Venter på Godot

Hjelp! Hva skal jeg gjøre når jeg er hodestups forelsket i en gutt/mann hvor kjemien til både ham, datteren, sønnen min og jeg, stemmer overens? Det virker ikke som han helt får bestemt seg. Jeg har kjent ham i 1 år nå. Har vært separert i snart 2 år. Han sier han vil vente. Men er det kanskje til boet blir delt mellom eksen og meg? Vi har bare vært bestevenner i 1 år. I mellomtiden så har jeg takket nei til veldig mange gutter/menn. Hvor lenge skal man vente? Skal jeg konfrontere ham og risikere at jeg mister en god venn? Vennlig hilsen, forelsket.

Kjemi? Hei F. La meg først gå spørsmålsformuleringen din litt i sømmene. Du sier at kjemien stemmer så godt, både mellom ham, barna og deg. Samtidig har dere kjent hverandre i over et år, uten at han klarer å bestemme seg. Siden det er barn i bildet, antar jeg at han ikke er en tenåring, og ikke klar for en seriøst forhold. Det handler om noe annet. Så var det dette med boet. Er det her snakk om mange titalls millioner kroner, og mulighet for at du har pådratt deg en mannlig gullgraver? Hvis ikke er boet sannsynligvis irrelevant. Og så blir jeg litt forvirret av dette her med at han har vært en bestevenn i all den tid. Altså en venn du ikke har hatt sex med? Eller har det vært mer som et uforpliktende forhold? Jeg antar at du mener bestevenn som i «venn», og ikke noe mer. Da er det i såfall rart at det ikke har skjedd noe seksuellt mellom dere, om det da finnes en gjensidig seksuell tiltrekning. Tiltrekning er tross alt ikke et valg. Når du sier at kjemien stemmer så godt, må du ta høyde for at dette kan være en følelse du sitter med, alene.

Tre forslag Jeg ser for meg tre ulike forklaringer her. La oss nå si at det faktisk finnes en kjemi mellom dere. At også han ser at dere har det kjempeflott sammen. Så kommer problemet: Han blir ikke forelsket i deg, eller tenner ikke seksuelt, uten at han forstår helt hvorfor. Han ser at dere har det fint sammen, og han skulle så gjerne sett at følelsene kom, men de kommer ikke. Derfor venter han. Etter et år, sannsynligvis forgjeves.

Er begge barna dine? Det kom ikke tydelig frem i spørsmålet. For mange menn så kan barn sikkert være vanskelig. Spesielt hvis han ikke er helt sikker på følelsene sine. Jeg tror mange menn frykter å være mannen som bare går inn og ut av livet til små barn. Man tuller ikke med alenemødre, er ordtaket. Alt blir mer seriøst. Hvis han da ikke er helt sikker, kanskje bare føler litt, tør han kanskje ikke ta skrittet helt ut. Ta en prat med ham om det i såfall.

En tredje forklaring er at han ikke er villig til å forplikte seg til deg. En slags generell vegring mot forpliktelse tror jeg ikke noe på. Når folk sier at de gjerne vil vente, selv etter at de har vært single en stund, så betyr dette stort sett at de vil vente på at «noe bedre» skal dukke opp. Her forutsetter jeg at dere allerede har et slags uforpliktende romantisk forhold; at dere har sex, og så videre, men at følelsene ikke er der for ham. Denne gangen vet han at de ikke vil komme, men han setter pris på samværet, utover dette. Slik holder han deg på gress. En vanlig måte å gjøre dette på, er å komme med generelle forklaringer, slik at man ikke støter bort den man gjerne vil ha tilgang på. Vær derfor varsom når noen kommer med «det er ikke deg, det er meg», forklaringer. Man lar seg lett lure når man er forelsket. Det er derfor dette virker så godt på oss. Vi lager en verden vi vil ha, og tilpasser hendelsene deretter. Han «er ikke klar til å forplikte seg». Han er en «fri sjel». Han «er ikke som andre», og så videre. Vås. Slik luller vi oss lett inn i en forestilling som skal beskytte oss mot det vi frykter mest av alt.

Treff andre, straks Jeg vil anbefale deg å si ja til å treffe andre menn. Finnes det en tiltrekning fra hans side, utover et vennskap, vil dette sannsynligvis fremprovosere en stillingstagen fra hans side, uten at du blir mindre tiltrekkende i hans øyne. Er det bare vennskaplige følelser fra hans side, finnes det ingen konflikt, eller noe grunnlag for sjalusi, så du vil ikke miste ham som venn, uansett. Du trenger heller ikke fortelle at du dater andre, eller? Jeg mener, hvis dere bare er venner, så har vel han ikke noe med det. Dessuten så vil dette endre dynamikken mellom dere. Du går ikke bare og venter på at han skal godkjenne deg. Tvert imot så får du bekreftelse og oppvarting andre steder. Dette vil få deg til å fremstå som mer selvsikker, mer uavhengig, og dermed mer sexy og tiltrekkende.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

23 juni 09 22:20

Hei, ble inspirert til å kommentere.
Slik jeg tolker det har han en datter og du en sønn, og disse vennskapene har verdi for dere alle sammen og er ikke noe noen av dere vil miste.
Han sier han vil vente og du sier han er usikker, du gir ikke noen konkret grunn. Her tolker jeg det som at han ikke har kommet over eks'en sin, og er ikke klar for intime forhold enda.

Mitt forslag er at du bør si det du føler. Ærlighet varer lengst. Tenk over verdiene dine, og hva du forventer deg ut ifra ett forhold, og hvordan du forventer at andre skal behandle deg. Det er tydligvis andre som mener du har mye å tilby, og hvis han ikke ser det, så er det hannes problem ikke ditt.

Hvis du er åpen, ærlig og chill om det så trenger det ikke å ødelegge forholdet, hvis noe så gjør det det bare sterkere.
"If you keep doing what you've always done, you'll keep getting what you've always gotten" .

Hvis du er sikker på det du vil ha så er det bare naturlig å ta det.
Så finn ut for deg selv om dette er noe du vil ha for deg, om dette er det du vil ha nå i livet ditt eller ikke.
Hvis du er usikker så møt mer mennesker og finn ut hva du vil ha :)

Sukkerbruker

5 juli 09 15:41

er i en sånn situasjon selv jeg, og kjenner dilemaet godt...har datet noen,for jeg synes det er galt å gå på gress, gjort det snart ett år nå. Godt å lese dette for da skjønner jeg at jeg ikke behøver ha dårlig samvittighet for å treffe andre:)

Sukkerbruker

5 juli 09 16:04

Kjære forelsket!

Anbefaler deg sterkt å lese boka :"Han er faktisk ikke interessert"
Du vil få kloke råd og en god latter på kjøpet.

Har den i bokhylla selv, og den gav meg hjelp til selvhjelp.
For mange av oss jenter kjenner oss nok igjen i situasjonen du beskriver.

Sukkerbruker

16 juli 09 07:55

Jeg har også lest boka "Han er faktisk ikke interessert". Det åpnet øynene mine og tvang meg til å se realitetene. Lykke til!