Alle innlegg Sukkerforum

annerledes vinkel

Vis siste innlegg
(kvinne 39 år fra Vestfold) ti. 10 des. 2013 21:50 Privat melding

I den siste tiden fikk forum mange diskusjoner om norske menn og kvinner som søker lykke i utlandet. Jeg fikk inntrykk at det er ganske svart/hvitt oppfatning av det blant forum deltagere. Og dessverre ofte er det negativt på en eller annen måte. Beklager om jeg tolket feil.

Men det jeg leser, vekker mange tanker hos meg. Er det at jeg kommet fra andre land, var gift, har barn kommer til å være en vis stempel resten av livet? Hva tenker om det de som jeg treffer på jobb, hos venner eller går på date med? Har de mange fordommer? Generaliserer de på samme måte? Har jeg sjanse til å treffe en som ser på meg som en kvinne, uten å tenke at jeg har utlandsk bakgrunn +++?

Jeg selv kommet til Norge for flere år siden. Hvorfor? Jeg var ung og ville se verden. Det å være au-pair var en flott mulighet - lære språk, bli kjent med kultur og samfunn fra innsiden. Kort fortalt – jeg opplevde Norge fra sin beste side: natur, mennesker og deres respekt for hverandre, deres ærlighet til og med i små ting… Derfor valgte jeg å bli lengre i landet, bli ordentlig kjent med kultur, samfunn på godt og vondt. Jeg var jo ung, det er alltid mulig å komme tilbake til hjemmelandet mitt ;) tenkte jeg. Med min utdannelse var det lett å få jobb. Så alt det byråkratiske trengte jeg ikke å være bekymret for.

(kvinne 39 år fra Vestfold) ti. 10 des. 2013 21:51 Privat melding

fortsettelse
Men livet gikk sin gang. Jeg truffet en mann og vi ble forelsket. Vi ble gift og fikk barn. Tiden står ikke stille og vi utviklet oss, bare vi utviklet oss forskjellige. Etter noen år så vi at det er bedre å avslutte ekteskapet. Jeg er takknemlig for de årene vi hadde sammen. Men det er ikke alt bør være for evig.

Etter så mange år føler jeg meg mye mer norsk egentlig. Samtidig ser jeg at det finnes både mange positive sider i Norge og mange ting som kan forbedres. Jeg ser at i hjemmelandet mitt finnes det mange muligheter som finnes ikke i Norge. Men der også finnes både positive og negative sider, samme som her. Jeg har gjort et valg tidligere i livet og angrer ingenting. Mitt liv er her nå ;).

Hva er grunn at jeg deler dette med dere? Jo, jeg ønsker å gi litt annerledes vinkel i syn på oss som kommer fra andre land. Det finnes mange måter og grunner for å komme til Norge. Verden ble mindre og det er spennende å oppleve andre land. Samme som mange norske drar til andre land til å studere, jobbe, utforske og oppleve noe nytt, kan mange fra utlandet komme hit. Noen reiser tilbake eller videre mens andre blir her. Så kanskje neste gang, når dere treffer en med utlandsk bakgrunn kan dere se på et menneske først og legge stemplene vekk?

Skjult ID ti. 10 des. 2013 21:57

Diskusjonen handlet ikke om utlendinger i Norge, slik jeg oppfattet det ihvertfall. Men om kynisme både den ene og den andre vegen.
Menn som snakker om damer som de er ting.
Og damer som "selger seg selv" for opphold i Norge.

Skjult ID med pseudonym hemmelig ti. 10 des. 2013 22:13

Du har stor sjanse til å treffe en som ser deg som den du er. samtidig så vil han være nysgjerrig på din bakgrunn, noe annet ville jo være kjedelig, ville det ikke? :) Men at han opphøyer eller ser ned på deg på grunn av at du ikke er født og oppvokst i Norge, det er heller tvilsomt. Pluss, en slik mann vil jo bli avvist lenge før det kommer noen vei, vil han ikke? ;)

(kvinne 39 år fra Vestfold) ti. 10 des. 2013 22:28 Privat melding

Skjult ID kl. 21:57
det du snakker om har vært en av hovedkjerne i diskusjonene.
Og diskusjoner vekker tanker hos de som følger med. Og her er de tankene som ble vekt hos meg ;)

Men igjen, jeg vil ikke bli sett på som en "dame som "selger seg selv" for opphold i Norge".
Det har vært alltid viktig for meg å være selvstendig og klare meg selv. Og når jeg leste noen av kommentarene ble jeg trist at det finnes kun den måte å se på kvinner med utlandske bakgrunn.

Skjult ID ti. 10 des. 2013 22:48

Solna

Tror ikke de fleste ser på alle utenlandske damer på en måte.
Det å komme til landet for å studere, jobbe, eller av nysgjerrighet og så finne enn mann å så bli forelsket, få barn og så bli her er en ting.
Det å "selge seg" for å komme til Norge er noe ganske annet. Dette handler om disse damenes holdninger.
Diskusjonen gikk vel også på menns holdninger til kvinner generelt, både utenlandske og Norske. Var vel dette som fikk damene til å tenne.

