Alle innlegg Sukkerforum

Ond sirkel (bagasje).

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Sprø. ma. 30 des. 2013 17:47

(Se neste innlegg: )

Skjult ID med pseudonym Sprø. ma. 30 des. 2013 17:47

Jeg var på det som utviklet seg til en date i går kveld, og av naturlige årsaker dukker det opp spørsmål fra den andre.

Spørsmål som "Hva kommer det av at en som deg ikke er sammen med noen?", "Hva kommer det av at du i din alder ikke er eller har vært gift eller hatt langvarige forhold, og ikke har barn?", "Hvor mange har du vært sammen med?", "Hvorfor har du ikke lengre utdannelse, og hvorfor jobber du ikke heller med det du har talent for?".

Ikke misforstå, det blir spurt på en hyggelig måte og er en naturlig del av samtalen, så det er ikke formulert akkurat som ovenfor, men det er sånn cirka.

Det som er tingen er at jeg har noe 'bagasje' som er ihvertfall hovedårsaken til alt dette. Derfor kommer jeg ikke unna spørsmålene når jeg er på en første date; det skjer hver gang. Det er naturlig for dem å spørre, og jeg føler jeg må og bør svare ærlig.

Men når jeg da er ferdig med å forklare alt sammen og har 'lagt det på bordet', så blir jeg sittende der og føle meg som en sårbar liten gutt, og hun som en 'stakar deg' voksen tante. Og det er mildt sagt en dårlig dynamikk å ha på en date...

Jeg har ikke hatt psykiske problemer, sittet i fengsel, vært narkoman eller andre typisk stigmatiserende ting, men kunne nærmest like gjerne hatt/gjort/vært det i denne sammenhengen; resultatet er omtrent i samme retningen.

Denne 'bagasjen' er jo egentlig et tilbakelagt stadium som jeg gjerne vil komme videre fra, men jeg kommer meg altså ikke videre. De hører historien min, de liker meg kanskje godt, men 'balansen' mellom oss virker å være skutt, og dermed blir det ikke flere dater, eventuelt kanskje en andre date men ikke mer.

Og tida går.

Jeg skriver vel dette mest for å få det ut, for jeg vet ikke helt hva løsningen skulle kunne være. Jeg kunne så klart lyve og finne opp en historie, men det er en dårlig start på noe seriøst, som jeg helst vil ha.

Så jeg vet ikke - men har dere noen gode tips kan det vel komme godt med.

Skjult ID med pseudonym juleønske ma. 30 des. 2013 17:52

Så utrolig flott at du er åpen og ærlig om fortiden, det hadde jeg satt pris på ved en date i allefall. Kanskje vi skal møtes???

Skjult ID med pseudonym Sprø. ma. 30 des. 2013 17:56

Takk - jeg har ikke lyst til å si nøyaktig hva bagasjen er, men jeg kan jo si såpass som at det ikke er noe galt JEG har gjort.

Å ta det gradvis er et godt råd, men det henger så innmari sammen alt sammen, så det er vanskelig. Men jeg kan vel prøve å tenke ut en måte å gjøre det på allikevel.

Skjult ID med pseudonym Statistisk ma. 30 des. 2013 18:03

Synes egentlig ikke det høres ut som denne bagasjen er et tilbakelagt stadium for deg, ikke når den fortsatt føles så påtrengende. Kanskje du kunne klare å gjøre det om fra "bagasje" til "en del av historien om Sprø". Kanskje det ikke trenger å være noe du må slepe på, men heller noe som har ført deg dit du er i dag. Altså en aktiv ingrediens i livet ditt som har lært deg lekser på godt og vondt, og ikke en bør du er henvist til å dra på.

Siden jeg ikke kjenner bagasjen din, vet jeg jo ikke om dette er mulig. Men vil jo også si at det ikke er noen grunn til at du skal fortelle alt det som får deg til å føle deg mest sårbar allerede på første date. Du må jo få en sjanse til å finne ut om du liker damen først.

Skjult ID med pseudonym juleønske ma. 30 des. 2013 18:08

Vi er alle et produkt av fortiden og dens bagasje.....ingen kan stryke år fra fortiden, men man kan gå videre i livet....noen sterkere enn andre.

