Alle innlegg Sukkerforum

Hva synes du om at Olav Thon gir bort deler av sin formue?

Vis siste innlegg
(mann 38 år fra Sør-Trøndelag) on. 11 des. 2013 15:48 Privat melding

Jepp, Olav Thon gir bort deler av sin formue til 'allmennyttige formål'

Hva synes du?

Skjult ID med pseudonym Frk.Fryd on. 11 des. 2013 15:52

Syns det er en god ting:)

Skjult ID med pseudonym Lillepia on. 11 des. 2013 15:53

Respekt!

Skjult ID med pseudonym hemmelig on. 11 des. 2013 18:11

Tja... Så har en spørsmålet, hvordan har han tjent formuen? Det synes jeg er et viktigere spørsmål en hvordan han forvalter den.

Skjult ID med pseudonym Sphinx on. 11 des. 2013 18:35

Det er veldig positivt, fordi jeg synes det er for mye fokus på negativitet i samfunnet.

Skjult ID med pseudonym Melissen on. 11 des. 2013 20:56

Bedre sent enn aldri, tenker jeg.

Skjult ID med pseudonym Kåre on. 11 des. 2013 21:09

Av et konsern som omsetter for rundt 1 milliard, så skal han gi 50 millioner til "gode" formål. Han gjør det bare for å videreføre det han har bygget opp, ikke for å hjelpe noen.

Skjult ID med pseudonym _________ lø. 14 des. 2013 16:23

Kommer litt an på hva slags 'allmennyttige formål' det er snakk om.

Skjult ID med pseudonym optional lø. 14 des. 2013 16:51

Kåre, din idiot! (21:09)
Hvis konsernet har 1 milliard i omsetning har de ikke 1 milliard i overskudd. Antagelig har de rundt 10% fortjeneste, altså 100mill i overskudd. Av dette går 28% i skatt, og stiftelsens inntekt blir på 72 millioner. 50 av disse gis bort til gode formål, resten brukes til å bygge en buffer som vil hindre at hele konsernet går konkurs om det kommer et par årlige år. Om alt skulle vært gitt bort ville tusenvis av arbeidsplasser gå tapt ved første økonomiske nedtur i landet, og all fremtidig støtte til de gode formålene forsvinne.
Han kan kapitalforvaltning er akkurat som en hvilken som helst annen resursforvaltning. F.eks skyter vi alle elger i neste jaktsesong, blir det aldri noe mer elgkjøtt å spise.
Thon er en fornuftig mann som har gitt et større bidrag til det norske samfunnet enn noen annen. Han har nå gjort et grep for å sikre at hans bidrag vil fortsette også etter hans død. Han fortjener mye heder for dette.

Skjult ID med pseudonym Mucifer lø. 14 des. 2013 16:59

Så lenge det er med på å skape en reaksjon som gjør at jeg finner kvinnen i mitt liv, så er det flott. Dersom det ikke bidrar til det, så må jeg ærlig innrømme at jeg ikke bryr meg nevneverdig

Skjult ID med pseudonym bønna lø. 14 des. 2013 17:03

Jeg legger stadig igjen kroner på kjøpesentrene hans.. både her og i Sverige. Men har ikke hørt noe fra ham eller advokatene hans. Så jeg gir egentlig blanke.

Skjult ID med pseudonym Mina lø. 14 des. 2013 17:05

Optional

Utrolig bra skrevet.

(mann 58 år fra Oslo) lø. 14 des. 2013 20:07 Privat melding

Thon har en klar forretningside. Den sørger han for at lever videre etter hans tid, i Norge. Den ideen er til dels blitt kritisert fordi han er kjent for å ha vært til dels hensynsløs i si forretningsdrift. Stiftelsen vil neppe kunne drive videre som hans person skal ha gjort.
Så er det kritisert at han på denne måten unndrar formuen sin fra formuesskatt. Men så lenge han ikke lenger har noen formue synes jeg det er greit.
Stiftelsen blir en forretningsmessig stiftelse. De beskattes. Så det blir bidrag til fellesskapet.
Stiftelsen skal drive videre i Norge. Det sikrer arbeidsplasser i Norge.
Midlene forvaltes forretningsmessig fremfor å stilles til rådighet til politikere som er flinkere til å bruke andres penger enn sine egne.
Alt i alt er det mye bra ved dette.

Skjult ID med pseudonym s sø. 15 des. 2013 01:47

"Hvor mange ødelagte mennesker tror du @optional det ligger i kjølvannet av Olav Thon sin fremferd??"

Hva i himmelens navn er dette for sprøyt?

