Dame på offensiven

Mona skriver: Jeg har hvert singel i 3-4 år nå og er drittlei! Men var dum nok til å ikke tørre å søke menn på nettet da... vel la meg komme til saken: Jeg har kun hatt 2 useriøse forhold som varte mellom 1-4 måner. Asså for å si det sånn så har jeg ett større problem, fordi mine venninner har enten typer, har barn, eller gidder ikke å gå ut på byen sammen med meg i helgene hvis de er single. Jeg blir tom og trist innvendig hvis de begynner å prate om forholdene. De klassiske skjekketriksene jeg pleier å bruke er: «Hei, du virker som en grei gutt. Håper å høre fra deg...» osv. Jeg skjønner kanskje hvorfor guttene blir lei. Jeg er lei av å bli tatt for å være kjedelig, men jeg er som alle andre innerst inne, og åpner mine «frekke» sider når jeg først har blitt kjent med de jeg liker... så vær såååå snill å gi meg gode råd... jeg orker ikke dette mere... hadde hvertfall blitt veldig glad for å høre fra noen om dette.

Dypereliggende

Hei Mona. Jeg tror at for din del så handler det kanskje om noe litt mer grunnleggende. Ikke bare om hvordan du skal oppføre deg på byen, eller i møtet med en fyr. Først vil jeg bare si, at hvis de single venninnene dine ikke vil gå ut på byen med deg, dropp dem. De er da ikke dine venner, eller noen av de usleste vennennene jeg har hørt om. Finn deg noen nye, morsomme single jenter som får deg til å føle deg bra når du er sammen med dem. Det er garantert mange som deg der ute som ville satt pris på selskapet ditt. Kanskje dere kan spille hverandre gode, i stedet for å dra hverandre ned. Mennesker som har det gøy, og som trives med seg selv, og andre, fremstår som mer attraktive utad.

Dette bringer meg over på det jeg sa innledningsvis. Jeg tror at dette handler om noe mer grunnleggende. Du sier at du har vært - mer eller mindre ufrivillig, singel i nesten fire år. Jeg tror kanskje tiden kan være inne for å ta en grundigere titt på livet ditt, hva du vil, hva du gjør, og hvilken vei det går. Med mindre man har en sterkt overskridende natur- som de færreste mennesker har, ender man lett opp med å gå på autopilot. Mennesker liker gjerne ikke endring, det virker truende og risikabelt. Man kan tviholde på en jobb man hater for man er livredd for å bli arbedisledig, bare for å oppdage at man egentlig hatet jobben, men ikke før man mistet den, eller sluttet. Mennesket har en nærmest ubegrenset evnte til å tilpasse seg. Dette er evolusjonen som virker i hverdagen. Vi er adaptive, og helt ned på nevrologisk nivå, vil man til slutt habituere, få responsreduksjon på kjipe omgivelser. Det vil si at det som føles kjipt, føles ikke kjipt etter en stund hvis man ikke får erfaring med noe annet man kan sammenligne med.

Skap bevegelse

Hva betyr dette for deg? Vel. For det første så beveger mennesker seg mer eller mindre i lukkede sosiale kretsløp, bestående av mennesker i noen lunde samme situasjon. Har jeg rett i at gjennom alle de etablerte vennene dine, møter du stort sett bare andre etablerte venner, som løper på middagsbesøk til hverandre? Du trenger ikke single venner, men du trenger bra single venner som gjør at du har det gøy, og som gjør at du føler deg ønsket. Kanskje du da vil bli denne andre personen som ikke er...hva er det du sier... «kjedelig». Kanskje kommer den personen du føler deg som, frem. Den "frekke" personen.

Så hvordan gå frem når man skal få til en livsstilsendring? Jeg tror det er viktig å tørre å «hoppe». Dt vil si, skape bevegelse før du ser målet. Man må overkomme frykten for det ukjente, for veien blir til mens man går. Ja, dette høres uendelig banalt ut, men sånn får det bare bli. Hvor bor du? Hva jobber du med? Hvem henger du sammen med? Trener du? Hvor møter du nye mennesker? Dette er noen områder hvor du kan skape bevegelse. Har du noe å tape? Kanskje du ønkset å høre om sjekketriks, men skal jeg fortelle deg en hemmelighet? Sjekketriks finnes ikke. Mennesker har gjennom millioner av år utviklet evnen til å kunne nøyaktig registrere hvem personen foran dem er. Man slipper ikke unna. Ikke i lengden.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer