Dama dater andre

«Usikker» forteller: Hei, jeg har et problem i forholdet med dama mi. Alt begynte for ca 2 måneder siden, jeg satt hjemme sammen med dama da opptil flere gutter ringte å spørgte om dama mi var hjemme, fikk til og med telefon fra en fyr som ikke snakka norsk engang. En dag da jeg var alene hjemme skulle jeg sjekke min mail, men kom inn på dama sin mail. Siden jeg så masse E-poster fra gutter så var jeg så dum at jeg leste dem, i de fleste av brevene sto det ting som «Når og hvor skal vi møtes da?» Hun er nesten aldrig hjemme mere, hun sier ikke hvor hun skal, og mange ganger så kommer hun hjem rundt 2-3 på natta. Jeg mistenker henne for å være utro med opptil flere. Jeg har spurt henne om det, men hun nekter for at hun har gjort noe med andre gutter, Jeg håper så inderlig at hun ikke er utro mot meg. Jeg har gitt den jenta 4 år av mitt liv. Jeg elsker henne mere end noe annet på jorden. Jeg er 99% sikker på at hu er utro, så mitt spørgsmål er, hvordan skal jeg få henne til å åpne seg for meg? Jeg kan vere villig til å tilgi henne, men kun vis hun klarer å åpne seg for meg å fortelle det til meg. Har du noen råd til hvordan jeg kan gjøre det? Trenger virkelig noen råd, orker ikke gå gjennom flere dager uten å vite hva jeg skal gjøre. Mvh En usikker gutt.

Konfronter henne

Hei, dette høres slett ikke bra ut. Det er vel ganske sikkert at hun er utro. Hvis det er så åpenlyst som du gir uttrykk for, virker det nesten som at hun vil bli oppdaget. Du kommer ikke utenom at du er nødt til å konfrontere henne, selv om jeg skjønner at du er livredd for å få bekreftet din verste frykt. Det er på tide å omgi deg med gode venner, og gå ned i den emosjonelle bunkersen, for det kan bli stygt. Mange mennesker gjør seg ferdig med forholdet mens de fremdeles er idet. Mye av grunnen til dette er at det finnes så mange praktiske hensyn i voksne menneskers liv, at man ofte ikke ønsker å risikere at forholdet skal kollapse før man er helt sikker på at det er det man vil. Altså fortsetter man å bo med hverandre, og gjennomgår sorgprosessen det innebærer å bryte ut av et forhold, uten at personen man gjør det slutt med, egentlig vet hva som foregår. Et annet element er at det er en psykisk belastning å gjøre det slutt, og man trenger tid til å bygge opp den styrken det gjerne krever. Når du spør om hva du kan gjøre for å få henne til å åpne seg, spørs det om hun i det hele tatt har lyst til det.

Lever som singel

Nå mener jeg, ut ifra slik du beskriver det, er dette kanskje er en litt mer kynisk variant. Nesten som hun bruker samlivet som et slags hotell. Å fly ute og komme hjem to-tre på natten uten å si hva hun har gjort, eller hvem hun har vært med, er ikke akseptabel oppførsel i et fire år langt forhold. Når du sier at hun nesten aldri er hjemme lenger, tyder vel dette på at forholdet er over. Jeg synes også at det er litt spesielt at det er så mange som tar kontakt med henne. Hvis hun er i et forhold, og har vært det lenge, er det vanlig at utroskapet tar form av en romanse, med en person hun har blitt tiltrukket av. Her fremstiller du det nærmest som helt upersonlige korrespondanser, hvor mennene som tar kontakt med henne, bruker et språk som er blottet for kurtise. Det virker upersonlig når en mann hun nylig har truffet bare spør: «Når og hvor skal vi møtes da?».

Forvent det verste

Dette er ikke ett utroskap, men en kvinne som tilsynelatende lever en tilværelse til en singel kvinne. Hun burde for lengst ha gjort det slutt, eller tatt en prat med deg, ut ifra dette. Jeg kjenner ikke din situasjon, eller henne. I alle tilfeller burde du konfrontere henne øyeblikkelig. Å stå i situasjonen din, hvor du bor sammen med en kvinne du har følelser for, som ikke gjengjelder følelsene dine, er veldig ødeleggende. Du vil få det verre jo lenger du venter. For meg virker det som at du bør forberede deg på det verste. Du bør også vurdere å få inn en tredjepart om hun ikke klarer å prate med deg. Start med at hun ikke er tilstede, og at du savner henne, ikke med at du har funnet e-poster fra andre menn. Du kan heller gradvis eskalere konfrontasjonen om hun er unnvikende. Jeg gjentar. Det er på tide å ringe venner og prate med dem også. Ikke sitt alene med dette. Få noen med deg på den veien du nå har foran deg. Du vil trenge det.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

18 aug. 09 14:23

En mulighet er å reise bort en langhelg. Si i fra at du skal bort god tid i forveien slik at hun kan invitere hjem daten(e) sin(e). Be en kammerat om å "glemme" noe hos dere i forveien, som han "må" hente på et sansynlig tidspunkt at hun har besøk. Han kan da ringe på. Er hun hjemme skjer ett av tre, enten åpner hun og er alene, eller hun åpner og er ikke alene, eller hun åpner ikke.
I tilfelle #1 og #2 må han se etter sko/klær fra fremmede og evt "synes han hører lyder fra...", gå for å undersøke og følge med på hennes reaksjon.
I tilfelle #3 låser han seg inn (du har selvsagt gitt ham nøkkel før du dro) og evt tar henne på fersken.

