Alle innlegg Sukkerforum

Alenemødre

Vis siste innlegg
(mann 38 år fra Vestfold) fr. 10 jan. 2014 04:23 Privat melding

Har det blitt " inn" og være alenemor? Legger merke til at flere av mine venninner og venners venninner er single og blir gravide og velger å få barnet..

Er dette en ny trend eller hva skjer ??

Skjult ID med pseudonym durrr fr. 10 jan. 2014 04:35

kanskje det er så radikalt som at de vil ha barn? ;)

(mann 38 år fra Vestfold) fr. 10 jan. 2014 04:40 Privat melding

Hehe .. Joda.. Men hvorfor alene?? Må jo være mye bedre å være to om det , både i graviditeten og i oppveksten?? Selfølgelig er det ikke alltid ting går etter planen men jeg mener når en jente er singel.. Blir gravid i en "date " periode eller i en kanskje " pulevenn" situasjon osv .. Syns det virker som det har blitt en trend hos mine bekjente og venners bekjente... Det kan vel ikke være den optimale ønskesituasjonen det vel??

Skjult ID med pseudonym durrr fr. 10 jan. 2014 05:01

Nei, men dagens kvinner er langt mer ressurssterke enn før. De klarer å ta hånd om en unge alene hvis de vil.

Og så må du tenke på at abort er ikke så lett som det høres ut som. Det er mange blant oss menn som tror at "jaja, det er jo bare å ta abort". Vi kan ikke forestille oss hvordan det er å kjenne at et liv blir til inni deg og du velger å avslutte livet til fosteret.

(mann 38 år fra Vestfold) fr. 10 jan. 2014 05:11 Privat melding

Ja det er nok endel flere ressurssterke kvinner i dag enn for 20 år siden . Skulle nok skrevet innafor et alders trinn her.. Altså mellom 18- og 25 år.. Og det er ikke nødvendig vis " abort " jeg tenker på .. Det er faktisk ting man kan gjøre for å forsikre seg mot graviditet før det er snakk om det.. Da mener jeg tiden etter samleiet som fører til dette..

Er det rett og slett så mange mannfolk som tar halen mellom beina og stikker av ??

Eller er partene likegyldig om hva som kan bli føgende?

Eller foretrekker jenta og være alene om det Pga.. Mere penger inn i kassa??

Skjult ID med pseudonym durrr fr. 10 jan. 2014 05:17

Klart det, men noen ganger så failer prevansjon eller så planlegger man å ha barn...og så funker ikke forholdet etter at man har blitt gravid.

De spørsmålene du stiller er ganske individuelle, så slikt må du evt. spørre dine bekjente om.

(mann 38 år fra Vestfold) fr. 10 jan. 2014 05:28 Privat melding

At det er individuelt er helt sikkert Og har hatt mine samtaler noen av dem...) men bare syns det virker som det har blitt sånn ,, " siden jentas venninner har / skal bli mor,, så vil hu det også..uansett hvordan forholdene er.. De jeg snakker om er liksom vært one night... Og et par Mnders date forhold.. Hvor er fornuften henne??

Skjult ID med pseudonym CellularA fr. 10 jan. 2014 06:00

durrr: Det er som om du legger skyld på barnet pga at forhold ikke funker etter at hun har blitt gravid. Jeg sier ikke at du gjør det, men det kan nesten oppfattes slik. Fordi det er å dra det litt langt. Med mindre du mener at det er noe kjemisk som skjer mellom de to personene etter at barnet blir født? Så i en gal verden vil det betyr at det er en risiko for alle oss om at den jenta vi er glad som vi har et forhold med kan bli tatt bort fra oss hvis vi velger å få et barn med henne. Jeg har aldri hørt eller noen si det før, eller noen som kan bevise at det er tilfellet. Som et terningkast spill...

Hvis forholdet var så fantastisk før de ble gravid, så kanskje er det ett menneske som ikke ønsker å forplikte seg til barnet. Kan de ha diskutert godt nok om de skal ha barn først eller om de var klare for å få barn. Merkelig at det skal være ett samboerforhold spør du meg. Jeg tviler sterkt på at økonomiske årsaker har noe med det å gjøre også. Jeg trokke du automatisk blir økonomisk rik av å få ett barn. Hvorfor finnes det da så mange fattige barn der ute? Nei, dette blir en altfor flåsette diskusjon.

