Alle innlegg Sukkerforum

Økonomi!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym tyr76 to. 2 jan. 2014 20:55

Hva slags forhold har dere til økonomi, materielle verdier. Med tanke på sikre seg i framtiden osv.
Hva sitter dere på i verdier ? hva er lønnen? Og er det utsikter for å arve en slump?

Skjult ID med pseudonym forrvirret to. 2 jan. 2014 21:05

Har en normal inntekt, men 10500 ekstra i leieinntekt hver mnd.
Tenker at å holde huset mitt ved like, er min måte å spare på. Det er verdt mer enn gjelda jeg har på det.

Brukte mer penger enn jeg burde i fjor. Mye konserter, utenlandsturer og oppussing. Mye utstyr til ungene. Dette året skal jeg være flinkere til å budsjettere inntekter og utgifter så jeg klarer å spare litt mer...

Skjult ID med pseudonym Tomtom to. 2 jan. 2014 21:07

Da jeg tjente 300k så måtte jeg være sparsom, men klarte likevel å dra på fete ferier hvert år. Da jeg passerte 500k så fikk jeg råd til ny bil, og ellers det jeg måtte ønske meg. Da jeg passerte 700k så hadde jeg nok til stor bolig, mye nedbetaling...og ja...alt egentlig.

Nå tjener jeg 1.2mill, og tenker ærlig talt ikke på økonomi mer. Bolig og bil er nedbetalt, og jeg tjener mye mer enn jeg klarer å bruke.
Jeg er motstander av å sløse med verdens ressurser, så livet mitt er helt likt alle andre. Forskjellen er vel at mine lån er nedbetalt.

Fra 700k og oppover så blir det minimal forskjell, siden man egentlig ikke har mer å bruke penger på.

Skjult ID med pseudonym blindebukk to. 2 jan. 2014 21:10

no når eg tener 10 mill er penger berre papir..:p

Skjult ID med pseudonym Mystgrl to. 2 jan. 2014 21:11

Gleder meg til jeg kommer til å tjene fra 700k og opp ;)

Skjult ID med pseudonym hemmelig to. 2 jan. 2014 21:17

Jeg hadde et fornuftig og jordnært forhold til penger til jeg fant ut at en mann som ikke eier sin egen bolig er null verdt på partnermarkedet. Etter det har jeg begynt å jobbe kun for å tjene penger. Så får vi se hva jeg velger ved neste korsvei, trivsel eller inntekt (stor fare for det siste).

Skjult ID med pseudonym Tomtom to. 2 jan. 2014 21:23

@Hemmelig
Det er interessant hvordan mennesker griper etter passende argumenter. Jeg sier ofte at kvinner kategorisk ser etter høye og mørke menn. Min høye, mørke og fattige kompis sier derimot at kvinner ser etter menn med tykk lommebok.

Skjult ID med pseudonym tyr76 to. 2 jan. 2014 21:28

@tomtom

Hva jobber du med ?

Skjult ID med pseudonym Tomtom to. 2 jan. 2014 21:37

Jeg er utdannet ingeniør, og jobber med service av drilling utstyr

Skjult ID med pseudonym Mystgrl to. 2 jan. 2014 21:37

Vil heller ha en jeg liker og som er der for meg om kvelden og ikke sitter med iPad/pc/telefon hele tiden pga jobben, enn en som tjener masse penger og aldri er tilstede. "Money cant buy you love" Hehe
Men vil gjerne han skal brenne for noe, gjerne en kombinasjon av meg og noe annet lol

Skjult ID med pseudonym m28 to. 2 jan. 2014 22:04

Har gjeldfritt hus, bil og mc. Pluss en god slump på bok. Normal inntekt på litt under 400k.
Blir ikke lykkelig av å ha penger, men enkelte ting blir mye enklere.

Skjult ID med pseudonym forrvirret to. 2 jan. 2014 22:08

Jeg vil ha en som ser meg, kan diskutere med meg og er glad i fysisk nærhet. Penger kan ikke kjøpe det...

Skjult ID med pseudonym TE to. 2 jan. 2014 22:12

@ m28

Har du opparbeidet dette helt på egenhånd, eller har du fått dra hjelp.

