The Player

Line lurer på følgende: Jeg var på tur sammen med ei venninne, typen hennes og bror hans. Denne broren er kjent for å være en player som ligger med alle, og går gjerne ut på byen for å finne seg et one night stand. Vi var alene i baren, og pratet og hadde det morsomt hele natten. Vi gikk ned på rommet, og han tok initiativet til "du vet". Men her kommer dilemmaet: I forspelet sier han først at vi ikke passer sammen, og greit det. Så sier han at jeg er altfor perfekt til at han kan fortsette. Jeg spør om han mener at jeg er for god for ham, han sier ja. men han slutter ikke, han sier at han ikke har kondom o.l. Til slutt så begynner jeg å kle på meg fordi eg begynte å føla at det heila blei veldig rart. Så gjekk me opp å spiste frokost og pratet og hadde det morsomt igjen. Danset, lo og ja, han ville ha kyss av meg. Han sa at han skulle handle kondom, men gjorde det aldri. Han satt på med meg hjem, og vi pratet som før...forts. Så ga han meg et kyss på kinnet når jeg slapp ham av, og sa at de hadde planer om en hyttetur ei helg snart, der var det boblebad (hint) og han lurte på om jeg ville være med. Så sa han at han hadde nummeret mitt, men han har ikke ringt. Jeg synes det hele er litt rart, og skulle gjerne hatt et svar på om du tror han er interessert

Hei Line. Kan jeg komme med en anekdote? Jeg hadde nettopp en samtale med en fortvilt venninne. Eller, hun var vel ikke fortvilt som sådan. Hun hadde pakket fortvilelsen inn i et vell av analyser og årsaksforhold som gjorde at hun hadde gjort seg blind for den mest sannsynlige forklaringen på hennes problem. I hennes tilfelle hadde hun over lang tid hatt omgang med en mann som var litt eldre, som reiste en del i jobben sin, og som var veldig attraktiv. Når han var hjemme, hendte det at de tilbrakte tid sammen, og de hadde det veldig hyggelig sammen. Samtidig skjønte hun at hun over hodet ikke hadde kontroll over ham. Han var en «fri fugl» som visstnok aldri hadde vært samboende, eller virkelig forpliktet overfor en kvinne. Heller aldri vært i et skikkelig forhold, til tross for at han nærmet seg femti.

Den "frie sjelen" Det virket som om hun trodde at dette var noe hun hadde funnet ut av selv, men det var tydelig at det også var en beskjed han hadde formidlet til henne, dog på en veldig sympatisk måte. Det gjorde ham bare enda mer fantastisk i hennes øyne. En slik fri sjel som aldri hadde vært sammen med noen. Da ble det liksom greit. Greit at han bare var sammen med henne når han ville, hvor han ville, og hvor mye han ville. Det var bare slik «han var». Hun var bare så takknemlig for at hun kunne få ha ham i livet sitt, på en eller annen måte.

Tro ikke at denne kvinnen ikke kan velge blant menn. Problemet var bare at denne mannen kunne velge blant enda flere, tilsynelatende, eller at han bare ikke brydde seg om slikt. Han ble derfor sterkere enn henne, som til gjengjeld begynte å sette ham på en pidestall. Han ble et slags idol. En uvirkelig mann som hevet seg over vanlige menns behov. Han ville være fri, og strakk seg mot noe større. Tullprat.

Sympatiske drittsekker Jeg begynte å fortelle henne om sympatiske drittsekker. Det er noe det fleste menn kan være tror jeg, meg selv inkludert, og denne rollen inntar man gjerne hvis man dater, eller treffer en jente man er litt interessert i, men ikke har lyst å være sammen med. Man investerer akkurat nok til at den andre får lyst til å treffes flere ganger, ja til og med får følelser for en, men aldri såpass at man kan kreve noe. I stedet for å fortelle at dette aldri kommer til å bli noe fordi følelsene ikke er der, eller aldri kommer til å være der i fremtiden, tilbyr man en slags teori som den andre virkelig ønsker skal være sann, men som regel aldri er det. Alle forklaringene til de sympatiske drittsekkene går egentlig ut på det samme, og kan kokes ned til følgende: «Det er ikke deg, det er meg».

