Konemateriale?

Jeg har blitt spurt om hva menn som vil etablere seg ser etter hos en jente. Med andre ord: Hva det er som gjør en jente til "koneemne". Jeg åpner spalten med å forsøke å svare på dette spørsmålet, og jeg har en hyggelig melding til de som lider under skjønnhetstyranniet. Menn foretrekker nemlig litt andre kvinner når de leter etter livsledsageren sin. De bruker mer av sidesynet. Stabilitet, et varmt hjerte, og personligheten blir viktigere. Han vil også se etter noen som matcher ham i livsstil, og noen som virkelig "ser" ham.

En spesifikk gruppe menn.

Jeg kan kanskje starte med et spesifikt eksempel. Jeg har en del venner som er et sted i livet hvor de har lyst å slå seg til ro. Dette er menn som begynner å komme seg opp og frem i næringslivet, og jeg vet at de er nokså attraktive for mange kvinner. De er nybarberte og sympatiske, de lukter godt og ser bra ut. Det som har slått meg, er at et vakkert ansikt er ikke nok for disse mennene.

Selv har de har en typisk "middelklasse livsstil" hvor de besitter høyt kvalifiserte stillinger, og møter forventninger om overtidsarbeid og prioriteringer. På fritiden liker de å reise rundt i verden, eller dra på familiens hytte. De lever sunt og er sporty. Når de prater om sin fremtidige kone, er dette egenskaper hun også skal ha. Hun skal ha en bra utdannelse og en karrière på gang, være seriøs, og føre en sunn og aktiv livsstil.

Dette er nokså interessant, fordi dette er et mannsjikt som før gjerne fant seg vakre kvinner som var familieorienterte. Typiske "trofékoner", om man vil. Slike bytteforhold eksisterer fremdeles selvfølgelig, men jeg tror likevel at noe har endret seg her. Kvinnene skal vise at de kan prestere innenfor arbeidslivet også. Ellers hadde det vært flaut å presentere henne for resten av gjengen. Hun må han en seriøs og profesjonell side ved seg.

Skal jeg være ærlig, må jeg nok si at de fleste av disse mennene også ser for seg at hun skal ta hovedansvaret for barn og hjem når den tiden kommer. På den annen side så forventer de også av seg selv at de skal stå for mesteparten av inntektene. Rett og slett fordi de ser for seg en fremtid som ledere. Et konservativt mønster med andre ord.

Nå finnes det selvfølgelig nok av kvinner som ser for seg en slik fremtid med glede. Andre gjør ikke det. Det vil gjerne være avhengig av om man kommer fra samme miljø, med en lignende oppvekst og familiebakgrunn. I pardannelsen, gjelder ofte regelen: Like barn leker best, og det gjelder å kommunisere hvem man er, og hva man er ute etter.

Mer generelt

Så vil jeg si noe mer generelt. En oppfatning jeg noen ganger oppdager hos enkelte kvinner, er at menn ikke liker "sterke kvinner". Ofte hører jeg dette fra kvinner som riktig nok er sterke, men som gjerne også har en grandios og rigid personlighet som kommer på kjøpet. Sistnevnte er kanskje bare slitsomt, og har lite å gjøre med den styrken man ser etter i en livsledsager. Oppfatningen disse kvinnene har, gagner nok selvbildet deres mer enn kjærligheten.

Også menn er inneforstått med at etablering og familieliv innebærer risiko, og man søker da mer i retning av en stabil partner. Her tror jeg menn og kvinner er ganske like, og man kan være tydelig på hva man signaliserer. La det bare ikke bli kjedelig. Jeg har hørt fraser som: "Hun får oss til å gravitere mot sofaen", eller: "Det føles som vi venter på bussen". De fleste menn jeg har pratet med, er ute etter kvinner som er sterke, stabile og empatiske. Utover dette handler det nok mye om å finne en person som ligner en selv, og som man tenner seksuelt på. Studier har vist at menn i større grad er villige til å prioritere slike egenskaper når de velger livsledsager.

En siste ting man kan merke seg er dette: Hvis du er ute etter en mann som lever sunt og har en sporty livsstil, vil han forvente det samme hos partner. Han er pragmatisk nok til at han tenker fremover. Hvordan vil dette mennesket utholde tidens tann? Det man selv krever, må man også kunne tilby, og det har både kvinner og menn lett for å glemme. Personlig kjenner jeg få menn som ikke er opptatt av dette på en eller annen måte. Det viser at personen har selvdisiplin og en viss grad av ressurser. Også menn tenker på hva slags forelder en kvinne vil være for ens eget barn.