Poenget med å ta henne på fersken er å få frem en reaksjon hos henne. Hvis hun reagerer som "vær så snill å ikke si noe om dette" vil hun helst ikke miste deg. Du vet da mer om hva hun tenker / føler før du konfronterer henne med dine andre oppdagelser.

Dette er da en mulighet dersom du vil fortsette et forhold til henne. Men vil du egentlig fortsette med et forhold til en som oppfører seg slik? Jeg ville ikke brukt energi på en slik person. Heller ikke om det var X'n henns hun gjorde slik mot!

Hadde jeg vært deg ville jeg dumpa henne hardt og brutalt. Blitt ferdig. Hoppa over alle gråtende unskyldninger.

Siden du tydligvis er på sukker har du kanskje innsett at det er slutt, eller har du også svinn på skogen?

Sukkerbruker

18 aug. 09 19:07

Dette var langt ifra en gledes historie. Hvordan holder du ut.
Jeg tror nok hun vil skilles,men er kanskje for feig til og lufte dette med deg. Så hvorfor spør du henne ikke rett ut?
Det må da vel være bedre.?Håber du for ordnet opp i dette.

Sukkerbruker

18 aug. 09 21:47

Utro? Jeg synes det høres ut som om hun prostituerer seg..
Hun fortjener ikke annet enn å bli vraket spør du meg, men om du virkelig vil ha henne fremdeles så synes jeg du burde si at du ved en feiltagelse logga inn på hennes mailadresse og leste mailene fra andre menn, og samtidig spørre hvor hun er hele tida. Fortell akkurat hvor jævlig du har det og hvor lei du er av oppførelsen hennes, om hun er så naiv og ignorant at hun ikke ser feilene sine selv trenger hun åpenbart å få det inn med teskje.

Og ja, hva gjør du på sukker?

Sukkerbruker

19 aug. 09 01:05

har opplevd akkuratt det samme....folk takler slikt på forskjellige måter.min måte var å faktisk gi faen i dama og være mer med venner og begynne å treffe andre.kast`a på dør sier jeg bare

Sukkerbruker

19 aug. 09 14:28

Jeg er ikke på sukker for og treffe folk. en kompis av meg er her inne veldig ofte, og fortalte meg om dette, altså at man kan sende brev til (Preben) og spørge om råd. det er eneste grunnen til at jeg gikk ind hit

Sukkerbruker

21 aug. 09 01:59

Hva i all verden har du med å lese hennes post??? Hva andre skriver til henne kan du ikke stille henne til ansvar for!

Snakk med henne om det, og lytt til hva hun har å si! Og ikke trekk forhastede konklusjoner. Ha som utgangspunkt at dere har et forhold som dere begge er interessert i å beholde, og jobb ut i fra det.

Sukkerbruker

23 aug. 09 22:44

Seriøst! Jeg forstår at dette må være veldig vondt. Men det høres ut som du bør bli kvitt henne? Hvordan skal du kunne stole på dette mennesket igjen?

Sukkerbruker

26 aug. 09 09:56

Vær en mann.. begyn å treffe andre damer du og! Massevis. Og når du e sikker på at hon roter med andre, la ho opptage at du og har gjort det ;) Så får hon smake på sin egen medisin.
i tilleg så blir det mye letter for deg at kvitte deg med henne når du har 9 andre damer...

Sukkerbruker

27 aug. 09 17:59

noj, noj, noj... jeg har oppleve det samme, men jeg ville ikke gjør slutt. 12 år sammen gikk til vasken til slutt.. vondt, å lære seg og å leve med smerter..

vel, jeg anbefaler deg gjør slutt brutalt som mulig og bli ferdig m hele giftige forholdet... en kveld ta opp hele med henne selv, fortell henne alt, og samme kveld du flytter ut, går også videre.. behold ditt eget selvrespekt.. du lever bare en gang og leve livet ditt med respekt..
lykke til

Sukkerbruker

2 sep. 09 08:50

Kjære deg! Dette forholdet er ødeleggende for deg. Det å stadig være borte til langt på natt uten å fortelle hvor man er og hvem man er sammen med er respektløst overfor en partner. Dersom man er ute med venninner eller kolleger av og til, så er det noe man sier ifra om og forteller om etterpå. Her skjer det stadig at hun er ute og uten å informere hverken før eller etterpå hvem hun er sammen med. Det i seg selv er nok til at du nok bør, og innerst inne vet, at nå er tilliten i forholdet deres ødelagt, - og er ikke tillit og ærlighet noe av det viktigste i foholdet da? Kjære deg, - hun tråkker jo på deg. Ikke tillat henne eller noen annen å gjøre det.
Jeg tror du vet og visste mye om hvor landet lå da du leste e-posten hennes. Jeg tror heller ikke at det ikke var ved en feiltakelse at du leste mailene. Jeg tror du leste dem fordi du mer visste enn ante at hun var utro. Da du leste mailene fikk du bare bekreftet dine værste tanker og anelser. Jeg reagerer på at mailene er fra flere og inneholder spørsmål om hvor og når man skal treffes. For meg ser det ut som om det gjelder tilfeldig sex med flere menn. Jeg er ikke deg og jeg er ikke henne, så jeg kan selvsagt ta feil.
Vær åpen og snakk med venner, kolleger eller familiemedlemmer om dette. Fortell ikke alt til alle, men involver noen som bryr seg om deg. Oppsøk venner og sosiale arrangement. Tenk på at hun falt for deg en gang, - andre jenter vil gjøre det samme. Jeg unner deg et forhold der begge parter tar vare på hverandre. Lykke til!
Voksen dame