Sexeffekt

Kari skriver: Eureka! Jeg har funnet ut hva slags virkning sex og kos har på meg. Det gjør meg ikke nødvendigvis forelsket, men det gjør meg knyttet til mannen. Når intimsonene er brutt, blir jeg forvirret og trist hvis jeg ikke vet hvor jeg har ham. Med ett unttak: Hvis jeg var full i gjerningsøyeblikket, og bare hadde en one-night stand.  Som ung kvinne i Oslo, ser jeg at mange single jenter nesten bare har sex i fylla. Det fristiller dem fra følelser, og gjør det mindre viktig å vite hva mannen vil. Svært praktisk for menn, som kan ha så mye sex de orker uten ”noe mer”. Men vil menn egentlig ha kvinner som fungerer som menn? Kvinner som ikke får følelser av å være intim med dem? Kvinner som føler seg mer attraktive jo flere de har sex med, og kaster trusa for et godt ord? Kvinner som knapt nok husker at de hadde sex, fordi følelser og sanser var dopet? 

Jeg vet at det fins kvinner som kan fristille seg fra følelser i edru tilstand. Men dette er ikke den feminine normen. Det er en maskulin norm, som noen moderne kvinner har overtatt. De har tatt farvel med femininiteten, som søker tilknytning og løpende kommunikasjon. Femininiteten blir nemlig brysom når tilknytning uteblir: ”Jeg hadde jo bare sex med ham i noen uker, hvorfor forventer jeg at han svarer på SMS? Det må være noe galt med meg. Jeg burde ikke ha følelser i det hele tatt.” 

Jeg tror ikke menn er følelsesløse og kun ute etter sex. Men jeg kjenner noen kvinner som tror det. Kvinner som har overtatt en maskulin norm, og som har hatt mye tilfeldig sex. Kvinner som er avhengige av oppmerksomhet fra menn, og som aldri tør å avsløre sine følelsesmessige behov for dem. Å fortelle mannen at de føler noe for ham, er bannlyst. Det kunne jo skremme ham bort! Da er det mye lettere å ta ut frustrasjonen på venninner. Skuffelsen når han aldri tar kontakt i dagslys. Jeg har hørt den samme historien utallige ganger: ”Jeg håper alltid at menn vil noe mer, men de er like alle sammen. Håpløse vesener som bare sårer meg. De lurer meg til å tro at de er interessert, før de stikker av og ikke en gang svarer på SMS.” 

Om jeg ikke visste bedre, kunne jeg lett konkludert med at menn er håpløse. Alle sammen. Men det går an å se det annerledes. Menn er svært fleksible med hvem de vil ha sex med. Selv den mest usikre unge dame blir sjekket opp over en lav sko. Jo mer usikker, jo mer fristende blir det å tro at hun betyr noe spesielt for mannen. Dette behovet vet menn å spille på. Jo mer spesiell de får henne til å føle seg, jo lettere blir det å få henne til sengs. 

Den feminine natur håper alltid på noe mer enn sex, om så bare en middag. Det er jo nettopp ”noe mer” som gir kvinner lyst på sex! Som en klok person sa: Men have sex to feel good about the relationship, while women have sex because they feel good about the relationship. For kvinner som lett lar seg smigre av kongene på sjekkemarkedet, er veien kort til å hate menn: ”Jeg var jo så spesiell for ham, hvorfor hører jeg ikke noe fra ham? Det må skyldes at han bare er ute etter sex. Han kan umulig ha et følelsesliv. Menn er udyr.”

En kvinne som baserer selvtilliten på oppmerksomhet fra profesjonelle sjekkere, blir nødt til å oppgi sin femininitet. Det blir umulig å overleve som et vesen som søker tilknytning, for storsjekkerne søker noe annet. De søker oppmerksomhet for et ego som vokser med hver nye kvinne de får til sengs. Kvinner med femininiteten i behold, kan bli hysteriske når de forlates av en de ”bare har hatt sex med”. De forstår ikke at menn kan være så annerledes. At de ikke nødvendigvis knytter seg til en person de har vært intim med flere ganger. Jeg strever selv med å forstå det, men jeg må akseptere at det er slik. Det betyr ikke at menn er følelsesløse. Det betyr bare at de er mindre kresne på hvem de har sex med. 

