Cougartown?

dreamstime_10388722Hei Preben, jeg lurte på følgende: Det ble nettopp slutt mellom meg og kjæresten min. Hun er i starten av tyveårene, jeg i slutten av trettiårene. Selv om aldersforskjellen var stor, hadde vi det veldig gøy, synes jeg. Noen ganger var det litt vanskelig, for eksempel når vi skulle være sammen med noen av hennes venner, som jeg følte var ganske langt unna. De fikk også henne til å oppføre seg på en litt annen måte synes jeg. Uansett så dater jeg nå, og jeg bestemte meg for at denne gangen skulle jeg finne noen på min egen alder (36). Selv om alder ikke spiller noen rolle synes jeg at det er vanskeligere å forelske seg i dem. De er ofte så alvorlige, og tar for tungt på tingene. Jeg synes det kan være vanskelig å tenne på noen av dem jeg har datet, og synes det er synd, for de virker egentlig som flotte damer. Har egentlig ikke lyst til å ende opp med en ungjente igjen, men gir snart opp. Gammern.

Hei Gammern. Beklager eller gratulerer med overstått forhold, alt etter som. Forstår jeg deg riktig så sliter du med det som på meg virker som et irriterende, eller kanskje heller tragikomisk mannlig vilkår. Etter hvert som vi blir eldre, så utvikles og modnes vi, intellektuelt sett. Det samme gjør selvsagt kvinner. Dermed skulle man tro at livet, inkludert kjærlighetslivet, ville utvikle seg og bli mer stimulerende med årene på samme måte. Men slik er det ikke nødvendigvis. Selv om vi tiltrekkes av mennesker som er like modne på et psykologisk eller relasjonelt plan, virker det som at vi fysiologisk sett, søker vi etter de samme kvinnene hele livet. Ulikt «vennene» våre, tiltrekkes vi av jenter mellom 17 og 27, enten vi er 15 år eller 55 år selv.

Sosialrealisme Man kan gi mange gode forklaringer på hvorfor, og det kan være greit å i samme slengen nevne at moderne kvinner også ser ut til å ha senket taket på mannens ideelle alder. Dette er et sårt tema. En direkte biologisk forklaring på hvorfor menn foretrekker yngre kvinner, er selvsagt yngre kvinners fruktbarhet. Det ville være rart om dette ikke også skulle forplante seg i mannens seksualitet gjennom evolusjonen. En mer indirekte biologisk, sosial forklaring, kan være at det er lettere å forelske seg når det ikke er så mye alvor. Når det er mer lekenhet og fremtiden virker mer åpen. Vi har kanskje også vanskeligere for å bli begeistret med årene, og blaserte mennesker kan det være vanskeligere å la seg bli revet med av. Kanskje finnes det også barn der, fra før av, eller andre ting som gjør at det blir mer «sosialrealisme» rundt hele parringsleiken. Alt dette kan virke inn.

Rehab? dreamstime_7952515Er det følelsen av å være forelsket du søker, eller er det en livspartner? Jeg synes at du har et fornuftig utgangspunkt, og det er sikkert lurt å forsøke seg på mer jevnaldrene kvinner du har mer til felles med. Jeg forstår at det kan være vanskelig hvis dere ikke har en historie sammen, at du derfor blir opphengt i det ytre. Kanskje du faktisk trenger litt avvenning? Det er mulig å bli hekta på så mangt. Spør bare Tiger Woods:) Treffer du en eldre kvinne som er skikkelig kul og har en bra personlighet kan resten fort bli mindre relevant. Gi deg selv litt mer tid.

Det er helt normalt Avslutningsvis vil jeg si at det ikke er noe galt å date, eller bli tiltrukket av yngre jenter. Man kan av og til få inntrykk av at det mest naturlige er å finne noen som er like gammel som en selv (om en er mann), eller til og med eldre kvinner. Sistnevnte er en forholdvis ny oppfinnelse på kjønnsmarkedet. Selv om TV-serier som Cougartown, Ungkaren 20 vs 40, Sex og singelliv osv, forsøker å snu den biologiske «trenden», og gjerne fremstiller det som at menn foretrekker eldre kvinner, må nok dette heller forstås som et utslag av et TV marked som tilpasser seg målgruppen, hvor hovedvekten av kvinner som ser på disse programmene, forsynes med en fantasi. Det er ingenting galt med deg.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

15 april 10 17:17

Ja, det med alderspreferanser stemmer i alle fall på meg så langt. Lenge foretrakk jeg jenter som var omtrent like gamle som meg, pluss/minus et par år, men det har slått meg at det ikke lenger er tilfelle etter at jeg kom i 30-årene. Jeg tror ikke engang jeg kan si når det skjedde, det bare ble slik, men i dag foretrekker jeg yngre jenter. Det er vel jeg som har blitt eldre uten at mine preferanser har endret seg. Fra ca 22-23 og opp til 27-28 er den aldersgruppen jeg både liker og faktisk også som oftest trives best sammen i dag når det gjelder jenter. 17-åringer er imidlertid altfor unge, skjønt søte er de jo da.

