Gentleman, anyone?

dreamstime_277831Hei, jeg er en jente i 20 årene. Jeg er FRUSTRERT! Frustrert over mennene her i landet. De er tilbakestående, mangel på selvtillitt, eier ikke respekt for damer og KAN ikke flørte. De er som halvdøde zombier. Seriøst jeg har reist verden rundt og møtt mange menn fra andre kulturer og jeg har adri sett så døde til sinns menn som her i Norge. Hvorfor er de sånn, kan du være så snill å svare?

Hei frustrert jente i tyveårene. Ja, det kan jeg. Og jeg kan jo starte 2010 med å sitere meg selv: En gentleman er ikke annet enn en mannsjåvinist som oppfyller en kvinnes krav. I alle disse kulturene hvor du finner oppmerksomme «gentlemen», vil du også finne flust av hans mindre stilsikre ekvivalenter. Menn som sender deg slibrigheter, klår på deg, behandler deg som et sexobjekt som er til deres disposisjon, og som man snakker til, ikke med. Dette er baksiden til mannskulturen du ser ut til å lengte etter.

Baksiden

Du snakker om respekt, men jeg tror ikke det er hva du egentlig mener. Du ser ikke etter menn som ser deg som likeverdige subjekter, som det dermed er unaturlig å åpne dører for, eller begå andre galanterier. Hvorfor skal han måtte smøre hjulene? Betale drinken, komme med blomstene, eller vralte seg i andre kjønnstereotype adferdsmønstre? Nei, det er ikke repekt du lengter etter, for du finner ingen land som Norge og Sverige når det kommer til respekt for kvinner. Det du derimot lengter etter, er menn som kan «behandle deg som en kvinne», eller få deg til å «føle deg som en kvinne», med alt det som hører til. Og det er noe ganske annet.

Likestilling

Vi snakker om likestilling. I en kultur hvor menn i mindre og mindre grad sosialiseres inn i en rolle hvor han skal ta hånd om kvinner, som om de var barn, vil man også miste noe av «beskyttelsesposeringen» som følger med. Tragisk nok så ser jeg mange tilfeller hvor norske tenåringsjenter lar deg forføre av den billige machismoen til invandrergutter, men grav litt dypere, og se hvilket kvinnesyn som ligger til grunn. Se på voldtektstatistikken.

Ok, jeg skal ikke stigmatisere hele grupper her. Det blir feil, vi snakker om kultur, ikke enkeltindivider. Det kan jo også være at jeg bommer litt her. At det handler mer om alder og modning. Kanskje handler det ikke om mennene her i landet, men om gutter versus menn. Kanskje du har begynt å gå lei av «sløve» (les: deilige) skateboardere og rockerutter og leter etter noe mer modent og reflektert? Det finnes mange flotte, selvsikre norske menn som fremdeles vet hvordan de skal «behandle» en kvinne, men de har sluttet å gå med saggebukser.

Døende

dreamstime_3886442Men norske menn er nok langt på vei «døde», eller døende når det kommer til den mannligheten du finner så apellerende. Og det er en god død. Hvordan står det til med dine flørteegenskaper da? For kanskje det handler like mye om av kvinner i større grad må begynne å «ta ansvar» med sine nye privelegier, akkurat som menn har sluppet ansvar med sine tapte privelegier. For frihet og ansvar går også hånd i hånd, akkurat som manssjåvinister og gentlemen. I 2010, i Norge, er det ikke lenger «kvinner og barn først». Er ikke det en bra ting da? Godt nyttår!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

3 jan. 10 02:17

Jeg hører hva du sier. Og TAKK for det. Et veldig bra svar.

Sukkerbruker

3 jan. 10 02:29

Ettersom Preben tydeligvis ser den stigmatiseringen av "innvandrergutter" som gjøres her, bør dere også slette dette; minimum referansen til voldtektsstatistikk - eventuelt finn en pålitelig kilde som det kan refereres til.

Dette avleder også saken til å fokusere på helt andre ting enn det som antas å være hensikten.

Men det viser jo at man ikke ta fyren særlig alvorlig

Sukkerbruker

3 jan. 10 03:02

"Ok, jeg skal ikke stigmatisere hele grupper her. Det blir feil, vi snakker om kultur, ikke enkeltindivider. Det kan jo også være at jeg bommer litt her."

