Sukkerforum

Nesten tom profil uten bilde, med teksten "spør og du får svar" - blir ikke det å henvende seg der litt som å dra på intervju på en jobb du ikke vet hva er? Greit nok at en henvendelse kan være noe å gjøre en gang man kjeder seg, og muligens finnes drømmedamen eller drømmejobben der - men personlig foretrekker jeg å se at jenta eller stillingen vekker interesse på et vis og fenger nettopp meg. Det er no min mening hvertfall :)

Hmm i dag har jeg fått tre meldinger fra gifte karer som ønsker seg en flirt.... mener at profilteksten og måten jeg fremstår ikke innviteterer til det...??
Undrer meg hvorfor de som ønsker å være utro ikke heller kan være medlem på steder hvor det oppfordres til dette??
Hva tenker dere om, personer som seiler under falsk flagg her inne??

Gosj og sukk i mente!!!!!

Nå skal jeg ikke begynne å påstå menn er slik eller at alle er sånn eller noe...
Men HERRE!!!! Folk MÅ virkelig lære seg å lese profilen nøyere!!!

Jeg mener... Om jeg har giddi å ta meg tiden til å skrive om meg selv, fortelle
intresser, hobbyer, aktivitetsmengde, arbeid og bla bla bla, så er det ganske
fordi det er standard spm som ALLTID blir stilt!
Og leser man profilen SIPPER man å spørre om det!

Nei, jeg trenger ikke masse brev hvor menn "smører" meg å imponere
at de har lest profilen (ser at du.... leste at du... osv osv).
Tro meg, merker det mer enn nok på at jeg ikke får spørsmål som hadde
blitt besvart om du hadde GIDDI å lese profilen....

Sorry, blei et slikt brev for mye =P

Er så utrolig lei av maten jeg lager selv og trenger mattips! Forslag til enkel og kanksje litt sunn mat til en singel, matlei jente? Spiser ikke fisk eller annen sjømat...Uansett hvor godt alle andre sier at det er, så liker jeg det ikke ;) Vanligvis går det for det meste i supper, pølser og potetstappe, kyllingwok, kjøttdeig og spaghetti, fiskepinner og potetstappe osv..Ikke veldig spennende med andre ord :/

Skal til Trondheim i helga er det noen som vet av noen ok steder å gå ut om fredags kveld ? Tenkte jeg kunne høre om det her. Vi er 2 damer godt over den første ungdom.

Sitter fast...

Ingen svar
Skjult ID med pseudonym Onsing

Jada, febersyk liten gutt får meg jaggu til å sitte fast på nett. Sukker, facern og alle aviser blir nøye gjennomgått ja :P

Hei!
Dating-forum er kanskje ikke stedet for denne type spørsmål, men ser at det skrives om veldig mye annet rart her, så tar sjansen på at noen kanskje har peiling..

Jeg har noen ideer med tanke på internettside/forum som jeg har virkelig tro på. Problemet er at jeg har null teknisk innsikt, liten tid til å lære meg såpass mye teknisk, også er jeg student og har derfor ikke mye penger. Regner med at det koster en del å få laget en internettside + få driftet den frem til den evt kan betale seg selv. Lurer derfor på om noen av dere aner om det finnes andre måter å gå frem? Er det f eks vanlig at noen firmaer f eks sponser et slikt "risikoprosjekt"? Jeg har veeeldig lyst til å realisere en slik internettside som jeg tenker på (ikke nett-dating altså hehe), men har ikke typ 100 000 kr til å bruke på det nå. Vet ikke hvor mye noe sånt koster heller, men gjetter at det er dyrt... Noen som vet hvor mye sånn ansalgsvis? Og hvis jeg skulle fått skrapet sammen nok penger..Hvordan skulle jeg gått frem videre? Jeg har iiiingen erfaring med å starte noe slikt... Blir veldig glad for alle innspill, håper noen svarer =)

Eg e gal!

Siste svar ti. 5 juni 2012 23:02 (23 svar)
Skjult ID med pseudonym 20åring

Hei

Etter nesten et års medlemskap på sukker, og ja uten dame så er eg på nye veier nå. Jeg prøver å skrive i brevene alt det positive og gode som eg har. eg er 20år, har egen bil og leilighet og ordna økonomi så eg har det ganske bra.

