Alle innlegg Sukkerforum

Fornøyd med statsbudsjettet?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Melissen fr. 8 nov. 2013 19:08

Skatteklasse to blir borte mens en "vanlig" familie vil få ca 3000 i skattelette i løpet av ett år. Hva det utgjør for en enslig forsørger vet jeg ikke, men det peker på stramere økonomi for en gruppe det er mange av her inne.

Hva er du fornøyd eller misfornøyd med?

Skjult ID med pseudonym hemmelig fr. 8 nov. 2013 19:09

Krf politikk dette. Straff enslige hyll familien (mann og kvinne).

Skjult ID med pseudonym Melissen fr. 8 nov. 2013 19:13

Det er i alle fall å gi med den ene hånden og ta med den andre.

Skjult ID fr. 8 nov. 2013 19:16

Gikk ikke dette på familier hvor det var bare en som arbeidet?

Skjult ID med pseudonym Melissen fr. 8 nov. 2013 19:23

Skatteklasse to kan man få dersom det bare er en lønnsinntekt i familien, eller når man bor alene med barn.

Skjult ID fr. 8 nov. 2013 19:32

Du får 1% skattelette! samt forsørgerfradreget øker. Så utgjør ikke helt den store forskjellen, men mindre du tjener veldig bra. Denne skatteletten for alle, også enslige som ikke har barn nyte godt sv. Og det er positivt.

Skjult ID fr. 8 nov. 2013 19:33

Melissen

Det er dette skattefradrag som er fjernet. Men det er det ikke vår nye regjering som står bak. Dette bestemte AP i 2014 budsjettet

Skjult ID med pseudonym blindebukk fr. 8 nov. 2013 20:07

meir i mi lommebok så da driter eg i resten..:p

(mann 39 år fra Vestfold) fr. 8 nov. 2013 20:48 Privat melding

Ja " den enes død, den andres brød"

Skjult ID med pseudonym biggi fr. 8 nov. 2013 22:28

Er fornøyd med den nye regjeringen så langt
tjener man penger, så kan man faktisk bruke noe av det selv, alt trenger ikke å gå til skatt, blir opp til hvert enkelt om man vil sløse det bort, investere eller spare, er for valgfriheten det gir.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 9 nov. 2013 07:45

Jeg vurderer å flytte utenlands. Dette regjeringsskiftet er katastrofalt, og vi aner enda ikke hvor ille det kan bli. Jeg er alvorlig bekymret.

Når alt her i livet skal måles i personlig vinning og kroner og ører, da kan jeg ikke trives og puste fritt....

Skjult ID med pseudonym Ærligheten lø. 9 nov. 2013 08:32

Z:
Hva er katastrofalt med regjeringen vi har nå?
Og hvor vil du flytte for å havne et sted med en regjering som passer deg bedre?

Personlig mener jeg skiftet var riktig for Norge, og det gleder meg virkelig at vi får en endring av den politiske kursen.
At skatteklasse 2 er borte viser i realiteten at man ønsker å forenkle systemet, og at regjeringen ser hvor skeivt det har rammet enslige uten barn hittil.
Singelhusholdningen er faktisk den dyreste å drive..

(mann 58 år fra Oslo) lø. 9 nov. 2013 10:06 Privat melding

Vår nye regjering har sagt det er viktig å sette tæring etter næring, og at det skal lønne seg å jobbe. Da må dette vise seg i praktisk politikk. De endringene de har foretatt nå vil ikke gi store utslag for de fleste av oss. Og jeg regner med at mitt liv fortsetter som før. Det blir ingen grunnlag for store utskeielser på grunn av dette.

Nå vil jeg se hva de faktisk får til. Og jeg vil se hvordan de manøvrerer for å ta klimahensyn, midt oppi det hele.

(mann 38 år fra Buskerud) lø. 9 nov. 2013 10:55 Privat melding

Enslige foreldre som mister skatteklasse 2 får jo ett nytt særfradrag for å kompensere, så jeg ser ikke helt at noen taper på dette budsjettet skattemessig.

Skjult ID med pseudonym huff lø. 9 nov. 2013 11:08

Fint at man slipper nå å betale arveavgift i tillegg til sorgen.

