Alle innlegg Sukkerforum

Handy menn...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym hemmelig sø. 17 nov. 2013 10:53

Det slår meg, her jeg (etter å ha kjedet med søndags morgen og har skummet profiler) starter råd ørtenfantaslilioner om temaet, at det er uhorvelig mange profiler hos damene som jakter på en handy mann. Hvorfor det? Og ikke minst, hva er en handy mann? Er det en som bygger et helt hus med bare nevene helt alene? Eller er det en edderkopp-sniper som fjerner disse monstrene av noen kjøttetende menneskejegere før stemmebåndet hennes har nådd første vibrasjon i skrekkens hyl? Hvor mange dekk må han ha lagt om får å være handy? Må han kunne male hus og tapetsere? Eller holder det å måke snø og være i stand til å ringe elektriker ved behov?

I det store og hele, finnes det noe som helst annet en kvinne kan finne i en mann utover det å "føle seg trygg og tatt vare på"? Hvor er Kvinnefronten når du trenger dem sier jeg bare!

(kvinne 41 år fra Sør-Trøndelag) sø. 17 nov. 2013 11:21 Privat melding

Er vel ingen fasit på det. Jeg trenger ikke noen handyman, selv om det i mange tilfeller kan være praktisk. De fleste slike tjenester kan jo fint kjøpes ;)

Så for meg, på min profil, er det ingen krav. Jeg tenker at kanskje en del kvinner tenker at om han er handy så er han veldig «mann» kanskje? Jeg vet ikke.

For meg er det iallefall ikke viktig. Det er mer viktig at han utfordrer meg, og tåler at jeg er selvstendig og står på egne ben. Men så klart er det godt med omsorg og bli tatt vare på. Det gjelder vel begge kjønn?

(kvinne 45 år fra Aust-Agder) sø. 17 nov. 2013 11:21 Privat melding

Det er sikkert mange damer som tenker at å ha en "håndtverker" i huset til enhver tid, er et stort pluss :)

Jeg for min del tenker at håndtverkere av forskjellige slag er noe man kan få tak i ganske greit når som helst. Og at det er helt andre ting som er langt mer viktig hvis jeg skal finne meg en mann å dele resten av livet med :)

Ikke at det er noe minus om han er handy og kan fikse og ordne en del ting i hjemmet der jeg selv ikke strekker til. Men det er heller ikke noe minus om han ikke er handy :)
Vel og merke så lenge han da ikke går rundt og tror at han er handy, og ender opp med å "ødelegge" alt mulig fordi han absolutt skal fikse ting han ikke kan :P
For det er et stort minus. Jeg må ha en mann med såpass selvinnsikt at han vet sine begrensninger :)

Skjult ID med pseudonym Melissen sø. 17 nov. 2013 11:37

Jeg er helt enig med Red_Gemeni og Minney, og ødelegger dermed statistikken din helt, @hemmelig.. ;-)

(mann 42 år fra Sør-Trøndelag) sø. 17 nov. 2013 11:40 Privat melding

Jeg mener selv jeg er en handyman. Dvs jeg fikser stort sett alle mindre utfordringer som dukker opp. Kan ikke noe spes om å bygge hus, kan masse om bil, løser generelt de fleste tekniske problemer som oppstår - på sparket, utenfor allfarvei, ofte uten riktig verktøy. Da er jeg egentlig i mitt ess, når alt er fuckup og kaos :)

Så lenge det ikke gjelder ting som skal vare i mer enn 50 år. Da innhentes ekstern kompetanse.

Man må innse sine begrensninger, visstnok.

(mann 42 år fra Sør-Trøndelag) sø. 17 nov. 2013 11:47 Privat melding

Og spørsmålet til TS: Tja. Alle damer jeg kjenner setter pris på at jeg kan fikse en shitføkka bil langt ute på vidda, uten særlig verktøy. Men om det er en viktig egenskap å ha for en generell mann i gata, neppe.

Inntil zombieapokalypsen inntreffer, men da gjelder ikke Sukkerreglementet :)

Skjult ID med pseudonym Frk.Fri sø. 17 nov. 2013 11:49

En handy mann ringer ikke maler for å male et soverom, han leverer ikke bilen på verksted for å bytte dekk, o.l. En handy mann går ikke rundt i supertrange bukser og rosa skjorte, og er avhengig av pedikyr for å føle seg vel.

Når jeg sier handy betyr det at jeg vil ha en maskulin mann. Jeg ønsker ikke likestillingen så langt at han bruker like lang tid på badet som meg, og er fisefin og fjong til enhver tid. Jeg vil ha en som kan bli både skitten og svett, og som liker det.