Skjult ID med pseudonym Mucifer ti. 10 des. 2013 22:54

Ikke bli trist ;)

Sov godt i natt, med god samvittighet .. det var bare noen søyer som skulle vokte kopplamma sine (menn)

Skjult ID on. 11 des. 2013 00:27

Merk dere at Kiara, under annet nick, var en av de som aktivt nedverdiget utenlandske damer i den andre tråden.

Skjult ID med pseudonym Realista on. 11 des. 2013 01:09

"Kommer dere menn til å fortsette å satse på import for igjen å få et samfunn hvor kvinnene er underdanige og dere ikke møter krav?" Dette var det @Kiara sa....Og den som kan lese og har lest andre innlegg på forum skjønner nok konteksten.

Det som er sakens kjerne er at noen menn bruker såkalte "utenlandske" kvinner i sin argumentasjon for å sette såkalte "norske" kvinner på plass. Det som er et faktum @Solna er at du er like norsk som alle vi andre som er født her. Dette er en diskusjon som er ute på ville veier, og jeg ser dessverre at noen kvinner har "gått på kroken". Jeg selv kjenner personlig mange kvinner som kommer fra andre land i verden, også kvinner som kommer fra land som ikke er europeiske. De er minst like sterke og flotte kvinner som vi etnisk norske kvinner er :).

Noen av de vet hva det vil si å leve i et regime hvor kvinner blir undertrykt og ikke får dele sin politiske overbevisning med andre. Dette er høyt utdannede og sterke kvinner, som jeg har den ytterste respekt for. Jeg er overbevist om at @Kiara er en av de som mener det samme. Slik jeg kjenner henne som aktiv forumist, så glem det Skjult ID on. 11 des. 00:27, kommenterte. Det er svada og påstander som ikke har rot I virkeligheten. Og det vet vi, som kjenner og har lest hennes ytringer her på forum.

Men det hun påpeker, er at om vi såkalt etniske kvinner ikke er "fleksible" nok, så skal vi bli tapere overfor utenlandske kvinner. Som om dette er et utbredt problem? Vel, det er nok ikke det;). Dette er en meget oppkonstruert virkelighet. Fordi kvinner agerer ikke kollektivt i forhold til kjærligheten. Det er jo den ene utvalgte som er målet. Og derfor blir denne oppkonstruerte konkurransen dessverre møtt av noen kvinner med en devaluering av utenlandske kvinner. Det blir fullstendig feil, synes selvfølgelig jeg. Fordi det er ikke der problemet ligger. Dette handler om seksuell frustrasjon fra noen menn. Disse mennene er uansett ikke aktuelle for mange kvinner. Blant annet fordi deres argumentasjon synliggjør et litt forkvaklet syn på andre mennesker. Det er ikke slik man sjarmerer kvinner og finner kjærligheten;)

Skjult ID med pseudonym hemmelig on. 11 des. 2013 01:09

@Realista

Du motsier erg selv her og støtter opp under det jeg nå skal påpeke. Stadig flere kvimner får barn øed stadig færre menn. Ergo, idéen om denne ene mannen er en illusjon. Fokuset fra kvinnen er på å få barn(a) enn på et langt liv sammen med en mann. Disse menn som du omtaler som seksuelt frustrerte er nok mer riktig å omtale som ensomme.

Skjult ID med pseudonym Realista on. 11 des. 2013 01:26

Enig med deg i noe av det du sier der @hemmelig...det kan være at de er veldig ensomme og i tillegg over "the top" seksuelt frustrert....men kan de ikke bare gjøre noe med det, for egen hånd?;) Må de belemre oss andre med dette usmakelige menneskesynet. Jeg kunne godt verdt meg det for uten.

Hvem føler seg ikke seksuelt frustrerte innimellom? Om du er et menneske med litt hormoner og dragning mot det andre kjønn, så er vel det noe vi alle må face, titt og stadig;) Men det som kanskje er forskjellig, er at noen av oss er litt mer selektiv enn andre; vi klarer fint å leve med dette, uten å måtte ramme andre. Fordi noen av oss ønsker å bruke energien på rett plass, på rett person:) Det er så tusen ganger mer verdt å oppleve:)

Så skal det også vitterlig påpekes at noen av oss kvinner ikke har som det største mål i livet å få flere barn. Finnes også noen andre sider av livet som kan være veldig interessante utover det å få barn;) Er et poeng det også @hemmelig:)

Skjult ID med pseudonym Juicer on. 11 des. 2013 15:33

Applaus, @kiara

Skjult ID on. 11 des. 2013 16:25

Skjult ID 11.12 00.27
Hvordan har du holdepunkter for å si at Kiara har skrevet under et annet navn?

Kiara
Jeg blir også engasjert å sint når jeg ser hvordan kvinnene ofte utnyttes.
Eks fattige kvinner fra Thailand.
Men når det gjelder kvinner fra Latvia, Litauen osv.
Er jeg ikke sikker på at de lar seg utnytte. Her er det de som utnytter norske godtroende menn, på lik linje med at enkelte norske kvinner lar seg forføre og utnytte av kjekke utenlandske menn.
Dette vet jeg gjennom erfaring.
Vi nordmenn er ofte for snille, lite kyniske og godtroende.