Er skjegg sexy?

photoOk, gutter, nå er det visst på tide å legge bort barberhøvelen. En tysk undersøkelse har nettopp påvist at menn med skjegg mer populære blant damene enn de glattbarberte. De opplever oss som mer sympatiske og sexy med hår i ansiktet. Den ene studien fikk en gruppe kvinner til å vurdere fotografier av menn som stirret tomt inn i kameralinsen. Mennene med skjegg ble omtalt langt mer positivt enn de glattbarberte.

Men dette er ikke nok. Andre forskere gjennomførte en lignende studie med britiske damer. De fant ut at kvinner ikke bare likte skjegg, det skulle være skjeggstubber. Dette viste seg å være mer populært enn både glattbarbert og helskjegg. 76 damer mellom 18 og 44 år rangerte bilder av 15 ulike menn som varierte i mengde skjegg. Det var fem "skjeggnivåer": Glattbarbert, tredagers, tidagers og fullskjegg. Deretter kategoriserte damene dem langs maskulinitet, aggressivitet, dominans, tiltrekning, alder, status og hvorvidt de kunne tenke seg et langtids eller kortidsforhold med den enkelte.

Ansikter med fullskjegg ble vurdert som mest maskulint, aggressivt og voksent. Men også fem år eldre. De ble også vurdert som minst attraktive, og det dårligst når det kom til korte forhold.

Menn med lettere skjeggvekst ble vurdert som mest dominante, mens de med tredagers ble vurdert som mest attraktive og som mest ideelle både for korte og lange, romantiske forhold. Glattbarberte kom på bunn både når det kom til grad av maskulinitet, dominans, aggresjon, modenhet og var minst foretrukket når det kom til langtidsforhold. Det ble plassert nest sist når det kom til tiltrekning.

Funnene er kanskje som du så for deg: Glatte ansikter virker mindre aggressive, mens fullskjegg virket mest aggressivt. Begge disse ekstremene ytterpunktene falt dårligst ut hos damene. Men fordi det finnes kulturelle forskjeller når det kommer til ansiktshår, vil det være interessant å sammenligne disse funnene på tvers av kulturer. Men, hva sier kvinnene her på Sukker?

Det morsomme er at jeg selv bestemte meg (helt tilfeldig) for å slippe ut skjegget, så kom jeg over disse studiene (ok, ikke tro det hvis du ikke vil). Jeg har aldri gjort det før, men kjæresten sier at det ser bra ut. Jeg håper hun er ærlig. Spørsmålet nå er bare hvor langt jeg skal la det gro? Jeg hadde nemlig tenkt å slippe det skikkelig ut denne gangen, slik at det blir så langt at det virker tett. Skjegget mitt er nokså mørkt, og det har gjort at jeg lett blir seende ut som en flykaprer. Det er hvertfall det jeg har tenkt selv. Tar gjerne imot litt tilbakemedling på bildet:)

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

9 mars 10 21:48

kjør på med skjegg!!

Sukkerbruker

9 mars 10 22:21

Det var et merkelig resultat. Jeg forbinder helskjegg mest med myke menn og tøffelhelter, mens muskelgutter og agressive bole-gutter knapt har hårstrå på kroppen...

Menn som spør om hva som er mest sexy er usexy.
Han må gjerne spørre, men da blir han mer en "venninne" i mine øyne. Så svaret på spørsmålet: - Synes du jeg er mandigere med skjegg? Blir: - Kanskje. Om du ikke nettopp hadde spurt. :-)

Sukkerbruker

10 mars 10 11:42

Jeg merker at når jeg ser en person med skjegg først, så blir jeg så vant til dette at når jeg ser den samme personen UTEN senere, så føler jeg at noe ved deres "personlighet" har forsvunnet:) De blir en helt annen i mine øyne selv om det er samme person jeg har foran meg....

Men jeg foretrekker altså menn UTEN skjegg. Og ikke spør om kvinner foretrekker deg uten skjegg eller med skjegg. Det må du selv avgjøre ;) Lykke til!

Sukkerbruker

10 mars 10 19:17

Du nevner "bolegutter" som sinte og aggressive.

