Alle innlegg Sukkerforum

Jakten på den "perfekte" partner?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym miss jones sø. 29 des. 2013 19:07

Mulig jeg tar feil, men jeg sitter med et inntrykk av at mange søker den "perfekte" partner. En person som skal utfylle og passe inn 100% i alle vinkler og lyssettinger. Er det virkelig realistisk? Finnes slike? Og ville vi kjent det igjen dersom det dumpet innom i livet vårt?

Hva med "god nok"? En partner man trives med og stoler på. En man kan ha noen felles interesser med. En man kan samarbeide med og som sånn generelt sett har noen felles mål med. Men som kanskje ikke brenner for noe som er viktig i livet ditt. La oss si båtliv for å konkretisere. Kanskje akkurat dette kan bli en fin ting å ha for seg selv. Noe man kan dyrke sammen med venner. (Ja, jeg trives virkelig ikke i båt.....)

Jeg tenker det blir litt sårbart å basere alt på en person. Fint å ha litt til felles og noe hver for seg.

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 29 des. 2013 19:16

du veit..i dagens samfunn skal jo alt vere så perfekt:)

Skjult ID med pseudonym forrvirret sø. 29 des. 2013 19:19

For meg er det uperfekte helt perfekt.

Det viktigste er at jeg finner en som får meg til å være den beste utgaven av meg selv. En avslappet og ekte person...

Skjult ID med pseudonym Lillepia sø. 29 des. 2013 19:24

Sitter med samme følelse ts. Finnes den perfekte match forresten? Og vil ikke det bli fryktelig kjedelig i lengden? Jeg vil gjerne ha en som har sitt eget liv utenom meg. Og en som kan godta at jeg har mine interesser og mine venner. Det er det nærmeste en perfekt match for meg.

Skjult ID med pseudonym miss jones sø. 29 des. 2013 19:25

@nora: hehe... nei, man vil vel ikke høre at man er "god nok". Men jeg kunne godt ha levd med å være "god for noen", jeg trenger ikke være "perfekt"... dersom noen sa jeg var perfekt tror jeg seriøst jeg hadde fått prestasjonsangst og tenkt at de ville bli skuffet når de ble bedre kjent med meg :)

Skjult ID med pseudonym miss jones sø. 29 des. 2013 19:26

@forvirret. Enig. Å gjøre hverandre gode er et viktig element i et forhold!

Skjult ID med pseudonym miss jones sø. 29 des. 2013 19:28

@blindebukk: akkurat! Og hva mister vi i dette hektiske og uoppnåelige jaget etter perfeksjonisme?

(mann 41 år fra Hordaland) sø. 29 des. 2013 19:31 Privat melding

Perfekt må jo være drittkjedelig...forutsigbart og problemfritt, enighet i all evighet, sovner her.....:)

Skjult ID med pseudonym miss jones sø. 29 des. 2013 19:34

Perfekt er ofte akkurat det @Sabbath, skrekkelig kjedelig :)

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 29 des. 2013 19:46

miss jones...det kan eg ikkje svare på fordi eg har med vitende vilje plasert meg litt på sidelinja der;)

Skjult ID med pseudonym hemmelig sø. 29 des. 2013 19:47

Jeg vil nok aldri ta til takke med noen annet enn ei som er perfekt! For meg...

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 29 des. 2013 19:52

nora...ja føler vertfall eg er på rett side:)

Skjult ID med pseudonym miss jones sø. 29 des. 2013 19:58

Lykke til @hemmelig. Jeg håper du lykkes og beundrer standhaftigheten din!

