Alle innlegg Sukkerforum

Hva gjør at du føler deg rik eller fattig?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Realista to. 19 des. 2013 19:36

Mulig du er en av de heldige som har en konto som fylles godt opp hver måned og lurer på hva slags moro du kan finne på med disse pengene. Du får dekket alle dine forbruksbehov og faste utgifter. Men du kjeder deg….og føler liver er tomt, fordi du ikke har en kjæreste…..Og kanskje ingen å dele opplevelser med....slik du drømmer om.

Men til deg som har et ansvar....ett ansvar for barn, får barna dine det de trenger som alle andre barn får med samboende foreldre? Eller er det slik at du strever med å få endene til å møtes? Det kan være mange grunner til at du er av de som føler seg rik eller fattig. Vi kan være rike på livet og kjærlighet fra andre mennesker. Er dette tilstrekkelig? Hva gjør at du føler deg rik eller fattig som menneske?

Skjult ID med pseudonym HK to. 19 des. 2013 19:42

Jeg føler meg fattig på kjærlighet og er derfor på sukker for å gjøre noe med det:-)

Skjult ID med pseudonym forvirret to. 19 des. 2013 19:45

Jeg føler meg hovedsakelig rik.
Har tre flotte unger som er friske og raske.
Har mange venner som vet å sette pris på meg, og å gjøre gode ting sammen med meg.
Har en jobb jeg trives i, og som jeg gleder meg til å gå på.
Har en bil som både starter og stopper når den skal.
Har tak over hodet, klær på kroppen og mat i magen.

Men en og annen gang føler jeg meg fattig... Men da tenker jeg penger er bare ett tall, de viktigste ting her i livet kan en gjennomføre uten å spy ut tusenlapper, og takk for det!

Skjult ID med pseudonym Realista to. 19 des. 2013 19:53

Håper du blir rik på kjærlighet @HK, du skal se det ordner seg med kjærligheten med tiden:)!

Har det på samme måten @forvirret. Det er til tider utfordrende med økonomien. Og har alt det du nevner. Så godt at vi har alt det!:)

Det er riktig som du sier, at de viktigste tingene kan en gjennomføre uten å spy ut tusenlapper;) Heldigvis...

Skjult ID med pseudonym arneand to. 19 des. 2013 19:57

@Realista to. 19 des. 19:53
Whut?
Aner du hvor mye frakt koster når man skal ha en kasse bøker fra amazon?
hæ? Hæ?
;p

Skjult ID med pseudonym Realista to. 19 des. 2013 20:04

Det høres tøft ut å face @arneand. Men er du i slekt med andeslekten kanskje Onkel Skrue, så er det sikkert håp?;) Og det antar jeg du er siden du heter @arneand?;)

Skjult ID to. 19 des. 2013 20:10

Svendske donald duck er ikke same som noske

Skjult ID med pseudonym wilma to. 19 des. 2013 20:14

Jeg er verken rik eller fattig... uavhengig om det er i forhold til penger, livsutfoldelse eller åndelighet.

Jeg bare er her, og prøver å gjøre det beste ut av livet jeg har fått. Oppturene i livet varer sjeldent, eller de blir normaliserte
og får ettterhvert sine egne utfordringer og nedturer.

Nedturene i livet må en prøve å lære noe av for å klare å komme seg opp igjen.

Jeg skulle veldig gjerne vært rik på penger, og jeg tror ikke det er så skadelig å være rik på penger som mange vil ha det til. Man må bare klare å takle den idiotiske maktopplevelsen man får dersom man har flere ressurser enn folk flest ;-p

Skjult ID med pseudonym Realista to. 19 des. 2013 20:54

Ikke alle som takler det like godt tror jeg @wilma;) Da sikter jeg til opplevelsen av å være "rik" og ha makt til å påvirke andre menneskers liv og alt hva det innebærer. Det er et stort ansvar å bære. De som sitter med denne makten vet sjelden hva det innebærer å være i en sårbar og utsatt situasjon sånn økonomisk sett. De aner nok ikke hvilke konsekvenser det har for det enkelte mennesket. Eller så velger de å ikke ta dette innover seg.

