Alle innlegg Sukkerforum

Hvordan blir din Juleferie?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Realista to. 12 des. 2013 23:23

Det nærmer seg Jul og du er singel. Hvordan skal denne Julen bli da? Tilbake til barnerommet….hos mor og far….muligens. Du skal kanskje besøke gode slektninger og gode venner. Kanskje har du nettopp hatt ett samlivsbrudd og skal være uten barn. Det kan bli litt rart….. Og kanskje har en potensiell kjæreste nettopp avslørt at det ikke kan bli dere to. Eller…. kanskje du nettopp har møtt noen, som du ser kan bli en kjæreste. Og livet ser derfor spennende ut…..Gleder du deg til Julen? Hvordan tenker du at Juleferien din vil bli?:)

Skjult ID med pseudonym hemmelig to. 12 des. 2013 23:30

Min jul blir endelig på mine premisser :)

Det betyr at de tradisjonelle høytidsdagene slipper jeg å forholde meg til virkelige mennesker. Da kan jeg dyrke mitt eget ego. Det blir film, spill, fagbøker og trening. Ikke noe som er i nærheten av å minne om julemat er velkommen inn over dørterskelen min. Dette er MITT friår fra det mest overfladiske og kommersielle tøyset vi finner på hvert år. Endelig en jul med lave skuldre :)

Skjult ID med pseudonym Realista to. 12 des. 2013 23:51

Høres fint ut med Jul på egne premisser @hemmelig:) Noen av oss har barn dette året og da blir det nok Jul litt på barnas premisser. Men det er nå koselig det også. Må bare kose seg med at i år er de hos meg. Og nyte det:)

Når man er gjest hos f.eks foreldre så er det litt mer problematisk i forhold til valg av mat. Man må ta det man får;) Og i tillegg være takknemlig:) Utover det så håper jeg at det blir mulig å nyte fridager og kanskje møte gamle venner og venninner:) Det blir som regel veldig hyggelig og veldig sent...:) Men høres deilig ut med et friår fra kommersielt tøys, som vi på mange vis kan føle oss presset inn i.

Skjult ID med pseudonym Realista fr. 13 des. 2013 00:17

Det høres veldig fint ut @Kiara, særlig alt det som ikke dreier seg om fråtsing;)

(mann 39 år fra Hordaland) fr. 13 des. 2013 00:23 Privat melding

Jul med familien, og middagsselskap 1- og 2 juledag. Eneste jeg ikke er booket for er nyttårsaften. Det blir vel party med noen kamerater. Neste år tror jeg det blir frivillig hos en organisasjon som lager middag til de som ikke har vært så heldig tror jeg.

Skjult ID med pseudonym Realista fr. 13 des. 2013 00:33

Det var en verdifull og meningsfull tanke @AlexBergen. Kanskje dreier Julen om noe annet enn oss selv? Å oppleve at man gir noe til andre mennesker, kan være en veldig fin opplevelse:) Da beveger vi oss kanskje litt utover vår egen tilstand? Resultatet kan bli at du ser deg selv som et verdifullt menneske = du yter noe til andre mennesker. Det tror jeg absolutt kan være en fin og berikende Juleopplevelse:)

Skjult ID med pseudonym Z fr. 13 des. 2013 00:42

Overfladiske juletradisjoner?
Veel.....alt er vel strengt tatt hva man gjør det til selv?

Jeg skal ha en fantastisk fin jul, og jeg gleder meg stort! De juletradisjonene som er overfladiske eller kjedelige for meg, dropper jeg. Julegavehysteriet er så godt som ikkeeksisterende i mitt liv. God mat og god drikke synes jeg er en flott måte å samle gode venner og familie. Lite er som god latter og gode samtaler rundt et bord. Jeg skal høre mye god musikk, jeg skal gå deilige turer langs havet, jeg skal tilbringe stille dager på hytta med bok, film, vin og venner. Jeg skal se lyset i barneblikk og jeg skal høre de hvine over de små gledelige ting. Jeg skal lunsje med venner jeg ikke har sett på lenge, og jeg skal gå på utstillinger.

Men først skal jeg nyte adventstiden. Det er "min" private jul. Da tenner jeg stearinlys, finner indre ro og glede meg over, da er fraværet av stress maksimalt for min del. Dette er en tradisjon jeg innførte for noen år siden for å orke julen på en god måte. Det har endret det meste som har med jul å gjøre. Nå er ting preget av godhet og overskudd, ikke av stress og "må".

Så ja - jeg skal nyte både adventstid og julehøytid!
Man velger selv sine dager. Jeg er glad for at jeg har funnet min form.

Skjult ID med pseudonym Realista fr. 13 des. 2013 00:54

For meg hører julen på en positiv måte til barna. Nå er det likevel slik at denne tiden gjør at man tenker på de som lenger ikke er blant oss lenger. Jeg gjør nå det av ulike grunner. Julen bidrar til at man tenker retroperspektivt....

