Sukkerforum

Gamalost eller gammelost er en norsk surmelksost, en fersk muggost med røtter helt tilbake til vikingtiden. Osten har en fyldig og skarp smak. Navnet kommer fra ostens utseende; den ser gammel ut lenge før den er moden. Til tross for navnet modnes osten ganske fort, prosessen tar bare 5 uker. Gamalost er rik på proteiner og har et lavt fettinnhold, bare 1 %.

Det er en kunst å lage god gammelost den dag i dag. Alt avhenger av riktig gjæring og modning. Den gang det var helt vanlig å lage gammelost selv, ble osten satt til modning i en kasse eller ostekiste som bare ble brukt til gammelost. Mye av ostens vellykkethet avhang av om det satt gammelostsopp av rette slag i kisteveggene. Osten modnes utenfra og innover. Det er grunnen til at den er lysere mot midten enn ytterst ved kantene.

Gammelostene podes med en sopp, Mucormycel, og lagres ved 10 °C i 90% luftfuktighet.
Den er halvfast til fast, sammenhengende, tett, saftig og med brun til gul farge.
Smaken er karakteristisk skarp pga den spesielle Mucorgjæringen.

Tafsing...

Siste svar to. 7 juni 2012 07:46 (50 svar)
Skjult ID med pseudonym max-mekker

Hva om du er ei jente, du står f.eks på en tettpakket buss å så kjenner du ei hånd på rompa di....
Hva gjør du ? :)

Jeg vil bare sende en liten hilsen til alle sukkersøte damer her inne;o)

Ja, det er erfaringen jeg har gjort ;)

Og tenkte derfor å dele hemmeligheten med dere, er ikke få mannfolk jeg har forført med mine skills på kjøkkenet ;)

De som har opplevd maten, har skrytt uhemmet, har fått komplimenter ala:

" dette her smakte 100 ganger bedre enn maten til mamma " " hvorfor starter ikke du et spisested ? "

Veldig kjekt å høre altså, og nå har jeg lyst til å gi dere noen tips.

Min hjemmelagde peppersaus MÅ bare oppleves, den er helt fantastisk, har prøvd den ut på flere menn, og alle sier det samme, at det er den beste peppersausen de har smakt.

Og det verste er at det finnes ikke vanskelig :)

Man tager en stor løk, finhakker den, ja, i bittesmå biter, store løkbiter gjør seg dårlig, både visuelt og smaksmessig.
Så surrer man løken i litt stekemargarin, til den er blank, den skal ikke bli brun.

Så drysser jeg oppi en god dæsj med grovmalt pepper, ja, den må være grovmalt, for med finmalt blir det ikke like god smak, rører rundt, så har jeg oppi en ts sukker, litt salt og fortsetter og surre dette en stund. SÅ tilsetter jeg en boks kremfløte, matfløte duger ikke, for den tykner alt for mye. Så lar jeg dette koke inn litt, til løken er mør og smaker til med litt grillkrydder, gjerne litt mer salt om ønskelig og en dæsj sitronsaft,
Liker du ikke fargen, kan du bruke en dæsj sukkerkulør. Serveres til biff, alt av kjøttretter, eller til mine vanvittig gode ovnsstekte nakkekoteletter. Som jeg sa, den må bare prøves :)

Er bare å spørre om oppskrift om ønskelig, jeg deler gjerne :)

Tror det ligger noe i at en mann vil gjerne ha ei dame som kan lage mat, og som vet å varte opp mannen i sitt liv.

Garantert suksess :) Bare prøv ;)

Jeg har oppdaget en forandring i mine tidligere studiekamerater som har irritert meg i lang tid. De har utviklet seg til kjedelige mennesker uten lidenskap. Facebook er full av tannløse meldinger av typen: "Spinning klokken 06:00 om morgen gir meg bare energi", Prøver man å diskutere noe kontroversielt tar samtalen fort slutt da de er redde for konflikter, og deretter går samtalen over i Birken, trening og deres favoritt tema: Jobb.