Sukkerbruker

15 april 10 20:42

Interessant å lese siden jeg er sammen med ei jente som er 19 år yngre enn meg, jeg er 54, hun 35 og vi har vært sammen i 2 år snart. Mitt tilflle er kanskje litt uvanlig, jeg var på ferie i Lithauen og traff henne der, og siden har vi reist til hverandre flere ganger i året og vi har hatt lange ferier sammen. Aldersforskjellen merkes ikke i det hele tatt, bortsett fra at hun er mye flottere enn meg ;-) Hun er en vakker, blid, langbent blondine, utrolig lett å være sammen med, vi krangler aldri, we fit, som vi sier begge to. Det begynte som et eventyr, men ble alvorlig etter hvert. Jeg var egentlig litt skeptisk til fremtiden siden hun vil være ung og atraktiv fremdeeles når jeg går inn i de eldres rekker, men vi nyter livet sammen og har det toppers. Jeg tror at en av grunnene er at øst-europeiske kvinner er adskillig mer modne enn norske og detg er mye vanligere der med stor aldersforskjell enn her. I tilleg ser jeg adskillig ybgre ut enn jeg er (i følge andre) og jeg har bevart gutten i meg, humor er viktig og jeg er tar lett på livet, men er seriøs der jeg må...mest i jobben da ;-) Så du kan si at vi nærmer oss hverandre i psykologisk alder, om vi kan kalle det det, hun er mer voksen og jeg mer barnslig :-)
Vi er alle forskjellige, og jeg har truffet på kvinner som er nærmere i alder, men trives best med de yngre, og noe av årsaken er kanskje at mange kvinner nærmere i alder bærer på en bitterhet og at de er overfokusert på likestilling og likhet mellom kjønnene, mens moderne kvinner føler seg mer likestilt og fører seg på den måten de føler naturlig og er den de er og trives med det, hurra for forskjellen, sier jeg. Jeg var gift i nesten 30 år og kjenner meg knapt igjen de historiene som verserer om menn og likestilling siden vi delte alt arbeid i huset, med ungene og det føltes het naturlig. Kanskje er det en grunn til at jeg og kjæresten går fint sammen siden jeg skiller meg ut fra mannskulturen i øst europa, så sier hun i alle fall, men kan tenke meg at det er tilfelle :-)
Så jeg anbefaler menn å følge sine instinkter og gir blaffen i alle de som mener at det ALDRI går bra med så stor aldersforskjell. De eneste som sier det til meg er kvinner nær min alder og en sjelden underkuet mann som har en overfeministisk partner, men de fleste menn synes det er toppers, også de på hennes alder, inkludert mine sønner som er litt yngre enn henne.

Sukkerbruker

17 april 10 01:29

Jeg skjønner ovennevnte innsender veldig godt... selv er jeg 39, singel og ser betydelig yngre ut enn jeg er. Har datet flere damer fra 33-34 og opp til min egen alder de siste par åra, og hatt hyggelige møter. Likevel kommer jeg ikke vekk fra inntrykket av at mange av dem virker "gamle og utlevde", og når jeg ser studinene som går av t-banen på Blindern om morran, så tenker jeg: Det er jo disse jeg vil ha!! Kall meg patetisk og håpløs, but that´s the way it is. Er også enig med trådstarter i at utenlandske damer generelt er mye mer avslappet til faktorer som aldersforskjell, og er mer opptatt av mennesket bak fasaden enn norske damer (det finnes selvsagt unntak). Turer ut på byen i Stockholm og København har bekreftet dette til fulle.

Sukkerbruker

17 april 10 14:22

Spørsmål til mann på 54 som hevder å ha være i et seriøst forhold med en flott kvinne på 34: hva gjør du på sukker?

