Betydningen av sex

dreamstime_7571139Per har sendt inn en tekst: "Anything you can do, I can do better" sier Fiona advarende til sin vaklende, nesten utro ektemann Nigel i "Bitter Moon" (Roman Polanski, 1992). Setningen summerer langt på vei opp forholdet mellom kjønnene på sexrelasjonsmarkedet. Nigel er så kjekk en mann kan bli (rollen er bekledd av Hugh Grant) så det er ikke fordi hun er penere enn sin mann hun stiller så mye sterkere på sjekkemarkedet, det er fordi hun er kvinne.

Jeg tror mange menn føler som meg, man henter energi overskudd og livslyst fra sex. Ingenting er mer deprimerende og ødeleggende for livslysten enn å oppleve dårlig respons hos det annet kjønn. Er det derimot kort vei fra å ha lyst på noen til å få snøret i bånn, bidrar det til å bygge deg opp; det styrker deg i troen på at du har mulighet til å påvirke din egen skjebne, troen på at du kan få det du har lyst på, oppnå det du setter deg som mål her i verden, også utover det seksuelle.

One night stands og rene seksuelle forhold har slik sett en litt annen betydning for mannen enn for kvinnen, siden kvinnen fra hun er helt ung vet at hun kan få all den sexen hun bare måtte ønske. Kvinnens antall sexpartnere er først og fremst begrenset av henne selv.

Om dette er en nogenlunde riktig beskrivelse er det naturlig at en mann vil føle det ørlitegrann ubehagelig om kjæresten har hatt vesentlig flere sexpartnere enn ham. For hun vi i tilfelle ha bidratt til å bygge opp andre menn i større grad enn andre kvinner har bidratt til å bygge opp ham. I regnskapet mellom dette paret og "de andre" vil paret komme ut i minus. Hun har gitt mer til andre menn enn hennes egen mann har fått av andre kvinner.

Siden effekten av det overskudd en mann får av å ha god tilgang på seksualpartnere er økt selvfølelse, optimisme, overskudd og større handlekraft - som igjen kan bidra til mer suksess - egenskaper kvinner ofte setter pris på hos en partner, vil også kvinner kunne ha glede av at regnskapet mellom paret og omverden faller ut til parets fordel, altså at han har fått mer av andre kvinner enn hun har gitt andre menn.

Jeg vet dette er kjetterske tanker, men jeg føler for å lufte dem likevel. Og interessert i å høre hva andre tenker om denne problemstillingen. Ikke minst kvinner.

Red:

Jeg synes dette var et morsomt leserbrev. Velskrevet er det også. Selv om mekanismen nok kan være riktig, til en viss grad, så stiller jeg meg likevel tvilende til om dette er noe menn forholder seg til i sin opplevelsesverden. En venn av meg har en greie på at dama ikke skal ha hatt for mange sexpartnere, men følelsene han beskriver handler ikke om at han føler seg snytt fordi hun har bygget opp andre menn, men at han får vansker med å føle seg spesiell, at det forbilliger forholdet. Samtidig sier han at han er "føkka i hodet" for å tenke slik, men at det er slik han er. Han vil at det skal være spesielt. Selv hopper han heller ikke til køys med enhver, sier han da.

Det andre jeg bet meg merke i er årsaksretningen. Jo, tilgang på kvinner bidrar til økt bl.a selvtillit, som igjen tiltrekker kvinner, og kan øke hans prestasjon på andre områder, men menn henter også selvsikkerhet fra andre områder, eller prestasjoner. For eksempel vil en manns fysiske utseende ha formet hans personlighet, blant annet ved hvordan verden speiler ham, inkludert hans omgang med kvinner. Og hvis man skal ta kvinners evne til pragmatisk seleksjon på alvor, så er de logisk at de velger å vente til mannen ha vist at han kan prestere, før hun velger ham. Ellers risikerer hun å satse på feil hest, ikke sant? Men du har rett i dette: Nothing succeeds like success!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

30 sep. 09 20:00

"Per" (innsender), du skriver at "kvinnen fra hun er helt ung vet at hun kan få all den sexen hun bare måtte ØNSKE" (min utheving).

Det er et problem ved det du skriver at du ikke skiller mellom muligheter for/tilbud om SEX, og muligheter for/tilbud om ØNSKET SEX.

Forutsetningen for at en kvinne skal ”få all den sexen hun måtte ØNSKE” (fortsatt min utheving), er – ja, nettopp! – at hun får sex hun faktisk ønsker, og det mest vesentlige her er at hun får det MED den personen hun ønsker det med; en hun er tiltrukket av/har lyst på. Kvinner og menn stiller i så måte likt m.h.t. mulighet for ØNSKETsex.

At kvinner høyst sannsynlig får FLERE "sextilbud" fra menn enn hva menn får fra kvinner, betyr derfor ikke det samme som at hun kan få så mye sex hun måtte ØNSKE. En stor andel av de ”sextilbudene” kvinner får, kommer fra menn vi IKKE ønsker å ha sex med!

Tar man i tillegg Prebens kjønnsteori med i regnestykket, skulle det dessuten snarere være omvendt. Jfr. eksempelvis Prebens svar på innlegget ”Nesten, igjen og igjen” i DatingMagasinet. Der gir han råd til en ung kvinne som gjentatte ganger har opplevd at menn hun hadde sex med - med den forhåpningen å bli kjæreste med dem - viste seg bare å være ute etter korte romanser eller one night stands, med det resultat at hun sitter såret tilbake.

I følge Preben er forklaringen på dette ikke uvanlige fenomenet, at menn har en lavere terskel for hvem de har sex med, enn hva kvinner har, dvs. at menn gjerne har sex med kvinner som – med Prebens ord – ikke er ”kvalifiserte” eller av en ”kvalitet” som gjør at mennene ønsker seg dem som kjærester. Samtidig impliserer Preben at kvinner er mer kresne enn menn i sine valg av sexpartnere - det vil si, i større grad enn menn velger sexpartnere som de også kan tenke seg å være kjæreste med. Dette er Prebens forklaring på hvorfor innsender gjentatte ganger opplever at (sitat Preben) ”menn som du har lyst å forplikte deg til, ikke har lyst å forplikte seg tilbake”, og mer generelt skriver han at ”En nokså kjip konsekvens av” at kvinner og menn er forskjellige på dette punktet, ”er at kvinner gjerne får urealistiske forventinger til hvem de kan få som kjæreste”, fordi de har en tendens til å tro at menn som har lyst til å ligge med dem, også har lyst til å være kjærester med dem.

I følge Preben er altså antallet kvinner som menn ønsker sex med, vesentlig høyere enn antallet de ser som potensielle kjærester, mens for kvinner er kravene til hvem de ønsker sex med og hvem de ønsker å være kjæreste med, mer sammenfallende eller utjevnet.

Hvis dette stemmer, skulle sannsynligheten for at kvinner får ØNSKET sex - til tross for flere "sextilbud" - være lavere enn sannsynligheten for at menn får det. Dette rett og slett fordi utvalget av ØNSKELIGE sexpartnere er mindre for kvinner enn for menn, idet det for kvinner har en tendens til å begrense seg mer til personer som de også har lyst til være kjæreste med.

