Komme over ham

I februar i år møtte jeg en mann som forandret livet mitt. Vi var sammen i 6 månder, jeg åpnet opp både hjertet og livet mitt for han. Vi hadde det fantastisk, var på ferie sammen flere ganger i sommer og jeg trodde virkelig at vi skulle starte et liv sammen. Jeg ble invitert inn i livet hans, møtte familien og alle vennene. Det samme med min familie og venner. Jeg elsket ham utrolig høyt og syns han var en fantastisk mann. Men den siste måneden merket jeg at han trakk seg litt unna. Han sa fortsatt at han elsket meg, og det virket som han hadde det veldig bra med meg når vi var sammen. For ca 2 uker siden fikk jeg det største sjokket noen sinne. Han ble usikker og ville ikke være sammen med meg lenger. Nå i ettertid har han hatt tenketid om han faktisk har gjort det riktige. Men hva skal jeg gjøre, jeg elsker denne mannen. Burde jeg bare bare kutte alt eller vente på hva han kommer frem til? Jeg blir bare sint, såret og mer skuffet hver dag. Jeg føler meg både sliten og klarer ikke å fungere skikkelig i hverdagen. Håper på noen gode råd!!

Ja dette var jo kjipt. Jeg håper jeg aldri blir en ekspert på å bli dumpet. Men vi har jo alle vært der. Kan du ikke også lese artikkelen: «Skrubbsår på hjertet», så kan jeg være litt mer pragmatisk her.

Innse at det er over

Han kommer ikke til å ringe, angre, eller plutselig finne ut at han gjorde en stor feil og komme løpende tilbake til deg. Hva skal til for at du skjønner det? Dette er første stadie for deg, for så lenge du ikke forstår at det er over, vil du ikke begynne prosessen med å komme over ham. Dette kan være vanskelig nok i seg selv, for vi mennesker har en nesten grenseløs optimisme i oss selv. Slik er vi utsyrt fra naturens side, for å takle en hard og til tider hjerteløs verden. For eksempel vurderer åtti prosent av oss seg som over gjennomsnittet. Klart det blir mye gråting. Men samtidig så gjør dette selvbedraget også at vi reiser oss, gang på gang. For å få fortgang i erkjennelsen av at det er slutt, foreslår jeg at du sletter alle spor etter ham. Fjern bilder, telefonnummer, vakre meldinger, brenn bilder. Hvis du nå tenker: Ja, men hva hvis vi blir sammen igjen og jeg har brent bildene fra ferien? Da har du ikke skjønt at det er slutt.

Brente jords taktikk

Har du en tendens til å ringe i fylla eller sende meldninger, stopp drikkingen en periode. Nå er det jo slik at du har innsett at det er over, og du har slettet telefonnummeret, så det burde gå greit. Men skulle nummeret plutselig bare oppstå på mobilen din igjen så gjelder det foregående. Ikke bare sender fylla deg i feil retning rent psykologisk, det er også uforenlig med det som hjelper, nemling trening. I tillegg til at trening gjør deg vakrere og mer tilfreds, så frigjøres en rekke naturlige antidepressiva. For det er på mange måter en sorgprosess du står i, og som har mange fellestrekk med en depresjon. Tren, tren, tren hver dag om du vil, gjerne med venninner. Det er bra å gå ut på byen og prøve å ha det gøy, men gi da en venninne ansvar for at du ikke ramler ned i et mentalt hull, trekker deg unna og begynner å ringe.

Fyll kalenderen

Endring skjer ikke innenfra ut, men utenfra inn. Dette er en overveldende kjennsgjerning i vitenskapen, men likevel har vi mennesker en nesten urokkelig tro på at det går andre veien. At man kan sitte hjemme og tenke seg gjennom det. Feil. Fake it till you make it. Nå er det tid for å omgi seg med venner og fylle hele uken med avtaler. Men, sørg for å fortelle at du har det kjipt, slik at vennene dine skjønner, og slik at du kan være deg selv. Men vennene er ikke der for at du skal bable om hvor flott han er, slik at du bare sitter og ripper opp i det hele tiden. Dere skal gjøre morsomme ting, som handler om fremtiden. Glem fortiden.

