En som matcher, eller en som utfyller?

Hei Preben Jeg har vært på sukker i perioder, fordi jeg går litt lei av å få henvendelser fra smågærne typer jeg ikke vil ha. Egentlig leter jeg vel etter en mann som du beskriver i artikkelen din (red. Konemateriale?). Jeg tror jeg vil passe best med en slik en;-) rett og slett en som matcher og utfyller meg. Oftest er det eldre, fullstendig usporty karer som sender meg mail, eller veldig unge i tidlig tyveårene. Altså, menn jeg overhodet ikke er interessert i! De jeg vil bli kjent med sender aldri en mail eller henvendelse først. De er inne og titter, men that's it! Nå har jeg skrellet ned teksten min veldig, men jeg har hatt flere forskjellige tekster til samme navn og bilder i løpet av en ca 2 års periode. Har du noen tips? Jeg føler selv at jeg kommer best til min rett i RL ettersom jeg ser ut og føler meg yngre enn fødselsdatoen tilsier (de fleste tror jeg er 35). Hva kan jeg forandre på her?

Hei Anonym.

Som jeg har sagt ved flere anledninger, så møter man gjerne seg selv på sjekkearenaen. Derfor blir det viktig at ens selvbilde harmonerer med det inntrykket man avgir. Gjør det det, er det uproblematisk å lete etter noen som "matcher" en selv. Jeg vil likevel tilføye at å "utfylle", og å "matche" ikke er helt sammenfallende. Å matche, rent objektivt, vil være en person som er lik deg selv på en god del områder. Som alder, utdanning, livssituasjon, interesser og så videre. Å utfylle, vil være av en person som du føler komplementerer deg. Gjerne en person som har ting som du savner eller ønsker at du hadde tilgang på. Hva er du egentlig ute etter?

I kort kan jeg vel si at den første målsetningen: En som matcher, er mindre problematisk. Ikke bare er "match" den faktoren som i størst grad predikerer er langt og lykkelig samliv, men også den faktoren som gjør en mulig pardannelse realistisk. Jeg ser at du selv legger vekt på at du føler deg yngre enn det du er. At du føler deg som trettifem. Er du da selv ute etter en person som er like gammel eller bittelitt eldre enn deg selv, og som føler seg like ung som deg, eller krever du faktisk at denne personen skal være like ung som du føler deg? Da er du ikke ute etter en person som matcher deg, men en person som utfyller deg, og et problem blir da lett at man mister bakkekontakt. I drømmene er alt mulig, og en persons drømmer, kjenner ingen grenser. Man mister seg selv som referansepunkt.

Hvis du i profilen er over førti år, men samtidig setter din egen alder som øvre grense for en mann, tror jeg du både kan står i fare for å skremme bort en god del menn, og være i overkant streng. Du bruker da en annen standard for en potensiell partner enn den du bruker på deg selv. Gi også eldre menn en sjanse. Kanskje du erfarer at for dem også, er alder i stor grad en psykologisk tilstand.

Du sier også at du er lei av av feil type menn legger igjen meldinger til deg på profilen din, mens de du er interessert i, ikke gjør det. Det kan vel ikke være negativt at det er trafikk på profilen din? Tenkt på de mennene som faktisk bruker av sin tid på å sjekke deg ut? Det er da en bra ting? I stedet for å stramme inn kriteriene dine på profilen din, kunne du kanskje prøve en strategi der du slakker litt. Kanskje da enda flere vil legge igjen en melding. Du kjenner jo til de store talls lov? Plutselig så dukker det opp en mann, med lik alder, like interesser, og lik bakgrunn som også søker etter en voksen kvinne som er like ung til sinns som ham selv?

