Alle innlegg Sukkerforum

kropp - mål eller symptom

Vis siste innlegg
(mann 58 år fra Oslo) ma. 6 jan. 2014 09:34 Privat melding

Det er mange som sorterer bort kjærestekandidater på grunn av kropp. Særlig for at det er for mye av den. Og jeg er nok blant dem.
Ja, jeg ser at det er mange flotte damer også blant de overvektige. Men hva er vanligvis overvekt et symptom på?
Jeg vil leve et rimelig aktivt liv. Og jeg vil leve et liv med et balansert kosthold. Jeg har sans for måtehold med øl og vin, der smaken er viktigere enn rusen. Når jeg ønsker meg en kjæreste som deler dette tankeset, tror jeg at konsekvensen også er at jeg velger bort de sterkt overvektige.

(kvinne 60 år fra Vestfold) ma. 6 jan. 2014 10:07 Privat melding

Er det ikke en fare for at det blir en altfor ensidig vurdering?
Selv kjenner jeg ihvertfall flere som du sikkert vil kategorisere som overvektige som er både aktive og sporty. Og tynne mennesker som både lever veldig usunt og nesten ikke er i bevegelse.

Kanskje det betyr at du kan gå glipp av drømmedama? Eller at du egentlig kun er utseendefiksert:)?

Skjult ID med pseudonym Statistisk ma. 6 jan. 2014 10:47

Tror det er på den måten de fleste av oss analyserer oss fram til hva vi søker. Ser for oss hvordan mennesker med ulike attributter er, og hvordan livet med dem vil være. Om det er vekt, alder, høyde, barn, utdannelse, geografi, religion, inntekt, interesser, utseende, etnisitet, politisk ståsted osv. Vi båssetter, og selv om vi ikke alltid passer inn stereotypene, kan vi jo ikke se på absolutt alle som potensielle partnere heller. Trist kanskje, men det er vel ikke enkelt å gjøre det på annen måte. Så om du ts velger å se på vekt som en avgjørende faktor, båssetter du neppe mer enn de fleste av oss, men det er jo likevel ikke sikkert tommelfingerregelen din alltid stemmer.

(mann 58 år fra Oslo) ma. 6 jan. 2014 11:06 Privat melding

Faktorene orden er likegyldig, lærte vi i mattetimene. Det gjelder ikke her. Det er livsstilen som er viktig. Og der tror jeg man bør ha en del felles tankegods.
For meg er det deilig å ha følge på turen. Men jeg har ikke behov for større fart enn at man kan prate sammen.

(mann 58 år fra Oslo) ma. 6 jan. 2014 11:07 Privat melding

Og så er det spennende å se om vi kan ha en tråd her som sier noe om kropp uten at den blir slettet.

(kvinne 47 år fra Buskerud) ma. 6 jan. 2014 11:12 Privat melding

Livsstilen er definitivt viktigst Stevia, og for min del vil jeg ha en som er aktiv, men som også kan kose seg med kake eller potetgull en gang i blant.

Altså heller en mann som har et par kilo(altså et par i 20-30) for mye, enn ett beinrangel...

Ingen liker å få blåmerker etter en hyrdestund vettu...

Skjult ID med pseudonym Ellan ma. 6 jan. 2014 11:17

Enig med Statistisk, samtidig som jeg har et mer holistisk syn på helse. hva er god helse? Har mennesker som ikke er overvektige et mer balansert og sunnere forhold til seg selv enn andre? Jeg vet om mange slanke/tynne som spiser sunt og trener aktivt, som ikke er i "indre balanse"/som strever psykisk, sliter med høyt stressnivå mm. Tilsvarende finnes det de med mer kropp, som også trener og spiser sunt, og som uttrykker at de har det godt. Det finnes alle varianter av små/store, så et bilde av en stor kropp er ikke nok for meg til å vurdere helse

Skjult ID med pseudonym hatmelding ma. 6 jan. 2014 16:00

Trener man regelmessig kan man spise deretter, altså en som trener og er aktiv kan tillate seg å skeie ut litt oftere ;)
Trening er viktig, men å nyte livet er vel så viktig, jeg nyter livet på trening!

Skjult ID med pseudonym Stevia ma. 6 jan. 2014 16:02

@majaB71.
Tror vi er ganske enige. (Den som bare var litt yngre.)