Har du ikke lest det han har skrevet? Slutt å vær så hårsår.

Jeg synes dette var et herlig svar jeg. Vedkommende som sendte inn spørsmålet kan umulig være særlig oppegående, for dette virket VELDIG lite gjennomtenkt.

Og til slutt må jeg få påpeke at jeg tror helt sikkert det går an å finne en gyllen middelvei her.

Sukkerbruker

3 jan. 10 16:12

Preben

Som gutt vil jeg si meg enig med jenta, det er ikke mye stolthet hos norske gutter og den sure statssosialismen oppdrar dem til å skamme seg over å være menn.

Men samtidig som motsvar til jenta, om du behandler en norsk jente bra får du neppe se henne igjen, hun krever motstand på et nesten barnslig nivå...noe som er heller flaut.

Sukkerbruker

4 jan. 10 03:41

VELDIG Bra Preben..
håper at mange jenter leser dette ;)

Sukkerbruker

4 jan. 10 03:41

og gutter

Sukkerbruker

5 jan. 10 01:57

Gutta her som ønsker det, kan likevel ta inn over seg at mange norske jenter ønsker å få en følelse av å bli tatt vare på til tider, at vi ønsker en mann som tilbyr å ta den tyngste handleposen opp trappa, og som får jenta, som kan stå på egne ben, til å føle seg fin og feminin. Det har ingenting med voldtektstendenser å gjøre.

Dette gjelder på samme måte som at karrierekvinner med tykke bein i nesa må finne seg i at en del menn ønsker kvinner som vil passe på et koselig hjem og stelle hjemme.

Sukkerbruker

5 jan. 10 17:39

Tror dette må være noe av det beste som er skrevet på Internett gjennom tidene. Kudos, Preben. KUDOS!

Sukkerbruker

6 jan. 10 01:09

saggebukser, ski og skategutter blir jeg aldri for gammel til! Det er rett og slett det beste.

Sukkerbruker

6 jan. 10 19:40

Uff, det er litt ekkelt å høre mennene her si at "flere damer bør lese prebens svar" fordi de liksom har så høye forventninger til menn.

Preben, du vet utmerket at nordmenn ikke har særlig gode manérer, og at høflighet, anerkjennelsen av den andre og en generell dannethet er sjelden kost i Norge. Det har med mange ting å gjøre; Nordmenn er bønder, vi har ikke en sterk borgelig (eller adelig) kultur som feks Sverige har, og vi sitter ofte bankret hjemme i vårt eget hus, fremfor å tilbringe tid i et offentlig, felles rom. I helgen sørger vi for å komme oss vekk fra flest mulig i skiløypa eller i marka, fremfor å besøke museer og gallerier. Vi hilser sjeldent på hverandre eller sier små "pardon" når vi må være sammen på trikken eller i står i en kø. Det er klart at en slik måte å leve livet på ikke akkurat løfter det forholdet vi har til andre, ukjente mennesker.

Denne kulturen tar vi med oss inn i forholdet mellom menn og kvinner. De mennene som tror at kvinner bare må lære seg å godta at mannen ikke vil være en gentleman kan bare glemme å lykkes i kjærlighet.

De mennene som lurer på hvorfor alle kvinnene forlater dem, ikke er så interesserte etter hvert, eller som avviser dem umiddelbart: Dette er grunnen - dere klarer ikke å behandle en kvinne godt, mangelen på galanteri er fullstendig uinteressant for kvinner. Det er selvsagt unntak, og jeg kjenner mange fine norske menn som skjønner dette, og de har alltid en liten gjeng av kvinner etter seg som vil ha dem og er forelsket i dem. Det dreier seg om bare småting. Bruk litt tid på å forstå den kvinnen du er interessert i, kanskje har hun et sår fra tidligere forhold, kanskje hun er usikker på et eller annet. Forstå det, og gi henne det hun trenger. Hun kommer til å elske deg dypt og inderlig - og hun vil aldri forlate deg. Fordi hun får dette behovet dekket, vil hun gi deg alt - og kvinner kan gi og gi og gi. Du kommer aldri til å ha følt deg så elsket før.

Preben legger opp til en slags teit kjønnskrig, når kjærlighet faktisk dreier seg om å se og forstå, og å bli sett og å bli forstått.