Vi er enige om at hans80 heller bør skaffe seg så nært sannheten som mulig ved å ta dette opp med venninnene sine. Så vi slipper å ha helt forskjellige meninger.

Skjult ID med pseudonym durrr fr. 10 jan. 2014 06:07

Say what? Jeg mente det jeg sa: at ting kanskje ikke fungerer etter at man har blitt gravid er en grunn til at man splitter opp. Det betyr jo ikke at barnet har skyld. Det kan være at mor og far hadde illusjoner om hvor bra forholdet var, og så kom realitetssjekken litt for sent. Les det jeg skriver er du grei.

Jeg skjønner meg ikke på resten av innlegget ditt. Du får omformulere, fordi jeg skjønner virkelig ikke poenget du vil frem til.

(mann 38 år fra Vestfold) fr. 10 jan. 2014 06:10 Privat melding

@ cellulara

Jeg er ganske sikker på at det ikke bare forekommer i min omgangs krets... Derfor jeg lagde tråden og ville høre flere formeninger om emne...

Bare syns det blir mer og mer alene mødre i startfasen... Snakker ikke om par som er i forhold .. Gifte eller ikke samboer osv... Som går ifrahverandre etter flere år....

Skjult ID med pseudonym CellularA fr. 10 jan. 2014 06:13

hans80: Du må ikke være så Mr. Nice Guy. Krev ordentlig svar fra venninnene dine. Eller skaff deg ei dame ved å være litt mere bestemt på hva du vil ha, så får disse barne-venninnene dine bare være i den kategorien så lenge!

(mann 38 år fra Vestfold) fr. 10 jan. 2014 06:16 Privat melding

@ cellulara. må si jeg datt litt ut av hva du tenker på nå... Men samma det...

Skjult ID med pseudonym CellularA fr. 10 jan. 2014 06:17

hans80: Det er litt tidlig på dagen, jeg har ennå ikke våknet :P

(mann 38 år fra Vestfold) fr. 10 jan. 2014 06:22 Privat melding

Da er du unnskyldt )
Bare skjønte ikke hva " mr Nice guy" og skaffe meg ei dame ... Hadde med denne saken å gjøre....:/

Skjult ID med pseudonym CellularA fr. 10 jan. 2014 06:34

Jeg vet ikke om du er ute etter å skaffe deg dame eller å sitte med spørsmål hvorfor venninnene dine gjør som de gjør. Anyways, jeg må stikker. Ha en god dag!

(mann 38 år fra Vestfold) fr. 10 jan. 2014 06:52 Privat melding

Akkurat ja..

(mann 38 år fra Vestfold) fr. 10 jan. 2014 07:16 Privat melding

Ja ikke sant ? ) god morgen Nora )

(mann 38 år fra Vestfold) fr. 10 jan. 2014 07:26 Privat melding

Ja .. Hva skjer da liksom..? Kan være veldig mange svar på det.. Men det undrer meg at noen vil ...

Skjult ID med pseudonym forrvirret fr. 10 jan. 2014 09:25

I den aldersgruppen du siktet deg inn på er det nok ikke de mest ressurssterke som er hovedtyngden av de "planlagte" alenemødrene.
Årsakene kan være så mangt. Uhell kan skje, overgrip kan skje, kjærester kan stikke av, og noen tenker det er økonomisk gunstig hvis de misstrives i en dårlig betalt jobb, noen tror de mister bestevenninne hvis de ikke får barn likt...

Helt sikkert tusen grunner. Men er enig med deg i at det optimale må jo være at barnet blir født av en mor og en far som er kjærester og holder sammen. Men man skal vel heller ikke holde sammen for enhver pris... Da hadde vi ikke vært mange foreldre her inne...

