Luring eller galning?

dreamstime_544469Hei Preben. I helga var jeg på en superkijip sukkerdate. Jeg hadde ikke sendt så mange meldinger med daten min fordi, jeg tenker at det er litt dumt å bygge opp så mange forventninger til en person jeg ikke har møtt i forkant. Daten møtte opp uten lommebok, men det kan vel hende alle. Etter å ha snakket i to timer om hvor ambisiøs han var og hvor mange penger han tjente, ville han plutselig kline med meg. Når jeg nølte litt med det, måtte han plutselig gå fordi pulekompisen hans ventet på ham (men i følge ham var ikke det noe problem for han hadde jo ikke følelser for henne uansett). Så ville han veldig gjerne treffe meg i dag i stedet. Jeg sa at jeg ikke trodde det var noen god idè å treffes igjen, men han mente at jeg bare trengte tid til å tenke meg om. Da han meldte meg i dag, ville han igjen treffes og jeg svarte nei. Men nå vil han ha kontonummert mitt. Bør jeg oppgi det til en person du gjerne kan si at jeg ikke stoler noe særlig på? Håper du har noen lure tenker om dette.

Dette får meg nesten til å le. Vet ikke hvor mange «lure tanker» jeg klarer å vri ut av dette. Hvis han har lyst å betale for halve middagen, eller hva det nå var, kan han sende det kontanter i en konvolutt, ikke sant? Jeg vet heller ikke om denne personen du beskriver er fullsendig gal i hodet sitt, eller om det er du som beskriver ham på en veldig spesiell måte. Ja, det går an å glemme lommeboken sin. På den annen side, er det så mange menn som går med en lommebok trøkka ned i baklommen lenger? Har man ikke plastikk? Eller kanskje det var det du/han mente med lommebok? Eller kanskje han var en luring som var lei av å betale for å gå på date? Det at han forteller deg om hvor ambisiøs han er, og hvor mange penger han tjener, høres selvfølglig hjelpeløst ut. På den annen side så lærer mange menn tidlig at de blir målt på slike ting av mange, ikke alle, men mange kvinner. Ikke nødvendigvis penger, men om man har en bra jobb og et stabilt og ordnet liv. Er man da ikke like flink til å kommunisere dette på en subtil måte, ved å heller si hva slags type jobb man har, hvordan man ser for seg fremtiden osv, og ender opp med å fortelle hvor mye han tjener og hvor mye han har tenkt å tjene i fremtiden, får man ikke bare seg selv til å høres simpel ut, men også kvinnen som hører på.

Nervøs kanksje? Dette her med at han prater om seg selv...tja. Jeg hører ofte at menn synes det er kjipt å dra på date fordi det føles som et jobbintervju. Kanskje denne fyren går litt for mye opp i rollen. Det kan vel være at han enten har vært på for mange dates, eller for få, eller at han ikke bryr seg. Jeg tror en vanlig feilvurdering mange kvinner gjør, er å tro at menn sitter og prater om seg selv fordi de er selvopptatte. Fordi de ikke er interessert i personen som sitter foran seg. Tvert imot. Man prøver å gjøre inntrykk. Og når dama ikke sier så mye selv, så prøver mannen nok litt for mange ganger å ta ansvar for stillheten, i stedet for å tie litt, og se hva hun kan bidra med. Det handler nok i de fleste tilfeller mer om at han prøver så veldig å kvalifisere i hennes øyne, og litt for lite å se om hun kvalifiserer i hans. Men slik er ofte den kulturelle rammen rundt en date. Hun har sagt ja til å bli med ut, så skal han se om han klarer å få henne med videre. Dette hanlder selvfølglig også om grad av interesse. Er hun veldig interessert, og han bare litt, skravler hun også. Kvinner kan hvis de vil.

Konkurranseinstinkt Dette her med at han skulle treffe pulekompisen sin... Enten så mangler han sosial intelligens, eller så har han lest et eller annet sted at dette virker, ved at det skaper en slags konkurransemodus i kvinnen han er på date med. At det er han som avviser deg først, fordi han har et så utrolig givende sexliv fra før av, og at du derfor må vente på ham. Slik er det han som blir premien, ikke deg. Vi snakker altså om «gaming», og en person som kanskje har lest sjekkelitteratur. Lommeboktrikset kan også være en del av et større «program» han kjører på deg. Han skal først og fremst få deg i ubalanse, for slik å skape en emosjonell reaksjon i deg, samme hvilken dette er, og deretter få deg til å kanalisere den emosjonelle reaksjonen over i tiltrekning. Det er ikke uvanlig at enkelte av disse gutta bruker slike «shock and awe» taktikker for å gjøre inntrykk. Selvfølgelig, det virker jo bare surrealistisk om personen ikke klarer å gjøre det på en elegant måte.

