Bikkjene er løse

Jeg ble singel for 3 uker siden og tenkte jeg skulle sjekke hva som foregikk her på sukker. Først og fremst så synes jeg det er viktig å si at jeg fikk noen utrolig hyggelige meldinger fra noen menn som virket veldig sjarmerende. Så fikk jeg noen rare meldinger fra tre menn, som ønsket å prate, 2 av mennene sa at sukker chatten ikke fungerte noe særlig og lurte på min msn adresse, noe jeg syntes ble litt for personlig forespørsel etter å ha svart på bare 2 meldinger. Den tredje spurte også om å chatte på msn noe jeg avslo med en gang, deretter sendte han meg en melding og sa han kjedet seg og ikke fikk sove, lurte derfor på om jeg ville komme over. Han var riktignok av sør asiatisk opprinnelse, mest sannsyligvis Pakistan, så det kan jo være kulturelle forskjeller, hva vet jeg. Det som riktignok er det merkeligste er at alle disse 3 hendelsene skjedde i løpet av en time og all 3 jobbet med økonomi og finans, og alle 3 hadde en høyre utdannelse f.eks. master el. phd etc...jeg bare undrer meg: "who let the dogs out?" Er det slik at menn som jobber med økonomi og finans er "horebukker?" Unnskyld utrykket, er det ingen grenser lengre fordi vi er i en virtuel verden, hva skjedde med vanlig folkeskikk?

Hei nysingel. Veldig morsomt dette her. Høres ut som du har blitt utsatt for et slags koordinert angrep fra en gjeng som har vært på et såkalt nettgaming-kurs. Det vil si sjekkekurs, spesialisert på nettsjekking. Jeg kan nesten lukte lusa på gangen. Neida, sikkert hyggelige gutter som prøver ut noen greier, men jeg synes å kjenne igjen noen av teknikkene. Spesielt at de ønkset å «isolere» så fort, ved å få deg over på msn, som i tillegg til å «isolere» innebærer et sceneskifte, som skal gi en følelse av at dere «gjør noe» sammen, og som derfor fører dere nærmere. En illusjon, selvfølgelig, som virker i virkeligheten, der ute. Om den virker på nett, vet jeg ikke, men det kan se ut som det drives en form for research. Også den litt «respektløse» fremgangsmåten virker noe kjent, at de signaliserer sin egen høye verdi ved å behandle deg litt simpelt, som om det er vanlig for dem å få viljen sin hos damer, selv om de egentlig ikke gjør det i virkeligheten.

Nett-gaming

Jeg satte en av nerdene mine på saken, og riktig nok så dukket det opp noe morsomt på internett. En person som kaller seg ROCKSTAR, skriver at «det store nett-game seminaret er over». Det har tydeligvis blitt avholdt et seminar i Trondheim hvor såkalte sjekkeartister har tatt for seg temaet nettsjekking. Gutta bor i Oslo, og de pleier å være gode empirikere. Det vil si, de prøver ut ting i virkeligheten og systematiserer deretter hva de lærer, og lærer det videre, gjerne for penger. Det skal sies at dette ikke er forskning, men det kan være artig nok. Selv studerte jeg sjekkeartisteriet som deler av research til min bok Pen søker trygg (2007). Jeg må nå presisere at jeg ikke vet om det er denne gjengen som har vært på ferde, men det er jo et morsomt sammentreff. Dette seminaret skal visst være det første i sitt slag i landet.

Etter å ha snoket litt mer, finner jeg ut at de setter som premiss at menn ikke er i stand til å presentere seg på nettet, og at veldig mange profiler starter med «...ja...hva skal jeg skrive her da..» Stemmer dette? I såfall er det vel nokså stusslig. De skriver videre at per i dag så er det stort sett menn som sjekker opp kvinner på nettet, men målet deres er å snu trenden. At det nå skal bli slik at kvinner må sende ut meldinger, og vente på svar fra mennenene. Hmm.. Ja nå venter jeg jammen på den store løsningen her, for hvis disse gutta leverer varene, så er det vel mange menn her på sukker som er interessert? Jeg leser videre at på nettet er det kvinnen som er premien som alle vil ha, mens de skal lære menn å opptre som premien kvinner vil ha. I tillegg skal de lære menn å beholde roen, for kvinner har et tonn men menn etter seg, og er derfor mye mindre rastløse. Det kan nok være et poeng ja. Menn fremstår kanksje lett som litt desperate. Jeg regner med at når de sier kvinner, så mener de vel egentlig «attraktive kvinner».

En av dem har visst drevet en slags form for forskning. En fokusgruppe bestående av fjorten kvinner har måttet gå gjennom en rekke nettprofiler og peke ut hva de liker. Dette har den ene av guttene notert seg. Vel, slikt har vel noe for seg, men man kan vel ikke bare skrive hva man vil i en nettprofil? Det må vel være litt som stemmer med virkeligheten? Kanskje mennene som gikk løs på deg fikk vite at kvinner likte menn som jobbet med finans, eller noe? Morsomt i såfall.