Hvis du ser noen du virkelig liker på Sukker, men som ikke legger igjen en melding, er det jo ikke noe i veien for at du kan gjøre det? Vi har alle blitt sosialisert inn i en kultur hvor mannen i større grad forventes å være den aktive part, men ting har også forandret seg. Jeg kjenner absolutt ingen menn som ikke blir sjarmert av å bli sjekket opp av en kvinne. I dag trenger ikke kvinner å være redde for å bli stemplet som "billige", eller "desperate" om de gjør tilnærmelser. Tvert imot fremstår de som selvsikre og attraktive.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

14 des. 08 22:53

Hei, jeg er av typen som gjerne er den som sender melding først, selv om jeg er jente. Jeg har opplevd dette som meget positivt og jeg har som regel fått napp og videre bekjentskap de gangene jeg har tatt intiativet. Men det har aldri gått i lengden. Dvs jeg har datet en 3 måneders tid også har mennene sagt at det ikke er rett eller andre ting har kommet i veien. Er dette ett nettfenomen? Dvs er folk på nett veldig søkende og opptatt av hva som befinner seg rundt neste hjørne? Dette er min erfaring. Jeg har vært inn og ut av nett i 6 år nå, og møtt noen hyggelige menn som kun har blitt med dating en 2-4 måneders tid. Det virker som om at mange på nett aldri finner noe som er bra nok, eller tenker at det er så lett å finne en ny på nett og ikke kan la den neste sjansen gå fra seg og blir mindre fokusert på den man faktisk dater? Er jeg inne på noe? Eller er det samfunnet generelt som har blitt så "twisted" at man ikke kan ha en fast partner lenger, men må prøve flest mulig?

En annen ting jeg har tenkt litt på er, at mange menn ikke liker at dama har bein i nesa eller er altfor selvstendig. Jeg tror mange menn blir skremt av damer som meg som faktisk klarer seg selv, har egne meninger og kanskje tjener mer enn dem? De vil gjerne ha en dame som nikker til alt han sier og som ikke gjør så mye av seg i sosiale sammenhenger. Min erfaring er iallefall at jeg er kul nok som venninne, men FOR kul til å være kjæreste?
De mennene som liker damer som meg, er allerede opptatt, og de er så trofaste at de ikke kommer til å gå fra dama de har funnet seg, hvis ikke hun gjør noe dumt mot dem. Erfaringen min er iallefall at "ungkarer" over 35 og eldre som ikke har noe seriøst enda aldri kommer til å få noe seriøst heller? De klarer ikke å binde seg og er evige single som stadig skal ut på nye eventyr.

Dette var litt om mye, kanskje du har noen refleksjoner over noe av det?


Hilsen ei på 36 som ikke har gitt opp håpet, enda! ;-)

Sukkerbruker

15 des. 08 20:14

Jeg har vært på nett siden 1996, og den gangen virket det mye lettere å finne noe seriøst. Jeg lyktes i hvert fall. I dag synes jeg nettdating bærer mer preg av å hoppe fra den ene til den andre, kanskje fordi det er så mange flere å velge mellom. Jeg tror nettet gir oss en illusjon om at det er lettere å finne den rette enn det egentlig er. Det er jo ikke noe man gjør hver tredje måned, uansett teknologi.

Jeg synes alle mine venninner med bein i nesa snakker om at de skremmer bort menn. Kvinner har fordommer mot menn, akkurat som menn har fordommer mot oss. Menn ser ut til å mene at størrelsen på lommeboka betyr noe enormt -- for meg og mine venninner betyr det null og niks. Vi er heller ikke ute etter "drittsekker", bare etter menn med selvtillit. På en annen side tror vi at "alle menn" blir skremt av selvstendige kvinner, og vil ha brødhoder som aldri sier nei. Stiloppgave til Preben: Grei ut om emnet!

Selv er jeg 30 og et halvt.

Sukkerbruker

15 des. 08 20:53

Mannen vil ikke ha brødhoder og dersom han også besitter den nødvendige selvtillitt så ønsker han seg tvert imot en sterk kvinne. En driftig og sterk kvinne. Om de tjener masse penger, lykkes karrieremessig og generelt stråler i livet sitt - vel, så er de bare enda mer attraktive. Betvil ikke, slik er det.

Det er imidlertid ett forbehold. Dette gjelder nemlig bare i de tilfellene mannen har langsiktige intensjoner. Dersom han IKKE har det, vel så kan sikkert et brødhode passe utmerket. De lager tross alt mindre støy og ubehag når mannen vil trekke seg unna. Og det vil han jo gjerne om han ikke oppriktig er på søken etter Kvinnen med stor K, men heller kun er ute for å leke og late som.