Skjult ID med pseudonym Z ma. 6 jan. 2014 16:06

Stevia.
Synes det er flott at du har funnet din måte å finne "drømmedama" på.
Du velger bort de overvektige.
Jeg velger bort de som stigmatiserer andre, blant annet de overvektige.

Vi har alle våre metoder, og det må være greit :-)

(mann 39 år fra Vestfold) ma. 6 jan. 2014 16:45 Privat melding

Så lenge jeg syns jenta er attraktiv å se på , så har det ikke så mye å si om hun er et par kg for mye... Utifra bmi...Men det er forskjell på 2 og 40 kg.. Noen trives med for mye.. Og andre ikke...

Skjult ID med pseudonym mannen ma. 6 jan. 2014 17:23

@ ikommode1

Det er ikke bra å gå på direkte personangrep i denne tråden heller.. Noe du gjør her...

Skjult ID med pseudonym Statistisk ma. 6 jan. 2014 17:38

@Stevia, synes det er litt selvmotsigende når du sier det handler om aktiv livsstil og ikke kropp, og deretter at du håper det går an å ha en tråd om kropp uten at den blir slettet.

Som flere andre her kommenterer, så trenger ikke aktiv livsstil og kropp nødvendigvis henge sammen. Hvis du vil snakke om livsstil, så hvorfor ikke starte en tråd om det da, i stedet for en som heller fremstår som "rettferdiggjøring" av egne kroppspreferanser på andres bekostning.

Skjult ID med pseudonym Lusa ma. 6 jan. 2014 17:58

@ stevia desverre så er det slik at når en starter slike tråder som dette , så må du regne med at de overvektig tar seg veldig nær av dette temaet ..det er jo så synd på dem stakkars.. For de kan jo ikke noe for at de er det.. Og de vil helst ha en diagnose på at de er det.

(mann 58 år fra Oslo) ma. 6 jan. 2014 18:03 Privat melding

Jeg konstaterer at her tolkes og forstås. Og det er greit. Men det betyr også at dere gir dere mulighet for å tolke feil. Og jeg mener dere gjør det.

For min del ser jeg at en sunn livsstil gir meg høyere forbrenning og dermed kapasitet til å nyte mer av livets goder uten å få en kropp som hindrer meg.

(kvinne 60 år fra Vestfold) ma. 6 jan. 2014 18:12 Privat melding

@lusa
Hvordan vet du at det "de overvektige" som har svart i tråden her? Og som synes synd på seg selv. De fleste er jo anonyme.

Kan bare snakke for meg selv. Nei, jeg er ikke overvektig og lever sunt. Men et ikke så glad i generaliseringer.....

Skjult ID med pseudonym Realista ma. 6 jan. 2014 18:30

Veldig bra innlegg @iKommode1. Det signerer jeg...Vi har alle våre prefereranser for hva vi tiltrekkes av når det gjelder utseende. Og jeg ser ikke helt poenget med å fortelle alle som leser Sukkerforum om hva man ikke liker når det gjelder utseende; hva DU personlig velger bort. Det er din personlige smak; en sak av privat karakter. Og er kanskje mer passende å skrive om i din profil, synes jeg:).

Om jeg skulle fortelle om min personlige smak når det gjelder utseende hos menn, så kan vi tenke oss sånn hypotetisk sett, at du kom litt uheldig ut @Stevia. Smaken er jo så forskjellig ;). Hvordan tror du de som er overvektige i større eller mindre grad, føler seg når de leser ditt innlegg til tråd? Et menneske er mer en kun sitt utseende, som du her fokuserer på. Du tillegger også disse menneskene en viss livsstil utfra det du kaller symptomer, slik jeg tolker det du skriver.

Jeg synes overvektige allerede i utgangspunktet er mer enn nok stigmatisert i samfunnet vårt i dag. Og ser ikke poenget med å forfølge ett slik tema ytterligere og legge sten til byrde. Vi må tåle at mennesker ser annerledes ut enn oss selv, uten å at vi på død og liv må påpeke at de gjør det, i det offentlige rom. Hvordan vi kan bedre helsen vår, synes jeg er et bedre utgangspunkt for tema. Og det må da være mulig å snakke om slikt, uten å bidra til ytterligere stigmatisering av andre mennesker.