Sukkerbruker

17 april 10 17:52

Jeg er ikke her lengre, var innom for å se en kjedelig kveld, og Gud bære hvor mange kjente fjes det var her siden jeg var her for noen år siden ;-)
Forventet kommentar, så lykke til ;-)

Sukkerbruker

21 april 10 09:15

kameleon39: Fantastisk dobbeltmoral du utviser, der du hyller utenlandske damer, som er så flinke til å se mennesket bak fasaden. Men selv vil du bare ha de unge studinene.

Sukkerbruker

21 april 10 16:28

Er vel ikke så utrolig rart at en norsk mann sier noen fine ord om kvinner fra andre land etter han er vokst opp med et norsk media rundt seg som forteller han at mannen er skoletaper, dum og voldtektsmann og tenker på sex hver 3.sekund.

Da er det kanskje litt kjekt å møte noe annet enn en kvinnelig martyr som må sykemelde seg pga slemme norske menn på jobben?

Det er helt ok at norske jenter kan få drømme så mye de vil om mørke menn i syd europa og men mannen skal helst bare være fornøyd?

Er det virkelig toppen av sosialdemokratiet at mannen går bak kvinnen i butikken og kaller henne for sjefen? "Må stikke nå, sjefen venter".

Kanskje ikke så rart at noen norske menn synes det blir som å ta en pust i bakken og endelig kunne slappe av etter å ha blitt sett på som en plage for alt og alle hele sitt liv.

Sukkerbruker

22 april 10 21:57

Helt enig, tror norske menn er dritlei av kjønnsgnålet fra verdens mest likestilte kvinner og kan føle seg som mann igjen med kvinner som liker å være kvinne og som setter pris på at mannen er mann og ikke en dilter som sier de rette ordene for å være politisk korrekt for å ikke gjøre de bitre kjønnsopptatte kvinnene som skylder på mannen fordi de ikke får det til i livet sitt, greit å ha noen å skylde på ;-) Norske menn minner mer og mer om østens kvinner som kryper for mannen....er det virkelig slik vi vil ha det? Se bare på reklamen, kvinner som velger bil, som fikser og gjør typiske manneting, akkurat som det er det som er vanlig, for noe tull. Ok, noen menn er helt håpløse, de vet ikke att og fram på et skrujern, men det er flere kvinner som ikke vet det, I know ;-)

Det mases om kvotering, til og med lover som presser næringslivet til å ha en viss kvinneprosent i styrer osv.......hallo, putt fingeren i jorda, det går av seg selv, det er jo et faktum at vi har et skolesysten som er tilpasset jenter og som flertallet av lærerne er kvinner, noe som har ført til at guttene er blitt skoletapere og jentene er i flertall i høyere utdannelse, hele 655 er kvinner nå, så er det ikke på tide å stikke fingeren i jorda og normalisere skole og arbeidsmarkedet og kanskje begynne å tilrettelegge for de stakkars guttene nå, de er jo blitt helt giddesløse?

Se på filmer og serier også, menn blir fremstilt som fjols og kvinner som superintelligente, propagandaen fortsetter og er det likestilling? ...det er jo gått i motsatt rettning nå og er det sånn det er...tror ikke det, IQ er ganske jevnt fordelt mellom kjønnene....dette minner egentlig om Harald Eias programserie, som jeg likte , han satte fingeren på at vi kan ikke stole på norske forskere, de er politisk korrekte og ser helt bort fra den menneskelige natur og forfekter sitt eget personlige syn og sin drøm om idealverden... i deres eget hode, fy f... ;-) Og sånne forkvaklete mennesker skal fortelle oss sannheten, og de blir jaggu profesorer også, eg gir meg over :-))
Herregud, tok helt av her og temaet er nesten forlatt, men godt å få det skrevet ned ;-))

Forresten, en ting til...du verden så lei jeg er av å høre på lederen av sykepleierforbundet som sammenligner dem med ingeniører og andre med tilsvarende utdannelse....det jeg savner er ...er det virkelig lik utdabbelse? Jeg har sett litt på det, og det er virkelig ikke det, pensumet er knapt videregående skole og de halve utdannelsen er praksis på sykehus, javel tenker mange, det er jo viktig å få praksis....joda, men forskjellen er at en ingeniør har 3 år eoretisk utdannelse med et pensum som er himelhøyt over sykepleierne, og de har praksisen i jobben de får etter ferdig utdannelse, hallo, da skulle ingeniørene tjene dobbelt så mye som sykepleierne, men det er bare et par titusen som skiller dem ;-) Det forundrer meg at ikke EN person har kritisert det i media...de tør ikke, for det er ikke politisk korrekt ;-)

