Alle innlegg Sukkerforum

Er diagnoser en hindring?

Vis siste innlegg
Skjult ID sø. 22 des. 2013 12:48

F.eks. ADHD?

Jeg har nemlig det:-) Jeg fungerer helt fint med fast jobb og alt det der, men det er nok ikke alltid like lett å forholde seg til meg da jeg noen ganger er litt preget av det. Som glemsk, utålmodig og blir frustrert om det er noe som er vanskelig å takle. Samtidig så er jeg veldig var på andre og gjør alltid mitt ytterste for at dem jeg bryr meg om skal ha det bra:-) Jeg sier ofte at jeg blir styrt av følelser og "normale" blir styrt av fornuft:-p

Skjult ID med pseudonym Mona sø. 22 des. 2013 13:58

Jeg håper ikke det. Og for min del er det ikke det.

Skjult ID med pseudonym Bipolar sø. 22 des. 2013 14:02

Jeg har diagnosen bipolar lidelse, men føler egentlig ikke at det hindrer meg til daglig. Er for det meste symptomfri og fungerer både sosialt og i jobbsammenheng ;-)

(mann 38 år fra Vestfold) sø. 22 des. 2013 14:33 Privat melding

For meg ville ikke en diagnose i utgangangspunktet være et hinder.. Men hvis vi tar for oss det TS nevner så finns det flere skalaer av ADHD/ ADD...Hvor kraftig man har den diagnosen.. Om man medisineres osv..

Har et par venninner med ADHD ,ganske kraftig også.. Og tar de ikke medisinen sin så står ikke værda til påske, for å si det sånn..

Skjult ID sø. 22 des. 2013 14:41

Jeg går ikke på medisiner pr. i dag og det går helt fint:-)

Personer blir overrasket om det kommer frem at jeg har den diagnosen da jeg ikke er hyper, jeg har mer indre uro og jeg er som sagt et følelsesmennesker:-) Jeg kan være ganske direkte, men alltid ærlig og noen ganger skulle jeg nok ønske at jeg silte det som kommer ut av munnen min:-p

I de periodene jeg har brukt medisin er det kun for min egen del og ikke for å skåne omverdenen;-) Jeg fungerer godt ute i verden, men kan noen ganger være sliten når jeg kommer hjem til meg selv da det kan være vanskelig å filtrere alle inntrykk man får i løpet av en dag. Og det må en ev. kjæreste forstå..

Og det heter ikke ADD lenger, men ADHD uoppmerksom type, som jeg har :-)

Skjult ID med pseudonym Asperger sø. 22 des. 2013 15:07

Har diagnosen asperger, tror nok ik det er til noen hinder... Mwn kommer vel mye ann på den mann finner? Vi mwd diagnoser har ik like stort forbedrings potensiale hvertfall... Vi er den vi er... Jeg er da en stolt far til to herlige barn...

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 22 des. 2013 15:13

når det er nok å fise i feil setting så trur dere med diagnose at dere skal finne noken her???? optimister:)

Skjult ID sø. 22 des. 2013 15:29

Evig optimist jeg:-)

Faktisk så vil det være flaks for den som finner meg;-)

Men nå fikk jeg et nytt spm! Når informerer man om en diagnose? Det er jo ikke noe jeg har skrevet i profilen min. Ikke at det er en hemmelighet, men det er heller ikke det første jeg sier til dem jeg kommer i kontakt med, verken her eller i den virkelige verden.

@ Asperger: Det er sant det du sier om forbedringspotensiale, jeg er bare meg, på godt og vondt..

(mann 37 år fra Hordaland) sø. 22 des. 2013 15:39 Privat melding

Mann informerer enten når damen spør eller når drt begynnernog bli seriøst... Og du som har problemer med å fise i riktig retning... Sett en kork i då holder du han inne... Om ei dame er så prippen så er hu ik noe for meg... Da er du en sånn mannemann som ja... Hehe min diagnose gør at eg er en Mannemann som i Urmannen... ;) hehe men finnes noen for alle...

(mann 37 år fra Hordaland) sø. 22 des. 2013 15:42 Privat melding

Har da fått konstantert mannemann stndrom...;)

Skjult ID med pseudonym Asperger sø. 22 des. 2013 16:03

Mann skal si det når forholdet begynner p bli seriøst eller når damen spør om det... Ik det første mann tar opp altså... Og ja dem uten diagnose har jo muligheten til å forme mannen littegrann, mens vi med en diagnose vi er bare sånn og kan bli værre om noen skal forandre på oss....

Skjult ID med pseudonym _________ sø. 22 des. 2013 21:34

Her om dagen så jeg en profil hvor bl.a. ADHD var uønsket, men vet ikke om hun er relevant for deg. Jeg vurderte i alle fall ikke å sende brev til henne, selv om jeg ikke har ADHD.

Skjult ID med pseudonym hemmelig sø. 22 des. 2013 21:37

Jeg nekter å tro at en ikke har forbedringspotensiale bare fordi en har en diagnose. Vi kan alle, alltid, bli bedre utgaver av oss selv.

Skjult ID sø. 22 des. 2013 21:49

Jeg er jente, så hun er nok ikke relevant:-P

Jeg kan ikke bli bedre enn hva jeg er, jeg bruker allerede mye av meg selv for å være såpass "bra". Derfor må jeg tas som jeg er:-)

(mann 37 år fra Hordaland) sø. 22 des. 2013 22:48 Privat melding

Hehe hva du nekter å tro er vel mer eller mindre irrelevant viss duikke vet hvordan det er å ha en diagnose... Mann er den mann er på godt å vondt... Virker som det var en hemmelig tøffelhelt her som tror han har alle svarene... Hvor er du ifrra da du med ADHD?