Sukkerbruker

6 jan. 10 21:21

Til Anonym 3/1

Jeg har ingen ting i mot innvandrere og regner flere av dem blant mine venner, men det betyr ikke at jeg også ser at innvandringen har en bakside. Og du har tydeligvis ikke peiling. Oslo-politiet har lagt statistikk over flere år over hvem som begår voldtekt og hvem som er ofrene, inkludert på alder og etnisitet. Siste rapport så langt kom i 2008. Her er linken, så kan du lese den selv:

http://frianyheter.files.wordpress.com/2009/03/voldtektioslo2007.pdf

Kort oppsummert: Selv om ca 60 prosent av gjerningsmennene har norsk statsborgeskap, har svært mange av disse (over 72 prosent av det totale antall voldtektsmenn) enn annen etnisk bakgrunn enn norsk. Dette er faktisk en økende trend. På den annen side var 75 prosent eller så av ofrene etnisk norske. Med tanke på at innvandrere nå utgjør rundt 20 prosent av befolkningen i Oslo så er innvandrere svært overrepresentert blant voldtektsmenn ja. Preben har sitt på det tørre.

Sukkerbruker

8 jan. 10 17:34

Kjønnssosiolog eller ikke, du kommer ikke unna det faktumet at nordmenn kun tør å "sjekke" når de er på fylla. Du glemmer også å nevne den økende induvidualismen i samfunnet, som gjør at vi ikke ser eller legger for mye merke til fremmede mennesker i hverdagen. Og det øker ikke akkurat sjansene for hverdagsromantikk. Jeg trenger ikke noe mann til å åpne døren for meg, greier det helt fint selv. Og liker jeg noen har jeg heller ikke noe problem med å ta initiativ selv. Men selv om kvinner skal mer opp og frem i samfunnet idag, så betyr ikke det at menn skal bruke det som unnskyldning for å ikke ta initiativ selv eller gjøre hyggelige gester av og til. Og det er sånn jeg forstår jenta som ser seg lei av norske gutter.

Hadde en kjekk gutt på bussen begynt å flørte litt uskyldig med meg hadde jeg syns det var orginalt, søtt og koselig. Imotsetning til en brisen gutt kl 3 om natta.

Sukkerbruker

8 jan. 10 21:26

Luscious du kan prøve å være gutt å se hva som skjer om du sier noe hyggelig til en norsk jente?

Hvor mange ganger har du ikke hørt om jenter som latterliggjør guttene som gir dem oppmerksomhet? Om jenta som ler av gutten på jobben som gir henne blomster eller forteller om han ekle fyren som sa ditt eller datt.

Prøv å si til en norsk jente at hun har en fin topp på et utested, studentsted eller vestkant..spiller ingen rolle...sjangsen er faktisk store får at du får øl i fjeset eller blir bedt om å forlate stedet.

Og prøv å kom med noe mer originalt enn "hæh..hvordan jenter er du henger med"........

Bare prøv å forestill deg hvordan det er å være hyggelig mot en jente som omtrent krever at du skal gi henne motstand i alt hun gjør, ellers har du dårlig selvtilitt.

Sukkerbruker

9 jan. 10 02:52

Norske jenter er ikke vant til å bli sjekket opp andre plasser enn på byen i Norge, og det gjør at hvis noen først prøver seg på det i annen arena så tror man det verste med en gang. Er ikke rart i det hele tatt. Men har jo også med hvordan man går frem. Det må ikke være for innvaderende for da blir jenta bare skremt, fremfor interessert. Dessuten går det an å se om hun har øyekontakt osv. med deg før du gjør noe. Hvis hun avviser deg på en frekk måte, så er det nok mer fordi hun er lei av personer som skal i buksene hennes, ikke fordi hun vil være slem.

Nå er det sånn at jeg liker motstand, men det går da fint an å være hyggelig og snill selv om man liker å bli utfordret. Som det meste annet i livet handler det om en fin balansegang.

Ps. Tror ikke det er noe enklere å være gutt eller jente. Jenter har minst like mye press på seg når det gjelder hva gutter ser etter.

Sukkerbruker

9 jan. 10 11:10

Blir ikke avvist om en jeg er en drittsek..så da forsvinner jo myten om at jenter er "lei" som du sier.