Frustrert...ja ;-)

Sukkerbruker

24 april 10 16:30

Hva er din frustrasjon? Kvinner og menn som arbeider med syke mennesker har en svært høy stressfaktor/stort ansvar og bør lønnes i forhold til dette. Det finnes mange menn i sykepleieyrket også. Mye utbrenthet her viser vel at arbeidet krever sin mann/kvinne. Har en søster som er sykepleier. For å komme inn på sykepleiehøyskolen kreves fullendt videregående skole. Min søster utdannet seg som voksen og brukte 6 år på videregående/sykepleieutdannelse. Jeg er anleggsgartner og kvinne. Hvorfor kan det ikke være likestilling? Synes begge kjønn er like mye verdt uansett hva de driver med. For vi trengs jo alle sammen - eller hva? Håper du ser din egen verdi - det er det avgjørende:)))

Sukkerbruker

27 april 10 21:41

Hallo, det er likestilling, BEGGE kjønn kan bli hva de vil og velger det de vil og jeg kjenner mange yrkesgrupper siden jeg har jobbet på mange områder, også på sykehus, og det er sterkt overdrevet at de stresser så mye, sykepleierne, de har gode dager de fleste og de som sier de er stresset lar seg lett stresse og burde kanskje valgt seg et yrke de klarer med, som alle i alle andre yrker, ikke alt passer for alle....skal de ha betalt etter stress, da er det jaggu mange mannsyrker som skulle vært bedre betalt, så jeg er enig med den som skrev nestsiste innlegg. Apropos krav til å komme inn på sykepleiern, det er fordi de er såkalt høgskole og må ha det som krav, men du verden for et lavt nivå de har der, repitisjon av videregående og litt til, så noen må legge til side politisk korrekthet og kalle en spade en spade ;-))

Sukkerbruker

18 mai 10 12:03

Jeg synes problemet ligger for mye i utseende.Altså poenget er att kansje en som ikke er den jentene først går til på byen er den beste sammlivspartner...men er jo en kjennsgjerning att jenter liker bad boys og klager etterpå.Jeg selv har samme erfaring med jenter,de jentene jeg er sammen med er ikke jenter kommpissene sikkler på og jeg syns det er helt topp men så er jeg jo singel også nå da så vet ikke helt...alder er også kansje ett problem for jeg forelsker meg fort i yngre jenter en meg selv.jeg har data jenter som er på samme alder men nei...forlanger for mye...jeg er litt frustrert og forstår att men finner jenter i andre land.Har tre gode venner som har funnet jenter i tailand og filipinene og de har det bedre en noen gang.Blir bare mer og mer av det og norske jenter er nok litt skyld i det selv:)

Sukkerbruker

18 mai 10 20:52

Jeg er en kvinne i samme aldresgruppe som "Gammern", og har det på samme måten. Men da når det gjelder menn. Menn på min egen alder virker gamle og kjedelige, og de tenner meg overhodet ikke. De yngre menn i 20-årene som jeg har møtt, har vært betydelig mer livlige og ikke minst så tenner de meg. Jeg har ikke tenkt å søke avvenning slik som Preben foreslo for "Gammern".
Og til anonym rett overfor meg, norske menn er like krevende når det gjelder både utseende og atferd som det kvinner er. Det er som regel bare menn som ikke tåler en likeverdig partner som finner kvinner som kommer fra et u-land. Norske kvinner har såvisst ikke skyld i at menn ikke takler at vi ønsker det samme som mennene. Kan snu på det å si at norske menn er kravstore!

Sukkerbruker

19 mai 10 11:04

Uff, her var det mye trist lesing for både kvinner og menns del..

Hva skjedde egentlig med slapp av, vær deg selv, smil og visualiser at du finner det du ønsker deg. Det kan skje hvorsomhelst og nårsomhelst, og jeg tror ikke på at det finnes regler hverken for alder eller kjønn. Det er viktig å ikke glemme flørt og kjemi :)

Alt blir som det skal være og jeg tror den mest begrensende faktoren ikke er hva som skjer i samfunnet og med alle andre, men hvordan man håndterer seg selv i det hele. Stå på alle sammen og ikke mist troa på at den går akkurat dit dere har lyst til :)

Sukkerbruker

26 mai 10 16:33

La menn være menn og kvinner være kvinner slik vi har gjort i hundretusener av år. Jeg sier ikke at kjønnsforskjellene skal være de samme, for all del nei! Men la jenter gjøre jenteting. Og guttene gjøre gutteting. Vi er skapt sånn. Kjønnsforskjellene er der for å skape attraksjon. Og my-oh-my å sexy det er å se en jente bake. Stusset over det for en tid tilbake. Skjønte ikke hva som gikk av meg da, men det må være hele morsinnstinktet hennes som tente meg opp. Helt merkelig. Også av å bake da. Haha. Så lenge jeg kommer overens med hu på 23 eller 42, så gir jeg beng i alderen. Det er mitt liv. Jeg skal være lykkelig. Og forhåpentligvis vil den jeg er sammen med tenkte det samme...

