Alle innlegg Sukkerforum

Hva betyr det egentlig...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym wut sø. 12 jan. 2014 12:36

for en som kanskje har aspergers syndrom, og som ønsker seg kjæreste? Hvor åpen bør man i så fall være om det? Jeg har fått vite at jeg har symptomer på det, men lurer på hva det kan gi svar på for min del, om det kan hjelpe meg på noen som helst måte å få det diagnosert.

Skjult ID sø. 12 jan. 2014 12:45

Jeg har selv ADHD og ble diagnostisert i voksen alder. Det var som en ny verden åpnet seg for meg når jeg fikk svar på hvorfor jeg følte meg så annerledes enn alle andre! Nå vet jeg hvorfor jeg er som jeg er, hvorfor jeg føler meg annerledes, jeg kan tilrettelegge for meg selv og har det mye bedre :)

Jeg er åpen om diagnosen min til de jeg føler har noe med det, slik at de skal skjønne litt om hvorfor jeg er som jeg er :)

Jeg ville helt klart gått for en utredning, for din egen skyld :) Hva du forteller andre må du bestemme selv, men jeg ville nok ikke sagt noe på første daten :) Hvert fall ikke så lenge diagnosen ikke var satt.

Endel mennesker har fordommer mot slike diagnoser og det er ganske trist, fordi det bunner i mangel på kunnskap og frykt..

Lykke til! :)

Skjult ID med pseudonym wut sø. 12 jan. 2014 13:15

Men hva om det er denne diagnosen som ødelegger for førsteinntrykket jeg gir motparten? Jeg forstår at ikke alt må ut på første date, men hva om det er fare for at denne daten mislykkes rett og slett fordi jeg har aspergerske trekk? Jeg har trodd hele tiden at det dreide som en sosial angst, men nå viser det seg kanskje å være en kombinasjon av rein usikkerhet og aspergers syndrom.

Skjult ID med pseudonym pfft sø. 12 jan. 2014 13:29

Jag hade sagt som det var redan på första daten, alla har vi våra egenskaper och om den du berättar det för inte tar det så bra så är det lika bra att det kommer fram direkt så att du kan leta vidare.

En diagnos gör ärligt talat bara dig som person mer spännande :)

Skjult ID med pseudonym wut sø. 12 jan. 2014 15:08

@pfft
At det gjør meg mer spennende som person har jeg hørt mange si, men av en eller annen merkelig grunn treffer jeg aldri på jenter som mener det. Er dette et sånt internettfenomen det da? ;)

Skjult ID med pseudonym forrvirret sø. 12 jan. 2014 15:21

Jeg har hatt flere elever med aspergers. Det er like stor forskjell på de som på alle de andre elevene jeg har hatt. Å fortelle noen at du har vært litt spent på å møte den, og at du er litt nervøs for å ikke klare å være helt naturlig er bedre enn å fortelle noen med en gang om diagnosen. De fleste vet for lite om variasjonene innenfor en diagnose og vil lett putte deg i en bås. Du er deg, vis deg slik du føler du er.

Skjult ID med pseudonym wut sø. 12 jan. 2014 20:26

Har glemt å takke @skjult id kl. 12:45 for posten og for å dele sin erfaring. Det er veldig fint å lese om noen som har egenerfaring med lignende situasjoner.

Takk til alle dere andre også, for oppmuntrende ord. Jeg føler nok at jeg gjør ting feil på noen dater som er en konsekvens av aspergers, og at det kan være derfor jeg virket litt "creepy" enkelte ganger. Er forståelig at jeg skremmer vekk dater da.

Skjult ID med pseudonym salamander sø. 12 jan. 2014 22:01

Er min høydeskrekk noe jeg bør proklamere i bli kjent-fasen?

Skjult ID med pseudonym salamander sø. 12 jan. 2014 22:21

Men min høydeskrekk er mer altomfattende enn som så @nora.

Skjult ID sø. 12 jan. 2014 22:27

@salamander

Jeg føler nesten at du gjør litt narr av ts? Det er hvert fall ikke noe snilt..

Skjult ID med pseudonym salamander sø. 12 jan. 2014 22:54

Jeg ønsker at det skal bidra til åpenhet om meg og min person ettersom dette faktisk utgjør en stor del av min personlighet.

Neida, gjør ikke narr av noen jeg, det var bare et spørsmål i forhold til hva som er ok å utlevere i en innledende fase.

Skjult ID sø. 12 jan. 2014 23:02

Vel, det kan da være litt lurt å være noe selektiv med tanke på hvordan en "selger" seg til en potensiell partner.. Er vel ikke alt en trenger utlevere i en startfase selv om en selv føler seg fortrolig med å snakke om det. Alt til sin tid er det vel noe som heter...

Skjult ID sø. 12 jan. 2014 23:05

Godt poeng @skjult id 23:02!