Sukkerbruker

1 okt. 09 10:53

Hei Anonym

Takk for svar. Du presensterer en interessant argumentasjon. Jeg tror du og Preben har helt rett i at menn er langt ivrigere når det gjelder sex for sexens skyld, og at vi menn godt kan ha sex med kvinner vi ikke ønsker som kjæreste. Men det betyr jo at kvinner på sin side kan få sex med menn man ikke nødvendigvis har sjans til å bli kjæreste med. Som kvinne har du ofte mulighet til å ha sex med drømmemannen såfremt du ikke er direkte uattraktiv, men om du har sjans til å få ham som kjæreste er en annen sak. Det er vel derfor det er så mange kvinner som klager over at menn bare er ute etter én ting. -

I din argumentasjon virker det som du glemmer at sexralasjonsmarkedet og partnermarkedet er svært ulike. På partnermarkedet er antall menn og kvinner en begrensende faktor, for så lenge vi bare kan ha én kjæreste av gangen vil det til enhver tid bare være et endelig antall menn eller kvinner å velge blant. Siden det fødes omtrent like mange jenter som gutter vil forholdet mellom kvinner som ønsker en å dele livet med og menn som ønsker det samme være tilnærmet 1:1. På sexrelasjonsmarkedet er forholdene helt annerledes. En mann kan ha seksuelle forhold til en hel rekke kvinner i løpet av kort tid. Og det er nok slik at de mest attraktive guttene går på rundgang og har sex med jenter over hele skalaen, eller i hvert fall så langt ned menn oppfatter som seksuelt attraktive. Det er derfor ikke utenkelig at de 20-30% mest attraktive guttene står for 80% av den tilfeldige sexen.

Det hjelper altså ikke nødvendigvis så mye for en mann å være mindre kresen hvis han ikke tilhører toppsjiktet, gruppen som forsyner seg av jenter over hele skalaen. Nå skal det sies at det ikke utelukkende er utseende som teller når det gjelder en manns popularitet, status, fremferd og god selvfølelse bidrar også. Så som mann har man både mulighet til å klatre opp i eller falle ut av denne toppgruppen. Det finnes kjekke menn som er så usikre at de ikke greier å nyttiggjøre seg utseendet de er velsignet med, mens menn som ikke er blant de aller kjekkeste kan være svært populære fordi de har dette spesielle det er vanskelig å sette fingeren på, det har å gjøre med utstråling og selvtillit, trygghet og samtidig en viss fandenivoldsk grunnholdning.

Men tilbake til forholdet mellom menn og kvinner: På sexrelasjonsmarkedet har kvinnene overtaket, og selv om de mest populære gutta kanskje ligger med fler enn en gjennomsnitlig jente på samme attraktivitetsnivå skyldes dette bare at gutter jevnt over har mer interesse for tilfeldig sex. Det finnes ville jenter, jenter som tar'n helt ut i ungdommen, og det ville være tåpelig av en gutt å prøve å konkurrere med en jente om hvem som kan nedlegge flest i løpet av et visst tidsrom. Det ville være som å konkurrere om hvem som kan svømme en distanse i en stri elv kjappest, der hun får svømme nedover og han må svømme oppover. Sexrelasjonsmarkedet er kvinnens marked, så enkelt er det.

Sukkerbruker

10 okt. 09 23:27

Dette er helt feil, og jeg gjentar...helt feil! Hvis alle kvinner kan få så "mye" sex de vil så kan vi menn også det! Hvis det du mener er at kvinner kan få "hvem" de vil så er ikke det tilfellet i den verdenen jeg lever i!!! Eller har jeg misforstått inlegget? I tilfelle beklager jeg, men hvordan kan jenter ha et høyere antall sexpartnere uten at et høyt antall menn er involvert?? Nei...dette er statistisk umulig:

Sukkerbruker

11 okt. 09 12:08

Du sier: "Hvordan kan jenter ha et høyere antall sexpartnere uten at et høyt antall menn er involvert?"

En jente kan ha et så høyt antall sexpartnere hun bare måtte ønske. Jenter er den bremsende faktor på sexrelasjonsmarkedet, det er fortsatt guttene som jevnt over er ivrigst på sex for sexens skyld. I tillegg kommer at jentene er mer kresne på hvem de har sex med. Mange jenter med midt på treet-utseende kan derfor lett få med seg en gutt helt i toppsjiktet.

Selv om jenter gjennomsnittlig er mindre ivrige på sex utenfor forhold er det jo også noen som er virkelig storforbrukere av menn. Og disse kan få sex mye lettere enn gutta. Selv de mest attraktive guttene må ofte gå ned et hakk om de skal være sikret en dame for kvelden. Og overfor en mann vil det sjelden kreve mye kurtise før man kan dra ham med hjem, om man er så direkte. Ville tro det kan være gjort på fem minutter overfor de fleste menn - hvis han finner deg noenlunde attraktiv og ikke allerede har en annen dame i ermet.

Så til spørsmålet. Jenter plukker ofte på de øverste hyller når det gjelder sex for en natt. Det går fint an fordi det ikke er slik at alle som går ut på byen ender opp i en annens seng. Siden jenter fortsatt er mindre ivrige på one night stands vil jentene kunne rulere på de mest populære guttene. Tilhører du dette segmentet vil du få masse sex, men det gjelder kanskje bare 20-30% av de mest attraktive guttene. Det betyr i sin tur at de øvrige 70-80% av hannkjønn faktisk får mindre tilfeldig sex enn gjennomsnittjenta.

Selv om det skulle være de 20-30% mest attraktive guttene som står for 80% av den tilfeldige sexen er det jo mange nok i denne gruppen til at en jente kan få all den sex hun vil ha. I praksis vil nok en gjennomsnittlig åttergutt ha mer sex enn en gjennomsnittlig åtterjente, men det skyldes bare at han er ivrigere på tilfeldig sex og tar til takke med damer som ligger godt under eget nivå. Hvis jenta er like ivrig har hun enda lettere for å finne partnere for en kveld, og hun vil nok også kunne trekke gjennomsnittlig mer attraktive partnere.

Sukkerbruker

11 okt. 09 13:59

... Jeg er glad jeg hører til i den gruppen jenter som IKKE liker å "knulle rundt", og har sagt oftere nei enn ja...
Nettopp fordi de fleste menn som "tilbyr sine tjenester" er uinteressante.

De peneste guttene er altså (slik jeg oppfatter det jeg leser) temmelig velbrukte og bytter partner så ofte at de antagelig (sannsynligvis) aldri har lært seg å bli gode elskere.

Man(n) blir jo ikke professor av å lese omslaget på alle bøkene på tilbudsbordet ;-)

Sukkerbruker

12 okt. 09 23:19

Jeg er glad jeg ikke levber i denne verdenen!!