Løgnen Mennesker krever på et eller annet tidspunkt at forholdet skal utvikle seg. Man krever en avklaring på hvor man står overfor hverandre. Hvis den ene parten da ikke har lyst til at forholdet skal bli forpliktende, eller alvorlig, men likevel har lyst å fortsette samværet, på grunn av sex eller andre ting, kan man gjøre to ting:

Man er ærlig, og sier at man gjerne kunne tenke seg å fortsette under andre premisser. Som elskere og venner, for eksempel. Her risikerer man likevel at den andre takker for seg og går. Særlig hvis det er følelser i bildet, som det jo ofte er.

Den sympatiske drittsekken derimot, tilbyr en falsk forklaring som ikke støter den andre bort. Man sier det ikke som det er, fordi man ikke vil løpe risikoen for at den andre stikker. «Det er ikke deg, det er meg». Men i begge tilfeller gjelder egentlig følgende:

«Du er bra nok for meg til å tilbringe tid sammen med, ha sex med. Du er morsom, men du er ikke en person jeg ville giftet med med, eller vært sammen med. Selv om vi har det gøy sammen, mangler du noen av de egenskapene jeg ser etter».

Den «frie sjelen» hennes venter på en person som er «bra nok». Siden han reiser mye, er det selvfølgelig greit å ha noen der når han kommer hjem. Siden han er en smart person, gir han henne nok til at hun fortsetter dette opplegget, selv om det er kjipt for henne. Han er ikke en «spesiell mann», men bare en mann som er attraktiv, og som har en lavere terskel for hvem han går til sengs med, enn til alters med. Som de fleste attraktive menn, med andre ord. Eneste forskjellen er at han er smart nok til å holde det gående, og flink nok til å selge henne en story hun klarer å tro på. Fordi hun så gjerne vil tro på det.

Å velge en løgn Jeg har flere ganger pratet med jenter som lager slike kompliserte forklaringer på en relasjon som egentlig kommuniserer det samme. Han er ganske enkelt ikke interessert. Hadde han vært det, hadde de gravitert mot hverandre helt naturlig. Menn er ikke «kompliserte» på den måten, og det er heller ikke kvinner. Som oftest opptrer den sympatiske drittsekken når kvinnen får tilgang til en mann som reelt sett ligger over henne på kjønnsmarkedet, men ikke alltid. Husk at dette er rolle alle kan spille i ulike situasjoner, kvinne som mann. Det eneste som kreves av situasjonen er at han eller hun er attraktiv nok til at man motiverer den andre til å bedra seg selv.

Når du beskriver denne mannen som en «player som ligger med alle», men som du likevel går og venter skal ringe, vil jeg anta at dette er en attraktiv mann. Du er tydelig tiltrukket av ham, og ønsker å skape forvirring og kompleksitet hvor man i stedet gjerne finner matematisk determinisme. Hvorfor han nevnte dette med boblebad? Sannsynligvis for å være hyggelig, og for å holde døren åpen hvis dere tilfeldigvis skulle møtes en gang til. Er en fyr interessert, glemmer han ikke å ringe. Det skjer ikke.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

12 mars 09 23:20

Dette var et veldig godt og interessant svar! TAKK!

Sukkerbruker

13 mars 09 15:55

Glimrende svar..
Selv sittet på andre siden av den båten, veldig interessant å se det være en som ser det så spot on!
"Er en fyr interessert, glemmer han ikke å ringe. Det skjer ikke."

Amen

Sukkerbruker

15 mars 09 08:29

Et veldig grundig og godt svar!

Sukkerbruker

16 mars 09 13:21

Ingen tvil om at dette går hjem hos meg som SANNHETEN - slik er det - og jeg er så absolutt enig!

Sukkerbruker

17 mars 09 22:41

Trist - men sant:0/

Sukkerbruker

20 mars 09 01:15

Du Preben, jeg har bare en ting å si og det er: AMEN!

He's just not that into you!

Jeg oppdaget denne sannheten for noen år siden og jammen var det fint å slippe analysene i neste runde.

"Er en fyr interessert, glemmer han ikke å ringe. Det skjer ikke."

Nei, det skjer ikke :-) Jeg er kvinne, men hvis jeg er interessert, glemmer jeg heller ikke å ringe. Det skjer ikke. Alt annet er tull.

Sukkerbruker

31 mars 09 22:21

Men husk nå på at teleskrittene er dyre...

Sukkerbruker

1 april 09 19:14

Konklusjonen var veldig fin. En interessert person, uavhengig av kjønn eller legning, glemmer ikke å ringe. Jeg har vært utsatt for en kvinnelig utgave av den "frie sjelen". I virkeligheten er det snakk om kynisk manipulering. En smertelig erfaring, men det har da lært meg å gjenkjenne noen signaler.