Bare synes det er kjedlig å tilhøre en kultur der du omtrent må tvinge deg selv til å være ubehagelig for å få kontakt med det motsatte kjønn....i andre land så krever jenter at du behandler dem bra og hadde du vært sånn som du må være mot norske jenter hadde de bare sett rart på deg.

Sukkerbruker

9 jan. 10 11:16

Veldig bra innlegg av femme1974, 6/1 - 2010 :)

Sukkerbruker

9 jan. 10 11:30

Femme hadde du vært mann og oppført deg slik som du selv foreslår, er 10meter det nærmeste en kvinne ville latt deg slippe innpå henne.

Sukkerbruker

14 jan. 10 17:32

Da jeg var rundt 18, skulle jeg være gentleman (d.v.s. jeg VAR det, hele tiden - var oppdratt til det) og åpne døra for ei jente jeg likte. Hun nærmest LØP mot døra for å åpne den først; det klarte hun nemlig fint selv...

Spol frem ørten år, og vi kommer til en date jeg nylig hadde, der jeg på en lett spøkende men seriøst ment, forsøksvis flørtende måte sa jeg godt kunne holde rundt jenta siden det var så kaldt ute. Men nei - det var ikke nødvendig(!).

Hvordan skal man komme så langt at man, som 'femme' sier over her, "forstå den kvinnen du er interessert i, kanskje har hun et sår fra tidligere forhold, kanskje hun er usikker på et eller annet", slik at hun dermed "kommer til å elske deg dypt og inderlig – og hun vil aldri forlate deg", når man ikke gis tid og mulighet til å bli kjent dersom man gjør en LITEN "feil" (etter hennes preferanser)? Da snakker jeg om dater via Sukker, der man gjerne får SMS etter første date om at man "var en grei kar, men dessverre ikke noe for henne".

Er man gentleman og prøver å flørte litt diskré, skjer det for ofte at jenta ser på det med mistanke, eller at han motsatt blir sett på som totalt "ufarlig", og dermed går i 'vennefella'.

Jeg BOR i vennefella, og vi som bor der har en ting til felles: vi er genuint snille og greie og gjerne gentlemen. Og OK - kanskje ikke verdens kjekkeste kjekkaser, skal innrømmes, men ikke stygge heller.

Hadde jeg fått litt i retur oppigjennom (nei, jeg tenker ikke på sex her!) for å være gentleman og behandle jenter med respekt, annet enn vennskap, så hadde jeg kanskje hatt den selvtilliten som etterlyses, og ville prøvd meg på den fremgangsmåten igjen.

Flørtende "don juaner" i utlandet gis et mye større spillerom til å flørte enn norske gutter/menn også, fordi det er en annen setting, langt hjemmefra, og det er ikke noe "press" på jentene p.g.a. det. Hadde de gutta gjentatte ganger fått en kald skulder umiddelbart når de prøvde å enten flørte eller være gentlemen, så hadde de ikke hatt så mye å by på lenger de heller, og vært noe slukøret, i likhet med enkelte norske gutter/menn.

Hvis dere vil at norske menn skal flørte mer og være gentlemen, så la dem ihvertfall PRØVE, og ikke kutt huet av dem fordi de ikke gjør det på den perfekte måten. Tenk litt på dét.

Sukkerbruker

15 jan. 10 14:51

Anonym du kan endre ting selv.

Hvorfor går på du date? hva tror du skal skje? du blir klint oppå en jente som tilhører en kultur der du som mann skal gi så mye motstand at det blir et latterlig preg over det.

Neste gang kan hun møte deg dine premisser, kanskje når dere begge er ute..hun kan gjøre som du vil og hva hun vil spiller ingen rolle...gjerne vær litt agressiv og fleipete.

Hvilke kamerater synes du selv er gøyest å henge med, de som lager litt rabalder og liv eller de som bare er snille og mener alt er andres feil via sin snillhet?

Sukkerbruker

15 jan. 10 18:39

Har lest litt innleggene deres !