"men jeg tillater meg å tro at opprettelsen av stiftelsen (som forresten er særdeles gammelt nytt - han flagget vel det i 2008? også?) ikke er av hensyn til de såkalte allmennyttige formål, ei heller av omtenksomhet mht konsernets ansatte - dette er et forsøk på å skaffe seg evig liv "

Koko? Han har jo til og med selv gått ut og sagt at det viktgste er selskapets videre eksistens, og det er jo ikke akkurat noen voldsom overraskelse sett fra hans ståsted. Selskapet kommer dermed til å fortsette å bidra med høye skatteinntekter til landet vårt i lang tid fremover. Så tillat deg å tro hva som helst. Å overføre verdiene til en stiftelse er da en fornuftig og åpenbar handling. Thon har hatt et evighetsperspektiv på eierskapet, og ønsker at det skal fortsette slik.

At stiftelsen samtidig skal dele ut noen kroner her og der er hyggelig det, men hadde det vært hovedmålet, hadde han gått for å dele ut mer. Det er tross ikke veldig store summer, og ikke det stiftelsen kommer til å bli mest synlig for. At media velger å fremstille han som barmhjertig samaritan får stå for deres regning.

(Forresten, så omsetter selskapene hans for MYE mer enn 1 mrd. årlig., og det kommer de til å fortsette å gjøre.)

(mann 40 år fra Rogaland) sø. 15 des. 2013 02:34 Privat melding

@Frigg
Lest om Gandhi? Lå med nakne småjenter, 10-12 års alderen, alle har sine lik i skapet, Martin Luther, Gandhi og Mor Theresa er ikke noe unntak, blåøyd?

Rart at ingen rakker ned på Nobel, hylles hvert år det, og er akkurat det samme som Thon nå gjør med stiftelsen. Nei, lenge leve Norge å den jævla janteloven sier bare jeg.

Skjult ID med pseudonym Trude sø. 15 des. 2013 10:32

@Frigg Veldig bra skrevet. Helt enig her! :)

Skjult ID med pseudonym Phil sø. 15 des. 2013 10:33

Er nok Optional som er den største idioten i mine øyne!

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 15 des. 2013 11:54

er så mangen idioter her at eg har ikkje tid til å ramse opp..:p

Skjult ID med pseudonym Kermit sø. 15 des. 2013 16:27

Skal sies da hadde det ikke vært for Thon hadde vi manglet en del arbeidsplasser. Man kan si veldig mye om Thon frem og tilbake, men i bunn og grunn at han har valgt å gjøre som han gjør syns jeg er en utrolig god ting. Det Olav Thon har gjort i Norge er det samme som Donald Truimp har gjort i USA og som Frigg sier over, er enig i mye av det, men hvis man ser på mange av de store så er det veldig mange det har gått utover. Se på Bjørn Kjos som vil ha alt annet enn norsk arbeidskraft på sine fly, Røkke som har bygd opp sitt på andres bekostning osv. Man ser jo om dagen at dette med de 4 store dagligvarekjedene jobber for å utkonkurrere hverandre ved å gå sammen, hvem går dette utover, jo det er meg og alle de andre på dette forumet. Ingen ting er bra nok for noen, man skal alltid ha mer og mer, og Thon har bygget opp sitt ved dette. Han som privatperson kan man si mye om, men ære til mannen som har fått det til. Skulle gjerne i den alderen han begynte ha fått til dette selv.

Idar Volvik satt der med en milliard kroner!! Hvor er de? ;)

At folk har meninger betyr ikke de er idioter.

Skjult ID med pseudonym forvirret sø. 15 des. 2013 16:38

Alle som skaper seg en formue på forretningsvirksomhet het blir utsatt for hoggestabben. Flott det fortsatt er noen som tørr satse.

I alle store bedrifter vil en også finne misfornøyde ansatte som gjerne kommer med en klage eller ti. Det bunner i misunnelse. Skulle ønske det var meg som etterlot meg en gigaformue når jeg trer av, men strengt tatt har jeg fortsatt tid til å skape den, er jo ikke halvveis i livet engang..

Og... diskusjonen om at noen er dumme... Lærte når jeg var liten at de som sier at noen er dumme, de er dumme de!

Skjult ID med pseudonym optional sø. 15 des. 2013 17:59

Interessant at noen definerer idiot som en som mangler kunnskap og på tross av dette uttaler seg om "sannheter", mens andre definerer en idiot som en som mener det er positivt at noen tar initiativ til å gjøre noe godt for samfunnet, tiltross for at noe kunne ha vært gjort anderledes for lenge siden. Ikke overraskede har en innehaver av sistnevnte oppfatning også tatt til ordet for at mennesker født et annet sted enn enselv mindreverdige.

Dessverre har det blitt populært å rakke ned på alle som har gjort det mulig med den velstanden vi har. Vi er utakknemlige som nasjon. Men de fleste av oss er da også så tolerante at aksepterer denne oppførselen.

----

Det Kjos ikke har forstått er at vårt nasjonale selvbilde bygger på at vi skal sende penger til utlandet, ikke skape arbeidsplasser der, eller på andre måter gjøre dem i stand til å klare seg uten vår bistand i fremtiden. Hvordan ville det gått med befolkningens psykiske tilstand om den gjennomsnittlige nordmann mistet troen på at det er vi som skal redde verden?

Skjult ID sø. 15 des. 2013 18:13

Frigg : Dette skriver frigg i sitt innlegg :
Så da kan jo forumet få lov til å felle dom - er @Kåre eller @optional den største idioten??? Mitt svar er klart - @optional er definitivt den største idioten!!! ;-)))))
Og jeg spør : Hvem i helvete tror du at du er ?

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 15 des. 2013 18:32

optional...du skriver..hvordan ville det gått med befolkningens psykiske tilstand om den gjennomsnittlige nordmann mister truen på at det er vi som skal redde verden

håper det er ironi:) ellers har du missforstått gjennomsnitts nordmannen..

Skjult ID med pseudonym Kåre sø. 15 des. 2013 22:40

@Optional Jeeezez Christ! Gå og ta deg en bolle! Går rundt og kaller folk for idiot på den måten. Når jeg ser hvordan du ordlegger deg, så er nok du idioten ja.

Skjult ID med pseudonym blindebukk ma. 16 des. 2013 00:55

frigg..treng ikkje ve frekk mot han:) ville berre høyre om han oppriktigt meinte det han skreiv..
tviler på at gjennomsnitt nordmannen eingang mister nattesøvnen av at det svelter ihel noken i afrika..eg gjer vertfall ikkje og er nok på snittet...

Skjult ID med pseudonym Axendo ma. 16 des. 2013 01:45

Hvorvidt det er Kåre, Frigg ...eller pokker hvem som skull være idiot er revnende likegyldig.
Det som er skremmende her ...er at det SKAL IKKE VÆRE LOV Å TJENE PENGER I NORGE !!!! Ialle fall ikke mer enn MEG !!!
Okay - så har sikkert Thon tråkka på noen's ømme tær på sin veg. men hvem i en maktsituasjon gjør ikke DET, da ??? Byråkrater og offentlige ansatte gjør det HVER dag !!! De forteller deg hva du skal - og ikke skal - gjøre .....helt uavhengig av hva DU mener er best for deg.
Har Thonkonsernet aldri betalt skatt ?? Har de ikke en haug ansatte - som betaler skatt ??? Hadde det ikke vært for Thon ...hadde Flå dødd ut. Bjørneparken går med dundrende underskudd - men er der pga Thon. Den tjener han i alle fall ikke penger på, Frigg !!

Dersom vi kveler alt privat initiativ ........ hvor ender vi opp hen da ??
Da blir vel til slutt SAMTLIGE av oss en gjeng sutrekukker ala Frigg & Co.
Og dersom noen absolutt vil henge ut noen, bør disse noen finne andre enn Olav Thon.
Tror nok Frigg ønsker seg en høyere pidestall, enn det Olav Thon gjør !!

Skjult ID med pseudonym fjott ma. 16 des. 2013 14:09

Hva i himmelens navn er dette for sprøyt? (||)

Skjult ID med pseudonym torskepork ma. 16 des. 2013 15:14

@Frigg :-))()
hehe

Skjult ID ma. 16 des. 2013 17:34

Frigg er jo bare så tøff. Vil menn ha dame med ett sånt språk egentlig?

Skjult ID ma. 16 des. 2013 18:02

Frigg er ikke dame?

Skjult ID ma. 16 des. 2013 18:03

(Mente ikke Olav Thon men Frigg)

Skjult ID ma. 16 des. 2013 18:08

Håper du har rett i at hun ikke er dame,eller det er jo utelukket. Men hunkjønn kanskje?

Skjult ID ma. 16 des. 2013 18:11

En hunn?

Skjult ID med pseudonym HK ma. 16 des. 2013 18:29

Jeg synes nå han burde gitt bare bittelitt av det til meg jeg da :-)

Skjult ID ma. 16 des. 2013 18:34

Hund (Ksrivefeil)

Skjult ID med pseudonym HK ma. 16 des. 2013 19:30

Alt er Olav`s feil :-)

Skjult ID ma. 16 des. 2013 19:34

Frigg er jo bare så tøff. Vil menn ha en dame med ett sånt språk egentlig ?