Sukkerbruker

12 okt. 09 23:29

Jeg forstår ikke hvordan forklaringen om at kvinner har et høyere antall sexpartnere kan stemme samtidig med at de er den bremsende part på sexmarkedet, det rimer liksom "ikke helt":

Sukkerbruker

12 okt. 09 23:31

Du skal være klar over at et regnestykket der 20-30% av guttene står for 80% av den tilfeldige sexen betyr at noen vil bli utbrent sexuelt ganske snart!

Sukkerbruker

13 okt. 09 09:21

Til deg som ikke forstår at jenter med midt-på-treet-utseende kan ha mer sex utenfor forhold enn menn med midt-på-treet utseende:

Jenter sett som samlet gruppe kan selvsagt ikke ha mer sex enn gutter sett som samlet gruppe. Hver gang en jente har sex er det jo også en gutt som har sex, i hvert fall hvis vi snakker om heterosex.

Men siden jentene er kresnere vil det være de mest attraktive guttene som står for brorparten av den tilfeldige sexen. De mest attraktive guttene har ofte sex med jenter under sitt attraktivitetsnivå. Derfor vil guttene som IKKE tilhører de øvre 20-30% faktisk få mindre tilfeldig sex enn jenter på samme nivå. For når disse jentene har tilfeldig sex plukker de gjerne i hyllene over seg, ikke på eget nivå.

Sukkerbruker

13 okt. 09 09:30

Til deg som tror at gutter blir utbrent av å ha mye sex:

For mange gutter er sex med på å bygge deg opp. At det ikke er så altfor lang vei fra begjær til tilfredsstillelse, fra å ha lyst på en dame til å få henne i seng, bidrar til å øke livslysten og gir deg en direkte innsprøytning av energi. Du får ikke bare tilfredstilt dine behov, du blir også styrket i troen på at du mestrer verden, har evne til å påvirke din egen skjebne, at verden er et relativt godt sted der du har mulighet til å nå de mål du setter deg. Også utover det seksuelle.

Så jeg tror det er mye større fare for at de underernærte guttene blir utbrent.

Sukkerbruker

14 okt. 09 11:39

Det er meg det....jeg mener ikke at gutter blir utbrent av mye sex, jeg mener derimot at "for mye" sex kan føre til at en blir utbrent.

Sukkerbruker

14 okt. 09 11:43

Dette regnestykket holder ikke mål hvis en tenker gjennomsnitt.

Sukkerbruker

14 okt. 09 13:55

At "for mye sex" er for mye sex er jo trivielt sant, det ligger jo i selve formuleringen. Men jeg tror de fleste gutter henter energi og overskudd fra sex, så det skal veldig mye til at man får så mye at det blir "for mye". I praksis er nok den skjeve fordelingen av tilfeldig sex et større problem for alle de guttene som får for lite.

Sukkerbruker

14 okt. 09 14:07

Til deg som mener at regnestykket ikke holder mål:

Tenk deg at samfunnet er redusert til 100 gutter og 100 jenter som alle er i passende alder til å bli kjærester. Tenk deg at ingen av disse ennå har dannet par, men at de naturlig nok har seksuelle lyster.

Nå må du forklare hva som skulle være i veien for at 20-30 av guttene (de som har mest draget) står for 80% av sexen, fordi det er disse guttene de fleste jentene foretrekker. Hva er det du ikke får til å stemme her? Jeg forstår ikke hva innvendingen din egentlig går ut på.

Sukkerbruker

22 okt. 09 06:55

Forstår bare ikke hvordan et mindretall avg mannfolka kan ha sex med en større del av kvinnfolka, dette tilsier at kvinfolka er nokså aktive på området og tilbakeviser sånn jeg forstår det at menn er den "aktive" part på området.

Sukkerbruker

22 okt. 09 07:57

Hvis 20-30% av de mest populære guttene står for 80% av sexen utenfor forhold sier det jo seg selv at disse guttene har mer tilfeldig sex en gjennomsnittsjenta.

For øvrig er gutter jevnt over ivrigere på sex for sexens skyld, det gjelder også de øvrige 70-80% selv om disse ikke får så mye.

Sukkerbruker

22 okt. 09 08:17

jeg antar at vi snakker om hva som er gjennomsnittelig for kjønnet her!

Sukkerbruker

22 okt. 09 08:58

Nei, vi snakker selvsagt ikke om gjennomsnittet. Om vi er tre gutter og tre jenter og den ene gutten ligger med alle tre jentene har guttene gjennomsnittlig like mye sex som jentene. Selv om to av de tre guttene ikke får noenting.

Sukkerbruker

22 okt. 09 10:55

Da blir det alikevel feil å si at kvinnene er den bremsende faktor på markedet!!

Sukkerbruker

22 okt. 09 11:01

Når det er så få menn som tar en så stor del av kaka kan det bety at det er mennene som er den bremsende faktor, det er ifølge regnskapet en meget stor andel menn som ikke deltar!!

Sukkerbruker

22 okt. 09 11:04

Jeg tror ikke de kvinnene som er aktive går etter den mest atraktive mannen, jeg tror derimot de går der det er lettes å få seg noe!

Sukkerbruker

22 okt. 09 16:40

Det er ikke slik at de 70-80% menn utenfor toppsjiktet ikke VIL ha så mye sex, de får det ikke. Fordi jentene ikke har større behov enn at de får dette dekket av å ligge med de 20-30% mest populære.

Hadde jentene vært like opptatt av sex for sexens skyld ville det vært få eller ingen som sov i sin egen seng etter en kveld på byen. Da måtte jentene begynne å ta i bruk en større andel av mennene, for da ville de 20-30% mest populære ikke dekket behovet.

Men slik er det altså i dag: De mest populære guttene går på rundgang, og jentene ser det ikke som så viktig å få sex at de er villige til å shoppe nedover i divisjonene.

Sukkerbruker

22 okt. 09 18:29

Tror ikke det er snakk om "popularitet" eller "divisjoner" her, jeg tror kvinner velger den de velger fordi det er lettest for dem!

Sukkerbruker

22 okt. 09 19:14

Jeg tror ikke akkurat det er VANSKELIGERE å få med seg en av guttene som sliter litt. Dise guttene er jo dårligere vant, de får mindre sex og gjennomgående mindre attraktive damer når de først får med seg noen. Så disse burde være enda lettere å sjekke opp. For det er jo ikke slik at alle gutter under dette mest populære segmentet er sjenerte eller klønete nerder som gjør alle mulige sosiale feil.

Sukkerbruker

22 okt. 09 22:07

Om disse "mindre atraktive mennene" kun får med seg de "mindre atraktive damene" er et spørsmål om hva du selv mener er atraktivt eller ikke, det kan hende vi bør foransdre synet vårt der litegrann. Personlig synes jeg ikke de damene som er mest aktive når det gjelder "uforpliktende sex" er mere atraltive. Å for å svare på det forrige inlegget....jo, jeg tror det er mye lettere for en litt erfaren dame å sjekke opp en erfaren mann en en av de "mindre atraktive".
Det kan være lettere å ha uforpliktende sex med en person man ikke føler noe som helst for i det hele tatt.

