Alle innlegg Sukkerforum

"du blir flådd!"

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym hm.. sø. 31 aug. 2008 21:56

Jeg pleier å lese avisen hver dag. Internettutgaven sådan. Jeg liker å holde meg oppdatert på hva som skjer der ute. Det være seg hvor det er blitt krig, hvem som har drept hvem, hvilken 7/11 som ble ranet sist og hvilken politiker som nå har tråkket i salaten.

MEN, det som har slått meg nå i det siste, er en viss skremselspropaganda disse mediene våre driver med om dagen. Jeg nevner overskrifter i fleng: "du blir flådd", "disse bankene lurer deg", "boligmarkedet stuper", "dette gir deg kreft", "dette gjør deg feit", "trodde du dette var sunt? tro om igjen!" "sex, ikke så smart som du først trodde!" "disse landene bør du IKKE dra til".. og dette er bare overskrifter fra mandag i forrige uke. Det virker nesten som at dagens medier ser det som sin hovedoppgave å skremme. For det er jo et ubestridt faktum at redde folk kjøper. Masse! Vi drikker mer, røyker mer, kjøper mer mat, klær, aviser og gud vet hva. Det er rett og slett blitt penger å hente på å gjøre folket redde. Ting vi har trodd var sunt og derfor spist hele livet vårt gjør oss ikke bare feite, men vi kan dø av det. Vi kan få KREFT! Det er ikke lurt å grille, for da får vi kreft. vi kan heller ikke steke, for da kan vi også få kreft dersom maten blir stekt for lenge. Steker vi den for lite får vi E-coli og salmonella og det som verre er. Og hvis vi koker det så forvinner jo alle næringsstoffene. Alle sprøytestoffene gjør også at rå mat er ute av bildet. Men hva faen skal vi spise da???

Og hvor i alle dager skal vi kjøpe denne etter hvert så omstridte maten vår? Alle butikkene flår oss jo! noen butikker har billige grønnsaker, mens kjøtt og melkeprodukter er priset opp i skyene. Noen lover gull og grønne skoger med frukt og grønt garanti og noen har "alltid lave priser". Hver dag så leser vi i avisen at egentlig så er en del av disse billigkjedene utrolig dyre på veldig mye, og hvis vi skal få full uttelling for pengene våres, så må vi kjøpe frukt på Kiwi, "tørrfor" på Rema og melkeprodukter på Prix. Og pose bør vi helst klare oss uten, fordi at poser forurenser veldig!

Skjult ID med pseudonym s sø. 31 aug. 2008 22:02

Det er i korte trekk ganske enkelt: Gjør som du alltid har gjort, og la avisene seile sin egen sjø med all skremsels- og overdrivelsespropaganda.

For min egen del spiser og drikker jeg akkurat hva som passer meg (altså, innenfor rimelighetens grenser, men disse grensene setter jeg som regel selv; uansett om det er fysiske eller økonomiske årsaker, eller ønske om økt eller redusert nytte og nytelse.)

Eier min egen bolig, bruker den banken, strømleverandøren og det forsikringsselskapet som passer meg og handler mat akkurat der jeg befinner meg når dette må foretas.

Vi har diskutert det før, men: KISS.

Skjult ID med pseudonym hm.. sø. 31 aug. 2008 22:06

Er helt enig med deg der. Jeg prøver å ikke bli for påvirket av alt avisene skriver, men det er jo vanselig når man får det opp i trynet flere ganger om dagen.

Skjult ID med pseudonym hmmm sø. 31 aug. 2008 22:15

og du som kjøper aviser
har skylda for at regnskogen blir hugget
det er utrolig mange kvadrat-cm regnskog
i en dags aftenposten
ikke riktig så mye i dagblad eller vg
men de som kjøper mer enn 1 avis pr dag
burde også pålegges minst en klimakvote i uka
evt. at de blir fratatt retten til å slippe ut en promp

Skjult ID med pseudonym hm.. sø. 31 aug. 2008 22:17

@hmmm

jeg leser NETTaviser :)

Skjult ID med pseudonym hmmm sø. 31 aug. 2008 22:22

det er ennå værre
tenk på alle fossene som må legges i rør
fordi du bruker strømmen som menneskene i afrika
trenger for å pumpe vann over jordene sine
for hver time du sitter foran pc`n dør det masse mennesker
av underærnæring

Skjult ID med pseudonym hm.. sø. 31 aug. 2008 22:27

oj oj.. det var da voldsomt!! :p overlever de hvis jeg slår av pc'en?? at ingen har sagt DET til meg før da!
da ville jeg heller brukt 3g'en på mobilen i stedet for å drive å drepe menneske på den måten!!