Gå videre. Det er ingenting å hente fra en slik person.

Sukkerbruker

1 april 09 22:49

Kjære Skaade,

Jeg føler med deg at du har erfart dette og det kunne vært interessant å høre hvilke signaler du har opplevd. Samtidig vil jeg hevde at du trakker en del folk på tærne her. Inkludert sosiologen, Preben, som svarer ovenfor og meg selv.

"Det er noe det fleste menn kan være tror jeg, meg selv inkludert, og denne rollen inntar man gjerne hvis man dater, eller treffer en jente man er litt interessert i, men ikke har lyst å være sammen med." skriver Preben. Det er veldig riktig.

Problemet her er jo å få den andre til å si det som det er. Problemet er av og til at man ikke alltid vet "hva det er" og at man ønsker å holde døren åpen. Det er vanskelig å vite hva som er feil og riktig. Man vil ikke støte (unna) den andre. Det jeg tror vi er enige om er at den andre må stille ultimatum, helst på et tidlig tidspunkt, så slipper man å oppfattes som å drive med kynisk manipulering.

Har selv vært i denne situasjonen og VET jeg har blitt oppfattet som en kynisk manipulatør av utenforstående, men jenta jeg "manipulerte" som du Skaade kaller det har jeg i dag et veldig godt og vennskapelig forhold til.

Jeg tror det ofte handler om usikkerhet på seg selv og den andre og problemer med å si det som det er! "Den frie sjelen" trenger ikke være manipulerende! Er ellers enig i at det å ikke ringe er et tegn man bør ta til etterretning og handle deretter.

Mvh
Gutt

Sukkerbruker

2 april 09 17:06

Gutt
Hvordan vet du at jenta du "manipulerte" kun har vennskaplige følelser for deg. Jeg har vært igjennom dette og har fremdeles kontakt med han som "manipulerte meg, men det betyr ikke at jeg har kun vennskaplige følelser for han. Jeg er kjempeglad i han og tar det jeg kan få. Dessverre :-(

Sukkerbruker

2 april 09 18:50

Hei Jente(?),

Vel, hun har en ny kjæreste som hun skal dele resten av livet med. Vi har helt normal kontakt. Takk for at du brukte " ". Jeg er veldig lei meg for at du har det som du har det. Mitt tips er å ta det skikkelig opp, med det sannsynlige utfall at dere ikke møtes lenger. Jeg legger til grunn at han er en fri sjel som ikke ønsker noe fast forhold. Man må sette hardt mot hardt.

Mener ikke jeg manipulerte, men ikke klarte å kommunisere; verken satse på eller dumpe forholdet. Var ikke snakk om at jeg drev og holdt på med andre på den tiden. Dessuten er jeg her, så jeg er jo ute etter å finne den ekte kjærligheten! :D

Sukkerbruker

3 april 09 14:16

Gutt
Ja jeg er jente, eller dame er vel de på min alder omtales som ;-)
De fleste oppegående mennesker gjør vel ikke noe mot sin vilje, men har man en softspot så kan det være vanskelig å sette foten ned.
Han ønsker seg en kjæreste, men han har hatt problem med å avstå flørting med "venninner" samtidig som han har lett etter den ene spesielle.
Jeg har sagt i fra at jeg ikke vil være med på den leken lengre og vi har hatt kontakt kun som venner, men hver gang et forsøk på forhold faller i grus er han der og prøver seg igjen.
Det har nå godt bra i litt over en mnd, men i går kveld var han tilbake og det er tydelig at siste flamme er slukket.

Ønsker å beholde han som venn for vi har mange fine samtaler, men så lenge han er en flørt og singel så går det nok ikke. Jeg kan ikke fortsette å lappe meg selv sammen på grunn av han.

Jeg er ikke i hastverk etter å finne den store kjærligheten, men jeg vil heller lete der jeg har en mulighet til å finne noe som kan bli det, enn flørte med en som bruker meg som en midlertidig løsning

Lykke til i din jakt videre

Sukkerbruker

14 mai 09 09:01

Du Preben? Er begge overstående bilder av deg??

Sukkerbruker

26 mai 09 16:47

Kort og greit og klart. Endelig skjønte jeg det og....:-(

Sukkerbruker

7 juni 09 23:59

Personlig tror jeg heller på at mange kvinner har en slags " drittsekk fetisj" . Millioner av kvinner verden rundt elsker og tilber det de alldri kan få.

dont hate the player hate the game