(mann 58 år fra Oslo) ma. 6 jan. 2014 18:32 Privat melding

Generaliserer man, så blir det alltid for lite nyansert.
Tar man utgangspunkt i egne meninger i stedet, så er man stigmatiserende.
Nevner man at det vanligvis er en sammenheng mellom livsstil og hva slags kropp man får, så er det stigmatiserende overfor de sterkt overvektige. Jada, jeg visste dette fra før av. Man kan ikke si noe om at livsstil betyr noe for å få en attraktiv kropp. For det er noe ingen vil minnes om. Og her viftes med gule kort.
Og så vidt jeg vet er ikke de som har delt ut gule kort til meg av de jeg tror er usunne i sin livsførsel. I hvert fall ikke de jeg har noe peiling på hvem er.

Skjult ID med pseudonym Statistisk ma. 6 jan. 2014 18:33

@Lusa, seriøst, alle har et ansvar for den de er. Om det nå gjelder vekt, personlighet, klokhet, medmenneskelighet osv. Til en viss grense riktignok, begrenset av for eksempel ulike lidelser, eller sider som er så innarbeidet i personligheten at en ikke er i stand til å endre det - det gjelder alle sider ved mennesker og ikke bare vekten.

Det er jo ikke det innvendingene handler om.

Å gi en hel gruppe stempelet usunne sofaslitere bare fordi de har bestemte ytre trekk, synes jeg ikke kan kalles annet enn diskriminerende. Og så fullstendig overse at tynne like gjerne kan være usunne sofaslitere.

(Og nei, jeg er ikke overvektig. Eller sofasliter.)

Skjult ID med pseudonym Z ma. 6 jan. 2014 18:36

Men du Stevia?
Hva vil du eeeeegentlig si med innlegget ditt da?

Og sånn i tillegg: Hva ER en attraktiv kropp da?

Helt ærlig vet jeg ikke svare på noen av disse to spørsmålene :-)

Skjult ID med pseudonym Lady ma. 6 jan. 2014 18:43

Noen liker slanke, andre liker lubne damer.
De som liker lubne damer skriver ikke til meg... Huff det er synd på
meg at de ikke liker slanke damer....

Ærlig talt la nå alle få lov til a ha sine egne preferanser uten å bli kritisert. Det er ingen grunn til at noen skal sette seg i "offerrollen" eller føle seg diskriminert.

Selv stiller jeg i klassen høy, slank, elegant med langt hår og lange bein men livet er ikke nødvendigvis lettere for oss. Vi tiltrekker oss en del rask som vi kunne vært foruten.....Happy hunting:)

Skjult ID med pseudonym Z ma. 6 jan. 2014 18:50

....men du Lady?
Hvem har egentlig satt seg i offerrollen her da?
Ser i grunn ingen, jeg :-)

Skjult ID med pseudonym . ma. 6 jan. 2014 19:08

Han Stevia har skrevet i et innlegg her tidligere at han ikke tiltrekkes av feite damer (ordrett). Så det vet vi jo allerede.

Skjult ID med pseudonym blindebukk ma. 6 jan. 2014 19:13

hjelper ikkje med bra kropp viss ein ser ut som eit dass i tryne...kommer faktisk lenger viss ein er feit og søt..:p

Skjult ID ma. 6 jan. 2014 19:47

Stevia er ihvertfall ikke søt. Han er ekkel og generaliserende. Håper han aldri finner seg noen.

(kvinne 47 år fra Buskerud) ma. 6 jan. 2014 19:54 Privat melding

Oj... Så saklig skjult ID 19.47

Og så modig av deg å stå fram med det anonymt.

Jeg synes Stevia virker å være en svært oppegående kar, men han traff tydeligvis noen på tærne med denne tråden.

Hvis jeg og har tråkket på noens tær beklager jeg det.

Så "Shalow Hall" for ca 10 år siden, den burde alle overfladiske sukkerbrukere se...