Helt til slutt vil jeg oppfordre leserne til å kommentere dette svaret, eller spørsmålet, for det er helt sikkert noe dere har en mening om. Her er det bare å hive seg på.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

8 nov. 08 12:03

Jane Eyre er tidløs. Mr. Rochester så etter det samme som dagens menn ser etter. De sinte rødstrømpene/ sleggekasterne taper som vanlig terreng. Naturen er fin, den kan ikke politiseres bort.

Sukkerbruker

13 nov. 08 13:00

Nå er det jo faktisk slik at alle kvinner som er sterke eller definerer seg selv som sterke, er rødstrømer eller har en slitsomt "grandios og rigid personlighet". Tror heller mange menn er redd for å komme til kort når det gjelder styrke i mange forskjellige sammenhenger, deriblandt utdanning, inntekt og andre ting som gjør en kvinne selvstendig, både økonomisk og sosialt. Men det er selvsagt ikke alle menn som tenker slik. Noen syns det er helt greit å være den såkalt "myke" i forholdet. Her gjelder det å se nyansene i forhold til begge kjønn. Jeg mener at situasjonen kan være omvendt også, at kvinner kan styre unna menn som virker for "sterke" også. Det er ikke alle kvinner som har lyst å havne i husmorrollen eller i skyggen av en veldig utadvendt mann, like lite som at alle menn har det. Ellers så ser jeg ikke helt noe entydig svar her. Det du sier er egentlig at alt er mulig, at menn vi ha en kone som skal være hjemme med barna, samtidig som de vil ha en kone som skal prestere godt i arbeidslivet, men at mennene selv skal stå for mesteparten av inntektene. Er dette mulig da?

Sukkerbruker

13 nov. 08 13:14

Må føye til at ordet "ikke" skal være ord nummer 6 i den første setningen i forrige innlegg, det var jo litt viktig å ha med :-)

Sukkerbruker

20 nov. 08 20:14

Hallooen! Det finnes faktisk kvinner som er over barnestadiet, og som leter etter den "andre" mannen i sitt liv, som også har sluttet å lete etter en som kan føde hans barn! Hva med oss??? Er det mulig å få uttale av en mann som IKKE er ute etter fødeklare kvinner. Hva med dem? Hva ser de etter?? Noen meninger om det??

Sukkerbruker

23 nov. 08 15:18

Kanskje de søker en kombinasjon av elskerinne, husholderske, sykepleier eller for den del, en omsorgsfull ledsagerske inn i alderdommen! Tenk så nydelig å kunne gå inn i barnerollen igjen, hvilken mann i "voksen" alder kan ikke innerst inne tenke seg dette!? Om det nå ikke hadde vært for alle rødstrømpene kunne kanskje flere vært så heldige å få realisert drømmen? Sannsynligvis en medvirkende årsak til at så mange menn er på jakt etter langt yngre kvinner. Dette forumet synes forresten ikke å være blant de verste i så måte!

Sukkerbruker

16 jan. 09 23:02

Ref. Av: Anonym, 20/11 - 2008.

Vi ser etter den ultimate match resten av livet. Av det man har lært og erfart skal frukten høstes ;) Så enkelt.

/E

Sukkerbruker

8 mai 09 14:32

Jeg er 30 år og har ikke lyst å havne i skyggen av en mann og bli lenket til en kjøkkenbenk. Bli hans nye "mor" og ha hovedansvaret for noe så kjedelig som unger. Jeg vil ha det gøy og være meg selv- jez- mange folk på min alder- og spesielt verpesyke menn rundt 35, er så grisefokusert på utdannelse, penger og status. De ender opp med en kjerring med perleøredobber og bachelorgrad som laller på babyspråk og som kjeder vettet av de.. Og så er de utro med damer som vil ha det gøy for de holder ikke ut den kjedelige a4 tilværelsen..

Jamen hva med å bare satse på en dame som man har det gøy med i utgangspunktet da- hva med å følge hjertet? :-D

Jeg synes voksne flest er kjedelige og overfladiske. Ikke rart skilsmissestatistikkene eksploderer, at det er masse utroskap og at folk føler seg utilstrekkelige og tomme...