Menn som vingler

Hei Preben! I løpet av det siste året har jeg datet to menn (ikke samtidig ;)) som jeg ble kjent med på Sukker. Begge var skilte og i begynnelsen av 50-årene. Da jeg ble kjent med disse mennene, sa jeg at jeg ønsket å ta det rolig og hadde ikke behov for å bli kjærester med en gang. At vi for min del godt kunne møtes når det passer, og nyte livet sammen, og se hva som skjer.

Les mer

Kåt og alene på Tinder

Det virker å være mange som er misfornøyd med Tinder om dagen. Hvert fall om vi leser Line Røsviks innlegg på NRK Ytring. Som vanlig er mennene på Tinder bare ute etter sex. «Hva skal til for å møte en normal, oppegående fyr i slutten av trettiårene?» spør hun. Jeg har fått betalt for å svare på slike spørsmål i snart ti år, med varierende hell, men det er ikke vanskelig å plukke Tinder fra hverandre.

Les mer

En venn som stiller opp

Hei Preben. Jeg skriver på vegne av en venn som er sammen med en kvinne jeg tror ikke er veldig bra for ham. Det plager meg at dette forholdet tapper energi fra vennen min, og gjør ham trist. Litt om situasjonen: Han møtte henne for cirka 6 måneder siden, og de var litt av og på. Deretter dro han på ferie i over en måned, uten å ha særlig kontakt med henne. Ut ifra dette tolket hun ham slik at han ikke brydde seg noe særlig om henne, og hun ble sur. Faktum var at han likte henne veldig godt og var forelsket. Men han ville være litt «kul» og ikke virke for ivrig, klønete som han var.

Les mer

Mann uten kompiser?

Hei Preben. Takk for fin spalte. Jeg har datet en mann jeg har møtte på Sukker for to måneder siden, og det virker som at det er i ferd med å bli mer seriøst. I denne tiden så har vi blitt litt kjent, og det er en ting jeg synes er litt rart. Det virker ikke som at han har venner. Og da mener jeg virkelig ingen venner. Jeg har spurt ham litt, og han svarer nokså unnvikende og generelt, og sier at han har venner både her og der. Men ikke som han tilbringer tid sammen med.

Les mer

Skal vi være venner?

Hei Preben. Jeg leser bloggen din stadig, og tenkte at jeg kunne stille deg et spørsmål. Jeg har nettopp kommet ut av et lengre forhold, uten at det var veldig opprivende eller trist. Jeg er klar for å gå videre, og lurer på hvorvidt det er lurt å opprettholde særlig kontakt med eks-kjæresten min. Han er veldig opptatt av at vi skal være venner, og det synes jeg er OK. Men jeg synes det er rart å møtes for å «holde kontakten», noe han er veldig opptatt av. Hva synes du er riktig å gjøre? Er dette normalt? Jeg synes det er vanskelig å være avvisende, og håper at du kan gi med noen gode råd. Hilsen S.

Les mer

Urimelig romantisk

En mann som på alle måter gir inntrykk av å være seriøs, han er på; oppmerksom, sender masse meldinger, spanderer, vi har vært hjemme hos hverandre, kysset, ikke sex. To intense uker. Deretter kommer meldingen om at han ønsker å gå videre alene, og det ikke er rett tidspunkt å innlede et forhold på. Jeg sitter som et spørsmålstegn, hva skjedde? Vi er voksne mennesker i 49 og 56 år gamle. Har han dame? Er det meg? Veldig lett å miste trua etter denne typen kontakter. Mvh Tone

Les mer

Vil han møtes?

Hei Preben. Takk for den ukentlige spalten din. Jeg er en kvinne i midten av trettiårene som har vært av og på Sukker i noen år. De siste par månedene har jeg chattet med en veldig sjarmerende mann, og som du sikker skjønner så føles dette nå som en lang tid uten at det har blitt mer. Jeg vil gjerne at vi skal ta det videre og møtes, og se om at det kan bli noe mer.

Les mer

Date en treningsnarkoman?

Hei Preben. Takk for bra spalte. Jeg lurte på om du kunne gi meg litt råd angående en mann jeg har vært på date med. Vi møttes på Sukker for et par uker siden, og hadde bra match. Men jeg tror kanskje at han hadde gjort seg noen livsstilsendringer som ikke ble tatt med da han først lagde sukkerprofilen. Han virker å være en bra mann, men også lettere treningsnarkoman. Han er veldig opptatt av helse og kosthold, men for meg, så har dette aldri vært noe jeg har brukt så mye tid på. Jeg trener et par ganger i uken, som vanlig, og ellers lever jeg nokså normalt. Må jeg nå endre livsstil for at det skal kunne bli noe mellom oss? Tenker en del på dette. Hilsen S.

Les mer

Pen eller sexy?

Jeg er en av dem som av og til liker å høre på podcastene til Joe Rogan på YouTube. Rogan er et undrende renessansemenneske som både liker kampsport, filosofi, astronomi og alt annet som «blows your mind», og han inviterer en salig blanding av mennesker til å diskutere med ham i disse podcastene. En av dem fikk meg til å skrive dette innlegget. Det handlet om hvorvidt det å være pen og sexy var to forskjellige ting, og på hvilken måte dette er forskjellig.

Les mer

Gillette og giftig maskulinitet

Den nye Gillette reklamen har skapt sterke reaksjoner, angivelig for å ha angrepet tradisjonell maskulinitet. Menn har fått nok av kjønnspolitisering som sniker seg inn alle veier. Nå også mellom barberbladene. Såkalt «giftig maskulinitet» var noe jeg leste om på Universitetet i Oslo i begynnelsen av 2000-tallet, og senere skrev litt om i en bok. Det var forholdsvis smalt den gang, og ofte akkompagnert av gnålet og tværingen til nittitalls-feministen Michael Kimmel. Nå ser det ut til å ha blitt mainstream, fordi reklamebyråene har vært innom «billig kroken» i akademia.

Les mer