Sukkerbruker

22 okt. 09 23:09

Hvis jeg hadde ment at min personlige smak på mystisk vis bestemte hvem som hadde god sjans og hvem som ikke hadde det, ville det sikkert vært et poeng å sett om jeg kunne endre smak, men det er ikke min smak jeg her snakker om. Selv om hver og en av oss har sin personlige smak er vi ikke mer ulike enn at noen mennesker vil komme høyt opp på de aller flestes vurdering mens andre vil komme lavere.

Når du snakker om "erfaren dame" og "erfaren mann" faller jeg litt av. Skjønner ikke helt hva du vil frem til. Husk at vi snakker om voksne mennesker her, de fleste er selvsagt seksuelt erfarne. Og som jeg påpekte er ikke en mann nødvendigvis noen sosial kløne eller uerfaren selv om han skulle befinne seg utenfor gruppen av de 20-30% mest populære.

Det vil jo være 20-30% av guttene som befinner seg på øvre halvdel av attraktivitetsskalaen og som likevel ikke tilhører de 20-30% mest attraktive. Disse er ikke hva man kan kalle "mindre attraktive" gutter, og selv om de ikke har så lett match som de som befinner seg i den priviligerte gruppen har de nok hatt sine one night stands de fleste av dem. Men kanskje oftere med jenter som tilhører nedre halvdel.

Mange av disse gutten har med andre ord erfaring med tilfeldig sex, men er dårligere vant. Derfor vil det være lett nok å sjekke dem opp hvis jentene skulle hatt interesse av det. I praksis velger jenter på deres nivå heller guttene i klassene over, siden de faktisk har mulighet til det.

Sukkerbruker

23 okt. 09 14:09

Tror 20-30% modellen er litt for høy, 15-20% passer kanskje litt bedre. Føler vel at 20-30% modellen fører til at et litt høyt antall kvinner deltar i dette. Som eksemple bruker jeg det som ble brukt i et svar lenger oppe, der står det at 20-30% kunne stå for 80% av sexen. I et slikt tilfelle har jeg vanskelig for å se at den andre andelen på 20-30%, som er litt mindre aktive kan være annet enn nokså uerfanre på området. Du må huske at de deler på 20% av sexen...dette er ikke mye å bli erfaren av!!

Sukkerbruker

23 okt. 09 19:51

Det er vel alle slags jenter som har sex utenfor forhold? Når du bruker uttrykk som "deltar i dette" får jeg følelsen av at vi snakker om litt forskjellige ting. Jeg snakker ikke om spesielt utagerende jenter, jeg snakker om alle slags jenter, fra de som ligger med 50+ i året til de som kanskje har et par one night stands i hele perioden som singel.

Du føler ikke at jeg tar hardt nok i når jeg anslår at 20-30% av de mest populære guttene får 80% av den tilfeldige sexen og mener de priviligerte guttene utgjør en enda mindre gruppe, bare 15-20%. Jeg synes du overdriver litt her, men greit nok, vi er i hvert fall enige om at det er et mindretall av guttene som har brorparten av sexen. Jentene har overtaket på sexrelasjonsmarkedet fordi guttene er ivrigere og jentene kan derfor plukke på øverste hylle. Vel å merke når det handler om sex for en natt.

Det er som med populære filmer kontra mindre populære: Noen filmer trekker fulle hus til kinoen uke etter uke, mens andre ikke greier å fylle en liten sal en eneste dag. Hvis det er fullt på den forestillingen man vil se går man ikke på den upopulære filmen på den lille salen, da venter man i stedet til en annen dag for å se en film man virkelig har lyst til å se.

Sukkerbruker

24 okt. 09 00:12

Når jeg sier "deltar i dette" henviser jeg til.....ja...de som deltar i det........nei.... ikke til en spesiell type jente.

Å..joda, jeg vet at endel menn har mer tilfeldig sex enn andre menn.....men jeg tror nok ideen om at de står for 80% av den tilfeldige sexen er mangedobla i forhold til realiteten.
Jeg tror også at årsaken til at de det gjelder har denne "tilfeldige sexen" har alle andre årsaker enn at de er "atraktive". En av disse årsakene kan være at de er mere på "sjekkern" enn andre. At jenter skulle ha sånne krav når de skal ha seg et "eventyr" er det ingen grunn til å tro, jeg tror derimot det er andre grunner til det!!

Sukkerbruker

25 okt. 09 20:17

At det er en viss andel av alle menn som står for 80% av den tilfeldige sexen er trivielt sant, spørsmålet er bare hvor stor denne andelen er. Er den 80% slik at vi har et helt egalitært samfunn på sexrelasjonsmarkedet? Det er jeg helt sikker på at den ikke er. Kanskje 50% av guttene står for 80% av sexen? Tja, det kan jo være, men jeg vil faktisk tro at andelen er enda mindre, kanskje 30% eller helt ned mot 20%.

Husk at sexrelasjonsmarkedet er jentenes marked, her har jentene bukten og begge endene. De er de som kan velge og vrake, og som attraktiv mann går du lett ned et par-tre nivåer på attraktivitetsskalaen når det bare handler om sex. Du har sex med mange flere jenter enn de du kunne tenke deg å bli sammen med. Så enkelt og brutalt er det. Jentene på sin side er like nådeløse overfor menn på eget nivå. De drar hjem med gutter de aldri kan få som kjæreste og ofrer ikke guttene på eget nivå en tanke.

Sukkerbruker

29 okt. 09 19:03

Hvis påstanden har rot i virkeligheten er dette "dårlig reklame". De som har fremsatt den burde derfor vise til dokumentasjon som "i det minste" underbygger påstanden til en viss grad. Intil denne dokumentasjonen er på plass vil jeg kalle de som tror det er rektig for "misfornøyde menn som har problemer med å få seg noe"!!!!!!

Sukkerbruker

29 okt. 09 19:04

Dårlig reklame for kvinner selvsagt......fikk ikke med det......

Sukkerbruker

29 okt. 09 19:33

Jeg snakker ikke for min syke mor, jeg føler at jeg kan uttale meg såpass utvetydig om dette fordi jeg har vært heldig og tilhører det lille mindretall menn som har det ganske lett. Men nettopp derfor ser jeg veldig tydelig hvor sterk dobbeltmoralen er når jenta som ikke ofrer gutter på eget nivå et blikk ute på byen i helgene, resten av uken jamrer seg over at alle menn bare er ute etter én ting - siden guttene hun drar med seg hjem ikke vil bli kjæreste med henne.

Dette henger rett og slett sammen med at hun sikter for høyt. Som igjen henger sammen med at hun har vennet seg til å få de mest attraktive guttene for one night stands. Hun forstår ikke at tilbud og etterspørsel på sexrelasjonsmarkedet gir kvinnen et helt annet overtak enn på partnermarkedet. Og ender dermed opp med å gå singel år etter år.