Skjult ID med pseudonym Stevia ma. 6 jan. 2014 20:55

@Z
Hva jeg ville? Ha en samtale / diskusjon om livsstil, og jeg ledet den vel kanskje for klart i retning kobling mot kropp. Men jeg puttet inn en masse forbehold og modereringer. Uten at det ser ut til at disse blir lest like godt i denne tråden som man mener det er feil å nevne at de aller fleste sykelig overvektige har blitt det fordi de har spist for mye og vært for inaktive. Årsakene til at de har gjort det er mange.
Hva er en attraktiv kropp? Mitt svar for min del er en rimelig veltrent kropp. En som gir glede av å brukes. Det er målet mitt for vedlikehold av min egen kropp. Og det håper jeg gjelder en fremtidig kjæreste også.
Så vet jeg at de aller fleste som holder kroppen sin i grei form ved regelmessig bruk får en BMI godt under 30. Hvis man nå skal si noe om BMI.
@majaB71 Takk.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 6 jan. 2014 22:20

Kiara oppsummerer:
"Jeg vil leve et rimelig aktivt liv. Og jeg vil leve et liv med et balansert kosthold. Jeg har sans for måtehold med øl og vin, der smaken er viktigere enn rusen. For meg er det deilig å ha følge på turen. Men jeg har ikke behov for større fart enn at man kan prate sammen. For min del ser jeg at en sunn livsstil gir meg høyere forbrenning og dermed kapasitet til å nyte mer av livets goder uten å få en kropp som hindrer meg. Hva er en attraktiv kropp? Mitt svar for min del er en rimelig veltrent kropp. En som gir glede av å brukes. Det er målet mitt for vedlikehold av min egen kropp. Og det håper jeg gjelder en fremtidig kjæreste også."

Synes dette er tydelig og saklig. Hvorfor ikke skrive det i profilteksten?
Synes dette virker mer ryddig enn det du har pakket det inn i, faktisk :-)

Du skriver også at det er livsstilen som er viktig.
Da burde det strengt tatt ikke bety så mye om hun er 50 eller 80 kg.
Om livsstilen på disse to kvinnene er lik? Eller? ;-)

Skjult ID med pseudonym Så rart ma. 6 jan. 2014 22:36

Litt rart dette her. Hvis noen snakker stygt om overvektige, så blir det baluba. Om noen snakker stygt om innvandring, så blir det baluba.
MEN om noen hadde kritisert en som er slank og kalt personen for tynn, så er det helt greit...

Fedme er et stor problem, og de aller fleste er skyld i sin egen vekt.( ja, det finnes visse unntak)
Og jeg skjønner TS sine preferanser

Skjult ID med pseudonym Z ma. 6 jan. 2014 22:41

@Så rart

Blir det baluba? :-)
Har du sett en tråd der man snakker negativt om de slanke noen gang?

Forstår TS sine preferanser supergodt, jeg!
Hans preferanser er hans, og flott at han er tydelig på disse.
Men det betyr også at noen velger ham bort.
Ikke fordi de er feite, men for måten han fremstiller sine holdninger.
Det må også være lov, ikke sant? :-)

Skjult ID med pseudonym Realista ma. 6 jan. 2014 22:45

Kjære @Nora...@Kiara er velformulert, klar og tydelig. Dette vet vi som har lest hva hun skriver, over lang tid. @Kiara er unik i sine kloke og gjennomtenkte refleksjoner. Det er veldig få som når henne opp til "anklene" der, spør du meg;). Jeg personlig liker mennesker som formulerer seg klart og tydelig og samtidig er i stand til å formidle et godt og gjennomtenkt budskap. Så dette er nok ikke noe nytt for de av oss som har lest en stund på forum. Men mulig det er nytt for deg;)

Skjult ID med pseudonym Lusa ma. 6 jan. 2014 22:48

@ ja det er ganske merkelig at de som er ganske overvektige er dem som skriker høyest når det blir snakk om fedme veldig overvektig , feit osv... Som om de blir nødt å forsvare seg
På et eller annet vis ved å gå til angrep på personer... Noe tydeligvis flere i denne tråden har gjort .

Skjult ID med pseudonym Så rart ma. 6 jan. 2014 22:50

Z@

Mitt poeng, er at en kan si til en slank person, at personen er tynn,
OG det kan være sårende. Men en kan ikke si til en overvektig at han/hun er feit. Kan en vel?

Og ang baluba. så har jo Ts fått passet sitt påskrevet et par ganger her,ikke sant?