De av oss som har beholdt vår femininitet, har også beholdt en kjempekilde til lykke. Vi blir lykkelige når han vi valgte å ha sex med holder løpende kontakt med oss. Vi kan hoppe i taket over en daglig SMS. Sex har skapt en tilknytning, og dermed et enormt potensiale for mannen til både å glede og skuffe oss. Ofte er vi ikke flinke nok til å vise hvor glade vi blir. Vi har snakket så mye med våre frittgående venninner at vi er redde for å skremme bort mannen. Jeg tror ingen lar seg skremme av følelser hvis de virkelig er interessert. Og hvis de ikke er interessert, bør de skremmes bort fortest mulig. 

Vi har alle både feminine og maskuline sider. Men biologien har gitt kvinner en evne til tilkytning som tilfaller den vi har sex med. Er jeg intim med en person, har jeg lett for å se det spesielle i ham. Før trodde jeg det skyldtes at jeg hadde møtt verdens beste person. Den eneste som kunne gjøre meg lykkelig. Nå skjønner jeg at følelsen følger intimiteten: Det ligger i den feminine natur å favorisere den man er intim med, så man vil oppdra sine (hypotetiske) barn med ham. Jeg tror at menn fortsatt blir tiltrukket av kvinner som fungerer som kvinner. I hvert fall på et dypere plan. Jeg vil oppfordre kvinner til å oppføre seg mindre som menn. Vi må si fra når noe er følelsesmessig ugreit. En mann som virkelig er interessert, er også interessert i følelsene våre. 

Vil menn leve i et samfunn med feminine kvinner, må de gjøre sin del av jobben. De må være ærlige om hva de vil. Søtpratere som lirer av seg komplimenter for å få kvinner til sengs, skaper maskuline kvinner som undertrykker følelser. Når faren for å bli forlatt er stor, blir vi nødt til å gjøre oss harde. Samtidig må kvinner skjønne at mange menn bare er interessert i å ha sex med dem. Noen får feil oppfatning av hvor mange de kan vekke genuin interesse hos, fordi de vekker seksuell interesse hos de fleste. Noen vil fryktelig gjerne beholde denne oppfatningen, fordi de baserer selvtilliten på den. 

Jeg er flere ganger blitt kontaktet av menn på Sukker som klager over kliss like kvinneprofiler. Kvinner som tror de må se ut og oppføre seg på samme måte for å tiltrekke menn. Dermed blir det umulig å vite hvem de egentlig er. Er kvinner blitt sine egne undertrykkere? Har så mange venninner hørt så mye frustrasjon at alle tror menn er håpløse? At menn bare blir tiltrukket av et bestemt utseende og en knirkefri personlighet? Jeg hadde selv en mer standard profil, før jeg oppga ønsket om å bli likt av alle. Etter dette har jeg fått færre, men langt mer relevante meldinger. 

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

9 april 09 23:20

Utrolig flott og velformulert skrevet med et "hav " av sannheter...En av den sjeldne...virkelig aktverdig med nesegrus respekt og beundring for denne kvinnens refleksjoner over sannheter
Nomen

Sukkerbruker

13 april 09 18:50

Veldig godt skrevet, dette burde alle menn på sukker lese
-oslojente

Sukkerbruker

7 mai 09 22:48

Nettopp! Det første avsnittet kunne jeg ikke ha skrevet bedre selv, jeg opplever akkurat det samme, jeg føler tilknytning til menn jeg har sex med. Derfor har jeg behov for å høre hvordan det går med dem i blant, selv om jeg ikke er forelsket. Jeg blir glad i dem på en måte likevel, jeg bryr meg. Men de som havner i en slags vennekategori er ikke flinke til å holde kontakt, det er min erfaring, og det er litt skuffende.

