Usikker solsikke

Jeg har aldri hatt en kjæreste, null erfaring med å sjekke opp det andre kjønn, og har egentlig ikke snakket med jenter om noe annet enn fag. I år, så fyller jeg 28. Nå er jeg lei singellivet, og vil prøve å lære meg å snakke med jenter på ett dating scenario eller nettdate sted. Hver gang jeg ser på en profil jeg liker, ender jeg sikker opp med å si noe heeeelt uinteressant. Men, hvordan kan jeg som helt uerfaren, starte? Og hvordan ser jentene på at jeg ikke har noe å tilføre erfaringsmessig? Hva er det egentlig jenter ser etter (det er vel individuelt)? I det hele tatt .. hvordan begynner jeg?

Hei Harald. Jeg kan svare på noe av det du spør om, men ikke alt. Hvordan du best kan få respons på nettet, er det sikkert sukkerfolk som kan svare bedre på en meg, og jeg vil derfor be dere lesere om å kommentere konstruktivt i dette henseende. Et par ting kan jeg likevel si. Noe mange glemmer, er teksten. I «virkeligheten» finnes mange indikatorer som hjelper en kvinne i hennes vurdering av en manns sosiale og kognitive evner, men på internett, hvor man kommuniserer med hverandre løsrevet fra tid og rom, og ikke trenger å svare kjapt og intelligent i øyeblikket for å imponere og gjøre inntrykk, ikke trenger å være bevisst eget kroppspråk, og så vidre, blir teksten desto viktigere. Det er ikke bare hva du sier, men måten du formulerer deg på. En mann som skriver dårlig, med skrivefeil, vil for en kvinne oppleves som mindre intelligent enn konkurenten, å ha lavere utdannelse enn konkurrenten, lavere sosial status en konkurrenten, være mindre kompetent, mindre underholdende og mindre sexy, en konkurrenten. Når man først har muligheten til å ta seg tid med teksten, ja nærmest ubegrenset tid, råder jeg deg til å prøve å opparbeide deg språkkompetanse. Foruten selve profilen, som hun kanskje bestemmer seg for å se, eller ikke se på, er teksten førsteinntrykket.

Trygg i seg Når det kommer hva jenter ser etter i en mann, finnes det både universelle egenskaper, og kulturspesifikke egenskaper, avhengig av sosial bakgrunn, person, situasjon, og så videre. Erfaring, kan ses på som en tilnærmet universalt tiltrekkende egenskap for mannen. Det handler om trygghet, nærmest i psykologisk forstand, og henger sammen med selvsikkerhet. Å være trygg-i-seg. Det som er viktig å merke seg her, er at kvinner ikke nødvendigvis kobler dette til «erfaring med kvinner». Det er det du som gjør. Tvert imot så kan selvsikkerthet som forankres i erfaring med andre kvinner, slå feil ut. Det er selvsikkerheten som er tiltrekkende, og denne kan forankres i nesten hva som helst. Derfor er selvsikkerhet på mange måter en mental prestasjon, som røper seg ved spesifikke væremåter. Det er disse væremåtene kvinner gjerne oppfatter som tiltrekkende. Selvfølgelig, en kvinne setter pris på om mannen har en imponerende jobb, men dette hjelper ikke om han ikke er selvsikker, og i valget mellom de to, vil hun stort sett velge sistnevnte, innen rimelighetens grenser.

Ikke hva, men hvordan Selvsikkerhet handler ikke om hva du forteller, men hvordan du forteller. En person som forsøker å imponere, fremstår ikke som selvsikker hvis du oppdager at personen forsøker å imponere deg. Tvert imot så er det viktig å kommunisere hun også må kvalifisere i dine øyne. At dere er likeverdige. I et slikt perspektiv er det tydelig hvor ødeleggende din utgangsposisjon er. At du ikke har noe interessant å tilføre. Du sier at du alltid ender opp med å prate fag, sannsynligvis fordi dette er trygge rammer for deg, fordi dette er noe du kan. Men du har et like interessant, eller uinteressant liv som henne. Som jeg sa, det er ikke hva du forteller, men hvordan du forteller.

Det er vanligvis jenta som sitter og vurderer mannens tilnærminger. Han skal prestere, og gjennom praten, eller teksten, vurderer hun ham som attraktiv, eller uattraktiv. Men hvis man fokuserer for mye på dette, prøver for hardt, kommuniserer man samtidig at man 1) enten vurderer henne som for god, eller 2) at man ikke er selvsikker. I verste fall begge deler. Lytt til hva hun sier, og hør om hun har noe interessant å si. Har hun noe å tilføre? En likeverdig person er interessert i hva den andre kan gi tilbake.

