Standard kvinne

dreamstime_1171612

Jeg lurer på en ting. Jeg har vært på sukker nå i over et år, har blitt kjent med mange gutter her inne, noen har jeg datet andre har jeg fått et vennskap basert på chatting. Har fått masse erfaring, men også mange skuffelser som har vært litt kjipe og takle i ettertid. Jeg føler at jeg ikke holder en god nok "standard" her på sukker og er mange jeg ikke får svar av. Hva må til for at guttene her inne skal svare og hva er en "godkjent" profil av klientelet her inne? Jeg føler ikke at jeg ser helt elendig ut, og mener jeg har skrevet nok om meg selv, til å gi god info men samtidig beholde noe til senere samtaler. Jeg svarer alle som sender meldinger til meg her inne, vil jeg bli kjent så tar jeg intiativ, liker jeg ikke profilen til noen som har skrevet til meg så pleier jeg å avvise på en høflig måte. Hva skal man egentlig gjøre for å være "godkjent" av mennene her inne?! Hilsen A.

Hei, A. Så hva er standarden? Vel, standarden vil variere fra person til person, så jeg tror ikke at det er der problemet ligger. Kanskje handler det mer om å gjøre seg bevisst på hvilke parametre man blir målt på, og heller være litt strategisk på hvordan man fremstår på disse. På den ene siden finnes det deg som et unikt individ, med alle dine personlige egenskaper. Disse vil virke inn på din andre side, dine «universaler». Universalene er de egenskapene du besitter som medlem av en gruppe. Som medlem av gruppen «kvinne», og «menneske». På den ene siden så leter vi etter en bra «match», og da handler det også om deg som person, som unikt menneske. Samtidig finnes det også en mer absolutt skala, hvordan du scorer på universaler. Her leter alle etter det samme, mer eller mindre. Jo selvfølgelig, livsfaser spiller inn, men jeg antar nå at vi snakker om et langvarig forhold mellom to voksne mennesker. Det vil også variere noe hvorvidt barn er ønskelig eller ikke, så her får jeg bare gjette på at barn er ønskelig.

Forskere har kokt ned alle de beskrivelsene vi gir når vi beskriver hva vi ser etter, og funnet ut at tre faktorer fanger alle dimensjonene. Disse tre er:

  1. Varme og pålitelighet
  2. Utseende og vitaliet
  3. Status og ressurser
Både kvinner og menn setter varme og pålitelighet øverst, mens kjønnene varierer i hvilken grad de vurderer de neste to. Det varierer også hvorvidt vi tenker korttids eller langtidsforhold. Når det kommer til dine personlige egenskaper så får du bare selge deg så godt du kan, men når det kommer til universalene, altså de egenskapene de aller fleste menn vil sjekke deg på når de vurderer deg som en potensiell partner i et langtidsforhold, bør du være bevisst på følgende når du presenterer deg.

Det er kanskje vanskelig å presentere varme og pålitelighet gjennom bilder, men noe kan vel gjøres. Står man og gliser med en pils i hånden, og hvor det ser ut som om man går fra fest til fest, så gir sikkert dette inntrykk av at du har et liv, men det kan også gi inntrykk av at du er useriøs og upålitelig. Hva er prosjektet ditt? Hva har du gjort, og hvorfor? Hva er din relasjon til dine omgivelser, dine venner. Når det kommer til selve teksten så vet du sikkert bedre selv hvordan du kan formidle empati og integritet på en personlig måte.

Når det kommer til utseende og vitalitet, så er dette spesielt viktig for menn, uten at jeg skal bruke tid på å gå videre inn på dette. Tenning er ikke en viljeshandling, og for menn så er det dessuten nokså viktig for å i det hele tatt fungere seksuelt. Vitalitet handler om et ung utseende og energinivå. Skjønnhet handler stort sett om symmertri og proporsjoner. Det handler altså om bilder. Ingen menn forventer at alle skal se ut som fotomodeller, men jeg tror de færreste bruker tid på en kvinne som en potensiell partner uten at de føler seg trygge på å ha sett skikkelig hvordan hun ser ut. Store pupper og trutmunn er faktisk langt mindre viktig enn hofte-midje ratioen til en kvinne. Menn er dessuten paranoide når det kommer til bilder. Det de ikke får se, antar man at er det verste, og på nettdatingarenaen, hvor man i så stor grad kan manipulere sin egen presentajson, antar jeg at nøktern ærlighet vil bli satt pris på. Du skal fungere både som venn og elskerinne. Vær ærlig, og sexy der du kan. Mange bilder er også bra, og du har kanskje også kompiser som kan hjelpe med vurderinger?

Også menn ser for seg at en fremtidig partner skal kunne bidra i familieprosjektet utover det å føde og passe på barn. Det virker som om mange kvinner tror at en høyt kvalifisert stilling, eller kompetanse skremmer menn. Jeg tror ikke man skal være redd for det. Tvert imot så vil også menn gjøre helhetsvurderinger av hvorden et liv med denne personen vil bli. Her kan du bruke både bilder og tekst til å utbrodere. Husk at det ikke bare jobben betyr noe her, men en kvinne som presterer i arbeidslivet, beviser på mange måter også at hun er pålitelig og til å stole på. Dette er egenskaper både menn og arbeidslivet setter høyt.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

21 nov. 09 11:18

Veldig godt poeng angående bilder. Med unntak av noen svært attraktive kvinner som ikke liker å brette seg ut, og kun har ett bilde, så vil "forvent det verste" gjelde i 90+% av tilfellene. Mange bilder må til, og forskjellige typer også. Får jo uansett se hvordan personen ser ut om en legger den til på facebook, noe jeg foretrekker å gjøre før jeg treffer noen. Og det slår aldri feil. Har jeg hatt den minste tvil om utseende, har virkeligheten alltid svart til min verste antakelse.
Så er intet poeng i å prøve å skjule noe. Det kommer for en dag uansett, og alt en har lykkes med da, er å kaste bort min tid. For selv om personlighet bestemmer om et forhold fungerer, så avgjør utseende om en vil gå for det i utgangspunktet.
Beklager at dette ble litt off-topic, men men det måtte ut;)

Sukkerbruker

2 des. 09 18:28

Kan jo nevnes at det har noe og si hva du ser etter?
Mulig jeg er uttafør men?
Ler :)

Sukkerbruker

18 mars 10 15:19

Standard kvinne / standard mann?
Hei på deg A.. du det der har jeg lurt på mange ganger i ulike sammenhenger og kan berolige deg med at det er nok flere av oss i samme båten! Tror ikke det er noe enkelt faktasvar på det, men vet at for mange er det hvilken status du har i livet, famileforhold, PENGER , jobb og ikke minst utseende betyr svært mye........

Vet også at mange vil nekte, men da er de nok ikke særlig ærlige, hadde de vært det,, hadde vi jo for "F" ikke hatt et tema!

Sukkerbruker

5 april 10 02:20

Jeg tror at bilder er like viktig for norske kvinner som for norske menn. Mange menn legger ut masser av intetsigende bilder av flott natur hvor de selv er innepakket i lag på lag av tykke klær. At man liker å stå på ski kan man huke av for under interesser, bildene er som kjent ment å gi et inntrykk av ansikt og proporsjoner.

Disse fotoene kunne med fordel vært utelatt. Om man er ute etter vakre naturfotos kan national geographics nettsider anbefales på det sterkeste.

:D