Man bør ikke være redd for å prøve nye ting i livet. Hva det angår kvinner da må jeg faktisk si, det er alt for mange som drømmer seg bort med sine handlelister. Hvis noe skal beskrive seg selv begynner det å bli vanskelig fordi man er usikker ganske ofte om seg selv. Har man lest sine egene beskrivelser og motparten leser den, forventer man akkurat det man har lest. Slik må man oppfylle sitt eget profil og man legger press på seg selv. Samitdig bør man være litt mere tilbakeholdende om seg selv, det er bedre å lese første kontaktbrevet. Man bør fortsette fordi de fleste gir ganske furt opp etter første mailen, fordi man forventer at man oppfyller visse regler eller spilleregler. Der er dermed ikke sagt at første runde er tapt, det krever innsikt og tålmodighet. Ganske ofte er det slik at man vet ikke helt hva man skal skrive eller hvordan man skal finne en vei inn. ( gjelder begge kjønn)


Hva det angår menn, da må jeg si at man bør være litt mere omsorgsfull med seg selv. Ofte føler gutter eller menn at dem må tøffe seg litt eller utstråle noe maskulin. Det er bare mulig hvis man ser mulighet for å nå frem til en bestemmt person.
( maskulin har ingenting å gjøre med. bil, tøffe klær, sminke seg osv...)( kvinner forventer ganske ofte litt røffe men, men over lang sikt blir dette for slitsomt for begge )

Jeg har sendt en del mailer og tester ut og ser hvordan den enkelte reagerer, ganske ofte gir kvinner opp med det første. Fordi brevet virker dumt eller ikke særlig pen skrevet. Ganske ofte gjemmer seg under overflaten noe helt annet, et ønske som man ofte ikke klarer å beskrive helt. ( man ønsker å si noe via mail- kan det bli vanskelig for begge )

Noen tåler ikke noe fleip i det hele tatt, fordi ofte ser man ikke at for det første : pøver man å myke opp hele stifheten i det hele. For det andre hvis kvinner forventer seg en gentelmenn da bør dem å lære seg å ta i mot. Noen gir og noen ta, slik skaper dette et harmoni. Å gi tilbake kan vare på forskjellige plan. Det finnes ikke noe bedre hvis en man kan gi noe og få et pent smil tilbake.
( det finnes mange måter å takke )
Selvfølgelig kommer det an på hvordan man går frem, ingen er Supermann eller Superkvinne.

Kort om denne debatten om men fra utlandet, de er ikke noe bedre heller en norske menn, det bare en drøm,myte man har opp i hodet sitt. Det vet jeg ut av erfaring i livet mitt og i utlandet er det litt andre spilleregler, alt har to sider i livet.

Angående norske høflighet, da må jeg si at jeg har opplevet norske kvinner mere høflig enn menn. Problemet med de norske kvinner er, ut fra mitt synsvinkel at dem er for skeptiske , skjønner det på en side meget godt. Når jeg går ut på en fest eller i byen ser jeg ganske ofte når menn begynner å bli full, blir det ganske ofte kaos der ute. Kvinner på den andre side bør også lære seg når dem begynner å bli fulle å vise respekt og dog ikke oppføre seg som en gjeng.
fotballhingster.

Noe som er meget viktig at man holder ord og hvis man lover noe bør man helst å forholde seg til det.

Følelser er nøkkelen til så mange ting, kvinner vet ofte ikke hvordan man skal takle følelser og men vet ofte ikke hvordan man skal utrykke følelsene sine. ( mye i denne verden har blitt alt for overfladiske)

Jeg har testet ut en del ting, fra å skrive mail, sende en flørt, svart mange ganger helt teit tilbake osv...
Jeg likte også innelegget angående norske kvinner: når man begynner å bli myk eller prøver å møte sin partner med følelser stikker dem av. Dette er noe som har sin rett å bli nevnt, samtidig med motstand hele tiden, at hun ikke stikker av ; er rett og slett frøvel. ( men det ligger kanskje noe i det)


Jeg foretrekker ikke å være anonymt, fordi har ingenting å skjemme meg over eller være redd å utrykke ting.