Skjult ID lø. 11 jan. 2014 15:27

Først er du Hans80 imot at kvinner drar til Storken, da barnet vokser opp uten en far og så er du imot at dine venninner blir alenemødrer. Mon tro om du ikke liker at kvinner i dag kan være selvstendige og klare seg selv? Klart at man ønsker å være to om foreldrerollen. Det kan være mange grunner til at man blir alenemor.

Skjult ID med pseudonym hemmelig lø. 11 jan. 2014 15:35

@hans80

Trøst deg med at du ikke er alene om å undre deg over dette. Jeg tror at dette skjer fordi trangen etter å bli mor er større enn ønsket om å dele opplevelsen og ansvaret som forelder med en mann. Strengt tatt tror jeg at de færreste av disse damene reelt sett ønsker seg et forhold. For det betyr at de må gi av seg selv til en "fremmed".

(mann 38 år fra Vestfold) lø. 11 jan. 2014 15:36 Privat melding

@ skjult id. før du begynner og legge sammen 2 og 2 her så bør du lese hva tråden handler om..og ikke minst den tråden du henviser til....
og hvor i verden kommer selvstendige kvinner inn i bildet?? eller mener du Egoisme??

Skjult ID med pseudonym hjkjk lø. 11 jan. 2014 16:17

Det er jo gullkortet å være alene med unge. Ikke rart mange velger det. Ræva full av trygder og bidrag, og kanskje omskolering i tillegg.

Nå er dette veldig satt på spissen av meg, men det er en god del sannhet i det. ..

(mann 37 år fra Møre og Romsdal) lø. 11 jan. 2014 16:19 Privat melding

@hans80 en ting er at jenter er mye mer ressurssterke og greier fint å ha et barn alene en annen ting er at det er ekstremt mange menn som stikker veldig fort(virker hvertfall slik på meg),kanskje det er et resultat av et hav av valgmuligheter for begge kjønn?

Skjult ID med pseudonym hemmelig lø. 11 jan. 2014 16:22

@laser81

Nå er jammen damer også flinke til å stikke fort. Abort heter det da...

(mann 37 år fra Møre og Romsdal) lø. 11 jan. 2014 16:27 Privat melding

@hemmelig kanskje du har rett,uten at jeg har tall på antall aborter.mulighetene for at vi er jevnbyrdige er til stede;)

(mann 38 år fra Vestfold) lø. 11 jan. 2014 17:15 Privat melding

@ larser.......at mannfolk stikker av vet vi jo forekommer,men at det er ekstremt mange?? nei...der tror jeg du tar feil,,,og de som stikker av kan jo grunnen være at de er redde og ikke klare for et barn og plutselig får seg en aha opplevelse og det er til slutt syvende og sist jenta som bestemmer om hun vil bære frem barnet eller ikke..dessuten så tror jeg heller ikke at det er så mange som er ressurssterke ,et fåtall der også.....at de kan bli en god mor med omsorg og kjærlighet for barnet ,det tviler jeg ikke på..

(mann 38 år fra Vestfold) lø. 11 jan. 2014 17:23 Privat melding

@hjkjk

gullkort og gullkort,,,,,når det kommer til ytelser til enslige forsørgere så er dette veldig individuelt kan jeg si deg,,,,,,noen vil få mere enn andre..og differansen kan være ganske stor der..men ja...jeg vet om et par som gjorde det pga akkurat det du nevner...
.

Skjult ID med pseudonym ..... lø. 11 jan. 2014 17:46

Man kan vel ikke ta livet av et lite menneske før det har begynt, selv om man blir alene mamma???

Skjult ID med pseudonym forrvirret lø. 11 jan. 2014 17:55

@..... 17:46

Når et liv starter er det stor uenighet om. Noen mener det starter det sekundet sædcellen treffer eggcellen, andre mener det først er et liv når det kan overleve av seg selv utenfor mors mage.

Og jo, noen kan velge å ta abort. Jeg har sluppet å ta det valget, men kjenner flere som har valgt det, og det var ikke noe enkelt valg. Vi vet ikke hvorfor andre velger som de gjør, men vi må akseptere at det var deres valg.

Skjult ID med pseudonym ..... lø. 11 jan. 2014 18:14

Selvfølgelig aksepteres det, men kan ikke bruke det som prevensjon....det mener nå jeg...

