Fortvilet jente

dreamstime_12433855Hei Preben! Litt vanskelig dette, men jeg prøver! Jeg er ei jente i 20årene som bare har møtt DUSTER som har behandlet meg som dritt.. Jeg vet ikke hvorfor, men er det noe galt jeg gjør? Ønsker å treffe en som virkelig viser at han er glad imeg og setter pris på meg. Kjenner jeg blir trist når vennene mine snakker om forholdene til typene sine, Hvor godt de har det, og hvor koselig det er. Så tenker jeg... Hvorfor kan ikke jeg også ha det slik? Føler mange ganger.. er det noe med meg, er jeg for stygg? eller hva er det egentlig? Merker selv at jeg har fått dårlig selvtillit etter møtet med de dustene.. har fått slike tilbake meldinger om at jeg er for stygg for dem osv... Uff, ja... har derfor fått det litt vanskelig med å kontakte gutter! Men likevel er det få som kontaker meg også... Vet ikke hva jeg skal gjøre..

Hei fortvilet jente. Jeg tenker slik at uavhengig om en person liker en annen eller ikke, så skal man behandle personen med respekt. Blir man avvist, så er det en sak, men å bli utsatt for nedsettende slengbemerkninger i samme slengen, høres for meg helt hårreisende ut. Det blir jo en slags form for mobbing! Derimot tror jeg at du kan løse dette relativt lett ved å omgås litt eldre gutter. Kanskje unge menn. Let´s face it. Unge gutter er stort sett dumme i hodet. Og om de ikke er det, så oppfører de seg som om de var det. Jeg vet ikke helt hvorfor. Kanskje det har noe med den der «sløv/kul» greia som henger igjen fra ungdomsskolen og gymnaset, som ser ut til å bli strukket lengre og lengre opp i årene. Altså, et slags døvt skate/snow/surfboardimage hvor det blir ansett som attraktivt å fremstå som så likegyldig som mulig. Guttevarianten av å gjøre seg dum og deilig, med andre ord. Og en idiot som tøffer seg, blir gjerne hensynsløs.

Bytte miljø?

Er du del av et miljø hvor det finnes en gruppe av både jenter og gutter, og så er det slik at guttene i denne gjengen er duster? Eller er dette gutter som du tilfeldigvis treffer enkeltvis, uavhengig av hverandre? I det første tilfellet så er det kanskje ikke vits i å gå for mer modne gutter, da handler det mer om å bytte miljø. Men, selv om unge gutter kan være dumme, har jeg vanskelig for å tro at de fleste er så hjerteløse som du beskriver. Kan det kanskje også være at det er du som har blitt litt sår med tiden, og at det er avslaget i seg selv som går sånn inn på deg? At meningen til gutten sklir litt? Slik at de tolkes som mer brutale enn det de er ment som? Jeg har tidligere skrevet om det psykologiske behovet for å demonisere en personen man blir avvist av. Tenk litt på det.

Liker drittsekker?

Er det derimot slik at du møter denne oppførselen hos gutter du treffer tilfeldig, enkeltvis og uavhengig av hverandre, så snakker vi kanskje om noe du «gjør». Mange (unge) jenter digger den uavhengige, umodne «gi faen» holdningen. Hva slags gutter tiltrekkes du av? Det er ingen hemmelighet at jenter kan tiltrekkes av «drittsekker». Velger du bort snille gutter fordi du ikke tiltrekkes av dem? Du forteller om venninnene dine som har det veldig fint med sine kjærester. På hvilken måte er du lik eller ulik dem? Er det naturlig for deg å sammenligne deg med dem? Og hvis de er forskjellige fra deg, hva gjør de som du ikke gjør? Siden du misunner dem, gjør de vel noe riktig. Prøv å ta en titt på deg selv, utenfra, relativt til dem. Men også, hvilke gutter er de sammen med?

Gå for nummer to?

dreamstime_5364452En siste ting som kan være greit å nevne er at gutter har en lavere terskel for å ha sex enn jenter. Det vil si at de gjerne sier ja til sex, samtidig som de sier nei til et forhold med samme jente. Dette kan skape forvirring for jenter som tror at menn, eller gutter egentlig ikke er ute etter et forhold, og bare vil «pule rundt». Dette stemmer derimot ikke. Vil man som jente kvalifisere som kjæreste, må man sjekke nettopp for dette. Å få ham til sengs er ikke det samme som å få ham som kjæreste. I tillegg vil en gutt oppføre seg annerledes mot en jente som kun kvalifiserer til sex. Han vil kunne behandle henne på en kaldere måte for å forsikre seg om at det ikke utvikler seg følelser fra jentas side, eller i det minste begrense dem. Dermed blir mange, i utgangspunktet hyggelige gutter, drittsekker overfor jenter som bare halveis kvalifiserer. Så, er det en kjæreste du er ute etter, så gå for de litt mindre populære guttene. Du vil da oppleve at du blir behandlet annerledes.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