Du gjorde ikke feil, men var feil, for ham

En av tingene jeg lovte meg selv når jeg sa ja til å skrive for sukker, var at jeg aldri skulle trøste. For det er det mange som holder på med. Men nå skal jeg faktisk prøve meg, kanskje for første gang. Hvis du tenker at dette ikke hadde skjedd om du bare hadde gjort noe annerledes, slå det fra deg. Ikke kjør den filmen i hodet ditt om og om igjen. Det tar kortere tid enn seks måneder å finne ut hvem en person er, og bruddet er ikke et resultat av at du gjorde noe galt. Det handler om hvem dere er. Hadde jeg vært deg, og hatt litt penger, hadde jeg ringt rundt til jeg fant en venninne som ville blitt med på en liten reise. Gjerne til varmere strøk.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

15 okt. 09 21:19

Hei, leste både innlegg og svar med stor interesse. Kjenner meg igjen i dette med optimisme. En må være forelsket for å forstå hvor vanskelig det er å bryte ut. Det er utrolig vanskelig å brenne alle broer!! Hadde selv et forhold der dessverre jeg ble forelsket, og hun ikke. Ble tilslutt til at vi skulle være "venner". Noe som ikke er godt for noe. Et ulykkelig vennskap for min del. Vet ikke om dette var til noe hjelp, men innlegget var til hjelp for meg :-). Jeg har nå slettet alt av tlf og mail etc. Håper på å slippe mer kontakt nå. Det er mye bedre å gå videre.

Sukkerbruker

17 okt. 09 17:30

Godt svart, Preben! Min replikk sånn fra jente til jente; Vil du egentlig ha en fyr som ikke egentlig vet om han vil ha deg?? Fyren fikk sikkert panikk, og det hadde han ikke fått hvis han hadde like sterke følelser for deg, som du for han. Glem fyren. Du fortjener bedre!

Sukkerbruker

15 nov. 09 09:58

Kjenner til det der. er ikke så lett. Men tenk heller på deg selv. (egoistisk) at du selv vil ha det bra. Kjærligheten er tøff den dag i dag! Jeg måtte snakke med psykolog osv for og komme ut av knipen, ble deprimert og slet mye med meg selv. Og til slutt etter en hard tid innså jeg at jeg fortjente mye bedre enn det jeg hadde. Og legger merke til andre venner som ikke har det bra med partneren sin. De gjør samme feilen som meg. Jeg kaller det kjærlighets blind. At alle andre ser det men ikke du!

Sukkerbruker

21 nov. 09 14:32

Det kan kanskje hjelpe å treffe ham igjen. Du vil kanskje innse, igjen, at følesene har forandret, kanskje kald. Du vil kanskje se at han har gått videre og du ikke er viktig for ham lenger. Da vil du vet at du kastebort tid den med å tenke så mye om ham. Det er bare en prosess / periode du må gå gjennom for å komme over det. Forholdet har selvfølgelig gode minner som du kan beholde, men du det er fremdeles mange menn ut der, og mange spenende muligheter... Gå videre med positive tanker om fremtiden...

Sukkerbruker

10 des. 09 02:40

hei,gå videre , ikke tilbake .fremtiden til deg ,det er noe galt mellom darfor jeg tror det er best å kutt å tenke på ham ,ønsker å hoper du gå gjenom det bli over ,,glem glem ny dag å ny sol å ny tid til deg,,tenk du er sterk,

Sukkerbruker

29 des. 09 11:57

Veldig godt å lese både innlegg og svar. Jeg er i samme båt selv, og savner min ex så det er nesten ikke til å holde ut. Men jeg tvang meg selv til å gjøre andre ting, skaffet meg en hund f.eks.... (det har jeg hatt lyst til lenge da, så bruddet var IKKE årsaken) Fikk fokus på noe annet. Begynt å gå masse turer. DET HJELPER! Lukk den gamle døra, og åpne en ny :-) Det fins en verden der ute som har masse å by på, bare du lukker opp døra
Lykke til og sløs med de godene livet byr på.

Sukkerbruker

15 feb. 10 00:17

Alt dette er såre og vel, men hva når man har barn sammen...?