Sukkerbruker

14 nov. 09 22:37

til det forrige inlegget: Ganske så sant, men har du noen formening om at påstanden der et større antall kvinner har har sexuell omgang med et mindretall menn?

Sukkerbruker

16 nov. 09 10:48

Jenter er jevnt over mindre ivrige på sex for sexens skyld. Dette gir dem et overtak på sexrelasjonsmarkedet. Det er relativt få jenter som ligger med en ny mann hver helg, mens det er ganske mange som går ut hver helg. Så hva betyr dette? Jo, jentene går ut, og når de en gang iblant treffer en som virkelig frister blir det one night stand. Men det er altså ikke slik at alle gutter og jenter på byen må finne seg en for natten. Det går an å gå ut uten at du ender opp i en annens seng.

Derfor skiller sexrelasjonsmarkedet seg dramatisk fra partnermarkedet., for når det gjelder å finne sammen i varige par er det en helt annen balanse mellom kjønnene. Det er jo bare mulig å ha én kjæreste (for de fleste av oss), og så lenge det ikke fødes vesentlig flere gutter enn jenter er det ikke fler menn som ønsker en å dele livet med enn kvinner som ønsker det samme. Derfor kan ikke jenter være mer kresne enn gutter på partnermarkedet. (De kan selvsagt være det, men det hjelper ikke, hvis du ikke greier å forholde deg til din egen markedsverdi priser du deg bare ut av markedet.)

Men tilbake til sexrelasjonsmarkedet: Mens gutter gjerne skjelner mellom jenter som er pulbare og de som ikke er det, slik at en kjekk gutt godt kan finne en vesentlig mindre attraktiv jente seksuelt tiltrekkende, er jenter kresnere og gutten skal ha noe helt spesielt for at hun skal tenne. Derfor er det en større ære for en gutt å få med seg en jente hjem enn for en jente å få med seg en gutt. At du får med deg en gutt hjem betyr ikke at du oppfattes som spesielt attraktiv, det betyr bare at du ikke oppfattes som uattraktiv.

For de fleste menn er det nok slik at det er flere jenter som er pulbare enn ikke-pulbare innenfor det aktuelle alderssegment. Derfor puler kjekke gutter lett jenter over hele skalaen - nesten. De fleste har nok en grense nedad, men det betyr i hvert fall at de kjekkeste 20-30% feier over store deler av den feminine halvdel av befolkningen. Når jenter med middels eller kanskje til og med litt under middels utseende kan få med seg menn helt i toppsjiktet er det jo ikke så rart at de benytter seg av det.

Sukkerbruker

27 nov. 09 10:37

synes dette er helt bak mål, lavmål og patetisk. Jeg kjenner mange menn som har nok selvtillit tilå kunne takle hva som helst fra kvinnen han elsker. Dere mannfolk som stadig trenger bekreftelse fr andre på at dere er til, gå tilbake i barnehagen, der får iallefall kvinnene betalt for å pleie dere menn. makan til barnslig idiotisme, gratulerer

Sukkerbruker

8 jan. 10 00:14

Har lest gjennom dette inlegget å synspunktene under.....på vegne av det mannlige kjønn føler jeg meg litt flau over påstanden om at menn bygger opp selvtiliten ved å ha sex......la meg komme med noen motargumenter:

Dette er et tema som av "menn" diskuteres til stadighet.....jeg har sjøl deltatt og det mest vanlige synet er at en ikke bygger opp sin egen selvtillit ved å ha sex .

Desuten så er det resultatet av ens handlinger, lagt opp mot ens egne forutsetninger og ambisjoner som ligger til grunnlag for dannelsen av et positivt selvbilde.

Usikker på hva dette betyr? For å bygge opp et positivt selvbilde er det viktig at dine prestasjoner lever opp til dine egne mål og ambisjoner....det er desuten viktig at dette stemmer overens med dine egne forutsetninger.

Jeg vil med dette påstå at menn som bruker sex for å "bygge seg opp" må gjøre dette fordi det er deres mål og ambisjoner, menn med andre ambisjoner gjør ikke dette.
Jeg vet at sex er viktig for selvtiliten, men å "bruke sex" til å bygge opp selvtilitien er som å ha sex med ei dokke

Kunne skrivd mye om påstandene som blir lagt frem her, om at gutter er mer opptatt av sex for sexens skyld og alt det der......men jeg vil heller diskutere med"barn" da disse gjør seg mere presise refleksjoner om ting!

Sukkerbruker

16 jan. 10 17:15

Tilgang på sex sier noe om hvordan du ligger an i verden, om du har det som skal til for å få det du ønsker deg eller om du er blant de som sliter. Personlig synes jeg også det er bedre å få utløsning sammen med noen enn for egen hånd. Så det er også en grunn. Men det viktigste er at kort vei fra å ha lyst på noen til å få snøret i bånn gir en god følelse av at det ikke er så altfor tungt å oppnå det man ønsker her i verden. Slike erfaringer bidrar til å bygge deg opp, gi deg et lyst syn på livet og de muligheter du har også på andre områder. Noe som bidrar til å øke sjansene for at du skal lykkes.

Det er altså feil å tro at menn som henter glede og inspirasjon i sex ikke har interesser og ambisjoner på andre områder. Det er også feil at tilfeldig sex er som å ha sex med en dukke. Sex med en dukke ville jo nettopp ikke gi deg noen bekreftelse på at verden er et relativt vennlig sted og at du har det som skal til for å kunne leve lykkelig på jorden. Som en giraff som har lang nok hals til å rekke opp til de bladene giraffer lever av eller en leopard som er sterk og kjapp nok til å skaffe seg den maten han trenger.

Lidelse er å være en giraff med for kort hals til å spise giraffmat, et reinsdyr som ikke greier å holde følge med flokken eller en leopard som er for dårlig jeger til å få nedlagt passende byttedyr.

Sukkerbruker

21 jan. 10 00:52

Endel menn tror det gir selvtillit å ha "god sjans" hos damene og å ha mye tilfeldig sex.........jeg vil på min side påstå at den mengde selvtilit som oppstår kan sammenlignes med den korte varmen som oppstår når man pisser i buksene....!!

Sukkerbruker

21 jan. 10 18:36

Det er ikke min erfaring. Det er altså feil å si at jeg "tror" at tilgang på sex med attraktive jenter bidrar til optimisme og tro på at det er relativt lett å oppnå det man ønsker her i verden, jeg erfart det på kroppen gjennom mange år.

Sukkerbruker

21 jan. 10 20:52

La meg da stille spørsmålet.....hva har du oppnådd så langt ?

Sukkerbruker

22 jan. 10 19:30

Til deg som tror at tilgang på sex sier noe om hvordan du ligger an her i verden så er dette rektig, det er derimot helt feil at det har noe å si om du har det som skal til for å lykkes eller ei.
Du skriver videre at det viktigste er at kort vei fra å ha lyst på noen til å få snøret ibånn gir en god følelse av at det ikke er så vanskelig å få til ting her i verdenen...har jeg rett hvis dette er noe kun de som føler det slik opplever? Hvis ikke så er det et resonnement som er vanskelig å forstå betydningen av.