(mann 39 år fra Hordaland) ma. 16 des. 2013 21:25 Privat melding

Faen! Ikke legg dette over på meg.

Skjult ID med pseudonym Axendo ma. 16 des. 2013 23:03

Ja,ja, Mr. Frigg .... Du synker såpass, at du må kommentere folks UTSEENDE tilogmed !!!!
Skal jeg dømme ut fra språkbruken din, er du vel ikke gammel nok til å ha sertifikat en gang.
Joda, - jeg har fått penger av NAV en gang i mitt liv ....to måneders sykemelding etter et arbeidsuhell, hvor jeg fikk sprekk i hofteskålen.
Ellers var jeg sykemeldt en uke i 1972 .....
Bli voksen, gutt - og lær hva livet går ut på.

Med oppførselen din, blir du nok værende her en god stund - men lykke til i alle fall - med å finne deg en dame !!! ( hvis det er derfor du er her, da !! )
Men leker du like tøff overfor det annet kjønn, er nok sjansene små for at du lykkes.

Skjult ID med pseudonym C-Hitchens ti. 17 des. 2013 16:49

Only in Norway!

Kun i Norge klarer noen å negativt vinkle det at noen donerer bort penger. Jeg er ikke rik selv, men venstresidens paranoide vrangforestillinger rettet mot rike mennesker er ett sykdomstegn.

Skjult ID med pseudonym Axendo ti. 17 des. 2013 21:14

Du har så sørgelig rett C-Hitchens !!!!!!!!!!!

Skjult ID med pseudonym arneand ti. 17 des. 2013 22:01

@ts
Hæ?
Almennyttige formål lizzm... pffft
Ser fortsatt nix på konto'n -.-

Skjult ID med pseudonym optional ti. 17 des. 2013 23:35

Blindebukk
Hvis du vet hva ironi egentlig er, ikke bare den populære utflytende bruken av begrepet, vet du nok også at å sette oppførselen til en persongruppe man selv tilhører på spissen ikke faller under definisjonen av ironi.

Frigg ma. 16 des. 01:33
Skal du ha troverdighet må du begrunne med argumenter av relevans for påstanden. Du er en løgner du også. Jeg aner ikke hvorfor, men en eller annen gang har du helt sikkert kommet med en løgn, derfor kan jeg påstå dette. (Selv her overgikk jeg deg i begrunnelse for påstander.)

Vår kollektive velstand er definitivt et produkt av politisk vilje. Vår politiske vilje hadde ikke vært i nærheten av gjennomførbar uten resultatet av at noen få personers enestående innsats. Hele samfunnet vårt er bygget på at noen få jobber enormt mye, mens de fleste fokuserer på å få seg nok fri.

Asiatene som jobber her jeg sitter i kveld, et av selskapene på topp-10 kåringen over norges beste arbeidsplasser, klager på at det er vanskelig å få tak i de norske kollegaene. De fatter ikke at nordmennene får beholde jobben. (Vi misstenker at særlig inderne er vant til så små kontorer at de er redde for å bli overkjørt av en tuktuk om de legger stolryggen tilbake.)

At noen andre kunne ha gjort det samme kan du da umulig mene er noe argument? Landet drives ikke fremover av de som sier de kunne ha gjort noe. Det er faktisk de som gjør noe som får noe gjort! Eller mener du at alle handlingene som er gjort hadde vært greit om det bare var en annen person som hadde gjort det? Er det personens navn som er problemet ditt?

Frigg ma. 16 des. 03:13
Hvilket grunnlag har du for å velge ut enkelte deltagere i forumet og påstå at de ikke bidrar til samfunnet? For så å lage lange avhandlinger som går på dem som person? Tilsynelatende er det nok i massevis for deg at man har en annen mening enn deg.
Igjen kommer det vel frem at du fantaserer opp noe og retter all kritikk mot din egen fantasi mot en person. Diskusjonsfremmende er det neppe.

C-Hitchens ti. 17 des. 16:49
Jeg tror ikke dette er politisk motivert. Kun en ekstrem sjalusi. Sjalusi på alle som er født et annet sted, alle som ser anderledes ut, alle som har skapt noe, og alle som har fått til noe mer enn en selv. Hvor ville du plassert en ekstremrasistisk egososialist politisk?

Skjult ID med pseudonym blindebukk ti. 17 des. 2013 23:50

da blir mitt neste spørsmål..rekna du deg blandt gjennomsnittet..?

Skjult ID med pseudonym C-Hitchens on. 18 des. 2013 16:39

@Optional : Siden du bruker ordet ekstrem vil jeg si SV. De mer moderate, AP.