De har blitt voksene for fort, og de tror at voksenlivet ikke har rom for eventyr. De har fortapt seg i voksenrollen. Ikke misforstå, jeg mener ikke at man må ut og feste hver helg langt opp i 30 årene. Alle ønsker ikke det, og det er forstårlig. Men denne forandringen stikker dypere, det handler om hvilken innstilling man har til livet. Folk er ikke lengre sultne, de er fornøyde og ønsker ikke lenger flere utfordringer i livet.

Dette gjelder heldigvis ikke alle mine tidligere studiekamerater, men dessverre et stort flertall av dem. Hva gikk galt? Er jeg alene her? Er det noen andre som bobler over av frustrasjon over den samme observasjonen?

Skulle ikke sett på krim - ble redd!

http://www.youtube.com/watch?v=xADSSBs34is

Noen som skal på færderseilas avslutningen i Horten på lørdag ???

Joss stone Live :)

Ingen svar
(mann 40 år fra Rogaland) Privat melding

Joss stone har live konsert nå med ein del av de nye sangene sjekk det ut !! http://music.uk.msn.com/features/joss-stone-live.aspx

Noen her som også sliter med uønskede kviser?
Råd mot dette ønskes!

Badboy

Siste svar on. 6 juni 2012 22:37 (3 svar)
Skjult ID med pseudonym Manndåm1

Vil ta for meg begrepet badboy.

Oversatt fra engelsk til norsk blir det jo en gutt som oppfører seg dårlig, slemt etc. Litt pussig er det jo at hver gang såkalte " snille" gutter som forsøker å være snill mot en jente de liker får stempelet som slem, egoistisk når de ikke oppnår det de vil med den og den spesielle jenta.

Når de ikke får den jenta de vil ha fordi de tilsynelatende bare kan være snille kan det føre til at den "snille" mannen blir totalforandret, han blir agressiv, sur, sint, fortvilet. Ofte fordi den jenta han vil ha ender opp med en badboy, som den snille mannen prøver å advare jenta mot ved å si at den mannen ikke er noe å satse på. Når han da ikke ikke blir trodd og blir forlatt av jenta han likte, kan han utløse sinne, si stygge ting, oppføre seg stygt mot andre jenter og få merkelapp som den " slemme" mannen, fordi han ikke forstår at mange jenter/ kvinner tiltrekkes av badboyen.

Er det da sant? Menn som forsgjeves prøver å være snille, mislykkes og ender opp som sure, bitre og slemme menn, er det da alltid dem som er trangsynte fjols? Fordi dem ikke forstår hvorfor kvinner faller for menn som ikke behandler dem noe bra? Vanskelig å forstå dette her...

...skal vel strengt tatt være i ett ord. Eller med bindestrek mellom ordene hvis det er linjeskifte.

Joohooo:)

Siste svar on. 6 juni 2012 21:56 (13 svar)
Skjult ID med pseudonym Smikksmakk

Jeg har bursdag i dag:)

Hei. Kan noen gi meg info om når og hvor datingfester og weekendturer arrangeres? Finner ikke ut noen datoer. Hilsen magsan

Sover du med kosedyr....bamse eller????

Sommer er det gitt... Fikk lyst på kjærest jeg.. Hehehehe ja ja det er vel derfor vi er her på sukker

Jeg møtte en jente på en date søndag. I etterkant av dette føler jeg at det er kun jeg som viser interesse. Hun spør meg sjeldent noen spørsmål om meg, selv om hun la meg til på facebook nylig. Jeg har valgt å bare vente litt for å kanskje få en melding på mobilen om å treffes, men den gang ei... what to do?

the Truth!