Skjult ID med pseudonym wut sø. 12 jan. 2014 23:29

Vurderer egentlig å bare dele alt i profilen. Ja, jeg skremmer nok vekk en del, men disse ville vel uansett ikke vært for meg, ville de vel? Bedre å gjøre det med en gang og ikke på første eller andre date? Kanskje jeg får noen meldinger også, fra ekte mennesker som endelig finner en profil og ikke et glansbilde.

Skjult ID med pseudonym Z sø. 12 jan. 2014 23:46

Jeg ville nok like å vite sånt med en gang.
Om jeg ville velge bort noen om jeg visste om en diagnose?
Hmm.....muligens....

Skjult ID med pseudonym wut sø. 12 jan. 2014 23:54

@Kiara

Snille ord fra en som vanlig like vis dame. Jeg forstår hvordan du tenker, men jeg bryr meg egentlig veldig lite om hva folk vet om mine diagnoser. Jeg er her inne for å finne noen som tør å ta sjansen på meg, selv om jeg har mine ting, for jeg vet jeg har mye å tilby. Ja, det blir kanskje færre dater, betydelig færre. Men er det virkelig så dumt det da? Er ikke vits å gå på date som ikke vil bli kjent med deg som menneske, og hvis de allerede vet om eventuelle diagnoer, så er det også mye lettere for meg å slippe å bekymre meg for å bli dumpa på grunn av de.

Skjult ID med pseudonym frøken-o sø. 12 jan. 2014 23:56

.. enig med Kiara. Du er ikke diagnosen din. Ta det når det føles naturlig og dere er iferd med bli kjent ) ...ingen hast

Skjult ID sø. 12 jan. 2014 23:58

Enig @Kiara!!

Skjult ID med pseudonym Statistisk ma. 13 jan. 2014 00:00

Ts, synes i hvert fall ikke du skal skrive det i profilen. Du sier jo at du ikke en gang har fått diagnosen, men mistenker den. Tviler på at det er så mange som går rundt og leter etter akkurat en med den diagnosen, men antar det er ganske mange som ville kunne velge å leve med deg selv om det viser seg at du har den. Synes, som mange andre her sier, at du bør la folk få gjøre seg opp et inntrykk selv, før du legger merkelappene på bordet. Diagnosen kan sikkert hjelpe både deg selv og andre til å forstå deg bedre, men du er jo tross alt ikke diagnosen din.

Skjult ID med pseudonym wut ma. 13 jan. 2014 00:35

Noe av det er sosial interaksjon som kan oppfattes som klønete hos "vanlige", er vel noe av det. Her er et lite utdrag fra wikipedia:

"Personer med Asperger syndrom kan observere og analysere sosial interaksjon mellom mennesker, og ut fra sine observasjoner formulere regler for atferd, som de benytter på måter som blir oppfattet som klossete, som eksempelvis konstant blikkontakt."

Dette er noe jeg har gjort meg skyldig i, uten å ha tenkt over det før nå. Hvis motparten hadde visst om årsaken til merkelig adferd, så ville det kanskje være en større sjanse for aksept? Jenter vet at det finnes mange sprø mennesker der ute, og hvorfor skulle ikke jeg være en av de? Er det feil av meg å frykte å bli sett på som komplett idiot på grunn av manglende adferdsevner?

Skjult ID med pseudonym wut ma. 13 jan. 2014 00:53

Takk for rådene. Blir interessant å se hva som skjer når og om jeg får en diagnose.

Skjult ID med pseudonym arneand ma. 13 jan. 2014 00:55

@wut ma. 13 jan. 00:35
Slæpp åff, jeg er helt utrolig klønete, og det går som regel greit ;)
Eller, hmmm, jeg er fortsatt her 0.o

Skjult ID med pseudonym sorthvitt ma. 13 jan. 2014 01:37

du sier jo egentlig ganske lite om din egen situasjon.

personer med lidelser innenfor autismespekteret, slik som f.eks asbergere, har gjerne problemer med sosial interaksjon (problemer med øyekontakt, ubehag ved å bli tatt på og dårlig forståelse for andres følelser og signaler er vanlig) og kommunikasjon (humor, lytteegenskaper, å forstå ikke bokstavlige budskap og kroppsspråk og engasjement i andre personers samtaletemaer er vanlig). Som et resultat av disse problemene er det ofte vanskelig for personer med en lidelse innenfor autismespekteret å få venner, for ikke å snakke om å klare å ha et forhold.

Et paradoks: Innenfor visse rammer er det ofte en tendens til at jo bedre fungerende en person med en lidelse innenfor autismespekteret er, jo sterkere kjenner man på og jo mer frustrasjon opplever en med at en er annerledes.

Det er en kort video her og det finnes mange flere på samme sted):
https://www.youtube.com/watch?v=0Pp8jcQ97pY