Men når det er slikk at norske jenter ikke liker meg, veldig trist men eg har prøvd og prøvd siden ungdomsskolen å få kjæreste men klarer det ikke . så gir eg derfor opp norske jenter. vil helst aldri ligge med noen av samme nasjonalitet igjen. eg tenkte på Russland, Ukraina eller Hviterussland, Tjekkia og Slovakia. vi snakker her om Kvinner. de er fantastiske. eg var i Ukraina for en tid tilbake. på byn så var det ikke mannfolk som skjekket opp, det var kvinnene.

Eg har tenkt å reise tilbake til Ukraina for å finne ei dame som setter pris på meg og et rikt land som Norge er.

Det finnes milioner av damer, og norske damer er desidert ikke av de beste kvinnene.

For om 3 dager er det EM i fotball. Da vil det være 0 mannfolk her inne på sukker fra 8. juni - 1. juli

I forbindelse med et par diskusjoner her inne tidligere, noen som har sett dokumentaren "Elsk meg som jeg er":

http://www.nrk.no/nett-tv/prosjekt/2494/#alphabet

Jeg har ikke fått tid til å se hele selv enda, men ser interessant ut...

Noe av det jeg savner mest, er en å reise på ferie med. Har ikke så mye single venner, og det er ikke alltid så lett å få kabalene til å gå opp med alle unger, X-er og sånt. Noen med spennende ferieplaner, som kan være til inspirasjon for oss andre single?

For meg blir det et par uker alene med mc Alpene og et par uker med barna ved Middelhavet.

Noen glupe mennesker med forslag til mat? for EN :) maks 20-30 min.

please? laptoppen har forgifta huet mitt....

Skal holde foredrag i Pærnu neste uke og tenkte jeg kunne ta to overnattinger i Tallin, Har blitt fortalt at spesielt gamlebyen skal være vakker .. Sitter å ser på hotell, men hvorfor velge i blinde, når kanskje noen på forum har mer innsikt ...

akkurat da jeg skulle poste mitt svar med en aldri så liten flørt til Draconis...

Hva skal man gjøre med sånt da?

Hei

Hvordan er DIN drømmedame ?

Alle har jo meninger om hvordan dama bør være.
Hvilke egenskapet bør hun inneha ? Har utseende alt å si ? Er antall barn avgjørende om hun er en aktuell kandidat for deg ? Antall kilo da ? Skal hun ha former eller ikke ? Dagens kvinneideal er jo at man helst skal være str 36 og ha fasong som en planke.
Hva med utdannelse ? Inntekt ?
Jeg vil ha deres meninger gutter, la oss få en skikkelig diskusjon rundt dette temaet, det hadde vært moro.

Er jo de som mener at så lenge det er pulbart er det greit liksom ;) Ikke at jeg tror dere gutter her inne er slik, men jeg vil høre hva dere tenker ;)

Kjør diskusjon !! :)

Jaaah endelig kommer Snehvit på kino!! wohoooo!!!

Noen som har sett om det er mulig å filtrere ut sosialister her? Neste gang ei venstreskrulle kaster bort tiden min her inn, skal jeg sende henne en faktura.

Juggling

Siste svar ti. 5 juni 2012 19:33 (8 svar)
Skjult ID med pseudonym Tyfus

Er det greit her inne? Å sende melding til en haug av interessante? Eller er det trashy?

Har brev vekslet med en sukker klump siden begynnelsen av april. Vi har avtalt flere ganger å møtes , men hver gang har noe kommet i veien for han. Syntes at jeg har vert tolmodig nok, så sukker gutter nå er en fresk , sprek bunette ledig på markedet. Han andre har fått nok tid på seg, jeg skal jo ikke gå på gress hele sommmeren heller....Fra Bergen....

er det noen damer her på sukker som ikke er skeptiske når det gjelder dating??....syns det florerer av tråder her på forumet..av skeptiske damer...den ene etter den andre........

Vi har sett dei - alle av oss.
1. Kvinner i ein viss alder (geriatriske) som står ved brøddisken i kolonialbutikken - og MÅ ta alle brøda ut av posen for å kjenne på dei. Studere dei, gjerne også lukte litt. Eg har aldri sett ei kvinne (eller mann) under 60 (?) gjere dette.
2. Og når skiftar plutseleg kvinnene "ham" - og ikler seg blomstrete kjolar? Brått går dei rundt som bestemødrene mine gjorde. Dette er ingen skam (eg var utruleg glad i bestemødrene mine!!), men det er interessant å leggje merke til at det ikkje berre er ungdomar som er "motebevisste" - eller er dette eit utslag av "moteubevisstheit"?
3. Når sluttar menn å vaske seg? Det vil seie; i kva for ein alder opptrer eldre menn som stinkadorar i det offentlege rom?

Generaliseringar - ja visst - men indikasjonane er for mange, tilfella er legio - det ER ein konsekvens her. Men kva for ein? Kan det trekkjast konklusjonar?

Fleire "generaliseringar" vert mottekne med takk!!

For en tid tilbake chattet jeg med en lekkerbisken av en sykepleier på nettet.

Hun sendte endel kontroll-spørsmål for å forvisse seg om at jeg ikke var ute etter et ONS, trodde jeg.

Vi dullet og fantaserte med småerotiske frekke mails og det hele endte med at jeg skulle stille i "snekkerbukse og singlett" (var jo sommer) som den hobby handymann jeg var.

Da hastet det og samme kveld bestillte dama hotell ca en time unna for begge og det gikk som det måtte gå.
Greit nok men i ettertid viste det seg at hun ikke kunne ta imot besøk og ettersom jeg begynnte å stille spørsmål skjønnte jo jeg at

HUN MEST SANNSYNLIG VAR I ET ULYKKELIG FORHOLD

Er skjult dobbeltmoral normalt på nettet ??

Er folk redd for å være seg selv?

Den tenkningen ved at alt skal være morsomt, er det skadelig på noe vis?

Det viser som om det er mer akseptert å være populær enn det er å være seriøs, ikke bare her inne men også i RL.

Hvor mye har overvekt å si i ditt valg av partner?
Ser du kun overvekten i utgangspunktet sånn at du ikke får andre positive egenskaper til å veie opp (sorry ordspillet der)?
Eller kan du se forbi overvekten dersom personen ellers er smashing?

Ville du kunne gå inn i et forhold med noen som er overvektig eller er det helt uaktuelt?

Har du noe form for "grense" for hva som er akseptabel overvekt?

Jeg selv er vel ca 20 - 30 kg mer nå enn det jeg ønsker å være, men har begynt å trene for å gjøre noe med det. Dog ser jeg at jeg ikke akkurat vasser i "tilbud" verken her inne eller ute i den store verden. Er jeg rett og slett for stygg i min nåværende kropp til å bli sett på som en som faktisk kan ha noe å tilby?

Kan man vite når noen har blokkert deg?

Noe jeg er så historisk flink til.

Hvorfor kan ikke mennesker som aldri har vært verken for smale, eller for store ( forhold til det vestlige idealet) skjønne man blir forskjellsbehandlet for å være en av delene?

Eller de som er innenfor gjennomsnitt +-i høyde forhold til kjønn, forstå hvorfor det er forskjellsbehandling av de som føler seg lave eller for høye?

Hatt en diskusjon med ei venninne som er i slutten av 30 år (som en diskusjon jeg har hatt med flere som har fallt innen for det vestlige idealet) , har en kropp en fjortis misunner henne, og det er ikke tegn på at den blir eldre.. Og hun synes hun er blir litt større (4-6 kg enn hva hun var i starten av 20 årene)

Jeg reagerer med nesten sinne.. Fordi jeg synes den tankegang, når man ser så bra ut for alderen er plent rent idiotisk.. Men som sagt, jeg har aldri vært noen av disse personene i dems kropp åssen kan jeg da ta innover følelsen av å kjenne "små forfall"...
Spesielt når hverdagsfolket rundt meg forteller både meg og andre mennesker at jeg er ikke bra nok pga jeg havner ikke i den vestlig idealistiske normen.. (sånn rent kroppslig) ... Åssen kan JEG ta innover meg slik?

Men hvorfor skal jeg få den preken " folk er da smartere enn å oppføre seg annerledes selv om du er frodig, du er jo så lekker som du er" .. HVa er det noe å si tenker jeg... Vi ser jo daglig på tv, i film, i tekst, på facebook, i aviser og media ellers at visse mennesker fyller ikke dagens fysiske krav enn om de forsøker..

Når skal folk skjønne at dette er et iLands problem uten hinsides.. Og man glemmer at man faktisk har en fungerende kropp. Sosiale tilbud, og venner, og mat (varierende sådan), og treningsentere, og jobbmuligheter, utdannelse, medisin.. og den lista er lenger... For dette har vi som bor med vestlige normer, regler og kulturvaner..

Jeg er lei av å kverulere med perfeksjonister.. Fordi før i tiden var perfeksjonister folk som ytet på hva de kunne gjøre for andre.. Nå er det hva man kan gjøre kun for seg selv i myyye mer dominerende grad.

