Alle innlegg Sukkerforum

Statens inkrevningsentral

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Humlepung fr. 8 nov. 2013 22:31

Dette er en historie om smålighet! Jeg er stort sett en som betaler regningene mine men denne gangen er et av mine få untak. Jeg vil også bare si at jeg er helt og holdent for NRK og betaling av lisens men det jeg nå skal fortelle synes jeg er smålig. Først små jeg si at da jeg betalte disse regningene så jeg ikke hva jeg gjorde, jeg ble klar over det ikveld da jeg gikk igjennom regningene jeg har betalt så langt iår.

Det har seg sånn at jeg var sent ute med å betale lisensen ivåres. Jeg betalte en purring, noen dager for seint på den også til og med. Nå står det ettertrykkelig på fakturaen fra NRK at hvis den ikke betales innen tida vil beløpet bli tvangsindrevet av SI. Gebyret for en slik innkrevning er 860 kroner. Beløpet jeg fikk på regninga fra SI var også på samme beløp. Ettersom regninga jeg mottok fra SÎ er datert 10 dager etter min inbetaling til NRK, er det på det rene at de var klar over at beløpet var inbetalt. Statens innkrevningsentral har altså opprettet sak på en betalt regning kun for å drive inn stt eget gebyr for en slik sak!!!

La meg understreke at jeg når jeg ikke klarer å betale en regning i tide så skyldes det ikke at jeg ikke vil betale.

Skjult ID med pseudonym Sukkersøt fr. 8 nov. 2013 23:09

Opplevde noe av det samme da jeg kjøpte ny brukt bil.
Jeg var klar over at årsavgiften ikke var betalt, da det enda var et par dager til fristen gikk ut. Ringte biltulsynet neste dag og ba dem sende fakturaen til meg. Det kunne de ikke før bilen var registrert på meg. Uken etter kom fakturaen, men da med tilleggsavgift for sen betaling. Ringte dem og forklarte saken, men møtte veggen. Kunne jo bare ha fått fakturaen av tidligere eier å betalt den mente de. Så klart kunne jeg det, men hvem tenkte på at staten var så firkanta.

Skjult ID fr. 8 nov. 2013 23:12

Mm..... Gått gjennom regningene du hadde betalt hittil?
Sparer du på dem?
Skulle jeg ha spart på regningene mine bare denne mnd, hadde haugen målt 1/2 meter! Takke meg til autogiro

Skjult ID med pseudonym bigbang lø. 9 nov. 2013 00:15

Saken ble sendt til SI med en gang siste frist var gått ut? Sikkert automatikk i dette. Deretter kommer innbetalingen din. SI får likevel arbeid med saken din, og dermed må du betale. Blir nok vanskelig for en så stor bedrift å vise skjønn i hver enkelt sak...

Skjult ID med pseudonym Ellan lø. 9 nov. 2013 00:26

Står det ikke noe sånn "er regningen allerede betalt eller du har spm vedr fakturaen, ta kontakt.." på den fra SI?

Skjult ID lø. 9 nov. 2013 01:26

Nei, der blir du ilagt gebyr fra dagen etter uansett om de har sendt parringstid på regning eller ikke. Neste gang du da får tv lisensen, har de lagt på dette gebyret.

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 9 nov. 2013 10:21

Det er ikke bare staten som kan være litt raske i avtrekkeren i blant. Jeg var ute og reiste da DNB sendte meg en faktura en gang, og da jeg kom hjem lå også betalingspåminnelse med ekstragebyr i posten. Greit nok. Men de sendte meg også inkassovarsel FØR fristen for å betale betalingspåminnelsen gikk ut, noe som endte med at jeg betalte dobbelt opp + gebyr. Fikk igjen halvparten av det jeg hadde betalt dobbelt, de hadde orden i den delen av regnskapet, men synes dette var rotete. De kan i det minste vente med inkassovarselet til fristen for å ha betalt purringen med ekstragebyr har forfalt.

Skjult ID med pseudonym huff lø. 9 nov. 2013 11:27

Biltilsyn ansatte var beryktet for å nesten oppføre seg som nazi-generaler, men noe skjedde på 90 tallet, og de ble mer vennlige, og service innstillt. Det går nok den veien i de fleste etater, at folket blir behandlet som kunder, og regelverket kan brukes med fornuftig skjønn fra sak til sak.