Derfor er det viktig at du på 36 som enda ikke har gitt opp håpet heller ikke gir opp det håpet. Og det må ikke du på 30,5 og venninnene dine heller gjøre. For dersom menn dere møter blir klamme i hårfestet og flakkende i blikket når dere fremstår som flotte kvinner med - ja, gjerne det - bein i nesa, så kan jeg garantere dere at det bare er å komme seg bort for da er rett og slett ikke mannen den rette for dere. Det vil være en helt annen mann som skal få gleden av deres kjærlighet. Og trøsten er at vi finnes.

Hilsen mann mellom 30 og 40.

Sukkerbruker

27 des. 08 23:46

Hei, mann mellom 30 og 40. Den kommentaren var innmari ok!

Sukkerbruker

31 des. 08 00:19

Det var noe å tenke over, har følt akkurat det samme selv...
Takker for tipset mann mellom 30 og 40;)

Hilsen ei på 31

Sukkerbruker

2 jan. 09 10:48

Har sendt noen beskjeder her inne, men det er ingen som har sett det som nødvendig å besvare meldingene mine. Det gjelder også de som jeg har merket som interessante. Det bare bekrefter min følelse av at jeg ikke er interessant nok... OVERHODET. Ikke for dem, ikke for noen andre. Andre klarer det, men jeg er i ferd med å miste håpet, spesielt siden jeg aldri har hatt ett eneste forhold på mine 37 år.

Hilsen mann 37.

Sukkerbruker

4 jan. 09 21:51

Hei alle sammen. Godt Nytt år.
Jeg synes det er flott om damene tar kontakt, Gjerne bare et hei og smil. Sitter selv å ser på flotte profiler å tenker: Den profilen likte jeg. Men jenter, Hvis dere får en flørt, da må dere ta dere bryet med å svare den. Ikke sitte stumme å bare etterlate ??. Det er jo bare å gi et hint hit eller dit.
Og til mann 37. Kansje du skulle hoppe med bare en fot:-))
Hilsen optimistennnnnnn

Sukkerbruker

6 jan. 09 15:25

Hei,

Jeg må si at kommentaren til "ei på 36" var en mer interessant problemstilling enn hovedinnlegget.

Jeg har også et inntrykk at det i vår nettverden har blitt ganske vanlig å ha kortere forhold mens man fortsatt er på utkikk etter noe som kanskje er enda bedre. Kanskje har jeg vært der selv også etter at jeg ble singel etter et 15 år langt forhold. Jeg ser i hvert fall dette som en ganske usunn trend. Det kan ha med ønsket om (og det er i hvert fall en teoretisk mulighet med nettdating som den virkelige verden ikke ga) den perfekte matchen. Det er lettere å gi opp og gå videre enn å kjempe for å redde det man har.

Men så har jeg også lyst til å støtte et par av mine "medmenn" her som ikke bekrefter at menn er redd for sterke kvinner. Det er jeg enig i. Jeg har nesten alltid vært sammen med sterke flotte kvinner og hatt glede av det. Men det finnes sikkert mange som ikke takler det også. Som må ha en kvinne som er under dem på rangstigen. Jeg forventer at min kjæreste er meg likeverdig på de fleste områder. Ikke minst må hun være like gal og leken! :-)

Lykke til!

Sukkerbruker

7 jan. 09 14:33

Så komplisert det hele har blitt. Tydelig at nettdating også speiler endel andre fenomener.

Sukkerbruker

18 jan. 09 00:34

Hei til alle dere damer der ute :-)

Hver så snill å ikke overanalyser alt dere tenker heeeele tiden. Når dere først er blitt så selvstendige som dere sier, så ta kontakt med mannen dere synes er interessant og slutt og surv. Og hver så snill å ikke overskryte i profilene deres. Vi menn vil ikke ha noen som er så stolte at de nesten sprekker....kvalmt er det. Hve stolte, men på en ydmyk måte...YDMYK er ordet dere bør tenke hele tiden.....så vil dere få en mann som er så myk som smør og begjære dere slik dere fortjener. En mann blir sterk og får selvtilit slik dere ønsker det når dere myke og søte. Da føler vi oss litt ovenpå og tørr å være oss selv....selv om det er dere som er oss overlegne når det kommer til det psykososiale og når det gjelder omsorg. Damer vi trenger dere.....ikke bli så selvstendige at dere forsvinner.......Og damer.....jeg mener altså ikke at dere skal være sterke og selvstendige, men det er IKKE sjarmerende å se alle frasende i profilen deres som lyser "jeg er fantastisk"....altså selvtililit på 150%. Vær ærlig med ydmykhet . Da vil de mennene som du sier aldri tar kontakt først komme på rekke og rad. I hvertfall svare på mailene dine.......og jepp...han har rett....det ER sjarmerende når damer tar første kontakt.....men da må dere ikke gi opp fordi man får et "kanskje"litt klønete svar første gang. Vi menn vil ikke ha noen med selvtilit som ikke kan tilgi, til tider, klønete oppførsel fra oss menn. Jepp.....som Eidsvåg synger...jeg er bare en mann.