Uansett så lever tankene og minnene om dette mennesket i meg. Julen gjør at man tenker mer på alt som har vært og hva som skal komme..... Å gjøre en innsats til nytte for andre mennesker er viktig for at vi skal føle oss virkelig nyttig og betydningsfulle, tror jeg.

Har vi som menneske betydning for hvordan verden er og skal bli? Ditt unike bidrag som medmenneske, gjør en forskjell. Og nettopp i Julen, så er det kanskje viktig å gi denne oppmerksomheten. Fordi dette er tiden for tette familebånd og sosialt felleskap. De som ikke er en del av dette, føler seg kanskje utelatt og alene. Og det er bare våre handlinger som kan endre på denne følelsen:)

Skjult ID med pseudonym Juicer fr. 13 des. 2013 04:15

Driving home for Christmas. Eller flying, egentlig, neste helg. Først å fremst for å treffe døtrene mine i Oslo før jul, med gaveoverrekkelse og kanskje ta dem på julebrunsj - hvis jeg finner passende tid og sted.

Må også sjekke om huset i Stavanger overlevde høststormene som feide over den regionen for litt siden. Må også få sendt inn radonsporfilmene som har ligget framme i et par måneder nå. Og så må jeg få en elektriker til å fikse luftavfukteren til svømmebassenget. Og avlegge min gamle mor et besøk uten at hun blir stresset. Og handle inn Fjordland og andre livsnødvendigheter før butikkene stenger. Og sånn går vel jula, før jeg må vende nesen sørover igjen :)

Skjult ID med pseudonym VaIIa fr. 13 des. 2013 04:23

@Juicer
Så det er du som skriver hemmelige tekster på natten.

Skjult ID med pseudonym Juicer fr. 13 des. 2013 04:26

@Valla Ja, jeg er nok en av synderne. Må skynde meg å tilføye at klokken er 07:25 her hvor jeg bor :)

Skjult ID med pseudonym VaIIa fr. 13 des. 2013 04:35

Du lyver. Det står O4:z6 ved siden av Juicer.

Skjult ID med pseudonym arnold fr. 13 des. 2013 08:42

Ikke noe spesielt, tar det bare som vanlige ferie/fridager.

Det er bare konformitetspresset og forventningene fra omverdenen som får de som ikke følger normene til å føle ubehag, ensomhet etc.

(kvinne 48 år fra Vestfold) fr. 13 des. 2013 09:52 Privat melding

Helt enig med @hemmelig!
Blir samme her i år,og jeg gleder meg:))

Skjult ID med pseudonym Juicer fr. 13 des. 2013 10:43

I kveld skal jeg på Glo ute-bar/restaurant på hotell Rosewood i Abu Dhabi - sammen med 190 andre enslige expats. Jeg velger å se på det som et slags julebord, så det er igrunnen en del av julen det også. På en måte. ;-)

Skjult ID med pseudonym Woop fr. 13 des. 2013 12:30

Blir offshore jul og nyttår her, vi ungkarer uten barn får ta den turen =)

Skjult ID med pseudonym hemmelig lø. 14 des. 2013 00:05

@Juicer

Hvordan kan du velge vekk Sukker for dette?

http://www.rosewoodhotels.com/en/abu-dhabi/accommodation/rooms/premier-executive-room

Skjult ID med pseudonym hemmelig lø. 14 des. 2013 00:36

@Kiara

Å kunne velte seg i luksus nå og da, hvem vil vel ikke det ;) Spesielt om en har oppegående og hyggelig selskap

Anbefaler å sjekke ut drinkmenyen. Gang med 1,6 for norske priser. Frister f.eks. Möet & Chandon "Brut Impérial" 12 L til den nette sum av 23500 AED? (Som nevnt, gang med 1,6 for NOK + skatter og avgifter...)

Skjult ID med pseudonym JB lø. 14 des. 2013 00:49

12liter er jaggu flaska si det,kommer den i tønner og??

Skjult ID med pseudonym hemmelig lø. 14 des. 2013 00:58

@JB

Den skal jo deles med et helt harem!

Men om 12L blir for mye for deg så kan du jo ta 5cl av denne cognac'en:

Hennessy Richard til 3000 AED

6000 NOK for et glass, finslig det...

Skjult ID med pseudonym Realista lø. 14 des. 2013 01:20

Takk @Kiara:) Og @hemmelig champagne kan vi absolutt like....:) Men 12 liter kan bli i det drøyeste laget....ja. Det krever nok et helt harem for å nyte alle de 12 literne;) Ja, vi er flere som ser lyst på det @Kiara, mye som kan bli mulig:) Er slik jeg også;)

Skjult ID med pseudonym hemmelig lø. 14 des. 2013 01:36

@Realista

The more the merrier!