Du skriver i neste avsnitt at det er feil å tro at folk som henter inspirasjon fra sex ikke har ambisjoner og interesser på andre områder....ja...det ville jo blitt helt gæernt å si at folk som henter inspirasjon på andre områder ikke har ambisjoner og interesse for sex.

Når det gjelder konklusjonen om sex med en dukke kontra et annet menneske vil jeg si, hvis du ikke synes verden er et vennlig sted før sex så vil jeg anbefale deg å snakke med noen.

Til slutt sammenligningen du kommer med...det er en urimelig sammenligning ettersom at fysiologiske behov er større enn psykiske behov....det er ikke slik at de som ikke hører til gruppen som har lett for å få seg et ligg plages med det, det er heller slik at de som får mye må ha mer.
At de som mener at det øker din evne på å få til det en vil henger nok mest sammen med at de føler det selv, for det er langt ifra fakta!

Sukkerbruker

24 jan. 10 13:37

Til deg som lurer på hva jeg har oppnådd så langt av å ha god tilgang på sex: Dette har utvilsomt bidratt til at jeg har fått tro på at det nytter, at det er relativt kort vei fra ønske til oppfylt ønske, at jeg har det som skal til for å skaffe meg det jeg ønsker ved egen hjelp uten altfor mye anstrengelse og uten at det trenger å gå vinter og vår.

Til den siste: Seksuell lyst er ikke noe man uten videre kan velge bort, så selv om man skulle vært mindre attraktiv er det ingen selvfølge at man ved viljens hjelp kan slutte å begjære attraktive kvinner - for liksom å slippe å føle frustrasjon. Det vidner slik sett om manglende innsikt når du bagatelliserer det seksuelle - som jo ikke kan reduserer til et psykologisk behov.

Det finnes selvsagt mennesker med svært lav libido og liten interesse for det annet kjønn, men det er neppe slik at det bare er de som har det relativt lett med damene som virkelig har lyst på damer. Så det finnes mange menn som går glipp av den oppbyggende effekt lett tilgang til sex kan ha.

Det har selvsagt heller ingen oppbyggende effekt for disse gutta å tenke over at de går glipp av denne direkteinnsprøytningen av livsmot, så det er bare naturlig om enkelte slike menn vil stille seg uforstående til problematikken. Man har jo ingenting å tjene på se seg selv som offer. Men det kan ikke bety at jeg skal være nødt til tie om problemstillingen.

Sukkerbruker

24 jan. 10 23:18

Så det du vil fram til er at du som "sexuellt erfaren" har kommet lenger i livet, oppnådd mer og desuten er lykkeligere enn andre som ikke har så lett for å "ordne sex"?
Forstår du ikke at dette er naivt å tro, og desuten fullstendig tull!
Det er da ingen menn i dette land som "velger bort" sex, jeg skjønner i det hele tatt ikke at du kan forstå meg sånn.
Det er heller ikke sånn at de som har lav kjønnsdrift ikke har lyst på sex.
Den største gruppen norske menn får desuten sitt behov for sex tilfredstilt uansett hvilken gruppe de hører til ,hva tilgang på sex anngår.
Jeg tror nok heller det er du som ikke får nok ut av den sexen du har, det skyldes n antakelig at du tror sex er mer en det er!
Det er helt tullete å tro at lett tilgang på sex er mere oppbyggende enn andre utrettelser!

Det er ren barnetro!

Sukkerbruker

25 jan. 10 00:12

Det aner meg at du kanskje er kvinne. Det skal godt gjøres å finne en mann som er så naiv at han tror alle menn får den sexen de vil ha. Det vil i tilfelle også forklare hvorfor du hisser deg opp.

Jeg påpeker at ingen mann velger bort sex og at menn som ikke tilhører de 20-30% mest populære nok kan ha like sterke drifter selv om de ikke har så lett for å få tilfeldig sex, det var svar på din påstand:

"det er ikke slik at de som ikke hører til gruppen som har lett for å få seg et ligg plages med det, det er heller slik at de som får mye må ha mer."

Har liten sans for din romantisering av den mindre populære mannens situasjon. Selvsagt kan menn komme langt uten å ha det lett med det annet kjønn, det jeg skriver er jo bare at det bidrar positivt å ha grei tilgang på sex, ikke at det er håpløst å komme noen vei for den som ikke har det så lett på kjønnsmarkedet. Du må forholde deg til det som faktisk skrives.

Kvinner bidrar til å bygge opp menn som får grei tilgang på sex. Det betyr ikke at dette er alt som betyr noe, og at menn som får lite sex er dømt til et liv i ussel fattigdom og sosial fornedrelse.

Sukkerbruker

25 jan. 10 11:33

Nei jeg er ikke kvinne, å hvis du tror jeg hisser meg opp så er du på jordet.
Det er bare det at jeg ikke kan forstå at noen kan legge så mye vekt på sex.
Jeg kan desuten ikke forstå hvordan du kan tro det du sier, det holder jo ikke vann.
Tror du faktisk at du har så mye bedre tilgang på sex enn andre, har du tenkt på hvor mange som lever i parforhold? Har du tenkt over hvor god tilgang de har?
Tror du desuten at det er bare de "mest attraktive" som ahr muligheter, tror du menn sier nei til tilbud fordi de er homofile?

Harv du i det hele tatt tenkt over hvordan folk som ikke har denne "tilgangen på sex" kan ha det så bra med seg selv?
Det er fordi de får tilfredstilt alle sine behov "TILSTREKKELIG"!!!

Sukkerbruker

25 jan. 10 19:28

Nok en grunn til å tvile på at du virkelig er mann. Hvis du ikke kjenner til at menn har mye vanskeligere for å få sex enn kvinner og at kvinner med helt ordinært utseende kan gå ut en hvilken som helst dag i uken og dra hjem med en mann i det øvre skikt. Så lenge det bare handler om sex.

Menn er så mye ivrigere på sex for sexens skyld at sexrelasjonsmarkedet arter seg helt ulikt for de to kjønn. Dette er i sannhet kvinnens marked. Her kan hun velge på øverste hylle. Selv kvinner som befinner seg midt-på-treet utseendemessig. Så hvorfor skal hun ta til takke med en mann på eget nivå? Ikke slik å forstå at hun kan få hvem som helst som kjæreste, men for menn er det mange flere kvinner som er seksuelt interessante enn antall potensielle livspartnere. Det skal mye mindre til å ha lyst på en kvinne for en natt enn å ha lyst på henne som kjæreste.

Mens kvinnene er mindre opptatt av sex og det skal mye mer til å friste henne hvis det bare handler om sex:

http://www.kk.no/820327/den-stygge-sanneten-om-tilfeldig-sex

(Artikkelen viser til en undersøkelse foretatt ved Brunel University, og publisert i tidsskriftet Human Nature)


Dersom det er slik at de 20-30% mest populære guttene står for 80% av sexen utenfor forhold, vil de resterende 70-80% få mye mindre sex enn behovet - gitt at guttene i disse "klassene" har like sterke drifter som de mest populære. Det er kvinnen som angir omfanget av den tilfeldige sexen, det er hun som er den bremsende part. Derfor vil kvinner ikke alltid ha så lett for å forstå at menn med midt-på-treet-utseende kan være frustrerte. For som kvinne kan man jo alltids få sex, hvis det bare er sex man er ute etter.