Jeg tror ikke de selv har vært der og derfor har de liten innsikt i hva dette innebærer. Sånn sett unner jeg alle mennesker å oppleve å være "fattige" for en stund, for jeg tror kanskje det er den eneste måten mange mennesker kan forstå hva det faktisk innebærer i praksis.

Om man er rik og samtidig hadde hatt forståelse for andre som ikke er i samme situasjon og konsekvensene det innebærer, så hadde ikke verden sett ut slik som den gjør....

Saken er at veldig få av oss vet hva fremtiden byr på...:)
Det er selvfølgelig alltids noe man kan lære. Dette er godt å ta med seg videre. Det gir en dypere innsikt i hva det vil si å leve og ulike livssituasjoner vi alle kan komme til å havne i. For det er slik at mange av oss vet ikke hva som venter rundt neste hjørne. Forhåpentligvis er det noe godt som venter. Men noen ganger tar livet deg med på en reise du ikke forutså og med konsekvenser av det, som du ikke kan kontrollere...

Skjult ID med pseudonym forvirret to. 19 des. 2013 21:32

@Jiucer Jeg forstår problemstillingen din, det er ikke lett å vite hva noen er ute etter. Jeg har så jeg klarer meg, men ikke så jeg klarer å spare særlig mye. Mener ungene skal kunne delta på ting som før, og får til det og.

Men når jeg møter folk som sitter mye bedre i det enn meg blir jeg skeptisk, har dessverre kjent noen som ikke har taklet det å ha mange penger, og som tror de kan eie deg forde de har penger å vifte med. Slike mennesker klarer jeg bare ikke, men kjenner også jordnære mennesker med penger nok. Tror alt avhenger av mennesket og ikke av økonomien.

Å bli spandert på en middag er en ting, men en flybillett ville jeg være for stolt til i starten... Men om man har blitt kjent, ting føles bra tenker jeg det er enklere å la den som sitter best i det bidra mer enn den andre. Har selv spandert Romatur på en venn, så da må jeg jo kunne tåle at en venn spanderer noe på meg også...

Skjult ID med pseudonym blindebukk to. 19 des. 2013 21:34

rik og rik,men det ramler no nok inn til at eg klarer meg og litt til:)
lykkelig? ja vist faen..:)

Skjult ID med pseudonym forvirret to. 19 des. 2013 21:48

He he " juicer. Du er nå så snill... Tenker på selvfølelsen min og alt...

Men du er hjemme på juleferie nå, er du ikke?

Skjult ID med pseudonym forvirret to. 19 des. 2013 21:57

@juicer

Ok. Hvilken del av landet er hjem?

Og hvor lenge blir du?

Skjult ID med pseudonym wilma to. 19 des. 2013 22:12

@realista

De fleste av oss må finne andre måte å føle oss rike på enn via pengerikdom.

Selv er jeg ikke særlig rik på andre måter heller med tanke på ønsker/drømmer som "burde" ha blitt oppfylt .. planer og framtidsvisjoner som ikke skjedde av forskjellige grunner... ting jeg ønsket så inderlig å få til men ikke klarte å få til.

Til tross for alt dette som jeg ikke får til, til tross for at jeg ikke klarer å lage et gjennomført lykkelig og tilfreds liv for meg selv, så er jeg likevel glad i livet og kommer aldri til å slutte å jobbe for å få til et fint liv.

Skjult ID med pseudonym forvirret to. 19 des. 2013 22:19

@Juicer, feil del av landet for meg, men du kan jo hilse til tremeningen min fra meg ;-)

Kos deg i hjemlandet...

Skjult ID med pseudonym wilma to. 19 des. 2013 22:25

@juicer

Å ha masse penger ser jeg på som som en skikkkelig morsom utfordring, jeg kunne ha gjort mye bra med penger til overs.

Å innlede et forhold til en mann med god økonomi og mye penger er ikke like interessant. Det er jo hans penger... det er trivelig å bli spandert på, men så lenge jeg ikke er en golddigger, så er mannens rikdom mer et hinder enn et gode så lenge jeg har behov for å være et selvstendig menneske. Pengerike menn ville funket kun dersom jeg selv også var pengerik.

Skjult ID to. 19 des. 2013 22:41

Har penger, tjener relativt godt, riktignok ikke fultt så mye som Juicer, kontoen vokser hver måned, men tid har blitt penger, og har aldri følt meg fattigere....

Skjult ID med pseudonym wilma to. 19 des. 2013 22:48

@Juicer
Det er ikke irrasjonelt. Du kan enten søke etter en kvinne med samme økonomi som du selv har, eller du kan søke etter en kvinne som trives med å bli tatt vare på økonomisk og få gaver og goder fra deg. Eller du kan finne en kvinne som gir blaffen i pengene dine og nekter å ta i mot dine gaver fordi hun er fullstendig uinterresert i pengene dine og synes du burde holde deg for god til å prøve å drysse myntene over henne. Eller du kan treffe noen der dere begge blir enige om å gjøre noe morsomt med pengene sammen... og plutselig er ikke pengene bare dine lenger, men du har valgt å dele dem med noen. (bare ikke la deg lure av golddiggere i denne fasen ;-))

Skjult ID med pseudonym wilma to. 19 des. 2013 23:10

@Juicer

Så vidt jeg forstår så har du penger til overs. Du har mulighet til å bruke de pengene til noe som engasjerer deg.

Det er derfor jeg jeg synes penger til overs er så morsomt, jeg kan bruke det til noe som engasjerer meg!

Bli engasjert i noe, Juicer! Det vil også hjelpe på dametekket ditt dersom du viser til et engasjemang.
;p

Skjult ID med pseudonym Realista to. 19 des. 2013 23:18

Jeg synes tankene dine er fine @Juicer og håper virkelig du får til treff med en passende kvinne i Julen;). Men vi må kanskje løfte oss selv opp fra individnivået og opp på et samfunnsnivå om det skal bli noe "sus i serken". Selv om det betyr selvfølgelig mye hva vi tenker på individnivå….Og det er slik at vi som enkeltinvider faktisk er med på å bestemme hvordan samfunnet vi lever i skal være.

Når jeg snakker om makt, så snakker jeg om mennesker som er med på avgjøre din hverdag i forhold til å ha en anstendig inntekt å leve av f. eks. Dette handler om verdighet. Hvem ønsker vel å være mottaker av veldedighet og påspandering fra et annet menneske? Jeg ønsker det i alle fall ikke. Om man har hatt et langvarig forhold og det er slik at det faller seg naturlig, så klart da er det fint. Det kan være til å leve med for en stund. Men jeg ville ha funnet en slik tilstand veldig utilfredsstillende. I faser av livet så kan økonomien være vanskelig av ulike grunner. Men jeg personlig ønsker å bli verdisatt ut fra hva jeg yter. Og slik tror jeg det er for alle mennesker. Det er den eneste måten jeg kan føle at min verdighet som menneske er fullverdig.

Nå er det ulike meninger om hva et menneske faktisk yter og hvilken verdi dette har. Det er vel der noe av nøkkelen ligger, tenker jeg. Hvilken verdi setter samfunnet på hva den enkelte yter? Vi som medborgere i det norske samfunnet er med på å påvirke hvordan det enkeltes arbeidsinnsats blir verdisatt. For eksempel så er det slik at i de fleste mannsdominerte yrker så er en full stilling en selvfølge, i mange kvinnedominerte yrker så er dette overhode ikke en selvfølge. Hvorfor er det slik? Jeg tror dette handler blant annet om sterke fagforeningsorganisasjoner. Kanskje er ikke vi kvinner flinke nok til å hevde våre interesser?

Skjult ID med pseudonym Realista to. 19 des. 2013 23:18

Kvinner i en redusert stilling kan ha store problemer med å dekke nødvendige utgifter i sin hverdag. Det sier seg selv. Dette tror jeg nok er en noe abstrakt problemstilling for mange menn som jobber i mannsdominerte bransjer hvor fulle stillinger er en selvfølge. Vikariater og midlertidige stillinger er noe som gjør fremtiden relativt usikker for mange mennesker. Når du har ansvar for å forsørge andre mennesker, som for eksempel barn, er det viktig å ha en viss forutsigbarhet i hverdagen. Da er det i seg selv en merkelig konsekvens i vårt samfunn, at nettopp i disse yrkene hvor du finner flest mennesker med forsørgeransvar for barn, så ser det ut til å være størst usikkerhet rundt det å ha fulle faste stillinger. Dette mener jeg er et grunnleggende samfunnsproblem som også i neste omgang kan få store konsekvens for barna som rammes av dette.