Ta penga og løp Dette med at han nå skal ha kontonummret ditt for å overføre penger kan være neste steg, hvor han skal vise at han er en hyggeligfyr. Og siden du har sterke følelser for ham allerede, kan dette kanskje bli sterke, varme følelser om han klarer å få deg på gli. Men som sagt, du gir meg lite informasjon her, så det kan jo være at han bare er helt sprø. I alle tilfeller synes jeg du burde «game» litt tilbake og be om kontanter i en konvolutt. Jeg tror heller ikke at det er farlig om han får vite kontonummeret ditt, egentlig, men ikke ta det fra meg. Lykke til med neste stevnemøte.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

16 des. 09 17:48

Det ringer i en varselbjelle når man møter slike folk.. Selv om man har sterke følelser bør man følge magefølelsen på slik bjelleklang... Mitt råd er .. "get over it and find another fish"

Sukkerbruker

16 des. 09 23:37

Er det mulig.. trodde dette var en utdødd rase he he

Sukkerbruker

17 des. 09 14:42

Hva f... mener du med å omtale meg på den måten der???!!!!????

Kødda!

Sukkerbruker

19 des. 09 01:02

Når folk ber om kontonummeret ditt KAN det jo hende at de har lyst til å svindle deg?

Sukkerbruker

19 des. 09 20:01

Hah... Tror jeg vet hvem du har møtt, for å si det sånn... Blokkèr nummeret hans og move on.

Sukkerbruker

21 des. 09 22:16

Tja han kommer ikke langt med kontonummeret alene dersom dette er svindel.

Sukkerbruker

21 des. 09 22:36

Ærlig talt - bli kvitt den mannen i en fart. Gi blaffen i om han skylder deg penger. Glem penger og mann og kom deg videre.

Sukkerbruker

21 des. 09 23:18

Helt utrolig...

Sukkerbruker

26 des. 09 17:15

ja vis du er så dum så kan du oppgi ditt kontonr,men er det ikke mulig å tenke sjøl da?

Sukkerbruker

27 des. 09 19:47

Dette høres ut som en jeg har møtt..RUN!!!!!!

Sukkerbruker

30 des. 09 04:14

unnskyld meg... MEN.

Mener du virkelig at du heller ville gitt fullt navn og ADRESSE til en slik type enn kontonr????

Sjekk hjemmesidene til de største firmaene her i landet. ALLE opplyser om kontonummer åpent på web. For alle negerianske svindlere og hele hackergjengen å se.

Du får gjort EN eneste ting med kun kontonummer: Sette INN penger,

Nåh.. tenk heller all faenskapen som kan komme hvis man oppgir navn og adresse?

Det er en grunn til at enkelte har hemmelig adresse, ikke hemmelig kontonummer.

Sukkerbruker

30 des. 09 18:10

Nei nei nei...

Første ljomende bjelle: pulevenn.... OG deler dette med deg?

Seriøst, dette med klining også, når du sier nei, da stikker han av? haha, nei nei. Når det er en du vil fortsette å møte, da vet du det, og jeg tror ikke sånne elementer inngår...?

Sukkerbruker

31 des. 09 05:30

Syns han høres cool ut jeg. Sannsynligvis mangler du humoristisk sans og beskriver situasjonen litt skjeivt. Word! Sister

Sukkerbruker

1 jan. 10 15:01

Fantasi historie.....

Sukkerbruker

12 jan. 10 12:39

Kall det en ærfring rikere og smil av hele situsjonen og av at det finnes slike dusster.... !! lykke til , snaaaart vår (",) ...

Sukkerbruker

31 jan. 10 21:51

Leste superkjekk sukkerdate. Det var jo feil.
Må si Preben gjorde en god jobb med å få SÅ mye ut av den situasjonen der.

Kortversjonen: Move on, next!

Sukkerbruker

17 mai 10 20:18

Jeg vet også hvem du snakker om her- og hele greia er å få forsterket sitt eget ego.. Move on! Så fort du klarer...

Been there..done that.

Sukkerbruker

8 juni 10 11:39

Det praktiske ved dette et at du kan opprette en egen konto som ellers står tom.

Men å forlate daten man er på for å oppsøke en kn.. kompis? I tillegg si dette? Og ikke ta nei for et nei....

Vil du virkelig ha en mann som viser så lite positiv oppmerksomhet/ oppdragelse?

Sukkerbruker

28 aug. 10 17:56

Hmmmm.... høres ut som en sukker mann jeg har møtt i Oslo..... Er dette en fyr som inviterer på "safari" og sier alt er "fantastisk" og "tipp topp tomell opp"????

Sukkerbruker

27 okt. 10 17:12

Haha, tror jeg har møtt han jeg også. MOVE ON!