Drømme kvinne " A Beautiful Mind "
Drømme mann " A Beautiful MInd "

Til slutt tror jeg, at kvinner savner å bli elsket og tørr ikke mere gi menn en åpning for det. ( kanskje årsaken til skepsis)
Menn savner å elske en kvinne, men vet ikke mere helt hvordan man gjør det ! ( kanskje de fikk aldri mulighet til det )
Hvis noe har lyst å gi en tilbakemelding på det er han eller hun velkommen

Wolfman69

Sukkerbruker

17 jan. 10 01:03

Hei,

Femme - tusen takk for innlegget, det var veldig bra. Bedre en Preben som er tydligvis en TYPISK norsk mann

Det at vi er for likestillig betyr ikke at vi skal gjøre alt selv. Å hjelpe oss med en pose eller åpne dører er bare hyggelig og høflig. Jeg kan ikke tenke meg en eneste jente som ikke ville sette pris på det.

Nordmenn mangler det lille ekstra når det gjelder sjekking og burde blitt sendt til utlandet på sjekke kurs.

Det vil ikke si at vi liker at noen plystrer eller roper sexy etter oss, men sjekk oss opp med de små tingene som å åpne døren eller tilby oss hjelp.

Vi jenter liker i ni og ne bli behandlet som princesse, og bli skjemt bort.

Så neste gang gutter, prøv å ikke tenke likestilling, men heller å skjem bort jenten dere liker med blomster, spennende date og jeg garanterer resultater - Med mindre hun er ikke tiltrukket.

lykke til

Sukkerbruker

21 jan. 10 10:28

Men hva om dere behandler norske menn bedre? kanskje prøve noe annet enn å unnskylde dere med at dere har dårlig selvtilitt?
Hvorfor skal en jente som sitter surt i ett hjørne på et utested behandles som en prinsesse, eller hun som faller på dansegulvet eller raper deg i fjeset på kebaben?

Sukkerbruker

21 jan. 10 21:04

Jeg synes Preben tar mer ansvar her enn i andre tråder......han tilbakeviser påstanden om at norske menn er "døde" og retter samtidig en pekefinger mot en holdning som kanskje er litt hyklersk!

Sukkerbruker

23 jan. 10 19:29

herregud de to innleggene over her er litt fjerne: Hva med å istedet for å erklære krig mot jenter (fordi de er hykleriske, de er bortskjemte, osv), forsøke å lære noe av denne jentas erfaringer.

Hvis DERE (menn) vil lykkes med å få en kjæreste, behandle jenta du er interessert i godt, så stikker hun ikke, så sitter hun ikke surt i et hjørne, eller er kjipe mot dere. Da vil hun DIGGE deg! Hadde ikke dét vært noe, gutter?

læringskurven kan godt bli litt brattere her..

Sukkerbruker

24 jan. 10 22:22

Hva mener du det med det? Jeg har ingen problem med å få kjæreste men det er på feil primisser jeg får jenta til å like meg.
Jeg oppfører meg bevisst som en dårlig person fordi jeg vet det gjør det mulig for meg å få den jenta.

Har du virkelig lyst til å bli historien i lunsjen om freaken som ga jenter blomster eller gjenganger tullingen som ikke tar nei for et nei men er veldig snill eller "gjett hva han derre sa".

I Norge må du som gutt godta at jenter krever at du behandler dem dårlig, det jeg tror de guttene som skriver under dette innlegget mener er at de kanskje synes det holder når jentene er blitt over 20år....da burde de kanskje sette pris på de som gir og ikke tar.........

Jeg tror norske jenters trang etter å finne en som er jævlig mot dem for enhver pris vil øke og resultere i en mye større grad av vold mot kvinner, mange gutter tolker det slik at jenter vil ha det slik også.

Sukkerbruker

10 feb. 10 18:47

Mange kvinner, ikke alle, har faktisk veldig dårlig selvtillitt, men det er en hormonell sak som ingen kan klandres for. Da er det lett å søke noen som tilsynelantende har selvtillitt for to

Sukkerbruker

10 feb. 10 22:59

angående voldtektsstatistikken så er det faktisk et faktum at 90% av alle OVERFALLSvoldtekter som skjer i norge blir utført av somalske menn. bare så det er sagt. og han sa at han ikke skulle stigmatisere hele grupper.