@Kiara

Pris er som sex, ikke viktig, men veldig viktig! Jeg liker at kvalitet står til pris. Og opplevelsen, tja, den formes litt ut fra hva en forventer. F.eks. er den aller beste riskrem jeg noen gang har fått blitt servert på en nå nedlagt kneipe av typen shabby vertshus. Ikke en gang gourmet restauranten som skulle servere riskrem har nådd harry-bula til knærene en gang!

Så jeg er enig med deg, men innser at jeg nok formes og preges av omstendigheter :)

Skjult ID med pseudonym hemmelig lø. 14 des. 2013 02:13

@Kiara

Jeg er trøtt og hodet virker ikke. Er nok derfor jeg traff utenfor målstengene :)

Så lenge vi snakker om å fokusere på opplevelsen, så er denne tråden alt annet en sporet av! For, er det ikke det julen burde handle om? Å fokusere på den gode opplevelsen sammen? Vil ikke da julen bli bedre for de fleste om en fikk fokus på å "se hverandre" i stede for gavejaget? Det river når tankene sveiper innom de foreldrene som ikke har råd til gaver til sine barn. Synes derfor at kampanjen perfektjul.no virkelig er på sin plass!

Skjult ID med pseudonym frøken-o lø. 14 des. 2013 06:14

Besøke min søster som nettopp på grunn av det ikke har gledet seg så mye til julen på mange år.. det føles godt )
Vi har stort sett kuttet ut julegaver og julen for meg er å endelig ha fri/ferie, besøke, skravle, sove lenge og ta meg tid til å lese annet enn lekser..
Deilig, innsiktsfull skjønnlitteratur står på agendaen )

Skjult ID med pseudonym belling lø. 14 des. 2013 08:45

@hemmelig
Inkluderer de prisene bestikkelser til det lokale politi/retts(u)vesen?

Skjult ID med pseudonym hemmelig lø. 14 des. 2013 13:32

@belling

Så lengde du konsumerer med dannelse og ikke på nordisk vis så trenger du ikke bekymre deg for lovens klående fingrer ;)

Skjult ID med pseudonym Sphinx lø. 14 des. 2013 14:30

Vel, mye god mat, fotball, og litt kos håper jeg. :)

Skjult ID med pseudonym forvirret sø. 15 des. 2013 01:07

Jeg grugleder meg til julen i år.

Andre jul som alenemor.

I fjor feiret vi den sammen, i år er det "min jul", men ungene vil helst feire med oss begge, så derfor har jeg bedt eks med ny kjæreste og hennes barn. Kommer vel til å føle meg ekstra ensom og trist, men hva gjør en ikke for ungene sine....

Skjult ID med pseudonym forvirret sø. 15 des. 2013 03:14

Takk @Kiara

Håper å legge meg på julaften med tre lykkelige barn som har hatt en super dag. Da blir alt verdt det. Pluss at ved å be alle i år blir jeg kanskje bedt neste år, så litt egoistiske motiv er det jo og...

(mann 34 år fra Nordland) sø. 15 des. 2013 14:37 Privat melding

Mine juleferinger har vært litt hos bestemor resten hos mor. To av dem gangene har jeg hatt en kjæreste som jeg tar med meg. Kan ikke se bort i fra at lenger ned i livet så har jeg egen familie hvor vi starter våre egene tradisjoner. Det vil si at dem neste julene jeg har må jeg følge med på hvordan julematen bli laget. Siden det er hva jeg ser på som det aller viktigste julen har og tilby. Gaver er bare et pluss. Sitte og spille brettspill med søskene. Alle samlet under et takk en gang i året.

Skjult ID med pseudonym Missb sø. 15 des. 2013 16:23

Minimeg og jeg skal feire jul hos foreldrene mine:-)

Jeg har valgt å jobbe senvakt annethvert år da datteren er hos faren, så når hun er hjemme er det jul på alle måter:-)

Skjult ID med pseudonym Realista sø. 15 des. 2013 20:02

Er enig med deg @hemmelig, Julen ville blitt bedre for de fleste om en fikk fokuset til å dreie seg om å "se hverandre" i stede for gavejaget. Det blir som du sier @frøken-o, letter å glede seg til Julen, når alt det stresset rundt gaver blir tonet ned.

Og @forvirret, full respekt for deg! Jeg må si som @Kiara at jeg tviler på om jeg hadde gjennomført samme øvelse som du. En så raus handling å foreta seg, for at barna dine skal ha det bra. Jeg håper uansett at stemningen blir så god, at du slipper å kjenne på ensomhetsfølelsen:)

Det er en klok tanke det @Megaman242, å lære seg å lage den tradisjonelle Julematen du kjenner. Det er en mattradisjon som er vel verdt å ta med seg videre til neste generasjon:).

Da er vi i samme båt @Missb. Skal ta med meg barna til mine foreldre, jeg også:). Det blir nok koselig og litt.... melankolsk, kan det bli også....Slik bruker Julen å være. De morsomme opplevelsene i Julen, er gjerne sammenkomster med barndomsvenner:)