Siste svar on. 6 juni 2012 17:21 (32 svar)
Skjult ID med pseudonym dudster

Til alle dere gutta som gneldrer om at dere ikke får besøk/svar/date/mus: Jeg fikk et aldri så lite innblikk i jentense sukkerverden da en venninne av meg logga seg på når hun var her på besøk. Og jeg sier bare holy shit! det vrimler jo av karer her inne! Og rekti raffe ser'em ut mange av dem også. Konkurransen er altså mye, mye drøyere enn jeg hadde trodd, så da blir jeg ikke så deppa lenger når hu brennheite brunetteberta som jeg svært gjerne kunne tenkt meg å øh, spille badminton med aldri gir lyd fra seg. Men jeg synes nå det er rart at de samme damene er her måned ut og måned inn, dere vasser jo i hønks jo! Urettferdig ass!

Og brunetteberte, hvis du leser dette, ikke stol på noen av disse snikene, de er bare ute etter kroppen din (host).

Sol, øl og bare to dager til fredag:) da blir det mer øl på sukkerbiten.. Burde man surfe på sukker imens man er der? .. Hmmm

Godt og se at de falske profilene fortsatt er i full vigør her på Sukker, sikker på at dere menn har fått deres del av meldinger fra disse. Det som gjør meg trist er at jeg er blitt så god på å spotte falske profiler, tror kansje jeg vil ende opp med å bli kynisk.

Nå har det skjedd igjen, var på byn og som vanlig fikk jeg veldig mange kommentarer for brystpartiet mitt. Ja, de er store, altfor store, jeg ser på dem bare som en plage, for mannfolk tar seg til rette. Enten det er å kommentere dem, eller rett og slett være så frekk og bort å tafse på dem !!

Hadde et tilfelle der det kom en mann bort og han tok tak rundt begge puppa mine, med kommentaren: eg måtte bare sjekke om de var ekte !!?!?

Herregud at det går an !!

Skal jeg være allemansseie fordi jeg har størrelse F cup ?? Kan da ikke noe for at de er sånn jeg vel ?

Sist jeg var ute fikk jeg beskjed om av daten min at jeg burde hatt på meg høyhalset genser for han ble så distrahert ;)

Så kom igjen gutter, fortell meg hva som er så immari facinerende med store pupper !?? Og ja, jeg vil ha ærlige svar !!

sto jeg opp klokken 6 blank. muahaha!!

Nesten tom profil uten bilde, med teksten "spør og du får svar" - blir ikke det å henvende seg der litt som å dra på intervju på en jobb du ikke vet hva er? Greit nok at en henvendelse kan være noe å gjøre en gang man kjeder seg, og muligens finnes drømmedamen eller drømmejobben der - men personlig foretrekker jeg å se at jenta eller stillingen vekker interesse på et vis og fenger nettopp meg. Det er no min mening hvertfall :)

Hmm i dag har jeg fått tre meldinger fra gifte karer som ønsker seg en flirt.... mener at profilteksten og måten jeg fremstår ikke innviteterer til det...??
Undrer meg hvorfor de som ønsker å være utro ikke heller kan være medlem på steder hvor det oppfordres til dette??
Hva tenker dere om, personer som seiler under falsk flagg her inne??

Gosj og sukk i mente!!!!!

Nå skal jeg ikke begynne å påstå menn er slik eller at alle er sånn eller noe...
Men HERRE!!!! Folk MÅ virkelig lære seg å lese profilen nøyere!!!

Jeg mener... Om jeg har giddi å ta meg tiden til å skrive om meg selv, fortelle
intresser, hobbyer, aktivitetsmengde, arbeid og bla bla bla, så er det ganske
fordi det er standard spm som ALLTID blir stilt!
Og leser man profilen SIPPER man å spørre om det!

Nei, jeg trenger ikke masse brev hvor menn "smører" meg å imponere
at de har lest profilen (ser at du.... leste at du... osv osv).
Tro meg, merker det mer enn nok på at jeg ikke får spørsmål som hadde
blitt besvart om du hadde GIDDI å lese profilen....