Sukkerbruker

18 feb. 10 16:31

jenta som først skrev inn her lengter tydeligvis etter don juan'er fra sørligere strøk. dette er typer som er overfladiske og ikke er ute etter et langt forhold.de har blitt gode sjarmører fordi de vasser i jenter som er på ferie langt hjemmefra,og derfor ikke redde for å domme seg ut.i tillegg er jentene konstant "tipsy" og ute etter å ha det morro.alt dette gjør jobben til don juanene relativt enkel,og de får fort ærfaring om hvordan de skal behandle en jente for å få det de vil ha.needless to say,ville denne taktikken fungere dårlig om de hadde vert ute etter et langvarig forhold.men det er de selfølgelig ikke.jenta reiser hjem,og han er ute på nye eventyr samme dag.
en don juan må ikke forveksles med en gentleman.en gentleman er en mann fra overklassen,eller oppfører seg som om han er det.en typisk james bond.han varter gjærne opp en jente med gaver/blomster/sjokolade,men dette varer ikke for alltid.har noen av forholdene til james bond vart?nei.han har alltid flere baller i lufta og er open for nye eventyr.nei,film er ikke virkelighet,men personligheten er den samme.en gentleman er alltid ute etter noe bedre, enten det er snakk om sitt eget ytre,bil,hus eller make.og har du noen gang sett james bond på kne,lekende med et barn?eller med oppbrettet skjorte og ta oppvasken?nei.dette er fordi en gentleman behandler jenter slik at de føler seg underdanige,og til å se opp til mannen fordi han er så "perfekt".og hvor tror du dagens gentlemen har lært dette fra? (ja,se mye filmer) fra menn med et foreldet kvinnesyn. viss en mann idag skal kunne forenes med en selvstendig kvinne, kan han ikke samtidig vere en gentleman. dagens kvinner kan ikke få det både i pose og sekk (selvom de fleste vil det), uansett om både mannen og kvinna vil det.det er ikke forenelig.og hvorfor skulle kvinner få det i pose og sekk,mens en mann skulle vere både en gentleman, familiekjær,yrkesmann og sports aktiv? da blir jenta et barn som må behandles med silkehansker,som ikke har noe ansvar og som bare skal få og få.for hva har hun å gi denne mannen som er så perfekt og har alt?ingenting.bortsett fra sex.og viss det var det kvinner virkelig var ute etter,så hadde vel alle vert prostituerte.heldigvis er det ikke slik,selvom altfor mange oppfører seg slik. en jente idag må lære seg å ta mer ansvar.frihet gir ansvar.så når kvinner ikke lenger blir presset inn i tvangsekteskap (og godt er det!),må de ta sin rettmessige del av flørtingen,og oppvartingen av menn.dette går SELVSAGT begge veier,men kvinner tar ennå ikke sin del av ansvaret her,så defor går utviklingen med tanke på kvinnefrigjøring bakover på dette stadiet.
alt dette er selvsagt adskilt fra vanlig høflighet,som innebærer å holde oppe døren for noen eller hjelpe noen å plukke opp noe de mistet,eller lignende.men denne delen av folks normer er viktig å skille,for skal man skjekke opp noen på denne måten,er alt hell ute.jeg har bodd i samme boligkompleks nå i noen år,og jeg holder alltid oppe døren om det kommer noen etter meg,eller mot meg.og jeg holder heisen open viss flere vil inn.hadde jeg gjort dette med baktanker eller håp om å få en flørt eller "finne den rette",ville jeg vert fortapt.for selvom jeg gjør dette hver gang,for både menn og kvinner,har jeg aldri gjort det for en person to ganger.og det skal nok mer enn å holde døren oppe to ganger for en jente å bli sett på som intresang.itillegg må begge vere single og tiden må stemme.pluss at noen må ta det neste steget(og hva er så det?),og det er vel strengt tatt da jenta sin jobb,siden jeg tok det første?for hvordan ellers kunne jeg ha visst at akkurat den jenta var intresert,når jeg holder døren oppe for alle?så det er vel trygt å konkludere med at vanlig høfflighet ikke er det samme som å flørte.