Men så klart, størst av alt er kjærligheten. Spørsmålet er hva innebærer dette. Jeg tror at et godt utgangspunkt er at både kvinner og menn føler seg som to like verdifulle parter, også økonomisk sett;)

Skjult ID med pseudonym mum to. 19 des. 2013 23:25

Jeg bor alene. Har ikke penger verken til julegaver eller annet. Ungene forventer fine gaver, og jeg må bruke kredittkort til både julegaver og mat, så de må fortelle om klær i julegaver når skolen starter igjen. Skulle så gjerne hatt litt mer penger.

Skjult ID med pseudonym hemmelig to. 19 des. 2013 23:39

@Realista

Ærlighet varer lengst sa noen. Vi får se...

Jeg føler meg lut fattig på alt. Jeg har ikke eget sted å bo, noe som er forbundet med stor skam når en er på min alder. Ikke bare skam, men også subtil avsky fra andre siden av bordet. Så jeg føler meg fattig materielt sett fordi jeg ikke har samme fasaden som "alle andre" på min alder. Jeg føler meg fattig mellommenneskelig sett fordi det forannevnte gjør en til noe som ikke rangerer særlig høyt på den gjennomsnittlige kvinnes sjekkliste for hva en mann skal være og ha. (Ja, jeg har blitt avvist med nevnte situasjon nevnt som direkte årsak. Kombiner det med ymse blikk og kommentarer opp gjennom årene så er den materielle selvtilliten sterkt bidragsytende til manglende motivasjon for aktivt å lete etter noen å dele livet med). Derfor kan jeg, på merkelig og indirekte vis, identifisere meg med Juicer sine tanker rundt om en kvinne vil ha han eller hans penger.

Skjult ID med pseudonym Realista to. 19 des. 2013 23:47

Du har absolutt et poeng @Juicer. Og jeg ser dette særdeles godt fordi jeg har hatt en fot innenfor både en sterkt mannsdominert bransje og nå i en kvinnedominert bransje. Kontrastene er store....Og svært forskjellige. Jeg stiller meg et stort spørsmål med hvorfor det er slik. Nå har jeg både kunnskap og utdannelse som innebærer sosialøkonomi og samfunnsvitenskap, så jeg vet noe om bakgrunnen for at verden ser ut slik som den gjør. Men det er ikke slik at jeg godtar at noe er slik, fordi det alltid har vært slik..... Hadde vi mennesker ikke vært i stand til å tenke nye tanker og utfordre vedtatte sannheter, så hadde vi nok aldri vært i stand til å komme til månen f. eks. Med andre ord, det går ann å forandre og påvirke hvordan verden ser ut. Mulighetene ligger der i hver enkelt av oss. Det tror jeg på:)

Skjult ID med pseudonym hemmelig fr. 20 des. 2013 00:12

@Kiara

Du er dame, det er faktisk et helt annet ballspill ;) Det påstås at vi lever i et likestilt land, fremdeles så er kravene til menn sin forsørgerevne knallharde. (Kravene strekker seg langt forbi mat, klær og tak over hodet).

Skjult ID med pseudonym Realista fr. 20 des. 2013 00:24

@hemmelig, kvinner som har avvist deg av den grunn, er ikke kvinner som fortjener deg for den du er. For meg er en manns økonomi av mindre betydning, for om jeg velger å satse eller ikke. Det som derimot betyr noe er om han er "rik" og "raus" i det å være menneske. At han er spennende å snakke med, at det gir meg noe å være sammen med han. At jeg får en god følelse og at jeg føler at vedkommende verdsetter og respektere meg, både intellektuelt sett og følelsesmessig. Det er absolutt det viktigste. Det er den største gaven jeg kan få:).

Ja, økonomien kan være trang til tider, men jeg klarer meg. Og målet mitt er at det skal bli enda bedre. Jeg jobber mot dette målet hele tiden. Poenget mitt, er at det er viktig for meg å stå på egne ben. Og jeg står på egne ben. Men noen ganger er de bena litt ustø, og da er det tøft. Fordi jeg ønsker det beste for mine barn. Dette tar energi. Mer enn hva jeg ønsker at det skal gjøre sånn ideelt sett.