Sorry, blei et slikt brev for mye =P

Er så utrolig lei av maten jeg lager selv og trenger mattips! Forslag til enkel og kanksje litt sunn mat til en singel, matlei jente? Spiser ikke fisk eller annen sjømat...Uansett hvor godt alle andre sier at det er, så liker jeg det ikke ;) Vanligvis går det for det meste i supper, pølser og potetstappe, kyllingwok, kjøttdeig og spaghetti, fiskepinner og potetstappe osv..Ikke veldig spennende med andre ord :/

Skal til Trondheim i helga er det noen som vet av noen ok steder å gå ut om fredags kveld ? Tenkte jeg kunne høre om det her. Vi er 2 damer godt over den første ungdom.

Sitter fast...

Ingen svar
Skjult ID med pseudonym Onsing

Jada, febersyk liten gutt får meg jaggu til å sitte fast på nett. Sukker, facern og alle aviser blir nøye gjennomgått ja :P

Hei!
Dating-forum er kanskje ikke stedet for denne type spørsmål, men ser at det skrives om veldig mye annet rart her, så tar sjansen på at noen kanskje har peiling..

Jeg har noen ideer med tanke på internettside/forum som jeg har virkelig tro på. Problemet er at jeg har null teknisk innsikt, liten tid til å lære meg såpass mye teknisk, også er jeg student og har derfor ikke mye penger. Regner med at det koster en del å få laget en internettside + få driftet den frem til den evt kan betale seg selv. Lurer derfor på om noen av dere aner om det finnes andre måter å gå frem? Er det f eks vanlig at noen firmaer f eks sponser et slikt "risikoprosjekt"? Jeg har veeeldig lyst til å realisere en slik internettside som jeg tenker på (ikke nett-dating altså hehe), men har ikke typ 100 000 kr til å bruke på det nå. Vet ikke hvor mye noe sånt koster heller, men gjetter at det er dyrt... Noen som vet hvor mye sånn ansalgsvis? Og hvis jeg skulle fått skrapet sammen nok penger..Hvordan skulle jeg gått frem videre? Jeg har iiiingen erfaring med å starte noe slikt... Blir veldig glad for alle innspill, håper noen svarer =)

Eg e gal!

Siste svar ti. 5 juni 2012 23:02 (23 svar)
Skjult ID med pseudonym 20åring

Hei

Etter nesten et års medlemskap på sukker, og ja uten dame så er eg på nye veier nå. Jeg prøver å skrive i brevene alt det positive og gode som eg har. eg er 20år, har egen bil og leilighet og ordna økonomi så eg har det ganske bra.

Men når det er slikk at norske jenter ikke liker meg, veldig trist men eg har prøvd og prøvd siden ungdomsskolen å få kjæreste men klarer det ikke . så gir eg derfor opp norske jenter. vil helst aldri ligge med noen av samme nasjonalitet igjen. eg tenkte på Russland, Ukraina eller Hviterussland, Tjekkia og Slovakia. vi snakker her om Kvinner. de er fantastiske. eg var i Ukraina for en tid tilbake. på byn så var det ikke mannfolk som skjekket opp, det var kvinnene.

Eg har tenkt å reise tilbake til Ukraina for å finne ei dame som setter pris på meg og et rikt land som Norge er.

Det finnes milioner av damer, og norske damer er desidert ikke av de beste kvinnene.

For om 3 dager er det EM i fotball. Da vil det være 0 mannfolk her inne på sukker fra 8. juni - 1. juli

I forbindelse med et par diskusjoner her inne tidligere, noen som har sett dokumentaren "Elsk meg som jeg er":

http://www.nrk.no/nett-tv/prosjekt/2494/#alphabet

Jeg har ikke fått tid til å se hele selv enda, men ser interessant ut...

Noe av det jeg savner mest, er en å reise på ferie med. Har ikke så mye single venner, og det er ikke alltid så lett å få kabalene til å gå opp med alle unger, X-er og sånt. Noen med spennende ferieplaner, som kan være til inspirasjon for oss andre single?

For meg blir det et par uker alene med mc Alpene og et par uker med barna ved Middelhavet.

Noen glupe mennesker med forslag til mat? for EN :) maks 20-30 min.

please? laptoppen har forgifta huet mitt....