hvordan skal en mann da kunne vinne en pikes interesse? gjennom øyekontakt? hvor da? på bussen eller trikken? så viss man holder øyekontakt med en jente lenge nok på trikken,så begynner hun å snakke til deg?neppe.itillegg er norske jentene så sjenerte/ansvarsløse (itillegg til de prippne som vet at de er pene) at det er bortimot umulig å få øyekontakt med dem.å viss man får det,blir man enten fryktet for å vere merkelig som stirrer,gjør jenta flau,eller blir et verktøy for å mate jentas ego,ved at hun får muligheten til å overse gutten.og uansett er trikketuren for kort til at man kan utvikle kjennskap til hverandre.og selvom man er så heldig at man får slått av en prat med en jente man sitter ved siden av,ville hun aldri vert så "dum" at hun oppga personlige opplysninger til en villt fremmed,og dermed er den tråden kuttet. og viss man har vert så episk heldig at man har stiftet et bekjentskap til en jente som både er singel,virker intresert,og passer noenlude til egne preferanser,hva er da neste steg?å arrangsjere et møte?en middag, kino eller filmkveld?dette sitter merkelig langt inne hos en jente å kunne vere med på (til tross for at mannen hittil har gjort alt arbeidet med å stifte og opprettholde et bekjentskap,og jentas eneste oppgave er å møte opp).og samtidig som man prøver å styrke bekjentskapet med jenta på en rolig og kontrollert måte,kan hun nårsomhelst bli svøpet fra gulvet av en tilfeldig forbipasserende don juan,for et kort men intenst forhold som får henne til å miste all interesse for den gode og seriøse gutten hun bare har et bekjentskap til. og viss man gjør ett lite feil trinn,eller får jenta til å føle seg det minste stresset til et møte,er det game over.for ikke å snakke om at viss du forteller henne hva du egentlig føler! viss man sier at man begynner å få følelser for henne,fordi hun virker som en super jente som både ser breathtaking ut og har en personlighet som får en til å glemme alle andre.sier man dette til en norsk jente,blir man enten kuttet utav livet hennes der og da,fordi hun synes det går for fort fram (siden man bare har møttes kort 5-10 ganger,og skrevet til hverandre ca hver dag på facebook eller lignende i 2 måner),eller så blir man til et verktøy igjen for å mate egoet hennes,og så kuttet ut i det hun finner en "bedre".
dette er en endeløs ond sirkel.og en mann må ha enten griseflaks ved å møte en fremmed jente tilfeldig (som både er singel,intresert og intresang) X antall ganger iløpet av kort tid,til hun føler seg "crazy" nok til å bli med på et avtalt møte og så muuligens flere,som itillegg må gå knirkefritt helt til det utvikler seg til et forhold. et forhold som selvsagt innebærer alle dets problem og komplikasjoner. eller så kan mannen bare vere en drittsekk og en heartbreaker som gjør som han vil og kaster jenta når han er ferdig,fordi han ikke la noen ekte følelser i det,men fikk jenta til å gjøre det,ved å virke uoppnåelig og arrogant,slik at jenta følte som at hun ikke var bra nok for ham,og gav og gav av seg selv,helt til han fikk det han ville,forlot,og etterlag jenta knust. hvilken vil dere virkelig ha jenter??det finnes ikke en blanding,det er en illusjon.og for meg ser det ut som dere tiltrekkes av drittsekken, og liker å spille dette spillet med egne og andre følelser.men viss dere vil ha den andre typen,må dere lære å ta ansvar selv,og det kjappt. jeg har prøvd meg som begge typene,og ingen av dem ender bra for noen. men jeg er av den gode typen som i tillegg er høy,mørk og atletisk.så viss jenter ville hatt den gode typen så kommer det ikke ann på utseende,men på at dere rett og slett er for late til å legge litt innsats i det,og heller velger drittsekken.jeg er lei og vil ut av denne onde sirkelen.men har innsett at det ikke er meg det står på for å rette opp i dette,men at jenter må ta ansvar de også.likestillingen går begge veier.

Sukkerbruker

18 feb. 10 16:50

og hvorfor er det alltid menn som skal kjøpe gaver og spandere middag til jentene og ikke omvendt. ingen som skjønner at dette holder tilbake likestillingens utvikling?
og jeg har aldri opplevd at en jente gjorde en uselvisk gest som å holde oppe døren for meg,til tross for at jeg alltid gjør det for andre.

Sukkerbruker

19 feb. 10 22:58

Jenter: Gi gutten en sjans, Gutter: Slipp dere løs, tør å være litt annerledes

Sukkerbruker

19 mai 10 17:57

Stående applaus! Er bare å ta hatten av for Preben her!