@Forvirret
Her er det vel ikke spørsmål om å se på det som en status i forhold til partner jakt. Det er friheten og ikke minst tryggheten med tanke på framtiden.

Jeg håper å finne noen som har opparbeidet seg noe i løpet av livet, og ikke levd for alt.

Skjult ID med pseudonym m28 to. 2 jan. 2014 23:01

Har foråvidt ikke fått noe gratis..

Skjult ID med pseudonym forrvirret to. 2 jan. 2014 23:06

@TE du er inne på noe der, men tar det som en selvfølge at mennesker som matcher meg er like interessert som meg i å klare seg selv økonomisk, men også ville bruke sine penger for å glede den andre...

Poenget mitt var at penger kjøper ikke lykke... men gjør jo sitt for tryggheten...

Skjult ID med pseudonym x eller y fr. 3 jan. 2014 00:34

Tjener 500k men masse å rette opp etter en ex som levde over evne ( og ja jeg var fremdels etter 8 år blåøyd/naiv og forelsket) så eier ikke nåla i veggen idag. Men har nå tak over hodet selv om :))) Vel og merke banken sitt tak :)))

Skjult ID med pseudonym sanninga fr. 3 jan. 2014 01:25

Jeg er 82-modell og tjener omtrent 8-900k i året (inkludert bonus). Jeg har et lite lån på leiligheten min og litt studielån. Jeg tjener vesentlig mye mer enn jeg bruker selv, så jeg gir mye penger til foreldrene mine (som lever hver for seg på uføre- og minstepensjon) samt til broren min som har en stor familie og et stort oppussingsprosjekt. Resten går til god rødvin, piker, alt som er gøy, og ustrukturert sparing.

Skjult ID med pseudonym sanninga fr. 3 jan. 2014 01:27

Kan legge til at utsikter til arv er heller labre siden foreldrene mine er fattige og jeg er yngst.

Skjult ID med pseudonym TE fr. 3 jan. 2014 09:02

@sanninga

Du høres veldig sjenerøs ut, men spar endel til din egen framtid også, man vet aldri hva som vil komme.

Skjult ID med pseudonym Juicer fr. 3 jan. 2014 09:44

Da en fyr spurte Paul Getty hvordan han kunne skaffe seg 100 millioner dollar, svarte Getty at "Det er det enkleste av alt; bare invester 10 millioner fornuftig og vent." "Men hvor får jeg de 10 millionene fra?" spurte fyren. "Det er det enkleste av alt; bare invester 1 million og vent", svarte Getty. "Ja, men hvor får jeg ... ahh, skjønner" sa fyren med et skjevt smil.

Skjult ID med pseudonym wut fr. 3 jan. 2014 14:41

Kan ikke skryte med allverdens økonomi, og i min alder er det forventet at man har råd til å gå ut et par ganger i måneden, spandere på jenta og reise på en luksuriøs ferie minst en gang i året. De fleste jentene vil ikke innrømme det, men dersom de fikk velge så er det nok den med best økonomi som trekker mest oppmerksomhet. Jeg tror nok det er derfor jeg ikke stiller så sterkt, for jeg har vanskelig for å se andre gode grunner.

Skjult ID med pseudonym needle fr. 3 jan. 2014 14:53

er vel langt fra rik, sitter igjen med ca 8000 hver mnd etter at regninger og lån er betalt. jobben betaler bil, telefon og et par andre goder. kjøpte leilighet til 3 mill for 3 år siden, den er det lån på til pipa.. satser vel egentlig alt på at det blir en god arv.... men at man er god for store summer i arv hjelper ikke på i datefrekvensen...

Skjult ID med pseudonym forrvirret fr. 3 jan. 2014 15:14

Penger, penger, penger...

Vi har vel alle tak over hodet, salt til maten og klær på kroppen.

Det er en armkrok å sitte i når jeg ser på TV jeg mangler...

Skjult ID med pseudonym sær fr. 3 jan. 2014 16:10

Jeg har møtt en utenfor sukker nå. Han eier ikke egen bolig og er arbeidsløs. Nedtur. Men ellers helt toppers! Tror ikke det blir oss; nei- Det handler kun om økonomi.