Skal holde foredrag i Pærnu neste uke og tenkte jeg kunne ta to overnattinger i Tallin, Har blitt fortalt at spesielt gamlebyen skal være vakker .. Sitter å ser på hotell, men hvorfor velge i blinde, når kanskje noen på forum har mer innsikt ...

akkurat da jeg skulle poste mitt svar med en aldri så liten flørt til Draconis...

Hva skal man gjøre med sånt da?

Hei

Hvordan er DIN drømmedame ?

Alle har jo meninger om hvordan dama bør være.
Hvilke egenskapet bør hun inneha ? Har utseende alt å si ? Er antall barn avgjørende om hun er en aktuell kandidat for deg ? Antall kilo da ? Skal hun ha former eller ikke ? Dagens kvinneideal er jo at man helst skal være str 36 og ha fasong som en planke.
Hva med utdannelse ? Inntekt ?
Jeg vil ha deres meninger gutter, la oss få en skikkelig diskusjon rundt dette temaet, det hadde vært moro.

Er jo de som mener at så lenge det er pulbart er det greit liksom ;) Ikke at jeg tror dere gutter her inne er slik, men jeg vil høre hva dere tenker ;)

Kjør diskusjon !! :)

Jaaah endelig kommer Snehvit på kino!! wohoooo!!!

Noen som har sett om det er mulig å filtrere ut sosialister her? Neste gang ei venstreskrulle kaster bort tiden min her inn, skal jeg sende henne en faktura.

Juggling

Siste svar ti. 5 juni 2012 19:33 (8 svar)
Skjult ID med pseudonym Tyfus

Er det greit her inne? Å sende melding til en haug av interessante? Eller er det trashy?

Har brev vekslet med en sukker klump siden begynnelsen av april. Vi har avtalt flere ganger å møtes , men hver gang har noe kommet i veien for han. Syntes at jeg har vert tolmodig nok, så sukker gutter nå er en fresk , sprek bunette ledig på markedet. Han andre har fått nok tid på seg, jeg skal jo ikke gå på gress hele sommmeren heller....Fra Bergen....

er det noen damer her på sukker som ikke er skeptiske når det gjelder dating??....syns det florerer av tråder her på forumet..av skeptiske damer...den ene etter den andre........

Vi har sett dei - alle av oss.
1. Kvinner i ein viss alder (geriatriske) som står ved brøddisken i kolonialbutikken - og MÅ ta alle brøda ut av posen for å kjenne på dei. Studere dei, gjerne også lukte litt. Eg har aldri sett ei kvinne (eller mann) under 60 (?) gjere dette.
2. Og når skiftar plutseleg kvinnene "ham" - og ikler seg blomstrete kjolar? Brått går dei rundt som bestemødrene mine gjorde. Dette er ingen skam (eg var utruleg glad i bestemødrene mine!!), men det er interessant å leggje merke til at det ikkje berre er ungdomar som er "motebevisste" - eller er dette eit utslag av "moteubevisstheit"?
3. Når sluttar menn å vaske seg? Det vil seie; i kva for ein alder opptrer eldre menn som stinkadorar i det offentlege rom?

Generaliseringar - ja visst - men indikasjonane er for mange, tilfella er legio - det ER ein konsekvens her. Men kva for ein? Kan det trekkjast konklusjonar?

Fleire "generaliseringar" vert mottekne med takk!!

For en tid tilbake chattet jeg med en lekkerbisken av en sykepleier på nettet.

Hun sendte endel kontroll-spørsmål for å forvisse seg om at jeg ikke var ute etter et ONS, trodde jeg.

Vi dullet og fantaserte med småerotiske frekke mails og det hele endte med at jeg skulle stille i "snekkerbukse og singlett" (var jo sommer) som den hobby handymann jeg var.

Da hastet det og samme kveld bestillte dama hotell ca en time unna for begge og det gikk som det måtte gå.
Greit nok men i ettertid viste det seg at hun ikke kunne ta imot besøk og ettersom jeg begynnte å stille spørsmål skjønnte jo jeg at

HUN MEST SANNSYNLIG VAR I ET ULYKKELIG FORHOLD

Er skjult dobbeltmoral normalt på nettet ??