Skjult ID med pseudonym Lusa ma. 6 jan. 2014 22:50

Nå skal det også sies at det ikke er noe nytt at vi kjærringer har en egen " greie" til å tolke ting til det mest negative . Og så videre kverulere på det..;)

Skjult ID med pseudonym blindebukk ma. 6 jan. 2014 22:52

når dei vil kutte ned 3 mila i forsvaret til 2 fordi den norske ungdom er for feit til å klare 3 mil,er det vel lov å ta opp emnet...eller er dei berre gjenomført råtne???:)

Skjult ID med pseudonym mannen ma. 6 jan. 2014 23:00

hvor mange overvektige er det som er aktive og sporty da? vil det si at en er det hvis du går rundt Sognsvann en gang i uka?? og hvis du var aktiv og sporty ville du vel heller ikke vært overvektig??

Skjult ID med pseudonym Z ma. 6 jan. 2014 23:00

@ Så rart

Det JEG synes er rart er at man i det hele tatt skal kommentere en kropp med mindre man synes noen er vakre og man ønsker å gi et kompliment.

Jeg VET at det er sårende å få kommentarer på det med å være slank like mye som å være stor for enkelte. Det er det stigmatiserende jeg synes er litt krise. Det er ikke alle store som er i dårlig form og det er heller ikke alle slanke som er lekre.

Men det viktigste: Det finnes mennesker i ALLE størrelser som er glad i både seg selv og i kroppen sin, mennesker som ikke blir verken såret eller får behov for å gå i forsvar - nettopp fordi de LIKER seg selv som de er.

Selvtillit, trygghet og det med å ha "draget" handler da ikke om kilo selv om vi tror det og går i fella gang på gang. På gang. Jeg har i alle fall gått i "fella" nok ganger til å skjønne at jeg ikke vet hva jeg synes er en deilig kropp og et deilig, tiltrekkende menneske å både ha rundt meg og å ha heftig og digg sengekos med. Kanskje det er det som fascinerer meg? At man faktisk tror dette har med personlige preferanser å gjøre og at man tror at man kjenner seg selv så godt?

Eller så er det kanskje bare jeg som er innmari rar.....og det er en mulighet :-)

Skjult ID med pseudonym blindebukk ma. 6 jan. 2014 23:06

nei men det finnes nok ein stevia eller stevianne i den målgruppa:) og det er vel foreldre med dårlige holdninger som skaper barn med dårlige holdninger..og der er det nok ei og annen i hans målgruppe skal du sjå;)

(mann 39 år fra Vestfold) ma. 6 jan. 2014 23:07 Privat melding

voldsomt til mas det ble i denne tråden da ?

Skjult ID med pseudonym Z ma. 6 jan. 2014 23:10

Mas hans80?
Ser ikke noe mas, jeg! Ikke egentlig :-)

Ser at stevia ønsker seg en slank jente på lik linje med at noen kvinner ønsker seg en høy mann, en mann med hår, en med stor pikk, en som røyker, en som ikke røyker, en som elsker båtlivet, en som elsker hyttelivet, en som liker AC/DC, en som ikke liker musikk i det hele tatt osv.

Egentlig overfladiske greier i min verden. Men som sagt: Min verden.
Derfor ser jeg ikke på dette som bråk heller.
Bare litt småpirk i overflaten :-)

(mann 39 år fra Vestfold) ma. 6 jan. 2014 23:14 Privat melding

hehe )

(kvinne 61 år fra Akershus) ma. 6 jan. 2014 23:19 Privat melding

Må bare få uttrykke min støtte til Stevia som jeg kjenner som en veldig sympatisk og hyggelig fyr.
Jeg har selv de samme preferansene når det gjelder partner, vil ha en som er sporty og tar vare på kroppen. Når man har passert 40 får man ikke mye gratis lenger, men må jobbe litt for å holde seg i form.
Jeg ønsker en som ikke risikerer hjerteinfarkt ved fysiske utskeielser, både på den ene og andre måten :-)
Fedme med tilhørende helseproblemer er i ferd med å bli en epidemi, og det må være lov å si fra at man ikke finner det sexy.