Dessuten er det vanskelig å forholde seg til "friends with benefits", for hvis vi møtes som "venner" så tenker jeg nesten bare på om han har lyst å ha sex med meg eller ikke Jeg har merket at jeg ikke tar initiativ til å møtes selv om jeg setter stor pris på samtalene vi har, fordi jeg tenker på hva slags forventninger han har.. om han tenker at det er en invitasjon til sex hvis jeg foreslår å møtes..

Selv om jeg merker at jeg trenger oppmerksomhet, klarer jeg ikke lenger å ta det som et kompliment at menn synes jeg er "god i senga". Hvis de bare vil ha kroppen min, hvordan kan det være positivt? Jeg er en helhet som består av en snill, søt og bestemt personlighet samt en kropp som gjerne både gir og tar i mot.

Apropos det siste avsnittet, jeg vil anbefale alle, både kvinner og menn, å tenke gjennom hva som karakteriserer dem og hva de tror kan skille dem litt fra andre også skrive det i profilen! Det gir akkurat den effekten som Kari skriver om, færre men mye mer interessante og relevante meldinger. I tillegg blir det mye mer interessant for oss alle når ikke alle profilene er like - det er såå kjedelig! Menns profiler er også like og fulle av GPP, det er ikke bare damenes, men det er kanskje av en annen grunn? Hvis det er sånn som Kari skriver, at kvinner har like profiler fordi de har en idé om hva menn tiltrekkes av, tror jeg ikke at det er grunnen til at mange menn også har like profiler, (altså at de har en ide om at kvinner tiltrekkes av en viss type menn). Jeg tror at det er mer fordi mange menn synes det er vanskelig å skrive om seg selv, og fordi noen rett og slett ikke har så mye å formidle, eventuelt ikke er vant til å prate om seg selv. (noen er kanskje litt kjedelige også.. (sorry..)

Jeg har aldri hatt en standard profil som er lik alle andres. Jeg har fra begynnelsen prøvd så godt som mulig å vise hvem akkurat jeg er, fordi jeg vil ha noen som er interessert i meg for den jeg er - blir en interessert og sender meg en melding, så er det mye større sjanse for at jeg også kan falle for ham, fordi vi antakelig har noe til felles.

Sukkerbruker

21 mai 09 20:04

"Det gjør meg ikke nødvendigvis forelsket, men det gjør meg knyttet til mannen. Når intimsonene er brutt, blir jeg forvirret og trist hvis jeg ikke vet hvor jeg har ham".

Det er som jeg skulle sagt det sjøl!!
Bra skriven, og med mye tanker rundt!

Linn

Sukkerbruker

25 mai 09 11:27

Synes det må understrekes at alle menn er ikke slik. At de får dama til sengs og takker for seg. Noen menn, meg inkludert har lyst til å ta skrittet videre, etablere et forhold. Men da er det dama som takker for seg. Synes derfor det ikke er riktig å trekke alle menn over samme kam.

Sukkerbruker

30 juli 09 16:47

Til dere jenter :

Gjelder dette gutter dere HAR hatt sex med men ikke lenger har, kanskje mange måneder siden eller mer....

Eller gjelder det kun dere nylig har hatt sex med?

Sukkerbruker

7 des. 09 20:51

For det meste nylig.
Men i blant - måneder siden - om det var sterkt.

Sukkerbruker

12 mars 10 12:59

Til Anonym, 25/5 - 2009: Jeg mener slett ikke at alle menn er slik. Men de mest synlige er slik, de som kaprer masse jenter på kort sikt. Det er nok et mindretall, og ikke noe man vil slå seg til ro med. Selv om man kan innbille seg det en stund (nettopp pga. sexeffekten). Hvis du opplever at dama takker for seg, ville jeg prøvd å holde knallhardt på selvrespekten, som kanskje er den ene tingen damer er enige om at menn burde ha. - Kari