14 feb. 10 23:37

Er sikker på at dette har mye også med å gjøre at de fleste jenter faller for de såkalte "bad boys" og blir blendet av deres sjarm og overveldende selvtillit. Og så fort de har fått sitt og dumper jenta, blir dere like forbannet og fortvilte over at dere ikke skjønte det.
Hvis dere kanskje hadde sett litt til siden for den neste bad boy'en dere møter, så kanskje dere ser den mannen som kanskje ikke er like frempå, men som ville behandlet dere med den respekten og gitt dere den oppmerksomheten dere lengter etter!!

Sukkerbruker

17 feb. 10 22:09

Enig med peran. Selv holder jeg meg unna player ut på byen, nettopp fordi de kun er ute etter en ting. Få ett ligg. Kjære vene, få deg en hobby der du kan treffe andre gutter. Det hjelper faktisk:) Jeg har ikke møtt den rette enda men har fått mange nye og snille kompiser:)

Sukkerbruker

20 feb. 10 16:48

Det er ikke lett å finne en som passer...

Badboy: Gir ikke av seg selv genuint. Livnærer seg av jenter. Er egoistisk. Har mye selvtillit. Er i høyt tempo. Sarkastisk. Frekk på andres bekostning. Lyver.

Goodboy: Er bestemt. Gir av seg selv. Viser ekte følelser. Reflektert. Kan være sjenert. Er i normalt tempo. Er rolig. Snill mot de som er snill mot han.

Badboy er en oppmerksomhets magnet, et ikon, en konge som alle vil være. Du kan bli paralysert. Utadvendt, ekstrovert.

Goodboy er en som forsvinner i skyggen til badboy men er en mer jordnær og ekte mann. Og han er like mye mann som badboy. Innadvendt, introvert.

Dette kan være en måte å sette menn i 2 kategorier. Det finnes også en blanding av disse to.

Mitt råd: Følg magefølelsen din, ha øynene åpne. Lykke til.

Sukkerbruker

26 feb. 10 19:45

Jeg er så lei av gutter som sier en ting, og mener eller gjør noe helt annet. Har vært utsatt for så mange etterhvert som jeg har holdt på med over en stund, og som sier verdens fineste ting, og som så ditcher deg på dagen med en melding, eventuelt slutter å svare på meldinger. Eller den typen som sier at daten var "så fin", og at han bare "må treffe deg igjen", og nærmest avtaler dag - for så å aldri gi lyd fra seg, eller svare på melding igjen. Jeg synes det er greit å bli avvist, men vær da for guds skyld ærlig! Og det kan være utrolig vanskelig å vite at noen er en "bad boy" som det snakkes om her.. Enkelte er utrolig slu og utspekklerte, og som nevnt, det trenger ikke bare være one night stands de vil ha, det kan godt være en flere måneder lang stand....

Oppgitt........ (og litt uheldig håper jeg, alle kan jo ikke være slik!)

Sukkerbruker

3 mars 10 14:53

Men det hun skriver om, og som Preben sier i starten, er jo å bli utsatt for mobbing i forhold. Har vært i et sånt forhold selv, det er fryktelig. Problemet er at du tror på det de sier, for det er jo innledet et tillitsforhold. Hvis du er "snill jente", gjerne litt usikker, tar du "kritikken" deres inn over deg. Noen gutter blir værre da, når du ikke protesterer, men lytter til det de sier. Dermed oppstår en veldig vond sirkel.

Jeg vil si til deg, fortvilte jente, at du må begynne å se på deg selv i speilet og finne fram de pene trekkene dine. Gi deg selv ros. Minn deg selv om hvor grensene for konstruktiv kritikk går, og når det blir spydigheter, nedsettende bemerkninger. Tenk på hva du selv synes er greit å si til andre av kritikk, og sett samme grense for hva andre får lov til å si til deg.

Uansett hvordan du ser ut er du et menneske som fortjener respekt og som etterhvert kan finne en mann som ser all skjønnheten i deg.

Sukkerbruker

20 jan. 11 14:16

jeg er en kjekk fyr, men jeg har slitt med selvbildet pga noe i oppveksten, pga nedbrytende verbal mishandling av noen som stod meg nært, og jeg har blitt en kjempesnill goodguy deretter... men sorry folks det eneste som funker på damene er når jeg oppfører meg som en freidig, hoven og arrogant kjekkas, så da skal jeg jammen meg fortsette som det.
ikke fall for slike mer om dere vil at dette skal forandre seg, høna og egget...