Her finnes det kanskje en slags urettferdighet. For det finnes mange menn som er svært kompetente og flinke, men som likevel er usikre på seg selv, til tross for at de har nok av egenskaper å forankre sin selvsikkerhet i. Samtidig finnes det mange menn som ikke er like kompetente og flinke, men som har en nærmest urokkelig og ukritisk tro på egen verdi og egne evner, og som følge av dette oppfører seg selvsikkert, og presterer hos kvinner. Desverre så har vårt biologiske vesen ikke alltid sammenfallende interesser med subjektet.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

5 juni 09 13:37

Jeg er jente og faller ikke for selvsikre menn, heller motsatt ;)

Sukkerbruker

11 juni 09 15:19

jeg liker en mann som er uskyldig... betyr bare at spånne som du er mye mere omsorgsfulle..og full av godhet... =) man må bare ha mere tro på seg selv=)

Sukkerbruker

15 juni 09 16:02

Det første du burde gjøre er å redigere profilen din slik at den er intressant og ikke ser lik ut som alle de tusen andre mennene her inne. Begynn med å lage en morsom vri på ting, vis at du har selvironi og humor da dette er noe de fleste jenter liker og responderer godt på. I tillegg har jentene et påskudd til å ta kontakt med deg da de kan kommentere artige ting du har skrevet. Ikke end opp med en skryteliste som mange andre her inne. Heller ikke la profilen bli altfor lang da dette ofte blir kjedelig å lese. Et tips der du skal beskrive din drømmepartner er å vise at du faktisk har noen krav til jenta du skal være sammen med, så prøv å få til dette. Vis at du ikke er desperat og du tar ikke hva som helst.

Det er viktig med et fint bilde der du smiler. Spør en venninne om hvilket bilde av deg hun synes er finest da menn og kvinners oppfatning av hva som er fint ofte er vidt forskjellige ;) Deretter legger du diverse bilder i fotoalbumet som viser sider av deg som er attraktivt hos kvinner som f.eks bilder der du gjør noe kult med kompiser, hopper i fallskjerm, dykker, er på fjelltur, ute på byen å har det kult, osv osv. Sleng også med noen bilder der du henger sammen med noen jenter så du viser at du i tillegg til å være en kul kompis også har venninner, og at de liker å henge med deg, nettop fordi DU er en kul fyr.

Litt videre om det å skrive meldinger, her må du prøve deg frem litt, men du trenger ikke være rakettforsker for å skjønne at pene jenter allerede har hørt de er pene og at en Angelina Jolie lookalike allerede vet at hun ligner på Angelina. Så kutt ut dette med engang. Om du føler for å gi et kompliment kan du eventuelt skrive "Hei, du så spennende ut, jeg lurer på om du har en like spennende personlighet. Vi burde bli bedre kjent."
For alldel IKKE sleng bemerkninger om puppene hennes. Skriv heller ikke noe sånt som "Hei du var skikkelig digg azz, møtes i morra for sex?". Dette er NO GOOD!

Den beste måten å ta kontakt på er å kommentere noe morsomt e.l hun har skrevet i profilen sin, på denne måten viser du at du har lest profilen hennes og kan legge merke til detaljer samtidig som du viser deg som en kreativ, morsom og kul fyr.
Humor er bra, og leser du noen kvinnelige profiler på siden, så har samtlige satt humor som et kriterie under beskrivelse av drømmepartner. Og pass nå på som Preben sier, ikke utgi deg for å være en tosk, så ha gramatikken på plass.

For å ta ting enda et steg videre... Da du har greid dette og fått svar fra jenta er det viktig å fortsette med den gode og morsomme tonen, ikke vis at du er alt for intressert. Skriv noen morsomme historier til hun fra ditt virkelige liv, noe som skjedde på toget i dag, på butikken, eller noe de artige kompisene dine fant på forige helg. Få hun til å le og mye er gjort!