Skjult ID med pseudonym hemmelig sø. 22 des. 2013 23:32

Tja, ser vi på minst ett av svarene over her, så er jo vedkommende allerede en bedre utgave av seg selv. Hvem sa at den tilstand for alltid vil vær lik? Den kan bli bedre, ene og alene fordi en aldri vet hva fremtiden bringer. Jeg er ihuga tilhenger av filosofien "Ingenting er umulig, det handler kun om tid og ressurser".

@kjekken82

Nei, jeg tror ikke at jeg har alle svarene, men jeg er overbevist om at alt har et svar.

Skjult ID med pseudonym Statistisk sø. 22 des. 2013 23:53

En diagnose kan gi selvinnsikt, gi et språk å uttrykke seg gjennom, knagger å henge tankene på. En diagnose kan også være en flukt, gi en følelse av berettigelse, eller brukes som en ansvarsfraskrivelse. Helt avhengig av hvordan personen er. En person med en diagnose trenger ikke nødvendigvis være vanskeligere å leve med enn en uten. Mange flere kunne ha godt av å jobbe med seg selv men kommer seg aldri i nærheten av det systemet som tildeler diagnoser, og leser heller ikke om slike ting selv.

Jeg er ikke redd for diagnoser. Mer redd for de diagnosene som aldri ble stilt. Psykopater og narsissister er for eksempel blant dem som aldri ville vedkjent seg at det feiler dem noe (har jeg hørt) og de er vel også blant de mest ødeleggende å leve sammen med.

Skjult ID med pseudonym Asperger ma. 23 des. 2013 02:16

Må eg minne på at mange store personer har diagnoser, Bill Gates, Einstein, Leonaro Da vinci ,Beethoven... Steven Spielberg alle disse hadde eller har Asperger syndrom... Dårlig vattn i mugga ? Vannmuggen?

(mann 58 år fra Oslo) ma. 23 des. 2013 09:53 Privat melding

Det sies at det finnes to typer motorsyklister, de som har vært i bakken og de som kommer til å gå i bakken.
Noen ganger har jeg inntrykk av at det er sånn med oss mennesker at vi kan deles i to også, de som har en diagnose, og de som er udiagnostisert.
Psykiske lidelser er så mye. Du er ikke diagnosen din. Men hvordan du takler den selv er avgjørende. Det er også store forskjeller på folk med samme diagnose.
Jeg ville likt å få vite om en diagnose så tidlig som mulig etter en vellykket første date. Og så ville jeg spurt mye om hvordan hun mente dette ville spille inn på et forhold. Det er svarene her som ville være avgjørende for videre satsing.

Skjult ID ma. 23 des. 2013 10:52

@ Vannmugge: Pling i bollen?? Lytefrie folk? Ingen skavanker? Harde ord, muligens sant for deg, men jeg håper det ikke gjelder storparten av folk her og rundt om..

@ Stevia: Jeg takler diagnosen min godt, og det er bare en del av meg, det er ikke meg:-)

Skjult ID ma. 23 des. 2013 13:08

Spørsmålet mitt var vel om det hadde betydning eller ikke? Jeg er anonym fordi jeg ikke vil bli plassert i bås.

Jeg lurte på om du var ironisk eller ikke, det er ikke alltid så lett å tolke slikt på et skrevet forum:-)

Skjult ID med pseudonym slem1 ma. 23 des. 2013 13:56

For min del så er det en hindring, uten tvil. Har venner med adhd og ikke noe problem der, men hadde ikke orket det energinivået og humørsvingningene der tett på i hverdagen. God jul!

Skjult ID med pseudonym Z ma. 23 des. 2013 14:54

Ja, en diagnose kan være en hindring.

Men heldigvis har ikke livet mitt to streker under alle svar :-)

Skjult ID med pseudonym M m ma. 23 des. 2013 19:35

Jo diagnoser er hindring, chattet ivrig med en kar til jeg nevnte ordet bipolar og han måtte gå og legge seg plutselig :/

Skjult ID ma. 23 des. 2013 23:07

@ slem1: Det er ikke gitt at alle med ADHD har et høyt energinivå, jeg er nok ganske så motsatt av de stereotype, samme med humørsvingningene. Dvs så lenge jeg vet hva som skjer, ikke er for sliten og ellers ting er som de skal være i mitt hode..Har man truffet en med ADHD, så har man truffet en med ADHD. God jul til deg også:-)

@M m: Sånne mennesker er jo bare feige fordi de ikke kjenner til diagnosen..Frykt, bare det..Som nevnt over så er man ikke en stereotype av en diagnose, man er et menneske som alle andre.

(mann 38 år fra Vestfold) ma. 23 des. 2013 23:45 Privat melding

Utfordringen med diagnoser er at det er skremmende for folk flest. For de vet ofte ikke hva det er. Det er mye uvitenhet der ute som ødelegger for veldig mange. Derfor syns man det er skummelt når man tar opp et tema som en diagnose. Eller man styrer klar så fort man ser at noen er annerledes.

Uavhengig av diagnose så er det personen man må lære å kjenne. Alle mennesker er forskjellig med eller uten en diagnose.

Skjult ID med pseudonym Elregn fr. 27 des. 2013 19:18

Vet ikke.
Fordi jeg ikke vet hva det innebærer å ha adhd.
Men vi mennesker lever med mange typer utfordringer , så det går vel sikkert bra.
Så lenge en er inneforstått med hva det innebærer , takler man det nok.