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 29 des. 2013 20:15

nora..så du meiner eg ska vente mens du høvler over resten???? ;p

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 29 des. 2013 20:20

ja ser dere kjenner meg hehe:)

Skjult ID med pseudonym Ellan sø. 29 des. 2013 20:26

Den perfekte for meg er når jeg er fornøyd og glad, og ikke vil kvitte meg med personen, tvert imot. Er ikke vanskeligere enn det, vel? Sånn, jeg sa det på bare (?) tre linjer :P

Skjult ID med pseudonym Statistisk sø. 29 des. 2013 20:36

@juicer, viktig poeng at man ofte ikke egentlig vet hva man mener med perfekt. Og jeg tenker at selv når man setter seg ned for å prøve å sette ord på hva som er det viktigste man ser etter i en partner, er det ikke alltid så enkelt å finne entydige, utvetydige ord for å beskrive det. Som ærlighet. Jeg ser også etter ærlighet. Men hva er ærlighet? Den ærligheten jeg ser etter, dreier seg mer om ærlighet overfor seg selv enn ærlige uttalelser. Integritet. Eller hederlighet. Har for eksempel allerede hatt en partner med en hang til å si sin ærlige mening om alt mulig i alle slags sammenhenger. Med det resultatet at jeg ofte følte meg avvist og "avskåret", hadde han gjort seg opp en mening (og det hadde han som regel), ville han for en hver pris uttrykke den i stedet for å lytte og kommunisere. Jeg har kommet fram til at ærlighet ikke trumfer intelligens og visdom, empati og innlevelsesevne. Uten de egenskapene er ikke ærlige meninger mye verd for meg. Så ærlighet og ærlighet kan tolkes på flere måter. Konklusjon: det er sannelig ikke enkelt å beskrive hva man egentlig søker...

Skjult ID med pseudonym hemmelig sø. 29 des. 2013 20:54

@miss jones

Det handler ikke om annet en å ikke være kravstor, samtidig som en er kompromissløs.

Skjult ID med pseudonym miss jones sø. 29 des. 2013 21:02

Jo mer jeg tenker på det jo mer tror jeg faktisk jeg ønsker å være "god nok" for en partner, og ikke bli oppfattet som "perfekt" for vedkommende. Innenfor "god nok" finnes det rom for å feile og også for å overraske positivt.... og det kunne kanskje BLI perfekt i retrospekt. Alle utvikler seg og forutsetningene for hva som er perfekt endrer seg, "perfekt" har en vannvittig stor fallhøyde!

Skjult ID med pseudonym Juicer sø. 29 des. 2013 21:06

@nora
Jeg kan ikke si at jeg er uglad eller ufornøyd, så jeg vil ikke pålegge henne noe ansvar for min egen gladhet og fornøydhet. Det jeg savner er fysisk nærhet og noen å kunne dele meg selv og opplevelser sammen med. Føler meg av og til som det treet som faller i skogen og som ingen hører falle - lager jeg da noen lyd? Vil ha en observatør og en medsammensvoren til min/vår saga. Vil bare bli sett, antar jeg.
Vanskelig spørsmål.

Skjult ID med pseudonym miss jones sø. 29 des. 2013 21:16

Poenget mitt @nora er at man vil alltid finne eller utvikle nye feil. Selv om man kanskje var perfekt (inkludert de feil man hadde/kjente til) i utgangspunktet kan balansen raskt skifte.
Jeg har mine klare deal breakers i forhold til hvem jeg kan se som min partner, men "god nok" er en partner som overgår dette. Kanskje "god nok"++ er det jeg søker :)

Skjult ID med pseudonym miss jones sø. 29 des. 2013 21:24

Hehe.... kanskje du har rett nora :)

Skjult ID med pseudonym hemmelig sø. 29 des. 2013 21:26

@miss jones

@nora har forstått det!

Skjult ID med pseudonym Aileen sø. 29 des. 2013 21:32

Perfekt er noe herk; du er perfekt i alt du gjør og sier.
Da tipper det for meg og jeg ødelegger garantert det forholdet fordi jeg blir så inn i hælvete stressa!
Heier på God Nok <3

Skjult ID med pseudonym Ellan sø. 29 des. 2013 21:38

Altså, hvis jeg skal svare seriøst, så forstår jeg vel hva ts sikter til, og det er lange kravlister med lite rot i virkeligheten. Men, jeg vil ha en perfekt partner, og jeg har ikke behov for å skille mellom perfekt og god nok der.

