Fersk dating

dreamstime_14395571Hei, Preben

Jeg har noen spørsmål vedrørende dates o.l. Jeg har aldri vært i et forhold, og har generelt slitt med jenter når jeg er alene med de. Jeg vet liksom aldri hva jeg skal si, eller snakke om for å være mer presis. Jeg får ofte hjerneteppe, og lurer på om det er noe jeg kan gjøre for å forhindre at dette skal skje hele tiden. Jeg antar at alkohol ikke er veien å gå heller.

Litt sideinfo om meg er at jeg bor i Oslo, er 19 år. Mulig det kan hjelpe til litt.

Hei, Oslo 19 år. Klart jeg kan hjelpe deg. Jeg har selv befunnet meg i samme situasjon mange ganger. Her er noen kjøreregler som kan funke.

Det finnes ingen pinlig stilhet når man er på date. Fokuser mer på å finne ut hvem hun er, enn å forsøke å kvalifisere i hennes øyne. Da ender du bare opp med å se på deg selv utenfra, som gjør at du blir distrahert og hektisk. Hva vil du med denne jenta? Er hun kjærestemateriale, eller ikke. Det er det du skal fokusere på. Ikke prøv å selge deg selv ved å imponere. Det gjør bare guttungene, og som får jentene til å gå for eldre gutter. Du er ung, det er ingen som forventer at du skal prestere noen ting som helst.

Ikke spill. Bare jentunger og guttunger spiller. Hvis du liker henne, så gi henne komplimenter som hun vil tro på. Det vil si, ikke ros henne for utseende, men noe som utgjør en større del av henne. Noen hun har fått til, eller en egenskap ved henne. Legg inn nok stillhet til at hun får tid til å fortelle om seg selv. Det er viktig at hun tror du er interessert, men ikke desperat. Tross alt så er jo du en like stor premie som henne, og hun må også få lov til å føle litt på at hun jager deg. Du har valgmuligheter, akkurat som henne.

Velg sted selv, og velg et sted du er fortrolig med, som du kjenner godt. La det gjerne være det faste date-stedet ditt. Er det en arena du bruker til andre ting, er dette også helt greit. Jeg, for eksempel, inviterte gjerne jenter hvor jeg satt og skrev.

dreamstime_15123402

Ikke inviter henne på middag første gangen. Spør heller om hun vil ta en kaffe med deg et sted. Det er mindre skremmende, og mindre forpliktende. Ha gjerne en tidsbegrenser på det hele. Noe konkret du skal etterpå. Dette gir også et naturlig avslutningspunkt på daten, som i tillegg til å virke stressdempende på deg, lar henne kjenne på lysten til å være mer sammen med deg når du drar.

Nå skal du ikke undervurdere effekten av alkohol. Alkohol er et bedøvelsesmiddel som reduserer angst og stress, og på den måten skreddersydd for ferske datere. Men det er her du må utvise litt kontroll. Et glass vin tar bort edgen, to glass gjør deg sløv. Drikk aldri mer enn henne, selv om du tåler mer.

Om dere ikke ender opp i seng første kvelden, så er ikke det så viktig for deg. Det er ikke suksesskriteriet. Faktisk så er det ikke krise om dere ikke kliner en gang. Det du ser etter, er indikatorer på om hun liker deg. Og du skal ikke prøve å forføre henne, eller ta på henne før du får slike indikatorer. Gjør du det, har det bare motsatt effekt. Hvis hun berører deg, tar deg på albuen, fikler med håret, eller hvis hun virkelig begynner å spørre hva du gjør, eller hvem du er, så er hun interessert.

Og hvis daten er håpløs, ikke vær redd for å bryte den tidlig. Følger du de øvrige rådene har du dessuten en perfekt unnskyldning. Vær en gentleman, som ikke betyr at du skal betale hele regningen, men at du skal være høflig og fremstå som selvdisiplinert. Tenk at du har et rykte du skal ivareta, og det er viktig. Hele Norge ligger bare syv venneledd fra hverandre. Om du ikke tror meg, sjekk Facebook.

Og så helt til slutt. Ikke prøv å vær eldre enn det du er. Prøv å vær en bra nittenåring. Hun har sannsynligvis datet gutter som er eldre enn deg, så hun vet hva hun får når hun sier ja til å gå ut på date. At du ikke finner de riktige ordene, kan også tolkes som et signal på at du liker noe ved henne Hun er sannsynligvis like nervøs som deg. Viser du at du er menneskelig, og ikke har alle de riktige svarene og spørsmålene på en gang, kan dette virke avvæpnende på dere begge.

dreamstime_15440798

Fra en jentes perspektiv er det å vise interesse noe av det viktigste en gutt kan gjøre på en date. Vis at du er der for å finne mer ut av hvem hun er. Dersom du spør, vil hun svare, og hun vil garantert gjøre det samme tilbake. Vips, så er praten igang! Dersom daten skulle vise seg å ikke være det helt store, er det likevel en ypperlig måte å tilegne seg erfaring til neste gang. Øvelse gjør mester.

God dating!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

17 aug. 10 22:00

Åh så skjønne bilder!

Bra svart, interesse og modenhet på date er viktigst.

Sukkerbruker

19 aug. 10 03:24

Oslo 19 her. Takk for et veldig godt svar, og du har fått meg til å forstå litt mer. :-)

Det har vært mange spørsmålstegn i hodet mitt, som f.eks "hva er tegnene på at ei jente liker meg?". Tror jeg er litt mer bevisst nå fremover.

=)

Sukkerbruker

24 aug. 10 18:50

Kan du gi noen tips på hva gjøre ETTER at føste date gikk fint. Jeg tror hun likte meg /han likte meg .........hvordan ta kontakt igjen - på hvilken måte? etter hvor lang tid - igjennom hvilket medie....etc..!!!!!


setter stor pris på hjelp
kom helskinnet igjennom 1 date og tror vi gjensidig likte hverandre

Sukkerbruker

8 sep. 10 14:31

Litt off-topic, men:
Hva med et nytt innlegg snart 'a, Preben!?
På tide snart vel, eller er du blitt sagt opp av Sukker? :D