Jeg trenger ikke en handy mann fordi det er ting jeg må få reparert. Jeg ønsker en handy mann fordi det er de maskuline mennene jeg tenner på, og jeg er her inne for å finne en kjærest.

Finnes sikkert like mange definisjoner på handy som det finnes de som bruker begrepet. Her var mitt eksempel :)

Skjult ID med pseudonym Frk.Fri sø. 17 nov. 2013 11:51

(For ordens skyld: Jeg kan lett male et rom og bytte dekk på bilen. Mannen må matche mine praktiske egenskaper, og gjerne overgå meg på noen områder. Og vice versa når det kommer til typiske feminine egenskaper).

Skjult ID med pseudonym Sussi76 sø. 17 nov. 2013 12:02

Hehe, og jeg har syntest det er påfallende hvor mange menn som skriver et de er handy… Og har lurt på hva de egentlig legger i det!

(mann 42 år fra Sør-Trøndelag) sø. 17 nov. 2013 12:03 Privat melding

@ kiara
Av og til synes jeg du overanalyserer temaet. Men på den andre siden liker jeg intelligens. Dermed ender jeg opp uten å ha en mening om ditt innlegg :)

(mann 42 år fra Sør-Trøndelag) sø. 17 nov. 2013 12:06 Privat melding

Jeg har forresten skikkelig grov, tykk hud i hendene mine, det er viktig å ha når man sitter og trykker på et tastatur hele dagen. Et resultat av trening og generell handymanisme.

Skjult ID med pseudonym hemmelig sø. 17 nov. 2013 12:15

@Kiara og til dels frk.fri

Da er det på tide å blottlegge sine styrker og svakheter i handyland. Ting jeg kan, bytte lyspærer, sikringer, dekk på bilen (men om jeg hadde hatt en SUV med ørtenogfjørti tommer på felgene hadde jeg nok betalt for å få det gjort), fikser hva som helst av tørketromler og vaskemaskiner og andre hvitevarer opp til en viss kjøpspris (de dyreste og mest holdbare modellene krever spesialkompetanse for å fikses riktig). Videre så er en flink på å ta knekken på edderkopper! Kombiner dette med evne til å gjøre kabler usynlige, og ellers ha stålkontroll på alt små-elektrisk (inkludert pc, mobil, nettbrett og sånn rask) så er en nesten i mål. En kan nemlig også rygge med tilhenger! (Så blir en kvitt alt skrotet etter at en har revet ned halve innsiden av leiligheten for å få den pusset opp (lite som tenner damer mer en oppussing her i landet har jeg forstått!)).

Så, hva ringer en fagfolk for? Maling ( i alle fall om du vil det skal se pent ut), tapetsering (av samme grunn). Utvidelse og endring på det elektriske anlegget (jeg gidder ikke brenne inne bare for å spare småpenger). Større endringer på, og oppussing av, våtrom, jeg liker at ting blir gjort skikkelig når de først gjøres og da trenger en fagfolk! Til sist så må en jo innrømme at en stiller veldig svakt på hender-fronten da hendene er mindre en de aller fleste damer sine...)

Da er spørsmålet, hvor på vektskålen blir dette liggende i forhold til å alltid ha et klart og løsnings-orientert hodet? Og, hvor stiller menn som har jobber som ikke krever noe av kropp og hender, men som krever alt av hjernen?

Skjult ID med pseudonym bønna sø. 17 nov. 2013 12:16

Da Kristine Koht jaktet på "den norske mannen", dvs. "Jan Johansen" synes jeg å huske at hun var imponert over alt det denne mannen kunne og gjorde... dvs. konklusjonen var at den norske gjennomsnittsmannen var rimelig handy.

For en-to generasjoner siden var det mye en (mann) måtte kunne og sørge for selv, ikke bare det at vi da var nærmere en naturalhusholdning, men ting var dyrere i innkjøp og utvalget av varer og tjenester var snevrere, det var viktig å kunne reparere ting. Det betyr igjen at mange "voksne" kvinner i dag har en farsfigur som var "handy".

Og... vi går gjerne etter noe kjent i valg av partner.

I dagens oppvoksende generasjon er det fremdeles mange "handy" menn, selv om vi er omgitt av alt vi trenger på alle bauger og kanter. Men de er fremdeles "handy" i form av at de kan ordne og fikse ting. Selv om disse "tingene" kanskje nå til dags heller mer til å svinge opp med en treretters middag, legge på en perfekt skismurning og installere nye funksjoner på dataen. (?)