Jeg lever ikke skinnhellig selv. Men jeg er glad i mine fysisk vestlige idealistiske feil.. Og forandring i våres personer burde gå i vaner/indre ideologi. Og ikke på hvor mye vi får til med vårt ytre..

Og ja, har du ikke bedre å svare enn tøv, får du rapport til support. Ellers kan tråden heller bare dø ut ;)

Hva ville ikke være en mer verdig måte å minnes dyret på enn dette her?

http://bit.ly/K48eCO

Ja,da har jeg møtt min første her inne som selv tar kontakt med meg og så aviser meg da han finner ut at j har feil hunderase.

Ville du datet en eller ei med psykiske vansker ? Depresjon,angst,bipolar eller what ever ?
Tråden er ikke grønn så det er bare å kjøre på : )

Utfyll gjerne med flere perler fra joystickens gullalder.

Jeg har kikka litt rundt på diverse profiler, og ser jo også alltid da på matchtreet. Det som går igjen med rødt hos meg i sikkert 95% av matchene er dette med barn. Jeg skjønner jo det at de fleste ønsker barn, det er jo naturlig.

Jeg har to barn fra før, og pga sykdom for et par år siden, så kan jeg ikke få flere. Teknisk sett kan jeg bli gravid, men sjangsen for at jeg vil klare å bære frem et barn til er minimal, derfor ønsker jeg heller ikke å prøve, fordi jeg ønsker ikke å utsette meg selv (eller andre) for det å miste et barn.

På grunn av dette, så ser jo jeg da helst etter noen som har barn fra før, eller som ikke ser på det som et "must" å få barn selv, men ut fra det som jeg da ser på trærne på profilene, så virker dette nesten som et umulig oppdrag..?!

Hvordan stiller folk seg egentlig til sånne problemstillinger? Er det et must for deg å få flere/egne barn?
Er det "dumpegrunn" dersom daten/dama/typen din ikke er istand til å gi deg barn?

Er det bare meg eller er det flere som har opplevd de siste ukene at nettsiden til Sukker "fryser" eller "henger"? Jeg tror det begynte når de la inn den "flotte" dingsen nede på høyre side som skal si ifra når det dukker opp meldinger osv. på siden din, den er helt uten verdi spør du meg. Det var vel omtrent samtidig at de skrev at de hadde oppdatert antallet servere så det skulle bli mer kapasitet til å ta unna trafikken på kveldstid.. det ble bare dårligere. Men altså, utrolig irriterende å at sukker-siden fryser med en gang jeg begynner å bevege "slider" på høyre siden..

Hva mener dere om det å være på dater'n med flere samtidig? Ok eller ikke ok? På hvilket stadie er det evt ikke ok lenger?

Dater to stk samtidig nå, men føler meg veldig usikker på hva jeg vil. Har aldri vært en som faller lett for folk, og trenger tid på å finne ut av ting. "Dessverre" har jeg møtt to stykker jeg liker samtidig (hvilket er høyst uvanlig for meg), men problemet er jo at dess lenger man dater noen, dess mer "forpliktet" blir man jo, på en måte.. Før eller senere må man jo ta et valg, men føler bare jeg kanskje ikke kommer dit fort nok i forhold til hva som er akseptabelt i en sånn situasjon. Dater man én person kan man jo la tingene gå sakte, og ikke definere noe før det har gått ganske lang tid, men er jo urettferdig å gjøre det med to personer. Har ganske dårlig samvittighet allerede. Men føler meg heller ikke klar til å ta en avgjørelse..

Inspirert av muskler vs brain tråden må jeg bare dele dagens fadese....

Pent antrukket i fløyelsskjørt balanserte jeg på tuppen av kontorstolen som forøvrig var trukket i skinn (og med hjul)....undertegnede var veldig engasjert og oppslukt i prosjektet jeg drev på med og plutselig der forsvant stolen under meg og godeste frøken Aqueena havnet på røven, bena til værs og et svært overrasket fjes, til stor fornøyelse for min kollega på andre siden av bordet, og vi fikk jo helt tullfliren begge to....takk og lov at det var bare oss to :-) Dagens læring var da selvfølgelig at fløyelsskjørt og skinnstoler er IKKE god kombi!!!

Er det noen andre som har en jobbfadese, eller hvilken som helst fadese å dele på en mandag?

Festivalmatching
Denne helgen fyrer vi opp vår nye festivalmatching der man kan matche seg mot andre fra Sukker som er på samme festival.