Er selv jente og har jobbet i utelivet i 15år og har fremdeles aldri sett en storvokst gutt iform av klientell/gjest aldri starte noen som helst konflikt.

Men jeg har sett mindre gutter uten noen særlig utpreget muskuløs fysikk lage bråk med omtrent alt og alle, spesielt jenter får passet sitt påskrevet av de mer fysisk ufarlige guttene.

Så måtte bare si meg uenig i den, min erfaring er at store muskuløse gutter skyr situasjoner der de må vise "sinnafjes" og heller lar lettvekterene ta seg av det.

Med eller uten skjegg.

Sukkerbruker

10 mars 10 20:52

Tre-dagers er herlig! La det være sagt først.

Men at helskjegg oppfattes som aggresivt synes jeg er rart. Jeg oppfatter menn med helskjegg som snille, varme og trygge.

Kanskje det har noe å gjøre med hvor undersøkelsen ble foretatt, som du nevner - kulturforskjeller. Tror mange flere menn i Skandinavia har helskjegg enn i midt- og syd-Europa: det er kaldt her oppe. Mediabildet bidrar vel også til at flere assosierer helskjegg med aggresjon: de fleste terrorister i mediaverden har skjegg.

Når det gjelder hva som drar damer er det antagelig veldig individuelt. Men personlig heier jeg på alle menn som lar ansiktshåret gro litt (eller mer).

Sukkerbruker

12 mars 10 10:41

Ja!

Sukkerbruker

18 mars 10 00:53

Casual 3-dagers er helt fint - til tider ganske sexy!!
Dersom du skal på karneval og kle deg ut som overivrig eiendomsmegler - kan du jo glattbarbere deg, og snakke med påtatt vestkant-dialekt :-)

Alt kler den smukke, forresten!

Sukkerbruker

23 mars 10 15:51

Jeg er blond og for å si det sånn, min 3 dagers ser ikke spesielt macho ut......skjeggveksten er der, men det hjelper lite når den en ganske lys :p Så da kan jeg like gjerne barbere med jevnlig og håpe jeg trekker damer på bakgrunn av andre kvalliteter ;)

Sukkerbruker

23 mars 10 17:00

litt skjegg er bare sexy, men gjerne veltrimmet...;-)

Sukkerbruker

29 mars 10 23:35

skjegg er ikke sexy.
men enkelte menn kan se sexy ut med 2- 3 dagers skjegg, dersom det ikke er permanent, og kun kort tid...
Det kiler ekkelt... eller i verstefall skraper oss opp...
Har han i tillegg hår på ryggen er det dobbelt turn-off!
- hvorfor tenker ikke menn over håret på ryggen, forresten?
Det beste er bar, glatt hud... mmmmm :-)

Sukkerbruker

8 april 10 23:11

ah skjegg.. liker det ;) Ikke julenisseskjegg eller taliban-skjegg, men tre-eller fem-dagers. Jeg liker barske menn, og syntes ikke glattbarberte gutter med sleik og bling er noe.. De blir altfor guttete, eller feminine.

Sukkerbruker

9 april 10 06:51

Menn skal ha skjegg synes jeg! Menn skal være menn rett og slett. :)

Sukkerbruker

22 april 10 22:46

Jeg misliker å barbere meg... men problemet at jeg ser da mye eldre ut enn det egentlig jeg er... 3-5 dagers skjegg er nice å ha...

Sukkerbruker

19 mai 10 21:03

veldig få menn kler skjegg....

Sukkerbruker

2 juni 10 19:14

Ja til skjegg :-D That's hot!!

Sukkerbruker

4 juli 10 23:19

Jeg foretrekker helt klart tidagerskjegg og tredagerskjegg. Utrolig sexy. Samt at det er litt ekstra godt å kline med en fyr med skjegg...

Sukkerbruker

14 sep. 10 19:46

skjegg er ikke sexy.
Det får en til å undre om de ikke gidder å barbere seg. Eller om de skjuler en svak hake under skjegget.
Har han i tillegg hår på ryggen er det dobbelt turn-off!
Velstelt men ikke feminint er tingen.
Og må du spørre om skjegget ser bra ut, så er svaret sikkert nei ...