(mann 38 år fra Buskerud) lø. 9 nov. 2013 11:10 Privat melding

@Z, ja du må gjerne fortelle oss hva som er så forferdelig, og hva du er redd for :)

Skjult ID med pseudonym Sukkersøt lø. 9 nov. 2013 13:53

Haha. . . . Jeg er strålende fornøyd. Får en skattelette på kr 1004,- pr år.
De senker riktig nok netto skatten med 1%' formueskatten med 0,1 %' men øker trygdeavgiften med 0,6%. Lurer hvilkelig på hva jeg skal gjøre med de kr 1000, - jeg sparer. Obs. glemte at prisene på kollektiv trafikken økte. Uff. Gikk vist med tap.
To opptak til barnehage ble det ikke, så tenk på det dere at når dere lager barn må det planlegges godt, så dere får barnehageplass når permisjonstiden er ute.
Og studenter, prøv å lei ut utleieboliger deres i ferien. Dere får alikevel ikke stipend/lån for 11 mnd. som de lovet dere.
Men Erna og Siw har kanskje noen andre god biter på lager.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 9 nov. 2013 15:47

Jeg er ikke redd. Jeg er superskremt! Orker ikke å gå i detaljer, men at jeg må omskolering meg og skifte jobb er rimelig sikkert. Og da kan jeg like gjerne starte på nytt et annet sted...

Skjult ID med pseudonym blindebukk lø. 9 nov. 2013 16:28

z så du innehar ei stilling som dei rødgrønne opprettet berre for å holde ledighets tala nede???

Skjult ID med pseudonym oon lø. 9 nov. 2013 17:02

Ikke så lurt å utdanne seg til noe som ingen trenger og gjøre seg avhengig av en regjering som kaster om seg med penger

Skjult ID med pseudonym Blah lø. 9 nov. 2013 17:04

Z,
jeg vurderte flytte til Dubai for å slippe skatter da jeg drev som verst på med børs, endog vi har lav beskatning på veldig spekulative investeringer - flatt 28% uansett investeringshorisont. Dette var før 11. september vel og merke. Verden forandrer seg fort. Andre land inkl USA har mye større skatt på kortsiktige investeringer. OECD hadde en oversikt over hvor man fikk mest igjen for pengene og levekostnader kom best ut, og det var Sør-Korea og Portugal. Nå er imidlertid EU utvidet og den produksjonen og økonomiske aktiviteten som før ble flyttet fra Tyskland til Portugal pga lavere kostnader flyttes nå til Polen og andre lignende. Sannsynligvis er nordområdene i Polen meget attraktive, og har høyere kostnader med flere nyrike polakker og flere tyskere som trekker inn i gamle Preussen og nærliggende. Uansett er det mange andre ting som kommer i spill, og jeg har bodd en del år utenlands og ble forsøkt ranet en god del ganger også med våpen. Greit å ha gode reaksjonsevner, men også kunne holde hodet kaldt og tenke under sterkt stress så man ikke gjør noe dumt. Innbrudd har heller ikke manglet og var vel rundt 50 av de hjemme fordi de var på utkikk etter gode kupp fra utlendinger med penger. Du må derfor huske på hvorfor Schengen nå er her - det er for å skjerme oss fra den miljø- og matkrisen som brygger utenfor, og spesielt i Afrika. Hvis du flytter til et sted med større kontraster mellom rik og fattig så får du med en gang et helt annet sikkerhetsbilde, og du bør kanskje lære deg å håndtere skytevåpen - men da er problemet igjen at man møter ikke opp med a knife to a gunfight. Spørs om du har nok erfaring til å se hva det innebærer å bo utenlands hvis du tror at man er så kumbaja der ute.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten lø. 9 nov. 2013 17:10

Sukkersøt: Ethvert skattelette er et skattelette.. Du trodde vel ikke de på 3 uker kan endre alt de vil endre?
Kollektivprisene er i stor grad lokalt regulert.

Z: Hvilket land er bedre å bo i da? Du er klar over at sittende regjering i Norge faktisk er ganske så venstreorientert i forhold til det politiske bildet vi ser i mange andre europeiske land?

(mann 38 år fra Buskerud) lø. 9 nov. 2013 17:12 Privat melding

@Z, "nå kommer alt til å bli helt forferdelig, men jeg kan ikke fortelle dere hvorfor".
Takk, føler jeg ble overbevist nå :P

Skjult ID med pseudonym carmen76 lø. 9 nov. 2013 17:12

eh, skjønner jeg ikke er oppdatert.. vært opptatt med andre ting, men er det sant at skattekl 2 blir borte for den som er helt alene med barn?? det er jo fantastisk .isåfall :/ om det er en måte å hylle kjernefamilien som det står lenger opp er det jo en da mer supert... jeg har vel ikke valgt den situasjonen selv, noen av oss har faktisk ikke det.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten lø. 9 nov. 2013 17:58

Skatteklasse 2 forsvinner ja, men det erstattes altså av en annen ordning.
Dette medfører at det totalt sett blir enklere administrativt for skatteetaten.