Skjult ID med pseudonym hmmm sø. 31 aug. 2008 22:31

nei jøss, dem overlever ikke
det er det faktisk ingen av oss som gjør
men da får du ihvertfall ikke vite om det...

Skjult ID med pseudonym Sukkrates sø. 31 aug. 2008 22:53

Bruker du såpe lever du til du er 70. Gå en liten tur en gang i uka og spis litt grønnsaker (alt annet er bare fjas og hysteri) så plusser du på 10 år.

Hvor mye av det som står i avisen har egentlig betydning for deg i ditt daglige liv? En promille av en promille? Les en bok i steden...

Skjult ID med pseudonym Joques sø. 31 aug. 2008 22:55

@hmmm: Ironi er bare morsomt hvis det er snev av virkelighet i det man sier. Går man over streken, slutter det å være morsomt. Helt sant :o)

Skjult ID med pseudonym hmmm sø. 31 aug. 2008 23:06

det er helt sant !
ingen har hittil overlevd !!!

Skjult ID med pseudonym Joques sø. 31 aug. 2008 23:15

At ingen overlever på sikt, er det ikke noe tvil om. Men at det ikke brukes regnskogtømmer i norsk papirproduksjon, er det heller ikke spess mye tvil om ;) Ei heller at Norge ikke eksporterer strøm til Afrika. Mennemen, jeg skal ikke være sær jeg altså. Ville bare påpeke at ironi er mye morsommere hvis den treffer spikeren på hodet!

Skjult ID med pseudonym hmmm sø. 31 aug. 2008 23:28

trur ikke du ville hatt særlig glede av det om jeg traff
hodet ditt med spikern heller jeg :-)

Skjult ID med pseudonym bortreist sø. 31 aug. 2008 23:45

Ha ha ha ha.. den siste kommentaren satt rett på spikern den..

Skjult ID med pseudonym Joques ma. 1 sep. 2008 09:15

Sukk, som å diskutere i en barnehage :o)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ma. 1 sep. 2008 10:35

Nå oppfattet jeg dette innlegget mer som uttrykk for frustrasjon over pressens fokus og ikke som forsøk på ironisk kåseri som trenger en videre stil-analyse. :-) Er ikke så sikker på at TS forsøkte å være morsom. Tema var nok uansett mer sentalt enn formen.

Til tråden.
Det er skemmende hvordan vi i blant overtar de "sannheter" som har stått i pressen og gjør dem til våre egne sannheter.... Særlig det som har med holdninger å gjøre... Eller de sakene hvor konflikter beskrives og man skjønner at det finnes flere versjoner. I situasjóner hvor det har med troverdighet å gjøre. Her leder pressen godt an tonen i folks oppfatninger. Ofte er det slik at de som er minst etterettelige, og velger den "slemmeste" uttryksmåten, er de som oftest blir sitert. Da blir overskriftene morsommere. F. eks. :
Hansen kaller Nilsen for en notorisk løgner. Hvem taper på dette? Pressen tar ikke stillings til sannhetsverdien her, men viderformidler ren skittkasting. Noe Nilsen taper på. Det er er Nilsen som folk nå forbinder med det å være notorisk løgner.

Skjult ID med pseudonym hm.. ma. 1 sep. 2008 11:12

@ Lilleulv

er enig med deg her. Var ikke meningen å være morsom. Det jeg prøvde på (dog kanskje ikke på riktig måte?) var å belyse et tema jeg syns er viktig. Pressen har som kjent enorm makt på oss "dødelige" enten vi liker det eller ikke, og derfor er det litt kjedelig at vi av og til får tredd "usannheter"/overdrivelser ned over hodene våre på den måten. Det er lett for at man tar alt som blir skrevet i avisen for god fisk, spesielt når man ikke vet spesielt om emnet fra før.. : )

Skjult ID med pseudonym Joques ma. 1 sep. 2008 13:44

Lilleulv, mine kommentarer var ikke rettet til TS, men til "hmmm". Altså "hmmm" og ikke "hm.."

Ikke lett med alle disse likelydende psevdonymene :)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ma. 1 sep. 2008 13:51

Ok, Joques... Må innrømme at jeg trodde det samme person.... men fikk det ikke helt til å stemme... hmmm..

TS er i grunn et greit navn om man ønsker å være helt anonym og starte tråd.... :-)