Skjult ID med pseudonym hemmelig sø. 17 nov. 2013 12:24

@bønna

Der toutcher du noe av det jeg etterlyser. Hva ER en handy mann? Og hvorfor trenger moderne frigjorte kvinner en slik mann?

Skjult ID med pseudonym bønna sø. 17 nov. 2013 12:29

Jeg tror også "frigjorte" kvinner vil ha en som kan "lede" eller være "sjef" - i allefall på noen områder... dermed er det viktig at mannen har NOE kompetanse eller ferdigheter som kvinnen ikke har.

For begge kjønn tenker jeg det er (litt) viktig å kunne se egenskaper hos partneren som en kan beundre, som en selv innehar i mindre grad.

(mann 58 år fra Oslo) sø. 17 nov. 2013 12:31 Privat melding

Handy - damene vil vel at vi skal kunne bruke hendene, i stort og smått. Men kanskje det også er en omskriving for at de vil vi skal ta på dem? Hvis vi kan både snekre, legge om til vinterhjul og behersker strikkepinner eller presisjonsskrutrekkere, så har vi nok både finmotorikken og grovmotorikken som skal til for å gi henne både store og små gleder med hendene.

Skjult ID med pseudonym huder sø. 17 nov. 2013 12:38

Du er inne på noe der Stevia. Jeg trenger strengt talt ikke en handyman, jeg liker å være handy selv og. Men det er en ganske sexy egenskap, og det er lett å tenke at en handyman har bra fysikk, store hender osv. :) sex appeal rett og slett.

Skjult ID med pseudonym TangaTrond sø. 17 nov. 2013 12:52

Kort oppsummert, dette er hva kvinnene "her inne" ønsker:
En handymann som kan få dem til å le (mens de selv henger i en stropp i en eller annen fjelltinde). ;)

Så - hvis du skal tapetsere for fruen, så husk å dra en gjeng vitser i samme slengen. Da har du funnet fullcomboen! ;)

Skjult ID med pseudonym TangaTrond sø. 17 nov. 2013 12:53

Gullcomboen, skulle det stå! :)

Skjult ID med pseudonym sirene sø. 17 nov. 2013 12:56

Forundrer meg litt over at mange damer synes det er ok å søke etter en handyman, mens det ikke er like greit at en mann søker etter en "huslig" dame som kan sy, strikke ham en varm genser, digger å vaske hus, lage mat og bake ;-)

Skjult ID med pseudonym Mango. sø. 17 nov. 2013 13:25

Vel ordet "huslig" høres ikke bra ut. Da virker det som at du ønsker at dem skal bare tilbringe livet sitt i huset.
Men å nevne at du liker at hun kan strikke, liker å bake og å lage mat er jo mer enn greit spør du meg. Men selve vaskingen går over i handymann-rollen, så der må oppgavene deles!!
:)

Skjult ID med pseudonym Benchpress sø. 17 nov. 2013 13:30

hehe bra sagt sirene :D

Skjult ID med pseudonym Blah sø. 17 nov. 2013 16:09

@bønna,
for en-to generasjoner siden kunne kvinnfolk lage mat, mens nå virker det som om menn er flinkest fordi kvinnene gir en lang F i det. I'm just saying.

Skjult ID med pseudonym MrAwesome sø. 17 nov. 2013 16:15

@FrkFri "En handy mann ringer ikke maler for å male et soverom, han leverer ikke bilen på verksted for å bytte dekk, o.l."

Hvorfor ikke? Dette er ting det er dritkjedelig å gjøre, det betyr ikke at man ikke greier det. Maling av et soverom er ikke rakettvitenskap. Hvis en mann betaler noen for å gjøre det for ham, slik at han kan bruke fritiden sin til noe annet så er jo det et win-win scenario. Skjønner ikke hvordan det automatisk gjør han til en trang bukse-brukende rosa-skjorte-pusegutt.