(mann 38 år fra Vestfold) lø. 11 jan. 2014 18:23 Privat melding

hva er det som gjør at man vil ha barn etter en onenight,helgemorro med en fast kompis,,eller tidlig i et datingforhold altså før en mnd har gått??
er det egoisme? egenrådighet? venninders press? er det kult?

selv blei jeg sammen med ei jente for 13 år sia.og vi hadde vel vært sammen i 4 mnd da vi fant ut at hu var nesten 3 mnd på vei,,så det blei jo litt av et sjokk kan du si,,,begge to studenter og full pakke.......hun ville overhodet ikke ta abort så valget var jo hos meg om jeg ville stikke av eller ikke.......jeg var jo overhodet ikke klar for et barn i alder av 21 men jeg var kjempeglad i jenta og tenkte at det ikke var en grunn for å gå fra hu pga et barn ...og jeg tenkte at mitt barn skal iallefal ha en far som er der for ham eller henne,,,

Skjult ID med pseudonym kresen lø. 11 jan. 2014 19:41

Tror nok mange damer i dag vil ha barn og stikker fra mannen etterpå:)

Skjult ID lø. 11 jan. 2014 19:48

Vet du hva, kresen. Sånn tror jeg faktisk ikke at det et - ei heller ar det er in...
Hva med aleneFEDRENE...???

Skjult ID lø. 11 jan. 2014 20:16

In tror jeg nok ikke at det er... Men tror @kresen er inne på noe mtp at jenter/kvinner i dag har mye større valgfrihet i at de kan være kresne og dermed lettere velger bort menn.

Skjult ID med pseudonym vettlaus lø. 11 jan. 2014 20:21

LER, det er nok på mote TS;-D

Skjult ID med pseudonym kresen lø. 11 jan. 2014 20:33

Mitt poeng var at damer i dag gjør det menn alltid har gjort:)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt lø. 11 jan. 2014 20:36

Frykten for å få barn med ei som jeg ikke har et forhold med som varer leeeenge er så stor at jeg vegrer meg for å ha sex.

Vi skal ha vært samme ganske mange år før jeg vurderer å prøve og få barn.

Skjult ID lø. 11 jan. 2014 20:42

Ja stort verre er det ikke @kresen.. Ikke like lett å svelge for alle kanskje..

Skjult ID med pseudonym Ellan lø. 11 jan. 2014 22:29

Hvis damer bevisst velger å få barn alene, så er det ikke greit, og en smule dristig på egne vegne også (man vet aldri hva slags barn man får, det er tøft å være alene om ansvaret). Men nå vet jeg ikke om påstanden/undringen din stemmer med virkeligheten, da. Har ikke fått med meg at det er en ny trend, akkurat...

Uansett holdning til dette, så er man alltid to om ansvaret i det man går til sengs med hverandre

Skjult ID med pseudonym Z lø. 11 jan. 2014 22:34

Kanskje det er en trend å ikke ta så lett abort?

Skjult ID lø. 11 jan. 2014 22:38

It takes two..... Tenk FØR en handler!

Skjult ID med pseudonym hjernen lø. 11 jan. 2014 23:08

Er garantert en trend på bakgrunn av dine referanser @hans80..........

Skjult ID sø. 12 jan. 2014 10:52

Ja, jeg tror faktisk at det er noen menn som stikker av, når de oppdager at kjæresten er gravid. Og så blir det opp til kvinnen om hun vil ha barnet eller ikke. Abort eller ikke abort er et spørsmål som mange må forholde seg til.

Jeg kan ikke se for meg at det å være aleneforeldre er noe økonomisk lukrativt selv om man får økonomisk støtte. Man blir også alene om alle utgiftene, samtidig som man må jobbe fullt og så ta vare på barnet.

Med selvstendige kvinner mener jeg at man kan klare å stå på egne bein, både økonomisk og ellers i hverdagen. Har ingenting med egoisme å gjøre. Kvinner i dag får gjerne seg en høyere utdannelse og så jobber de fullt og klarer dermed å forsørge seg selv.