I helgen er det Musikkfest Oslo eller Musikkens dag, som noen husker den som. Er du i Oslo sentrum kan du aktivere denne mobilfunksjonen via Sukkers mobilsider, og dermed finne de andre fra Sukker som er i datemodus på festivalen. Dere bruker Sukkers meldingssystem som normalt for å avtale hvor eksakt dere kan møtes. Du kan lese mer om tjenesten her http://sukker.no/festivalmatch.html

Vi begynner i Oslo, men alle større festivaler vil bli dekket i tiden som kommer. For å være med må du gå inn på siden når man har ankommet de enkelte festivalene. Listen over de forskjellige festivalene finner du under Festivalmatching på Sukkers mobilside ( http://mobil.sukker.no ). Den nye funskjonen krever at du har en smarttelefon, Android eller Iphone.

God festivalsommer fra oss i Sukker.no :-)

Håper det blir på alle festivaler. Supert om det blir på Jazzfestivalen i Molde, Vinjerock, Raumarock, Fjellfestivalen, Romsdalsvinter:)

Tenkte eg skulle være tøffing å skrive brev først nå nå eg fant noe spennende. Men shitt! Ventetiden etterpå er grusom!!
Skjønner godt at folk syns det er skummelt eg. Men den som intet våger intet vinner?

Hushjelp søkes, noen som melder seg her?

Av nysgjerrighet lurer jeg på hvordan du stiller deg til å date en som sitter i rullestol. I dette tilfellet dreier det seg ikke om

La oss si at vedkommende (uavhengig om det er en mann eller dame) er normalt fungerende og sitter i rullestol pga. en skade/ulykke, har en god, morsom, fengende og interessant profil og ser normalt bra ut. Ut fra profilen å dømme har et bra og godt liv, er aktiv og har det meste i livet på plass bortsett fra enn kjæreste.

Vil du si:
- at du er åpen for å gi det en mulighet
- det er helt uaktuelt

Hva er grunnen til at du er åpen for det eller at det er helt uaktuelt?

Diskuter E3 2012. Hva likte du best fra årets E3?

Menn som spiller golf er skikkelig turn off. "Se på meg, jeg er trendy og har feit lommebok. Jeg er bedre enn alle andre"
Bleikfeite 40-åringer som tror de er noe fordi de har køller!!!
Nei, takke seg til, jeg vil heller ha en mann med en spade som skjønner å ta i et tak.....mmmm....

Det er noe med menn og baller!
Når de er unge spiller de fotball, når de er 40 spiller de golf og når de blir gamle triller de erter!!!

Hvordan kan jeg på best mulig måte "plante" tanken om at vi er kjærester eller burde være det?

F.eks. Om jeg flørter med en gutt så vil jeg "plante" tanken om at han vil kysse meg og at det er mulig ganske snart ved ganske enkelt så si " Jeg ser du vil kysse meg MEN ikke enda".
På denne måten vrei jeg om rollene fra å være den som ville kysse til at det var han som ville dette. Ganske kult at det funker;-)

MEN.... så var det dette med å bli kjærester da.... Jeg vil ikke virke needy men etter x antall måneder er det på tide!!! Jeg vil avslutte mitt evigvarende medlemskap her en gang.

Rare skapninger...

Ingen svar
(mann 41 år fra Hedmark) Privat melding

Merkelig vi er skapt,,, vi liker ikke hverandre,,, bare de andre..

Hepp

Bare jeg som begynner å bli "litt lei" denne rettsaken? Den skal naturligvis få ta den tiden den trenger... men må vi virkelig få alle mulige slags medieoppslag fra den? Er det virkelig nødvendig å få vite _alt_ som skjer i tingretten fra dag til dag?

Er det virkelig nødvendig å gjøre intervju med den kjente nazisten Troe Tvedt (fra Vigrid) i forkant av at han skal vitne, slik at han får spredd jævelskapen sin, i landets største avis?

Bare meg som synes mediene kunne fokusert litt på andre ting, en bare 22. juli?
Jeg blir trist, av å tenke på det som skjedde da, og det er vanskelig å "slippe det" når morderen er på forsiden av alle nettavisene hele tiden..

Ja ja, bare noen ord fra meg :)

Blokkerer du en person på grunn av utseende ?

I en match med en person får man vite at det er en forskjell, men man får ikke vite hvilken vei det er en forskjell?