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 17 nov. 2013 16:26

grunnen til at me er handymenn er vel nett fordi det ikkje er drittkjedligt mr awesome:)

Skjult ID med pseudonym smil79 sø. 17 nov. 2013 19:20

Trodde Sukker.no var et sted for å lette etter kjæreste og ikke en håndverker ;)

Skjult ID med pseudonym KårefraÅre sø. 17 nov. 2013 21:29

Og ikke minst tatoveringer.. Kroppen skal gjerne være fullpakket - det er jo en fin gjenganger. Hvorfor ikke bare skrive om du har en fetish for en snekker, bilmekaniker, eller hva det er for noe som er så jævla handy :P

Skjult ID med pseudonym handy men. ma. 18 nov. 2013 19:58

Jeg fant en handyman. Han var så maskulin, hadde store never. Kunne fikse alt. Jeg falt pladask. Han var akkurat en sånn mann jeg hadde lett etter. Så viser det seg at han er en narsissist. En person uten et indre sjeleliv. Ja, da hjelper det lite å være handy og maskulin i grunnen. Får visst ikke alt i en og samme person. Så da blir det å ringe etter snekker når det trengs.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 18 nov. 2013 20:09

Noen handyman er jeg ikke, så de profilene som søker det kontakter jeg selvsagt ikke.

Jeg er veldig nøye på å lese hva de søker. Om jeg ikke kan krysse av på alle tingene de har skrevet så er det jo ingen vits å kontakte de.

Regner med at de ikke tuller med det de har skrevet der, for da gjør de det jo bare vanskelig for seg selv. :P

Skjult ID med pseudonym R ma. 18 nov. 2013 20:19

@hemmelig

Nå etterlyser ikke jeg en handyman i profilen min, men innrømmer så gjerne at handy egenskaper settes pris på. Han trenger ikke å kunne bygge sitt eget hus, men ha et minimum av håndverkergenet intakt. Å kunne måke snø og skifte dekk kvalifiserer ikke til handy, men det er i min verden og gjelder neppe for alle. Tapetsering bør være ganske perfekt, derfor er det lurt å innhente fagfolk - elektrikerarbeid skal ikke utføres av ufaglærte, ei heller rørleggerarbeid. For meg handler det om at han vet bak og frem på en hammer og en drill, kanskje kan han til og med bruke ulike typer motorisert sag. Jeg kan det selv, men er så sabla gammeldags at jeg liker at kjæresten min kan være litt mer handy enn meg. Jada, det er sikkert bakstreversk å mene sånt... Men jeg skrur gjerne sammen kjøkkenet, hvis han monterer det på veggen - for det klarer ikke jeg.

Utover det så føler jeg meg så gjerne ivaretatt av en mann, jeg! Kvinnefront meg her og der, det må da være lov til å sette pris på forskjellene mellom menn og kvinner også - 2013 eller ikke.

Og ja, han må gjerne ta vekk edderkoppene. Jeg er ikke begeistret...

Skjult ID med pseudonym Melissen ma. 18 nov. 2013 21:11

Lykken er å gjøre noe sammen, håndverk eller turer eller ferier eller kafe eller alt i hop.

Skjult ID med pseudonym huder ma. 18 nov. 2013 21:52

@powpowgutt
det er ikke bare damene som skriver idiotiske ting på hva de søker.
mange menn skriver de søker pene jenter med bra kropp osv. saken er at selv om jenter er pene, så tenker man ikke nødvendigvis det om seg selv, de fleste slter med en god del komplekser uansett hvor pene de er.. da blir det vanskelig å ta kontakt når det er et krav.

Skjult ID ma. 18 nov. 2013 22:39

Kvinner kan søke etter en handyman...

Men hva hadde skjedd om menn hadde søkte etter en husmor..
For menn ønsker jo at hun skal vite hva som er opp ned på en skurekost og hvordan hun vrir opp en klut når hun er ferdig med å vasker kjøkkenbenken etter at hun har tilberedt et velsmakende måltid til han.. *knegg, knegg*

Skjult ID med pseudonym blindebukk ma. 18 nov. 2013 22:44

søker etter ei som eg kan hekte inn på løpestrengen som går mellom kjøkken og soverom.....pga den andre sleit seg...:p

Skjult ID med pseudonym Lanill ma. 18 nov. 2013 23:33

Er både husleg og passe handy sjølv, so det står ikkje øvst på lista.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 18 nov. 2013 23:38

@huder

Tror du misforstod. Sier ikke at det er idiotisk. Syns det er helt greit jeg.
Sier bare at det er ikke meg.

Og da fungerer jo det de skriver at de søker. Det sorterer bort de som er uaktuelle, som i dette tilfellet er meg. Noe som jeg er ganske sikker på at vedkommende bare er glad for. :P

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 19 nov. 2013 00:13

Nei, jeg syns det egentlig er bra. Ville ikke visst hva jeg skulle gjøre om ei dame var interessert. Så sparer meg for masse bryderi og pinlige situasjoner. :P