Sukkerbruker

11 juli 10 16:57

Som kvinne, får disse komentaren det til å gå kaldt nedover ryggen min. Hvis dette er representativt for men som søker kontakt på nettet, så kan jeg bare melde meg ut først som sist. (Forsøker dette for første gang.)

Stakkars dere, med så overfladiske og selvhøtidlige meninger så er det i alle fall ikke partnerskap dere ønsker, men heller diktatur!

Sukkerbruker

16 juli 10 21:56

Kommentar til Preben:

Preben: "Sistnevnte er en forholdvis ny oppfinnelse på kjønnsmarkedet."

Kommentar: kjære Preben, kjønnssosiolog; Ehm, javel. Fordi det finnes lite forskning som underbygger det biologiske faktum at dere menn som er eldre enn 25 faktisk har midre kjønnsdrift? Og dårligere sædkvalitet enn de yngre. Mens det for kvinner er slik at eggløsningen blir hyppigere og kåtheten desto større - slik at det igjen er slik at en yngre mann faktisk er mer kompetent til å befrukte en kvinne som er eldre.
Vel, dette vet du nok at det finnes mer enn nok dokumentert forkning på, så noen mer ny oppfinnelse enn lyspæren snakker vi nok ikke om her. Spesiellt at du som kjønnssosiolog ikke har lest deg bedre opp på historien fra gamle grekenland til antikkens alder. Hva er egentlig din funksjon her inne når du utviser så slett (!) fagkompetanse????? Kan Sukker.no stå for Prebens synspunkter, og eller hva er hans rolle i dette forum?

Preben: "Sistnevnte er en forholdvis ny oppfinnelse på kjønnsmarkedet."
Kommentar: Skjønner at du er sosiolog med endel egenerfarte opplevelser som du her forfekter fremfor å underbygge dine påstander med den mer dokumenterte forsknining. Unskyld, men her virker det som du er litt bitter over egne erfaringer.

Preben: "hvor hovedvekten av kvinner som ser på disse programmene, forsynes med en fantasi"
Kommentar: AOUCH! Preben da! Kvinner faktisk er i cougar-alderen må antagelig ha avvist deg for en yngre mann. De kan nok også opplyse deg om at livet i cougar-alderen slett ikke er en fantasi. Jo eldre de blir jo flere herlige ikke bare kåte men også (litt slitsomt) forelskede 22 åringer har de på slep.

Nyt sommeren Preben - det gjør ikke noe at du er blitt litt gammel;-) Du er fortsatt pen å se på så det skal ikke stå på det ;-) KLEM!

Sukkerbruker

22 sep. 10 00:01

Preben, du tar så feil at det er gøy. Det er virkelig god tilgang på menn fra 19-30 som synes damer over 40 er spennende. Jeg tror bare menn i 40 årene prøver å fortrenge det, fordi det blir for truende. Og damene forteller ikke nødvendigvis åpent hva de foretar seg på den fronten. Det gir mer status for en mann med yngre partner, og når du blir eldre lærer du å opptre diskret.

Damer over 40 år ser mye bedre ut enn menn på samme alder, og de har ikke fysiologiske hindringer som menn ofte erfarer da.

Tror ikke det er søte serier som Cougar Town, men MILF porn som inspirerer 20-åringene. Mulig det ikke blir de lengste forholdene ut av dette, men det blir det sjeldent for menn heller.

Sukkerbruker

24 sep. 10 08:20

Menn er ikke alene om dette.. Jeg har opplevd i det siste at forhold til yngre menn er fantastisk. Det er litt deilig uforpliktende, og tror at det tenner en mann. Jeg er 45 og jeg har vært sammen med både 20, 25 og 35 åringer. Seksuelt så er det ypperlig.Så lenge man er på bølgelengde og det er en fin tone er det vel bare å kose seg. Virker som flere og flere yngre menn tiltrekkes modne kvinner.. noen andre som har erfaringer.