Eksklusiv klubb

Jeg sliter med å komme i skikkelig kontakt med gutter/menn. Jeg tror store deler av årsaken er at jeg i utgangspunktet peser det litt opp, og vil at jeg skal få respons på om det kan bli noe, og at jeg kanskje starter det seksuelle litt for tidlig. Samtidig ser jeg rundt meg at alle andre har gode forhold, eller er på vei inn i et forhold. Jeg er selvfølgelig veldig glad på mine venners vegne, men jeg begriper ikke hvorfor ikke jeg kan møte en jeg liker som liker meg tilbake. Ofte er det det ene eller det andre, og jeg kan ikke være sammen med en person bare for å ha en kjæreste. Samtidig er jeg nokså tilfreds med å være singel. Mye av årsaken til at jeg føler dette, er fordi de fleste vennene mine er i forhold, har barn/venter barn, og skal gifte seg etc. Jeg føler at jeg henger etter, og ønsker meg en å falle til ro med på sofaen om kvelden. Hva er det jeg gjør galt?

Groucho Marx er berømt for en bestemt frase. Han sier at han aldri kunne tenke seg å være med i en klubb som hadde akseptert ham som medlem. Morsomt, men kanskje også fortvilende når denne floken omsettes til kjærlighetslivet. Derfor er vi flinke til å konstruere grunner til at vi år etter år, kommer til kort i egne øyne. I kjønnsmarkedet møter man på mange måter seg selv. Selvfølgelig, det finnes individuelle preferanser, men mange leter etter det samme. Spesielt når partnerskapet skal inngå i familieplanleggingen. På den ene siden spør man seg selv, og gjerne andre, hva er det som er galt? Hva gjør jeg galt? På den andre siden har man gjerne funnet grunner og svar, som gjør det mulig å definere situasjonen som «gal» i utgangspunktet. Men hva er egentlig feil?

Person eller situasjon? Du både spør og delvis forteller meg hva som er problemet. For å forklare hvorfor du ikke får en mann du vil ha, har du allerede noen foretrukne hypoteser: At du «peser det litt opp», at du for tidlig «krever respons», eller at du «starter det seksuelle litt for tidlig». Alle disse kan samles inn under en gruppe av forklaringer som kanskje kan kalles: Det er ikke fordi jeg ikke er bra nok i hans øyne, men fordi jeg gjorde noe feil. En situasjonsforklaring, med andre ord. Det fine med situasjonsforklaringer, i motsetning til personsforklaringer, er at de gir et løfte om at det like greit kan gå bra neste gang, om man bare ikke er «uheldig», eller på andre måter tuller det til. Slik forvandler vi det som kan være potensielt farlig for oss, til noe ufarlig. Skulle det gå galt, har man alltid en forklaring som ikke krever for mye. Når du ikke klarer finne en du liker som liker deg tilbake, er det noe annet enn å bare ikke finne noen du liker. Det finnes menn som liker deg, som du ikke liker, akkurat som du liker menn, som ikke liker deg. Kjønnsmarkedet er med andre ord ikke alltid i likevekt. Så hva skal til for at du er villig til å være medlem av en klubb som vil ha deg som medlem?

Jeg kan komme med enda en hyggelig situasjonsforklaring, før vi går over på kjipere personsforklaringer. Du sier at du er nokså tilfreds med å være singel. Det kan jo hende at du derfor ikke er villig til å inngå kompromisset dine venner har gjort? For å si det på en annen måte. «Den rette» må først og fremst være villig til å velge deg som livsledsager. Ellers kan han jo umulig være den rette for deg. Det jo hende at du ikke er klar til å møte «den rette» enda, som kan være mange forskjellige menn, i rett situasjon. Alternativet krever mer av deg. Altså at dette ikke kan løses ved en lett fiks av situasjonen, men at du på en eller annen måte må gjøre deg selv «rett» for å bli interessant nok for klubben du søker medlemskap i. Dette kan være hva som helst, og det er bare din egen fantasi, og ditt eget mot som setter grensene. Noen ganger kan det gi bedre resultater å heller vende oppmerksomheten bort fra all datingen, og over på seg selv. Så slipper man å date mange menn, som man enten ikke vil ha, eller som du vil ha, men som konsekvent ikke vil ha deg, mens man håper på en «bedre situasjon» neste gang. Da kan det jo være at bare et par dater skal til før den rette plutselig dukker opp? Ja, hvem vet, kanskje han kommer løpende?

Lille speil på veggen der... Dette er svaret ingen vil ha, og man finner alltid nok av venner, venninner, ja, til og med eksperter som egentlig har spesialisert seg på trøst. Grunnen til at jeg denne gangen velger en «hardere» variant, er ikke fordi det ikke også kan være noe galt med strategien, men fordi at både problemstillingen og problemformuleringen virker å være veldig vanlig når man ikke er fornøyd med tilbudet der ute. Man formulerer alltid spørsmålet slik at det er noe man «gjør galt», men det kan like god være slik at for å endre situasjonen, blir løsningen å endre personen. Sistnevnte krever definitivt mer jobbing. Kanskje ingenting er galt likevel? Min erfaring er at når to single mennesker som er tiltrukket av hverandre møtes, kan gjerne bygningen stå i brann, bilen eksplodere, og servitøren miste hele middagen i skrittet hennes. De vil ende opp sammen likevel. Tiltrekning er ikke et valg.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

20 juli 09 12:48

Denne traff spikeren på hodet! :-)

Selvinnsikt...........

"Tiltrekning er ikke et valg..." ....så brutalt sant når det ikke klaffer...men sååå deilig når det skjer... :-))

Sukkerbruker

1 aug. 09 23:50

Dette var bra!!!!

Sukkerbruker

9 aug. 09 19:25

Det er jo sant det du skriver, MEN for å møte en som kan bli tiltruket av deg så må man jo nødvendigvis gjøre noe først. Det holder jo ikke å bare sitte på en stein å vente på at en fyr skal gå forbi og tenke; hey hun er jeg tiltrukket av.
Derfor er jeg ikke helt enig med siste avsnitt...hmhmm

Sukkerbruker

21 okt. 09 19:28

"Det jo hende at du ikke er klar til å møte «den rette» enda, som kan være mange forskjellige menn, i rett situasjon."

Men selv om man ikke er "klar" (hvordan vet man det liksom?), så er tiltrekning ikke et valg! Partnere har en tendens til å falle i fanget ditt når du minst venter det! Da blir du klar på tre sekunder!

Dessuten likte jeg det med "forsekjlige menn, i ret situasjon". Let ikke etter kun en type kvinner/menn. Man blir klar på tre sekunder om det er RETT person også...