Kongen og dronningen av sukker?

Jammen kommer de også med noen konkrete råd til menn som sjekker på nett også,og her kommer de: 1. Man skal skille seg ut, gjerne finne ut hva de andre gjør og deretter gjøre noe annet. Er det mulig her på Sukker? Går det an å se alle de andre sine profiler? 2. Man skal fremstå som kjekk og sympatisk på bildene, og ikke legge ut fyllebilder. Ja, det høres jo fornuftig ut, eller? 3. Man skal være seg selv hele tiden, og ikke være en annen på nettet enn den man er i virkeligheten. Dette høres også bra ut, men det passer vel dårlig med at man skal kopiere vellykkede profiler? Nei, nå er jeg litt slem. Det handler vel om å kunne kommunisere hvem man er på en bra måte.

Kanskje vi skulle hatt en kåring her på nettet? Stemt frem den «beste» manneprofilen og den «beste» kvinneprofilen? Kongen og Dronningen av sukker? Gi meg litt tilbakemelding på dette, så kan jeg eventuelt ta det videre til de to Mortener. Og så til deg, nysingle. Ta det som et kompliment, men det ser jo ut som du har rett. Bikkjene er definitivt løse.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

25 sep. 09 16:07

Jeg fikk også en lignende meldig for ett par dager siden fra en mann som jobber innen økonomi og finans.

Sukkerbruker

25 sep. 09 16:26

Hehehe, festlig! Jeg kan bekrefte at det ER de samme guttene som du fulgte som har avholdt dette kurset preben! Og jeg har allerede lagt merke til endel profiler som er såpass "proffe" at det skinner veldig gjennom at vedkommende har hatt hjelp. Det som er synd er jo at man som oftest blir fryktelig skuffet når man møter disse mennene i virkeligheten.

Sukkerbruker

26 sep. 09 09:37

Jeg er ikke i tvil : Det finnes en mengde billige finansmenn !!

Sukkerbruker

26 sep. 09 13:04

Hehehe, JA!
Folk (begge kjønn) som jobber flytting av andres penger er definitivt et eget folkeslag. Jeg har jobbet med IT med hovedfokus på finansbransjen i flere år, og har ennå ikke møtt et menneske i den bransjen jeg kunne tenkt meg å bruke fritiden med.

Sukkerbruker

1 okt. 09 18:37

Det er nok mangt et knep i boka ;-)
Knep eller ikke, jeg skulle likt å ha mulighet til å se profilene til mine medsøstre også, ikke for å sjekke dem opp, men for å få noen gode ideer til oppbyging av profilen. Det kan da ikke være nødvendig med en egen tjenest for de homofile, som jeg ser Sukker vil vurdere å sette igang.Litt kunstig, kanskje? Sjekking er da sjekking.
Nåja det var litt på siden, men altså....

Sukkerbruker

2 okt. 09 08:54

hahahah utrolig bra!

Sukkerbruker

4 okt. 09 01:18

Jeg traff en av de guttene som nå driver denne sjekkeskolen, som A- magasinet hadde reportasje om nå på fredag. Dette var før han satte sitt kyniske menneskesyn i system, og begynte å tjene penger på usikre menns behov for å komme i kontakt med kvinner. Iallefall, han hadde nettopp vært på ferie i Amsterdam, og han var meget positiv til prostitusjonen der. For, som han sa; hadde det ikke vært for prostitusjon, så hadde jo menn gått rundt og voldtatt! Jeg synes det er så utrolig trist hele greia.

Sukkerbruker

18 okt. 09 16:44

Mht. pgmp's kommentar: jeg jobber selv i finansbransjen, og kan knapt tenke meg en bransje med større bredde når det gjelder type mennesker. Kjenner meg ikke helt igjen i noen av de negative beskrivelsene som går igjen.

Sukkerbruker

3 des. 09 14:00

"En av dem har visst drevet en slags form for forskning. En fokusgruppe bestående av fjorten kvinner har måttet gå gjennom en rekke nettprofiler og peke ut hva de liker. Dette har den ene av guttene notert seg. Vel, slikt har vel noe for seg, men man kan vel ikke bare skrive hva man vil i en nettprofil? Det må vel være litt som stemmer med virkeligheten? Kanskje mennene som gikk løs på deg fikk vite at kvinner likte menn som jobbet med finans, eller noe? Morsomt i såfall."

Du vet ikke så mye om hva du snakker om eller?:) Jaja, det kan jo sikkert være morro å synse litt selv om man er sosiolog.

Sukkerbruker

7 des. 09 19:02

haha, "men man kan vel ikke bare skrive hva man vil i en nettprofil?" Du kan vel ikke så mye om sjekking preben, norges sjekkemljø ler av deg .....

-kongen