Skjult ID med pseudonym wut fr. 3 jan. 2014 17:22

nora, min tilnærming består i å veldig sjeldent be jenter ut fordi jeg ikke har råd til det, og har nok ødelagt mulighetene mine et par ganger fordi jeg har drøyet uten å ha turt å nevne hvorfor det tar så lang tid. Hadde jeg hatt god økonomi, så hadde jeg ordnet dater so fort som bare det, men for meg som bare har råd til en date i måneden eller noe slikt, så går det åpenbart veldig sakte.

Dessuten, i min alder forventes det at jeg har alt på stell økonomisk. Spesielt på sukker virker det som de fleste ønsker en reisepartner fremfor en ekte kjæreste. Jeg har ikke råd til å være reisepartneren din.

Skjult ID med pseudonym hemmelig fr. 3 jan. 2014 17:31

@nora

Som jeg prøvde å uttrykke, det VAR ikke noe jeg tenkte på. Men så kom virkeligheten og sparket meg i trynet.

Skjult ID med pseudonym Mystgrl fr. 3 jan. 2014 17:53

Igjen så syntes jeg det er viktig å kunne ha kvalitet tid og at man ikke er med en arbeidsnarkoman, har vært der, og funket ikke så bra for meg.
Det JEG ikke vil ha er en som er helt fri for psykiske og fysiske lidelser, men alikevel går hjemme. Jeg må ha en som vil jobbe og som har litt mellom ørene. Må ikke være en kjempe rik, så lenge han vet hvordan han skal ta vare på pengene. Betyr ikke han skal være gnien, men ikke en sløser.
I alle de forhold jeg har har vi alltid hatt felles økonomi, mine penger er hans og hans er mine. Om det er noe spesielt, eller stort jeg trenger/vil kjøpe spør jeg naturligvis! Det blir lettere enn å måtte dele alt i to. Funker for noen, men ikke for meg.
Penger er kjempe kjekt å ha, og kjipt når man ikke har nok, men for meg er det ikke et avgjørende fakta. Så lenge som personen ikke er i gjeld opp til ørene uten å ha en plan for å komme seg ut av situasjonen.

Skjult ID med pseudonym forrvirret fr. 3 jan. 2014 18:42

@mystgrl Har stort sett ikke tenkt så mye på dine/mine penger før eks flyttet ut. Vi hadde felles konto, men i hans navn, ble veldig trøblete for meg å holde oversikt, og lukrativt for han å ha det slik... Men det er fortid. Dersom jeg skulle kommet i en slik situasjon at jeg deler hus og hjem med noen igjen vil jeg nok helst ha felles konto til regninger ol, men jeg vil ha egen sparekonto...

Og med alt dette økonomipratet her inne har jeg faktisk satt opp budsjett i dag... Så nå skal det bli kontroll på forbruket, og penger satt til side til det jeg vil,,,

Skjult ID med pseudonym kloroform sø. 5 jan. 2014 03:21

er 21 og ferdig utdannet til sommer, ser lovende ut for jobb etter skolen og kommer til å tjene 400-500k i året -360k i studielån.

Nei jeg har ingen peiling på penger i det heletatt, men 2 spørsmål..
1) ligger jeg egentlig godt an?
2) hvor hardt kommer til å treffe midtlivskrisen for å ikke ha brukt et år eller to på å jobbe på f.eks. Rema1000 og reise og "oppleve" ting mens jeg enda er ung?

Skjult ID med pseudonym Kårefraåre sø. 5 jan. 2014 03:39

Sitter som regel igjen med 13-15k i mnd etter at regningene er betalt. På tide å spare penger et år eller to, istedenfor å kaste de vekk på byturer o.l, tenke smart fremover, som å sette av penger til reise- vil gjerne reise jorden rundt før jeg blir gammel og grå.

