.

Skjult ID med pseudonym smil79 fr. 8 nov. 2013 00:23

@Powpowgutt

Det finnes ingen fasit svar og hver enkelt må bestemme for sin egen del. Men takker deg for at du delte din mening.

@Mundilfare

Takk for en god svar.

(mann 43 år fra Nord-Trøndelag) fr. 8 nov. 2013 17:09 Privat melding

Kravliste? Hmm, hvordan sjekker man om noen er i forhold til den? Leser det man har skrevet i profilen sin på sukker før man tar kontakt med de? Isåfall kan alt skrives uten at man i det hele tatt er slik, mange vil nok pynte litt på profilteksten for å fremstå i et bedre lys antar jeg. 100% ærlighet i profilteksten er en fordel men kan også være en ulempe. Man kan desverre ikke få pose og sekk her i verden, så for min del så har jeg ikke noen kravliste annet enn å finne ei jeg liker og ei som liker meg i første omgang, så vil vel tiden vise om vi passer sammen som kjærester, samboere osv.

Men på en annen side er ikke kravlista en del av match søke her på sukker??