Sukkerbruker

25 jan. 10 21:32

Jeg vil bare oppfordre deg til å lese hva dselv har skrivd i tidligere innlegg for deretter å søke grundigere i denne "undersøkelsen".

Det kunne være en god ide å reingjøre brillene dine først også!

PS: joda, jeg er mann...så sant ikke mora mi har jugd for meg.....

Sukkerbruker

25 jan. 10 21:53

Hvis du mener å ha påvist en inkonsekvens i det jeg har skrevet får du være mann nok til å peke på det. Halvkvedede viser er en lite redelig debatteknikk.

Sukkerbruker

25 jan. 10 23:18

Dine påstander i tidligere svar har vært at det er oppbuggende for selvtiliten å ha god tilgang på "tilfeldig sex".
Du går langt for å inbille andre at du har kommet lengre i livet, at du er lykkeligere ETC.
Du betviler at menn som ikke har "god tilgang" på "tilfeldig sex" har det fordi de selv legger opptil det.
For å underbygge påstandene dine viser du til en studie utført i england, studien omhandler temaet menn og kvinners forhold til sex. Resultatet viser at menn er mer interessert i sex for sexens skyld, og at kvinner i det hele tatt er lite interessert i tilfeldig sex.
vel, hva sier denne undersøkelsen om dine påstander....ingenting.
Du underbygger ingen av disse påstandene i det hele tatt, det blir lissom litt gjennomskuelig at du ikke har tenkt over hva du i det hele tatt påstår.

Her er et eksempel:
Hvis tjue tredve prosent av de mest populære guttene står for 80% av sexen så får de resterende 70-80% utilstrekkelig med sex. Her er nemlig feilen, en større del av de 70-80% lever i parforhold å har like god og antakelig bedre tilgang på sex en deg selv? Den "tilfeldige sexen" er nemlig bare en liten brøkdel av av bildet når du tar med andre "sexmarkeder"!

Hilsen en uredelig debattekniker!

Sukkerbruker

25 jan. 10 23:57

Hehe, nå tar du noen snarveier her og der som jeg må få lov å arrestere deg i.

For å ta det siste først: Det er ingen grunn til å anta at de mest populære 20-30%, de som har det lettest på markedet for rene sexrelasjoner, har mindre sannsynlighet for å finne seg en kjæreste enn de resterende 70-80%. Det vil utvilsomt være mange single i begge grupper. Og det er naturlig nok disse vi her snakker om. Vi snakker om mennesker som befinner seg mellom forhold og som derfor har anledning til å ha sex med dem de har lyst på. Hvis de har sjans.

Hvis du går tilbake og leser tråden fra start vil du se at jeg ikke akkurat skriver for å skryte. Jeg er tvert imot på parti med mitt eget kjønn og påpeker at mange gutter har vanskeligere for å få sex enn jenter på eget nivå, slik at det nok vil være en god del par der hun har hatt flere seksualpartnere enn ham. Og hvis han da har hatt like sterke drifter som mer populære menn vil han ha fått mindre bekreftelse fra det annet kjønn, hatt mindre påfyll av livsmot og glede gjennom seksuell respons. Mens hun har vært med å bygge opp andre. Slik at paret samlet kommer ut i minus: Hun har gitt mer til andre menn enn det hennes egen mann har fått av andre kvinner.

Sukkerbruker

26 jan. 10 00:19

det er nok heller du som bør gå tilbake å lese!

Sukkerbruker

29 jan. 10 20:57

Jeg har lest gjennom tråden og ser ikke at det er noe av det jeg har skrevet som skulle kunne misforstås. Hvis du mener å finne noe uklart eller inkonsekvent her får du peke på det.

Sukkerbruker

30 jan. 10 00:28

Du har jo ikke forstått noen ting stakkar, det er du som misforstår det jeg skriver....ikke motsatt!

Sukkerbruker

30 jan. 10 00:44

Da kunne du kanskje forsøke å forklare en "stakkar" hva du mener, da? ;) For ellers glir denne tråden ut. Hvis du har noen skarpsindige innvendinger jeg ikke har fått tak i får du prøve å formulere deg så klart at det er mulig å forstå - og svare. Hvis det da er et mål å få en reell debatt og ikke bare skape støy i håp om at budskapet i startinnlegget vil drukne.

Sukkerbruker

30 jan. 10 01:30

At 20-30 % fra det mannlige kjønn kan ha så mye sex med det motsatte kjønn uten at det dreier seg om flere ganger med samme jente er en umulighet. Det understrekes i denne "studien" din at jenter som helhet er lite interessert i tilfeldig sex. Hvordan kan da så mange menn ha seg så mye når jenter er så lite aktive?

At din tilgang på sex har fått deg lengre enn andre er tull!
At du skulle være gladere er også bare tull.
At de resterende 70-80% av oss skulle være mindre fornøyde med trilværelsen er tull, det er urovekkende at noen i det hele tatt tror det.

Det er også en pinlig sannhet at mange menn juger på seg sex
At du i det hele tatt tar en slik studie så alvorlig vitner om lite kjennskap om slikt.

At du bortforklarer mine argumenter med en påstand om at jeg tar snarveier er ikke mitt problem, at du bevist feiltolker det jeg skriver forteller meg at du ikke "vil forstå"
At du prøver å overbevise meg tyder på at du er ung, har lite livserfaring og antakelig ikke er så selvsikker som du påstår.
Hvis ikke, så er du kanskje betalt av nettstedet for å legge in inlegg som dette.

Trenger du det mere r"rett ut", er det noe du ikke forstår?
Da gidder ikke jeg å holde på lenger.
At du ikke forstår på mine inlegg at jeg har "sterke meninger" mot det du skriver i dine inlegg, så er det fordi du ikke har lest dem.
At du faktisk er på side med ditt kjønn er jo sjenerøst av deg, men det er jo en svært uaktuell problemstilling for de fleste menn du presenterer. Ikke bare fordi det er feil, også fordi en slik problemstilling ikke finns!

Det bør gåopp et lys for deg når jeg sier at det er flere single kvinner enn menn.

Sukkerbruker

30 jan. 10 13:38

"At 20-30 % fra det mannlige kjønn kan ha så mye sex med det motsatte kjønn uten at det dreier seg om flere ganger med samme jente er en umulighet. Det understrekes i denne “studien” din at jenter som helhet er lite interessert i tilfeldig sex. Hvordan kan da så mange menn ha seg så mye når jenter er så lite aktive?"