For meg er en perfekt partner blant annet nettopp en med stor nok mental kapasitet til å ha perspektivene i behold. Han må forstå at livet består av flere hverdager enn festdager, men likevel ønske å løfte hverdagen til det mulige gode. Han må tåle at jeg i perioder ligger med spysjuka, hoste fra helvete og svette som renner. Han må tåle at overskuddet ikke alltid er på topp og at humøret svinger (ikke ekstremt, men normale svingninger). Han må vite at jeg ikke ser lik ut om tyve år, at livet er dynamisk og forandrer seg. Han må være modig nok til å ta valg og beslutninger, velge å være med på hele reisen, gi sitt bidrag der, forstå at i et livsløp-perspektiv så betyr 5 litt brokete år kanskje ikke verdens undergang, hvis resterende 40 år er gode. Han må vite at man kan bli betatt av andre mennesker i løpet av et langt liv, men våge å stå i det valget han har tatt om å være sammen med meg, eller han må tørre å avslutte når det er det riktige, i stedet for å hangle videre i noe lite konstruktivt. Han må ønske å omfavne livet og forsterke det gode, yte, gi og motta. Han må ønske å forbedre og utvikle, tørre ta tak i det vanskelige. Han må ville det beste for meg, seg selv, oss. Han bør tåle livet.

Og mye mer, men det meste har altså nettopp rot i noe jeg synes minner om realiteter (inkl drømmer og håp). Det må være det perfekte, synes jeg. Å finne en partner for hele livet, i hele registeret.

Det finnes mange slike flotte menn, tror jeg, men det er ikke ofte jeg tenner og faller. Først må det være på plass

Jeg tipper de fleste prøver å fremstille seg selv i et bra fasade-lys (høye fjelltopper osv), men ikke nødvendigvis leter etter noe overjordisk i den andre av den grunn

Se der, det ble mer enn tre linjer.. :)

Skjult ID med pseudonym Ellan sø. 29 des. 2013 21:45

Ble kanskje litt mange "må" i stedet for "bør"

Skjult ID med pseudonym Ellan sø. 29 des. 2013 22:00

Nora, "jeg tror ofte at spørsmålet om hva som gjør en selv glad/fornøyd..."

Her er du nok inne på noe sentralt, enten fordi vi ikke tillater oss selv det, eller fordi vi ikke har kontakt med oss selv der. Ganske tidstypisk i vår kultur

Skjult ID med pseudonym Ellan sø. 29 des. 2013 22:03

Juicer, det var ikke en liste, men fremstår fort slik når det skrives ned :)

Skjult ID med pseudonym Ellan sø. 29 des. 2013 22:11

he he, samme kan det være. Følte det ble en oppramsing, så var nok derfor jeg kommenterte det, ikke for å angripe at du sa liste:)

Skjult ID med pseudonym R sø. 29 des. 2013 22:27

@Ellan - Ditt innlegg kl 21:38: Hør hør! Realitet er jo det man ønsker seg. Perfeksjon, hvem kan være perfekt eller måle seg med det? Perfekt for meg er ikke perfekt for deg. Perfekt for meg: ja. Perfekt i alt: nei.

Skjult ID med pseudonym forrvirret sø. 29 des. 2013 23:58

@nora tror den lista med feil og mangler kunne vært interessant...

Skjult ID med pseudonym forrvirret ma. 30 des. 2013 00:17

He he... Og min er tom tror du...

(mann 40 år fra Østfold) ma. 30 des. 2013 00:29 Privat melding

Ærlighet, kjærlighet og gjensidig respekt er vel de tingene som vil være avgjørende over tid. Blir man skrekkelig forelsket ser man vel ikke de viktige tingene før det har gått en stund. Er man for dømmende på forhånd forelsker man seg aldri...

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 30 des. 2013 00:31

Jeg leter etter hun som er perfekt for MEG. Ikke nødvendigvis perfekt sånn generelt sett, men perfekt for MEG.

Det vil si at hun har sine egne interesser, venner og tidsfordriv.
Jeg forventer overhodet ingen interesse for mine interesser, men om hun vil så kan jeg vise det for hennes.

Når det er sagt så er det jo sikkert fint om vi kunne gjøre noen ting sammen, uten at det er noe krav fra min side.

(mann 40 år fra Østfold) ma. 30 des. 2013 00:37 Privat melding

Det kan du ikke mene... Leve med en kvinne som ikke har interesse for hva du gjør...