Å stå på egne ben gir meg god selvfølelse. Om jeg til tider må være fattig, så må det så bare være.... Bare jeg føler at livet mitt er pakt med det jeg synes er viktig for meg:) For meg det å være "rik" å ha penger nok til å betale nødvendige utgifter, men først og fremst er det å være omgitt av mennesker som vil meg vel, og som gir meg noe både intellektuelt og følelsesmessig:)

Skjult ID med pseudonym Z fr. 20 des. 2013 00:43

Jeg føler meg rik nesten alltid, jeg!
Hvorfor synes jeg er litt vanskelig å være helt konkret på....
Men det har noe med at mine indre, mentale behov er "oppfylt" å gjøre.

Så til penger og menn. Personlig forstår jeg ikke helt hvordan penger kommer inn som et så viktig moment i forhold til det motsatte kjønn. En slubbert som ikke har oversikt og som pga dette er i økonomisk uføre utgår selvsagt. Men om en mann har mye penger? Fint. Jeg verken trues eller tiltrekkes av det. Det er som det er, og det kan gi oss frihet til å leve ut fine ting som koster litt. Jeg vil ikke blande inn stolthet eller trass når det gjelder penger. Mer enn en gang har jeg erfart at menn med mye penger trenger mer av det jeg har å gi enn at jeg trenger pengene deres. Og der ligger kanskje litt av problemet mitt i forhold til velstående menn; De har jobbet så mye at de ikke har hatt tid til å bli godt kjent med seg selv og bli stødige i sitt indre liv. Mange har jobbet seg helt bort fra seg selv. Og hvor ligger det interessante i et menneske? For meg ligger det selvsagt i selve mennesket.

Legger til at for en med mye penger kan 20 000 være pocket money, og at en med svært lite penger kan gi bort vesentlig mer av sin totale formue ved å gi deg en tyvendedel....så alt er relativt. Om penger ikke betyr noe, er det heller ikke spesielt raust å dele. Da er det rausere å dele helt andre ting av det man har.

Skjult ID med pseudonym wilma fr. 20 des. 2013 01:42

@Juiser

Jeg tenker ikke på veldedighet, jeg tenker på noe man kan engasjere seg i ;-)

Veldedighet er fint men engasjement er enda finere!

Skjult ID med pseudonym Stevia fr. 20 des. 2013 01:59

Jeg føler meg rik. For jeg bor i Norge, et land hvor vi har et godt sosialt og økonomisk sikkerhetsnett som gjør at alle kan ha et greit liv. Jeg har flotte barn jeg er stolt av. Jeg har god helse. Og jeg har mulighet til å gjøre det jeg vil. Sørlig fordi det jeg vil ikke er ting som koster mye.
Jeg har ikke råd til å reise på shoppingtur i helgen til New York. Jeg ville ikke hatt samvittighet til det heller. Men jeg kan ta en hyttetur og gå på ski selv om det ikke er snø i lavlandet.

(mann 46 år fra Oslo) fr. 20 des. 2013 04:46 Privat melding

Oioioih - så mye det skrives om penger! Det er bare noe jeg legger merke til... Og jeg tror jammen det er ekstra mye sånt nå i desember. Jeg har ikke lest skikkelig nedover her. Men bare ved å skumme kvikt kunne jeg ikke unngå å se "øre, økonomi, regnskap, penger, shoppingtur" osv ganske mange steder. Og det på en tråd som heter "Hva gjør at du føler deg rik eller fattig?"

(Sorry hvis dette skulle være en brøler fra min side siden jeg faktisk ikke har lest vinklingen skikkelig; bruken av disse uttrykkene.)

Men jeg ville personlig synes det var rart å skulle tenke på penger når jeg blir spurt om jeg føler meg rik eller fattig. (Tatt i betraktning at jeg er født og oppvokst i Norge.)

Jeg føler meg veldig rik. Kan ikke forklare hvorfor. Det har å gjøre med at jeg er glad. Men hvorfor er jeg glad? Spørsmålet kunne kanskje like godt snus rundt. Hvorfor skulle jeg IKKE være glad, i det store og hele?
-Jeg har solide nære mennesker rundt meg. (Men også usolide.)
-Jeg lever i en vakker verden. (Tross alt det stygge.)
-Jeg er optimist. (Som vel kommer frem i måten å skrive på.)
-Jeg har intensjoner om hva jeg selv kan gjøre for å så frø rundt meg. (Tross min begrensning og dumskap.)

Ha en fin dag.

Skjult ID med pseudonym forvirret fr. 20 des. 2013 07:14

Du virker å være en svært reflektert fyr @Juicer. Synd hjemme ikke er litt lenger øst ;-)

Skjult ID med pseudonym Usikkert fr. 20 des. 2013 09:47

http://www.youtube.com/watch?v=xiAXLZu8ZII

Skjult ID med pseudonym sirene fr. 20 des. 2013 18:07

Gratulerer med ny jobb, @Kiara- håper du vil trives og blomstre i den :-)
*og så tenker jeg at du kanskje pga jobbtilbudet, føler deg bittelitt rik nå? *

Skjult ID med pseudonym hemmelig fr. 20 des. 2013 18:17

Hvis ikke @Kiara og @Juicer havner på Teatercafeen så blir jeg så skuffet at jeg stikker opp i gata og tupper @Jucier i leggen! B-)

Skjult ID med pseudonym tresnitt fr. 20 des. 2013 18:21

@Kiara
Gratulerer med jobben og lykke til :-)

Skjult ID med pseudonym hemmelig fr. 20 des. 2013 19:03

@Kiara

Når alle andre damer, i ren sjalusi, begynner med spydige og nedlatende kommentarer mot @juicer, da vet jeg at ting er i boks! B-)

Skjult ID med pseudonym forvirret fr. 20 des. 2013 19:10

@kiara gratulere med ny jobb...

Nå har du fått julegaven, da kan jeg få @juicer ;-)

Skjult ID med pseudonym forvirret fr. 20 des. 2013 20:40

@juicer går ikke de flya fra Sola og? Har hund...

@Kiara har ikke fått med meg den tesen... burde kanskje det... Men uansett er det viktigste at du har fått jobb. Ingenting er bedre enn å gå innni jula og glede seg til å dra på jobb på nyåret... Glad på dine vegne

Skjult ID med pseudonym sanninga fr. 20 des. 2013 20:42

Jeg føler meg rik når jeg er på fisketur og får masse fisk :)

Skjult ID med pseudonym smil79 fr. 20 des. 2013 21:42

mer om penger...

Har fått sms at jeg vant 20.000.000 euro i dag. Men merkelig, føler meg ikke særlig rikere av den grunn ;)

Skjult ID med pseudonym Realista fr. 20 des. 2013 23:26

Så hyggelig å komme hjem og lese slike gode nyheter @Kiara! Jeg gleder meg så på dine vegne:) Gratulerer så mye med jobbtilbudet! I kveld har du all grunn til å føle deg "rik" ja;)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 21 des. 2013 02:31

@ Juicer

"Det "triste" med deg, Z, og misforstå meg rett, er at du øyensynlig ikke har behov for en mann" skriver du.

Det er du som må misforstå meg rett, Juicer :-)
La oss nå anta at jeg føler meg allerede komplett - tilfreds og lykkelig på ALLE måter som du skriver. Hva kan en mann bidra med da? Hva med å dele? Hva med å være sammen om det som livet gir og tar? Hva med å bare være tilstede for hverandre? Man må da ikke ta seg av eller ha som jobb å fikse noen for å være "moden" for å være i et forhold? Jeg mener du snur det hele på hodet :-)

Så hva skal Z med en mann? Hun skal dele livet sitt med ham.
Hva ellers? Også de som har det godt kan dele livet sitt med noen....

For å spissformulere og være litt søkt:
For meg fungerer det ikke sånn at om jeg ikke har penger, må jeg finne en mann som kan gi meg penger, altså det jeg trenger. Om jeg er deppa, skal jeg finne en mann som fikser depresjonen, altså det jeg trenger. Om jeg er glad i bilturer, så finner jeg en med bil, altså det jeg trenger. Om jeg trenger venner, finner jeg en med mange venner, altså det jeg trenger.

Det er ikke min kjærestes jobb å "fikse" - min kjæreste skal få dele. Dele seg med meg. Og jeg skal dele på samme måte. Og sammen finner vi vår vei og skaper våre minner. Tenker jeg.