Sukkerbruker

5 feb. 09 00:36

Til deg Anonym 18/1 :
Du snakker om ydmykhet.. men hvorfor trekke likhetstegn mellom sterke kvinner og "ikke ydmyk" ? Er ikke det forhåndsdømming? ikke for å ta deg for det altså, bare undrer.. fordi, er det ikke nettopp det som de mannfolka kommenterer under innlegget her; menn som Er redd kvinner som du sier ikke kan tilgi idiotskap dersom det forekommer. Menn bør da vel være MENN og tåle det?? Er det såå mye å tåle, littegranne ærlighet?

Jeg kan skrive under på at erfaringen kvinnene her har gjort er jevnt over samstemt i hele landet, tør jeg påstå. Kvinner som føler seg misbrukt har ikke akkurat blitt tatt vare på, slik som du mener at vi må tilrettelegge for at menn skal kunne. Men hvorfor skal ikke menn klare dette av seg selv, uten at kvinner behøver å tilrettelegge for det? Er ikke det da en slags "fasade" dersom man som kvinne ovenfor deg opptrer "mindre sterk" bare for å skåne deg? :) Jeg ville tro du ikke syntes noe om det, dersom du støtte på ei jente som først viste deg ydmykhet og etter seks måneder viste seg å være seg selv; nemlig ei som kunne si ifra, dersom det skulle være noe. Nei ærlig talt både kvinner og menn: Er man først i et forhold, så må man Tåle litt. Og ønsker man et forhold med ei dame eller med en mann: Så må man også Vise at man tåler og klarer å takle litt. Takle ei litt tøff dame, er ikke det tøft da?? Vil menn bare ha pyse-damer?

trokke det, ordentlig voksne menn vil ha sinna-damer fordi de er de eneste som klarer å fortelle hvor de skitne moppene skal ligge, og det er faktisk sånn fremdeles ;) Damer forblir damer desverre, gutten min :) -

Beklager hvis jeg var litt for tøff mot deg nå. :) Du er ikke "Bare" en mann. Vær MANN! Stolt!

Sånn ja :O) Selvsikre menn er bra for oss damer. :)

Sukkerbruker

18 feb. 09 15:15

Jeg har akkurat passert middagshøyden og registrerte meg som medlem her i går.

Jeg har vært gjennom et langt ekteskap og senere et samboerforhold.

Nettdating har helt klart gjort det lettere å sjekke. Men når noen gjør det selv i et forhold, (meg selv inkludert), så tror jeg det er noe som mangler i forholdet.

For min del har ulikhetene vært for store og en har gjort for dårlig grunnarbeid til å se det. Så bruk tid, vær åpne og ærlige mot hverandre om det som er viktig for partneren, før forholdet starter.

Jeg skal nå grundig vektlegge egenskaper og interesser som er viktige for meg. Ikke gå i fellen at det er utseende som teller. Men målet er jo å klare begge deler. Tror det sikrer et langvarig forhold der en er opptatt av hverandre og kunne gjøre ting sammen i stedet for å søke videre.

Sånn sett mener jeg sukker er et godt utgangspunkt. Her får en alle egenskapene servert på et fat og hjelp til å finne de beste matchene. Så er det å bruke sunn fornuft for å gå videre. Og vær klar på at det tar tid. Vær deg selv, vær naturlig, Ingen grunn til å være desperat.

Jeg har allerede meldt meg på festen 28.3. og vil foreslå for gode kandidater å treffes der. Så kan også dansefoten testes. For det setter jeg pris på sammen med god form ++++

Til slutt et tips til en del damer. Ikke vær så fast bestemt på aldersgrenser.

Håper mange finner den rette her. Lykke til.

Ungdommelig mann