Mitt svar:

Her tenker du så ulogisk at du møter deg selv i døren i samme setning. Hvis det er et lite mindretall menn som står for 70-80% av den tilfeldige sexen burde det jo ikke være behov for at disse gutta i tilllegg har sex flere ganger med samme jente. Ikke at jeg har sagt noe om at dette ikke kan forekomme, men rent logisk er det en underlig påstand. For dersom det er et mindretall gutter som har seg med et flertall av jentene burde det jo heller bli FÆRRE tilfeller av one night stands med samme jenta. For det er jo nok av jenter på de mest populære guttene.

"At din tilgang på sex har fått deg lengre enn andre er tull!"

Mitt svar:

Tilgang på sex har bidratt til å bygge opp troen på at det er relativt lett å oppnå det jeg ønsker her i verden.

"At du skulle være gladere er også bare tull."

Mitt svar:

Jeg har alltid vært slik skrudd sammen at jeg blir gladere og mer optimistisk når jeg føler at jeg mestrer tilværelsen, greier å få tilgang til det jeg virkelig har lyst på .Og siden jeg ikke uten videre kan velge å slutte å få lyst på jenter jeg treffer i min singeltilværelse, vil det å "få snøret i bånn" gi en god følelse.

"At de resterende 70-80% av oss skulle være mindre fornøyde med trilværelsen er tull, det er urovekkende at noen i det hele tatt tror det."

Mitt svar:

Jeg tror ikke det bare er det mest populære guttene som har lyst på damer de møter. Det betyr at de som befinner seg utenfor den mest populære gruppen går glipp av den oppbyggende effekt grei tilgang til sex gir. Livet kan nok være ok likevel, dette er jo ikke det eneste som betyr noe, men det er naivt å benekte at det har betydning.

"Det er også en pinlig sannhet at mange menn juger på seg sex
At du i det hele tatt tar en slik studie så alvorlig vitner om lite kjennskap om slikt."

Mitt svar:

Når du må ty til så desperate slag i luften viser det både mangel på innsikt og selvkritikk. Tror du virkelig at menns tendens til å skryte på seg sex er ukjent for vitenskapsmennene og kvinnene bak undersøkelsen?

"At du bortforklarer mine argumenter med en påstand om at jeg tar snarveier er ikke mitt problem, at du bevist feiltolker det jeg skriver forteller meg at du ikke “vil forstå”
At du prøver å overbevise meg tyder på at du er ung, har lite livserfaring og antakelig ikke er så selvsikker som du påstår.
Hvis ikke, så er du kanskje betalt av nettstedet for å legge in inlegg som dette."

Mitt svar:

Hehe, i dette siste innlegget ditt har du i hvert fall uttrykt deg så klart at du får svar på hvert enkelt arguement. Tror ikke jeg har misforstått deg nå. :)

Sukkerbruker

30 jan. 10 16:41

Du har vel kommet en godt jump nærmere nå men det er fremdeles noe du slurver med.

Vi er fremdeles uenig i det meste:
På min påstand om at 20-30% av mannfolka ikke kan stå for så stor del uten at det dreier seg om flere ganger med samme person. La oss se:
Tatt i betraktning at det er flere single kvinner en menn vil aldri prosent andelen bli lik. For at en skal kunne lage et mattematisk korrekt regnestykket så må det en ligning til. Jeg skal forsøke å lage denne ligningen i en litt annen form

For å gjøre opp for andelsforskjellen må antall ligg regnes ut per person ikke per kjønn.

La oss si det er hundre menn på stedet, andelen kvinner er 5% større

la os regne ut på 30% av mennene, det vil si 30 menn i gruppen som har god tilgang.

La oss si at andelen tilfeldig ligg beløper seg til 300 ligg.
Det vil si at de 30 mennene står for 240 av disse.
Vi står da igjen med 60 ligg for de resterende 70 menn.
Resulatet blir b ligg på de 30 uten at de 70 har hatt et eneste et.
Hvis ingen av kvinnene "benyttes" mer enn en gang blir regnestykket 30 menn ganger 8 ligg=240 kvinner!

For å få regnestykket til å gå opp så må antall kvinner justeres opp med mer en 100%, på landsbasis tror jeg ikke det fins nok kvinner for å få dette til å gå opp.

Det kan hende at det er nok kvinner til det, jeg tror det ihvertfall ikke før jeg får se det!

Sukkerbruker

30 jan. 10 16:43

Har jeg regnet feil, er det noe jeg ikke har tatt med i regnestykket så si ifra.

Sukkerbruker

30 jan. 10 16:48

Rettelse: Det blir 8 ligg pr hode på de 30.

Sukkerbruker

30 jan. 10 17:49

Hvor har fdu fått det fra at det er flere single kvinner enn menn? Det er nok snarere omvendt. Men la oss for enkelhets skyld anta at forholdet er 1:1.

Om det er 100 single menn og 100 single kvinner som til sammen har 300 ligg, vil de 30% mest attraktive mennene stå for 240 av disse (hvis de står for 80%). Det betyr at hver av disse 30 guttene ligger med gjennomsnittlig 8 jenter hver.

Selvsagt vil kvinnene "benyttes" mer enn én gang. Men du kommer til en absurd situasjon fordi du begår en stor logisk blunder. Hver jente "benyttes" tre ganger, men ikke nødvendigvis tre ganger av den samme gutten. ;)

Jentene ligger i gjennomsnitt med 3 gutter, og det er ikke så vanskelig å finne forskjellige gutter for 3 ligg i et utvalg av 100. Det skjønner du nok hvis du tenker deg om.

Sukkerbruker

30 jan. 10 17:58

Dette kan ikke regnes ut i gjennomsnitt kamerat, det forstår du hvis du tenker deg om.

Sukkerbruker

30 jan. 10 18:01

PS. At det er flere kvinner enn menn ikke bare når det gjelder single har jeg hørt i nyheter på tv og radio. Så hvis det da finns flere kvinner enn menn så må det også finnes flere single kvinner!

Sukkerbruker

30 jan. 10 18:03

Desuten lurer jeg på, mener du at hver av de 105 kvinnene ligger med tre menn gjennomsnittlig?

Sukkerbruker

30 jan. 10 18:06

Du trenger ikke snakke om gjennomsnitt her. Les hva jeg skriver så ser du at du har begått en grov logisk feil. Regnestykket ditt blir derfor uriktig. Hver av de 30 guttene kan uten problem ligge med 8 jenter hver uten å ligge med den samme to ganger. ;) Man har jo 100 å ta av.

Sukkerbruker

30 jan. 10 18:11

Her kommer nemlig en annen feil, selv om du tror det er rektig: Det er ikke sånn at hver av de 105 faktisk deltar, noen av dem deltar ikke i det hele tatt , noen deltar en gang mens noen deltar ved flere anledninger. Du må også ta i betraktning at de tredve ikke kan nå alle fordi det er fremdeles en del av de 70 som får en del av det resterende!

Av en eller annen grunn føler jeg at du skreddersyr regnestykket litebittegrannet.

Sukkerbruker

30 jan. 10 18:16

Desuten så var det DU som snakka om gjennomsnitt!