Skjult ID med pseudonym Stevia ma. 6 jan. 2014 23:19

Jeg slenger innom for å beklage til de som har følt seg direkte truffet og såret på egne vegne av mine holdninger. Unnskyld.
Til de som kriger på vegne av andres sårede følelser, det er vel også beklagelig.

Skjult ID med pseudonym Stevia ma. 6 jan. 2014 23:20

Og så vil jeg si takk for all støtte jeg har fått her.

Skjult ID med pseudonym Tingeling ma. 6 jan. 2014 23:22

"Men hva er vanligvis overvekt et symptom på?"
(Med observasjon ift til at ingen har tatt tak i selve spørsmålet Stevia stiller...våger jeg meg ut på glattisen men noen egne betraktninger. ;-))

Jeg føler meg truffet, jeg. *Rekker opp hånda!*
Ofte når jeg ser disse feiende, flotte, sporty og aktive damene...som ikke bare trener og er superaktive, men i tillegg ser dritbra ut (mine øyne) og har disiplin når det gjelder måtehold. Måtehold tror jeg er kjernen, og for meg svinger vekta når jeg stapper i meg den sjokoladen, fredagspilsen(e), sliter sofaen, dropper treninga, spiser uregelmessig, feil og for mye.
Kalorier inn overstiger kalorier forbrent.
Og så forbanner jeg meg selv, svinger pisken noen ganger og tenker: "I morgen!" ;-)

"Men hva er vanligvis overvekt et symptom på?"
I min verden, slik min erfaring er...henger overvekt sammen med manglende måtehold, ubalansert kosthold og for lite aktivitet. De jeg kjenner som har problemer med overvekt erkjenner stort sett at dette er samme erfaring hos dem. Men at det ER en sannhet og dermed allmenngyldig, skal jeg definitivt IKKE påstå.

Jeg synes du er både modig og ærlig jeg, Stevia. Med risiko for å bli upopulær, men likefullt. Og jeg respekterer deg, din rett til å velge og ditt verdisett. Jeg liker oppriktighet og samstemte valg. (Walk the talk) Selv om jeg selv føler meg litt truffet. Påmint. Avslørt. Utilstrekkelig. For det er egentlig kun min egen mangel på disiplin, fokus og kontrollert motivasjon som er symptomet. Som havnet i spotlight`en. Min spotlight, that is. Nok en gang. Autch! ;-)
*Og DET er mitt problem. Ingen andres...*

Skjult ID med pseudonym Z ma. 6 jan. 2014 23:30

Herregud.....mulig det er meg.
Men HAR egentlig Stevia fått så veldig mye "pepper" her?

Lurer på om jeg bør kjøpe meg nye briller, jeg :-)

Skjult ID med pseudonym blindebukk ma. 6 jan. 2014 23:31

z..han har fått på ein sivlisert måte:)

Skjult ID med pseudonym Z ma. 6 jan. 2014 23:34

Er det kritikk om man er litt uenig i måten det blir fremlagt på?
Er det kritikk om noen mener det er litt "overfladisk" med kropp?
Er det kritikk om noen mener dette er litt stigmatiserende overfor store?

Mulig? Jeg ser det ikke helt sånn....
Ærlig ser jeg det som - så ærlig at Stevia muligens blir valgt bort av noen. Men det gjør jo ikke noe - han må jo også bli likt akkurat som han er!

Skjult ID med pseudonym Ellan ma. 6 jan. 2014 23:37

Gruppeklem? :P

Skjult ID med pseudonym blindebukk ma. 6 jan. 2014 23:38

han blir valgt bort av dei overvektige som han ikkje villa valgt..så er vel ikkje så stort tap:)

Skjult ID med pseudonym Z ma. 6 jan. 2014 23:40

Det er nettopp det jeg mener, blindebukk!
- eller av de som synes han er hakket for stigmatiserende av seg.
- eller har holdninger som ikke helt er forenlig med sine egne.

Og det gjør jo ikke noe for Stevia :-)

Skjult ID ma. 6 jan. 2014 23:42

@z
Skjult ID ma. 6 jan. 19:47 Stevia er ihvertfall ikke søt. Han er ekkel og generaliserende. Håper han aldri finner seg noen.

Som svar på "pepper" han har fått.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 6 jan. 2014 23:46

Skjult ID
Enig, den var stygg! Jeg har rapportert den som søppel.

Skjult ID med pseudonym Ellan ma. 6 jan. 2014 23:49

Alle har godt av litt "motstand", også Stevia. Det skal være litt friksjon, skal det ikke? :)

Skjult ID med pseudonym Ellan ma. 6 jan. 2014 23:53

Siktet ikke til kommentaren til skjult id, altså...he he

Skjult ID med pseudonym blindebukk ma. 6 jan. 2014 23:55

:)

Skjult ID med pseudonym Realista ma. 6 jan. 2014 23:55

Jeg tror nok at mange av oss her i tråden ikke kritiserer @Stevias personlige smak. Den er hans personlige. Den må han gjerne ha for seg selv. Det er helt ok;) Og det er fint du beklager @Stevia, for det synes jeg er helt på sin plass!

Kjernen i saken er måten dette har blitt fremført på. Man har jo så mange personlige oppfatninger og synspunkt på hva man finner tiltrekkende og utiltrekkende. Men så å velge å lage en egen tråd om de man ønsker å velge bort på bakgrunn av utseende? Er det greit? Vel, da er det mange av oss som har mye å ta av, for å si det slik. Hvorfor ikke heller lage en tråd om hva man tiltrekkes av? Om målet er å møte den rette kvinnen;).

Skjult ID med pseudonym Z ma. 6 jan. 2014 23:56

Da skifter vi tema, Ellan.
Nei, jeg tror ikke alle har godt av litt motstand.

Jeg tror man har godt av en lyttende og respektfull samtale.
Samtaler der man får gått en ekstra runde.
Men motstand tror jeg kan såre mer enn det gavner også :-)

Skjult ID med pseudonym blindebukk ma. 6 jan. 2014 23:59

eg liker litt motstand..ellers blir det jo som å gå gjennom ein tunell med buksa på knea..:P

Skjult ID med pseudonym Z ti. 7 jan. 2014 00:01

Du får bygge ut litt sånn at tunnellen passer bedre, blindebukk!

Skjult ID med pseudonym Stevia ti. 7 jan. 2014 00:03

Slenger meg på gruppeklemmen til Ellan. :-)

Og når jeg får pepper, så nyser jeg det ut. I verste fall blør jeg litt neseblod. Det er for å vise mine androgyne sider og avsløre at jeg lider av PMS.

(PMS kan stå for Parkert Motorsykkel Syndrom.)

Og denne tråden er ikke særlig grønn lenger.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 7 jan. 2014 00:03

Eh....forskjellen er vel strengt tatt større tissemann, nora ;-)

Skjult ID med pseudonym blindebukk ti. 7 jan. 2014 00:04

z..dan va frekk hehe:)

Skjult ID med pseudonym Frigg ti. 7 jan. 2014 00:12

Hm @Stevia, hva godt har denne såkalte livsstilen din bragt deg mht f eks utseende, atraktivitet, ol? Utrolig lite kult og veldig lite sjarmerende med mennesker som kaster stein når de selv sitter i glasshus ... Blir en helvetes jobb å rydde opp i alle de glasskårene @Stevia ...

Skjult ID med pseudonym Ellan ti. 7 jan. 2014 00:14

23.56, Z: Ikke motstand som i noe negativt, men konstruktiv motstand, som du og andre har gitt her. Som en fysisk kraft, sterk vind, f.eks. Man får litt å tygge på, bryne seg på:) Dette her er vel ikke akkurat sterk vind, men dog.. :)

Skjult ID med pseudonym Ellan ti. 7 jan. 2014 00:17

Fine kommentarer her på slutten he he:)

Skjult ID med pseudonym Kinderegg ti. 7 jan. 2014 00:39

Sånne som @Stevia skal man vel egentlig bare synes synd på, han har vel aldri fremstått som den skarpeste kniven i skuffen .... ;-))

Skjult ID med pseudonym Ellan ti. 7 jan. 2014 00:44

Stevia, jeg mener som Kiara/Realista. Intensjonen var sikkert ikke vond, men det er et rent personlig vitnesbyrd du kommer med her, som hører hjemme i en profiltekst. På diskusjonsforum blir det bare nok et fokus på kropp, utseende, kosthold og det evinnelige jaget, maset og kjaset vi leser om/ser/hører i ALLE medier, og i dette tilfellet er det de med litt mer kjøtt på beina som disses - nok en gang. Tenker det kan være greit å bli gjort oppmerksom på ens egen rolle i lys av det, men tror ikke du ser det så klart selv.