Er folk redd for å være seg selv?

Den tenkningen ved at alt skal være morsomt, er det skadelig på noe vis?

Det viser som om det er mer akseptert å være populær enn det er å være seriøs, ikke bare her inne men også i RL.

Hvor mye har overvekt å si i ditt valg av partner?
Ser du kun overvekten i utgangspunktet sånn at du ikke får andre positive egenskaper til å veie opp (sorry ordspillet der)?
Eller kan du se forbi overvekten dersom personen ellers er smashing?

Ville du kunne gå inn i et forhold med noen som er overvektig eller er det helt uaktuelt?

Har du noe form for "grense" for hva som er akseptabel overvekt?

Jeg selv er vel ca 20 - 30 kg mer nå enn det jeg ønsker å være, men har begynt å trene for å gjøre noe med det. Dog ser jeg at jeg ikke akkurat vasser i "tilbud" verken her inne eller ute i den store verden. Er jeg rett og slett for stygg i min nåværende kropp til å bli sett på som en som faktisk kan ha noe å tilby?

Kan man vite når noen har blokkert deg?

Noe jeg er så historisk flink til.

Hvorfor kan ikke mennesker som aldri har vært verken for smale, eller for store ( forhold til det vestlige idealet) skjønne man blir forskjellsbehandlet for å være en av delene?

Eller de som er innenfor gjennomsnitt +-i høyde forhold til kjønn, forstå hvorfor det er forskjellsbehandling av de som føler seg lave eller for høye?

Hatt en diskusjon med ei venninne som er i slutten av 30 år (som en diskusjon jeg har hatt med flere som har fallt innen for det vestlige idealet) , har en kropp en fjortis misunner henne, og det er ikke tegn på at den blir eldre.. Og hun synes hun er blir litt større (4-6 kg enn hva hun var i starten av 20 årene)

Jeg reagerer med nesten sinne.. Fordi jeg synes den tankegang, når man ser så bra ut for alderen er plent rent idiotisk.. Men som sagt, jeg har aldri vært noen av disse personene i dems kropp åssen kan jeg da ta innover følelsen av å kjenne "små forfall"...
Spesielt når hverdagsfolket rundt meg forteller både meg og andre mennesker at jeg er ikke bra nok pga jeg havner ikke i den vestlig idealistiske normen.. (sånn rent kroppslig) ... Åssen kan JEG ta innover meg slik?

Men hvorfor skal jeg få den preken " folk er da smartere enn å oppføre seg annerledes selv om du er frodig, du er jo så lekker som du er" .. HVa er det noe å si tenker jeg... Vi ser jo daglig på tv, i film, i tekst, på facebook, i aviser og media ellers at visse mennesker fyller ikke dagens fysiske krav enn om de forsøker..

Når skal folk skjønne at dette er et iLands problem uten hinsides.. Og man glemmer at man faktisk har en fungerende kropp. Sosiale tilbud, og venner, og mat (varierende sådan), og treningsentere, og jobbmuligheter, utdannelse, medisin.. og den lista er lenger... For dette har vi som bor med vestlige normer, regler og kulturvaner..

Jeg er lei av å kverulere med perfeksjonister.. Fordi før i tiden var perfeksjonister folk som ytet på hva de kunne gjøre for andre.. Nå er det hva man kan gjøre kun for seg selv i myyye mer dominerende grad.

Jeg lever ikke skinnhellig selv. Men jeg er glad i mine fysisk vestlige idealistiske feil.. Og forandring i våres personer burde gå i vaner/indre ideologi. Og ikke på hvor mye vi får til med vårt ytre..

Og ja, har du ikke bedre å svare enn tøv, får du rapport til support. Ellers kan tråden heller bare dø ut ;)

Hva ville ikke være en mer verdig måte å minnes dyret på enn dette her?

http://bit.ly/K48eCO