Et eksempel:
Når det gjelder barn har jeg krysset av for noe sånt som at jeg mest sannsynlig ønsker barn og noen år, men ikke om 1 år. Hvis det i en match er forskjell på om/når en person ønsker barn, så vet jeg ikke om det er fordi hun vil ha barn veldig snart, om hun aldri vil ha barn osv.

For min del er det ikke noe must å få barn. Det kan f.eks. være at jeg treffer en helt super dame som ikke kan få barn, men det er ikke noen grunn til at hun ikke er interessant for min del.

Er det noen måte man kan finne ut hvilken vei en slik forskjell går (uten å spørre vedkommende) ?

Har nå opplevd flere ganger å bli blokket før jeg rekker å svare. Kjedelig. En mld fikk jeg en morgen, Jeg likte han, og ville ha ro rundt meg når jeg svarte. Dagen etter var jeg blokket. Jeg er jente og kan til tider få litt for mange mld, og da må jeg bruke tid til å sortere. Jeg må tydeligvis være mye raskere når det er uuttalte tidsfrister her. Når det samtidig en en del falske profiler her som blir fyllmasse og skaper både skepsis og usikkerhet, så ender hele greia med å føles som en jobb.

Har det skjedd noen spennende her siden sist?
Har vi "mistet" noen av de gamle traveren?

Og hvor er alle helter hen? ;)

Tull & Tøys

Siste svar ma. 4 juni 2012 17:44 (27 svar)
Skjult ID med pseudonym Odins Mjød

På tide med en ny tråd der man kan skrive helt random tanker, flørte med andre forum medlemmer o.l.
Null seriøsitet er påkrevd i denne tråden :)

La meg starte med denne videoen for dere foreldre som lurer på hvordan det kunne bli om ungen din tar deg og typen på fersken mens dere har sex ;-P

http://tinyurl.com/6oxesbr

Jeg har snakket med mange single kvinner og menn, og det er en setning som går igjen når vi snakker om relasjoner: «Det handler om å gi og ta.» Jeg har alltid syntes at det har skurret, uten å kunne sette fingeren på hva jeg har reagert på. Vi svelger jo ofte «sannheter» som er etablerte uten å tenke så mye på det. Og dette er en av de «sannhetene» som har fått lov til å etablere seg. Men jeg har ikke kunnet slippe det, og etter min mening handler det ikke om å gi og ta.
Det handler om å gi og motta.
Det er lettere å gi enn å motta. Det er lettere å ta enn å motta. Å gi er en aktiv handling. Det samme er å ta. Det handler om å ha kontroll. Det er du som gir og du som tar.
Å motta er også en aktiv handling, men det ikke er du selv som sørger for at du får, slik som du gjør når du tar. Det er en stor forskjell på å ta og motta.
Jeg liker ordet motta i sammenheng med relasjoner. Fordi det handler om å ta det du blir tilbudt. Det handler ikke om dine krav, forventninger eller ønsker, det handler ikke om deg i det hele tatt. Det handler om den som gir. Og det er den vanskeligste biten i en relasjon. Vi vil ha regien, kontrollen, styringen. Derfor snakker vi om å gi og ta.
Når vi derimot slipper taket, og innser at vi bare kan ta kontroll over våre egne tanker, handlinger og motiver, og la andre ta ansvar for sine, da setter vi oss i en posisjon hvor vi er i stand til å motta. Jeg lurer litt på om det er en grunn til at så mange av oss er single? Vi er en gjeng med kontrollfriker. Vi ønsker ikke å være avhengige av andre for å få det vi vil ha eller ønsker oss, vi sørger for oss selv.
Man er sårbar når man slipper kontrollen. Og det er dette jeg liker med ordet motta. Det å slippe kontrollen krever mot. Å stole på et annet menneske krever mot. Å risikere å bli såret krever mot.
Nå forstår jeg hvorfor jeg alltid har reagert på dette med «å gi og ta», fordi det handler om meg og meg. Å gi og motta handler om meg og deg, det handler om oss. Vi er individualister og egoister, så vil beholder kontrollen ved å gi og ta. Mens det krever mot å overgi seg, legge ned forsvaret og ta i mot det som tilbys.
En relasjon består ikke bare av deg og meg, det består også av oss. En relasjon er et team bestående av tre medlemmer, du, jeg og relasjonen. Og det gjelder uansett om vi snakker om et kjærlighetsforhold, et vennskap, eller et forelder-barn forhold.
Det handler ikke om å utslette seg selv, det handler om å ha tillit, til seg selv og til andre.