Og til dere andre: En må regne med litt Lus i sånne debatter. Alltid noen som skal redusere det til å handle om misunnelse og noe personlig

Skjult ID med pseudonym Kinderegg ti. 7 jan. 2014 00:53

Vel @nora, neppe ;-) Halvstudert røver som innimellom uttaler seg om f eks juridiske ting og tang som bare viser en total mangel på kunnskap ;-) Mye annet søppel fra Stevia-kanten for øvrig også - så står fast på neppe i relasjon til det ;-)

Skjult ID med pseudonym Z ti. 7 jan. 2014 00:55

Hey, hey, hey!

Stevia må da få mene at han vil ha en velfungerende, veltrent eller slank kropp på sin livspartner uten å få sine merkelapper og karakteristikker påskrevet! Det hører ingen plass hjemme...

Skjult ID med pseudonym Kinderegg ti. 7 jan. 2014 00:57

Jeg verken har eller trenger briller ;-) Å lese det @Stevia skriver i mange sammenhenger er vel i bunn og grunn nok til ikke å like personen ;-(

Skjult ID med pseudonym Z ti. 7 jan. 2014 00:59

Derfor kan vi kommentere måten han fremla budskapet sitt på
- ikke hva han mener, vil ha, ønsker seg eller hvordan han er, nora :-)

Skjult ID med pseudonym Kinderegg ti. 7 jan. 2014 01:25

Innimellom er det faktisk berettiget å kommentere på hva noen mener mv!! Mennesker som lager tråder for å stigmatisere fantastisk flotte mennesker provoserer meg (jeg blir oppriktig lei meg på vegne av mange fantastiske kvinner og menn som jeg kjenner og som ikke er slanke, men som lever sunnere enn de fleste andre - og rører ditto på seg!) - og det berettiger en til å ta til motmæle! Når noen tillater seg å starte en tråd som rakker ned på andre, så får han jammen meg være tøff nok til å tåle mangt og mye!

(mann 36 år fra Østfold) ti. 7 jan. 2014 10:16 Privat melding

Kvote@stevia : hva er vanligvis overvekt et symptom på?

Min erfaring er at inntak av mat i forhold til aktivitetsnivå/ trening er feil.
Selvfølgelig har man også dem som har en sykdom eller går på medisiner som gir overvekt så skal ikke ta alle over en kam.

Jeg var en av de med litt for mange kg for 3 år siden, drakk 10 liter cola i uka og middag var burger på esso,potetgullposen var min faste venn hver kveld. Det å gå opp 3 etasjer i trapper var ett slit, trengte 20 min for å få igjen pusten.

Hadde jeg fortsatt denne livstilen hadde jeg veid 150kg nå.

Jeg klarte å trappe ned på brus og junkfood, jeg begynte å trene 2-3 ganger i uka og kiloene raste av. gikk fra 110kg til 85 kg på 6-7 mnd.

Det var hardt, måtte mye viljestyrke, fokus på trening og kosthold til.

Nå vil jeg si jeg har ett normalt forhold til kosthold og trening, brus og godis kun i helgene og lysløypa blir brukt ett par ganger i uka.

Skjult ID med pseudonym mannen ti. 7 jan. 2014 10:25

signerer den over her,,,men nå er det vel de færreste av de overvektige som har en sykdom vel??som gjør at de blir tjukke?? syns det blir for dumt at man skal trekke sykdom inn i bilde her...de fleste som er overvektige,,,spiser usunt ,trener aldri,,og gjør seg til den de er i dag,,,,,,

(kvinne 38 år fra Buskerud) ti. 7 jan. 2014 16:24 Privat melding

Det kan være flere grunner til overvekt, og det behøver ikke bety at man lever et inaktivt liv, og spiser hamburger og drikker Cola hver dag.
Noe kan ha med gener å gjøre, medisiner, eller andre ting.

Skjult ID med pseudonym Trekuk ti. 7 jan. 2014 18:38

Synes alle er fine, jeg.