Skjult ID med pseudonym juleønske ma. 30 des. 2013 18:09

Flott skrevet kommode....du fortjener ei knakanes kjekk jente. ..

Skjult ID med pseudonym Leni ma. 30 des. 2013 18:10

Du vil vel ha ei dame som sier at "det er ok for meg at du har denne bagasjen, vi kan gjerne snakke mer om det om og når du vil" ? Og det var tydeligvis ikke denne damen ;)

For min egen del så vil hvertfall jeg ha en som tar meg med hud og hår og bagasje, fordi HELE meg er meg. Tilogmed mine mer eller mindre velformulerte kapitler i livshistorien min er MEG. Den jeg skal dele seng og postkasse med MÅ tåle meg. Sånn er det bare.

Skjult ID med pseudonym forrvirret ma. 30 des. 2013 19:02

Det å levere seg selv åpent og ærlig til et annet menneske er viktig, og å skulle starte noe nytt og ekte er det å være ærlig viktig. MEN dersom du føler at dette har skapt en veldig vanskelig start kan du jo prøve å svare at du har dine grunner, og at du gjerne vil fortelle om de når dere har blitt litt bedre kjent og det føles naturlig.

Vi har alle med oss opplevelser eller hendelser som kan få oss til å føle oss sårbare. Enten vi er skyld i hendelsene selv eller ei. Jeg vet at det er både gledene og sorgene som har gjort meg til den jeg er, men jeg legger ikke all informasjonen på bordet ved første treff.

Skjult ID med pseudonym Sprø. ma. 30 des. 2013 19:10

Takk for mange gode svar. :)

@Leni, jeg vil jo gjerne treffe ei som er OK med det jeg forteller og som godtar det. Det burde egentlig ikke være så vanskelig heller synes jeg; det er ikke noe negativt ved min personlighet det er snakk om. Men det virker som det er vanskelig å sette seg i min forhenværende situasjon og forstå at det gjør mye med hvordan man har fungert i hverdagen.

Mulig jeg bare må treffe 'den rette', som tar meg som jeg er (og var). Samtidig må jeg jo være forsiktig og ikke bruke fortiden som en sovepute, men komme meg videre selv, i praksis. Så en liten del av det skal jeg vel ta på egen kappe. Men det er ikke så enkelt.

Men ja - - får prøve å holde litt igjen. Det er jo riktignok ikke sånn at jeg sitter og 'tømmer meg' heller da, men som sagt henger ting sammen, så det er vanskelig å unngå å fortelle en del ting når man først er igang.

Uansett - takk for gode svar. :)

Skjult ID med pseudonym reg ma. 30 des. 2013 19:48

@Sprø
Det første "Hva kommer"-spørsmålet kunne jo også stilles i retur (den andre var vel også singel)?

Skjult ID med pseudonym optional ma. 30 des. 2013 19:52

TS, du må lage en kortversjon av historien din som gir svar på de spørsmålene. Kanskje ikke helt presise svar. Så er kunsten å ikke sitte å vente på en reaksjon, men å avslutte tema når kortversjonen er gitt og begynne på nytt tema. Det kan godt være at problemet ikke er historien din, men stillheten etter sjokket og usikkerheten som du viser i påvente av en reaksjon.

Skjult ID med pseudonym Sprø. ma. 30 des. 2013 19:54

@reg - joda - akkurat den er vel kanskje ment som et kompliment mer enn noe annet, men det er jo forskjell på å ha vært i et (langvarig kanskje) forhold for et par måneder siden og å aldri ha vært det, i voksen alder. Å være singel 'akkurat nå' er jo noe som kan skje hvem som helst, men det å ha vært singel mesteparten av livet hever noen øyenbryn.

Skjult ID med pseudonym hemmelig ma. 30 des. 2013 20:01

Mitt råd. kast bagasjen over bord! Joda, den ligger der og er en del av deg. Men det er helt opp til deg selv hvor hardt du vil den skal prege deg. skal den være et åpent betent blødende sår, eller et arr som minner om noe som en gang var? Når det er aktuelt, fortell om din bagasje med rak rygg, fast blikk og vis at du har kontroll på bagasjen og ikke at bagasjen har kontroll på deg.