Videre må du aldri mase på hun om å svare deg om du ikke får svar med engang, pass alltid på å skrive med en hel del jenter samtidig, dette øker sjansen for å treffe en du virkelig liker, samtidig som du får god trening med å sjekke opp jenter. Skriv om temaer som er intressante og lette å prate om, hold deg unna altfor dype og kjedelige temaer som f.eks kvantefysikk og aksjer (om hun ikke er spesielt intressert i dette da) =P

Om dere videre har en god tone og du føler at hun etterhvert begynner å like deg, foreslå å ta samtalen over på msn, da meldinger her på sukker ofte tar lang tid. Invester i webcam om du er komfortabel med det, da du slipper å utrykke deg iform av utrykksikoner hele tiden, og du får brukt litt kroppspråk. Ehm ;) Et tips til utrykksikoner om du foretrekker det, pass på å ha endel morsomme ikoner som viser store glis, sørgelige glis, luretryner, sleipetryner, osv osv. Dette er morsomt og skaper god stemning.

Har du gjort ting riktig og jenta liker deg er ikke veien lang til et møte, og om dere klikker, en kjæreste :) Lykke til videre med sjekkingen, og husk at nettsjekking handler om å møte nye, spennende mennesker og ikke minst ha det kjempe gøy! =D

Igjen, lykke til!


Hilsen nettsjekkeren.

Sukkerbruker

28 juni 09 23:17

Er ikke enige i alle tipsene over - følg også egne instinkter her. Og les på forumet. Er ikke alltid enige i meninger der heller, men får varierte innspill å forholde seg til. kontakter du jenter du faktisk liker noe med og har noe felles med, vil du vel ha noe å kommentere. Å si at noen har en fin profil, er bedre enn å si at de er pene, men selv pene jenter er glad for komplimenter - det er bare at det bør være noe annet og mer som vekker interesse. De fleste jeg kjenner møtes ganske fort, ingen grunn til msn, web-cam osv. Tren deg ved å si at du vil møte mennesker som er interessante på forskjellige måter - og gå på noen dater ganske raskt, som trening rett og slett, for å ufarliggjøre det hele. Lytt og still spørsmål minst like mye som du kommenterer og forteller, da lærer du noe nytt og blir kjent med henne, har ikke bare fokus på deg selv, blir dermed avslappet.

Du trenger ikke all verdens spreke bilder. Ha noen bilder som gir et bilde av deg, gjerne fra naturlige settinger heller enn selvtatt på badet. Om du gjerne vil klatre i fjellet, skriv det, om du gjør det kan du gjerne vise det, men om ikke du gjør eller vil, vil du jo sende feil signaler til jenter som er som deg, de du faktisk vil være interessert i.... Gode bilder med smil etc tiltrekker, men ikke legg opp til skuffelse ved møte, ha bilder som viser hvordan du er...

Sukkerbruker

28 juni 09 23:21

Spesifisering: "Tren deg ved å si at du vil møte mennesker som er interessante på forskjellige måter ...." : jeg mente selvfølgelig "si TIL DEG SELV" ;)

Tekst er også viktig. Ikke prøv for hardt å være kul og annerledes da, ikke så det blir påtatt; finn et nivå som er naturlig for deg.... Men legg gjerne litt i den...

Sukkerbruker

29 juni 09 16:06

Takk for gode råd, det er bare å komme med flere ;)

Sukkerbruker

23 juli 09 15:01

1 ting.. skriv ALDRIG massmeddelanden... sänder du den samma mailen till flera så riskerar du att dom känner varandra eller att du sänder till den samma personen flera gånger. Det är inte kul. Tjejer vill känna sig speciella. Ang. bilder så behöver du inte 40 st på div ting du gör eller dina husdjur. Det du måste ha är en tydlig bild å ansiktet och en helfigursbild + evt ett par andra. Du kan ju evt. be nån hjälpa dig å välja bild om du är osäker. Gärna en jente då hon lättare ser vad jenter ser efter.
Enig i att man inte behöver massa snack över nett. Det bygger ofta upp orealistiska förväntningar. Det håller med å läsa profilen å sända ett par meddelanden så man vet att man är på nett.
Ett litet tips... sätt upp ett mål. Jag ska dejta 10 jenter för å öva mig på å bli självsäker fex... kanske möter du drömmedama på vägen men oansett så har man mindre förväntningar plus att man blir mer säker på sig själv och hur man skal uppföra sig på en dejt. :o) Menar inte att du måste gå på alla 10 eller att du skal leka med jenterna men det är bra å öva sig å prata med folk som man inte känner. Visa intresse... Jag går ofta på dejt bara för att det är spännande och man träffa massa spännade folk. Självklart vill jag träffa drömmannen oxå men han dyker säkert upp en dag oansett. :O)
Lycka till!

Sukkerbruker

13 sep. 09 14:00

Jeg syns du bare skal være deg selv jeg. Hvis du treffer en jente du liker, så hopp uti det. Tro på deg selv, og "go for it".