Skatteklasse 2 er faktisk en svært usosial form for skattelette og burde blitt fjernet i sin helhet.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 11 nov. 2013 00:19

Blah - hva er det som gjør at du ikke tror jeg har bodd utenlands før?

blindebukk - hvor dum tror du at jeg er?

Ærligheten - selvsagt er jeg klar over det. Jeg er da ikke idiot.

xadre - jeg har ingen interesse av å overbevise verken deg eller andre.

Jeg er klar over at mitt store, ærlige og helt seriøse hjertesukk ikke akkurat vekker verken tillit eller forståelse så lenge jeg ikke er interessert i å utdype. Det får så være. Jeg tar det på min kappe. Men fordommer har alltid vært en stor del av forumet. Dessverre. Hadde bare fordommene blitt erstattet med en liten grad av åpenhet og vitebegjærlighet kunne dette stedet fremdeles vært er fint sted å henge :-)

Med disse ord: Ha en strålende, levende og herlig uke, folks!

(mann 38 år fra Buskerud) ma. 11 nov. 2013 11:24 Privat melding

@Z, Jeg forstår selvfølgelig at du kan ha grunner du ikke har lyst til å legge ut på forumet, dette er tross alt ett ganske brutalt sted, og som du skriver ganske fullt av fordommer.
Problemet er bare at slike ubegrunnede uttalelser også virker som fordommer! Om man ikke er villig til å forklare hvorfor man har ett slikt synspunkt er det derfor best å holde dem for seg selv.
Jeg kjenner mange som mener at det kommer til å bli helt forferdelig her i Norge nå med ny regjering, men når de blir konfrontert med det er det få av dem som kan forklare hvorfor, og de som prøver seg har gjerne fakta feil.
Ofte bærer de seg slik i første omgang fordi de har hengt seg på andre som gjør det samme, og slik sprer det seg.

Når dette er sagt, så kan det godt hende den nye regjeringen faktisk er en katastrofe for Norge for alt hva jeg vet, for JEG skal iallfall være ydmyk nok til å si at jeg IKKE har alle fakta på bordet. Frem til noen faktisk kan begrunne påstandene sine velger jeg likevel å være positiv, og avfeier alle ubegrunnede påstander som skremselspropaganda.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 11 nov. 2013 17:55

xadre
Jeg uttalte meg ikke i retning av at dette vil være katastrofe for alle.
Jeg sa at det er katastrofe for meg. Vesensforskjell.

Om det blir sett på som fordommer, plager det i grunn ikke meg.
Men selvsagt enig i at det er uklokt å si noe sånt uten å begrunne i det vide og det brede for alle på forumet. Man får ikke akkurat respekt av sånt - i den grad det er viktig.

Se på det som et seriøst hjertesukk, og la det være med det...så overlever vi nok alle (jeg i utlandet eller noe)

:-)

Skjult ID med pseudonym tvilende ma. 11 nov. 2013 18:39

For den normal lønnsmottager vil ikke budsjettet ha noen større betydning siden to av postene går i hver sin retning. Og vil bety noen hundrelapper ekstra på et år.

Mest positivt er det fordi med høy lønn, formue og arv. Disse vil tjene en del tusen på budsjettet.

Pensjonister og studenter er vel de som totalt sett taper mest på det reviderte budsjettet.

Alt dette er jo i samsvar med hva man kan forvente av en høyre regjering. Hvor man ønsker et større skille.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 11 nov. 2013 18:51

Jeg er ikke pengefokusert, men det at penger blir brukt som det viktigste argumentet - er i seg selv et "problem" slik jeg ser det.

Hva som er "verdier" her i verden er virkelig ulikt fra menneske til menneske...

(mann 38 år fra Buskerud) ma. 11 nov. 2013 21:46 Privat melding

@tvilende, herregud for noe svada. Hvordan kan du få deg til å si at høyreregjeringen ønsker ett større skille? Tror du virkelig på det selv?

Og hvordan i all verden er det pensjonister og studenter taper på disse skatteendringene? Det er så mange som sier det, og jeg skulle virkelig ønske noen klarte å forklare det for meg!