Skjult ID med pseudonym VinnILotto sø. 5 jan. 2014 03:39

Både på det berde og det andre viset tenker jeg du får det gående til den sprekker.. men det går nok bra.
!)Ja
2)Det er bra :)

Skjult ID med pseudonym kloroform sø. 5 jan. 2014 03:42

@VinnILotto
i det lange løp går det kanskje opp i opp haha

Skjult ID med pseudonym VinnILotto sø. 5 jan. 2014 03:54

Du ler

Skjult ID med pseudonym TE sø. 5 jan. 2014 04:20

@forvirret

Da kom det ihvertfall noe godt ut
av denne tråden :)!!

Skjult ID med pseudonym VinnILotto sø. 5 jan. 2014 05:07

Fortsetelse 03 54:

av de jeg sier

Skjult ID med pseudonym VinnILotto sø. 5 jan. 2014 06:01

Fortsetelse O5O7:

sier,krolofolm da ler jeg lilbake

Skjult ID med pseudonym kloroform sø. 5 jan. 2014 06:14

Skål til deg og ;)

Skjult ID med pseudonym VinnILotto sø. 5 jan. 2014 06:49

alfaknøll krolofolm

er du ful som skrIver så sakte?

Skjult ID med pseudonym Woop sø. 5 jan. 2014 07:03

Har til salt i grøten og vell så det ;)

Skjult ID med pseudonym forrvirret sø. 5 jan. 2014 07:56

@TE, ja. Og det beste er at jeg føler meg litt "rikere" nå som jeg har oversikt over hvor mye jeg kan bruke på hva...

Skjult ID med pseudonym SS83 sø. 5 jan. 2014 08:26

penger er ikke alt, men som det hjelper :)

Jeg tjener 400-450k i året, har til både hus og billån, men er ikke så mye igjen når regningene er betalt og man har spart en tusenlapp eller to til uforutsette ting.

Skulle gjerne tjent 50-100k mer og kunne ha jobbet mer overtid, men da hadde det blitt mindre fritid og den er verdifull. så jeg prioriter fridtid istedet for merkeklær og nyeste iphone, ipad og sydenturer flere ganger i året osv

sikre framtiden gjør jeg ved å betale ned lån og vedlikeholde huset.

Skjult ID sø. 5 jan. 2014 11:06

Det er egentlig ikke så mye man trenger for å klare seg greit.
Det er fra greit nok til romslig økonomi det er et sprang.

Selv sitter jeg med et sted rundt 25000,- etter at de faste utgiftene er betalt.
Jeg sitter da med nedbetalt leilighet, båt og bil.
Når måneden er over har jeg vel spart ca 5000,- og brukt resten på diverse formål, mye av det dekker en del av mine utgifter ved diverse frivillig arbeid jeg bedriver.

Skjult ID sø. 5 jan. 2014 16:14

Jeg har et fornuftig forhold til penger og sparer fast hver måned. Har alltid vært flink med penger og har spart til alle de store tingene selv. Betalte sertifikatet mitt, utdanning, egen bil, reiser og holder nå på å spare opp nok egenkapital til egen leilighet. Mitt store mål i livet er å klare meg selv økonomisk, men jeg ser også frem til å finne en partner som også vil dele den siden med meg.

Jeg jobber fullt som alle andre og jeg har også mulighet til å jobbe mer, når jeg vil det og dermed tjene mer. Lønnsmessig ligger jeg på over 500.000 i året.

Skjult ID sø. 5 jan. 2014 22:21

Jeg har et fornuftig forhold til penger og holder nå på å spare nok egenkapital til egen bolig. Reiser aldri, går aldri på kino eller konsert. Trikset mitt for å ikke sløse for mye penger, er å vurdere sterkt om det er nødvendig å kjøpe noe. For eksempel kjøper jeg ikke mobiltelefon oftere enn en gang i året. Jeg bruker pengene mine på ting jeg vil ha, men sparer litt før jeg kjøper det. Da er det lettere å spare litt før jeg kjøper noe, istedenfor å bruke opp pengene før jeg har fått tid til å spare penger.

Jeg bor alene og da må jeg dekke alle boutgiftene selv, blant annet husleie og mat. Etter å betalt faste utgifter sitter jeg med noen tusenlapper som jeg bruker til å spare til bolig.

Jobber hver dag, fordi det er en viktig del av livet og så tjener jeg penger på det, som er veldig greit.