Date en treningsnarkoman?

Hei Preben. Takk for bra spalte. Jeg lurte på om du kunne gi meg litt råd angående en mann jeg har vært på date med. Vi møttes på Sukker for et par uker siden, og hadde bra match. Men jeg tror kanskje at han hadde gjort seg noen livsstilsendringer som ikke ble tatt med da han først lagde sukkerprofilen. Han virker å være en bra mann, men også lettere treningsnarkoman. Han er veldig opptatt av helse og kosthold, men for meg, så har dette aldri vært noe jeg har brukt så mye tid på. Jeg trener et par ganger i uken, som vanlig, og ellers lever jeg nokså normalt. Må jeg nå endre livsstil for at det skal kunne bli noe mellom oss? Tenker en del på dette. Hilsen S.

Les mer

Pen eller sexy?

Jeg er en av dem som av og til liker å høre på podcastene til Joe Rogan på YouTube. Rogan er et undrende renessansemenneske som både liker kampsport, filosofi, astronomi og alt annet som «blows your mind», og han inviterer en salig blanding av mennesker til å diskutere med ham i disse podcastene. En av dem fikk meg til å skrive dette innlegget. Det handlet om hvorvidt det å være pen og sexy var to forskjellige ting, og på hvilken måte dette er forskjellig.

Les mer

Gillette og giftig maskulinitet

Den nye Gillette reklamen har skapt sterke reaksjoner, angivelig for å ha angrepet tradisjonell maskulinitet. Menn har fått nok av kjønnspolitisering som sniker seg inn alle veier. Nå også mellom barberbladene. Såkalt «giftig maskulinitet» var noe jeg leste om på Universitetet i Oslo i begynnelsen av 2000-tallet, og senere skrev litt om i en bok. Det var forholdsvis smalt den gang, og ofte akkompagnert av gnålet og tværingen til nittitalls-feministen Michael Kimmel. Nå ser det ut til å ha blitt mainstream, fordi reklamebyråene har vært innom «billig kroken» i akademia.

Les mer

Kom på boklansering

Først av alt vil jeg få si tusen hjertelig takk for hjelpen med å finne fram til min drømmemann! Hatten av for sukker.no, som har æren for at jeg idag er lykkelig gift og med en liten pudding på 9 måneder!

I 2014 la jeg derfor ut på en liten turné med kamera og lydopptaker, inviterte meg selv hjem på overnattingsbesøk til fjorten rause og modige sjeler som alle var nettdatere, i et forsøk på å skildre noen av menneskene bak algoritmene på et så ærlig vis som mulig, og dokumentere en liten bit norsk samtids kulturhistorie.

Resultatet av alle disse møtene skal feires med bokslipp 31. januar på Dattera til Hagen i Oslo.

Les mer

Sukkersæring?

Hei Preben og takk for en fin spalte på Sukker. Mange gode svar på aktuelle spørsmål. Jeg vil spørre deg om du kan hjelpe meg med å tolke reaksjoner av en jeg har vært på date med. Må først si at vi har hatt kontakt i ca 6 måneder. Jeg sa "nei" til date flere ganger, men så ga ikke han opp og vi fikk mulighet til å treffes til en halvtimes prat fordi jeg var på besøk i den byen han bor i. Jeg hadde veldig blandede følelser etter denne daten/praten

Les mer

3 grep for bedre selvtillit

Hei Preben. Takk for fin spalte og Godt Nyttår. Jeg er en selvstendig kvinne i slutten av tyveårene som er på jakt etter den store kjærligheten. Ikke noe veldig originalt med det, men jeg har problemer med selvsikkerheten når jeg er på date, og dette påvirker hva slags inntrykk jeg gir av meg selv. Et inntrykk som ikke viser hvem jeg virkelig er.

Les mer

Hva er det hun mener?

Hei Preben! Har vært på date i det siste med en kvinne, etter ei ukes tid med teksting på Sukker. Vi bestemte oss å møtes fordi vi snakker så godt sammen og samme humor. Daten gikk ganske bra, vi pratet om det meste, og koste oss. Gikk hånd i hånd og det var so koselig for oss begge. Dagen etter fikk en melding at kjemien stemte ikke. Nå er jeg forvirret på hvordan kvinner tolke kjemi? Har du noen forklaring på det området? Takk. Mvh M.

Les mer

OK å date flere samtidig?

Hei Preben. Takk for god lesning. Jeg lurte på om du kunne gi meg litt råd angående en mann jeg dater. Vi har møtt hverandre to ganger, og det har vært veldig hyggelig. Derfor ble jeg både trist og litt sjokkert da en venninne av meg fortalte meg at hun hadde sett ham på en restaurant i byen med en annen dame. Jeg sendte ham en melding og ventet spent på hva han ville svare. Han fortalte meg rett ut at han hadde vært på en date med en dame han hadde møtt en liten stund før meg, som om det var ingenting.

Les mer

Testosteronet faller

Store undersøkelser, både i USA og europeiske land som Danmark, har vist at testosteron-nivået blant menn synker. Det finnes ingen enkel forklaring på fenomenet, annet enn at «samfunnet» sannsynligvis har påvirket menns testosteron-nivå på ulike måter. Utviklingen har skapt en viss bekymring blant enkelte forskere, som sier at det vil få konsekvenser for fremtiden. Dagens unge menn er rett og slett ikke like tøffe som forfedrene var. Hva er det som skjer?

Les mer

På tide å ta grep?

Hei Preben. Jeg har vært på Sukker et par år nå, og datet menn både her og der. Av en eller annen grunn så leder ikke datingen meg inn i et langvarig forhold, og jeg begynner å bli litt lei av det. Som oftest varer forholdene jeg har vært i, opptil et år, og så er det slutt. Enten fordi jeg, eller personen jeg er sammen med, ikke gidder lenger. Jeg er nokså selvsikker og selvstendig av meg, og jeg overlever uten å være i et forhold, men jeg ønsker å finne en mann jeg kan etablere meg sammen med. Jeg faller for feil type – som man sier, igjen og igjen. Jeg håper i hvert fall at problemet er så enkelt som det. Hadde jeg sett et mønster selv, så hadde det vært enklere, men jeg gjør ikke det.

Les mer